Отговори
# 585
Честит имен ден на всички именници, да са живи и здрави и рождениците ви  newsm51 newsm51 newsm51
Течение имам и аз, доста обилно и предимно воднисто, болките при лежане на една страна също.От известно време движенията на бебето са доста болезнени и при мен, не бих ги определила като ритници, по- скоро е като дълбаене из корема ми  newsm62 имам чувството, че си копае дупчица понякога. За щастие моите контракции отшумяха, по празниците имах доста чести и на два пъти болезнени. Самоназначих си магнезии и нещата се стабилизираха.
Нашия татко е с опит, вече има едно детенце и ако го питаш е компетентен по всички въпроси(уж).
Ще видим дали ще е така и като настъпи момента.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 586
Хайде честит празник на всички именници и рожденици!!! Само хубави пожелания, а на майките празнуващи днес - да си чакат термина, къде са се разбързали  Joy

Много съм щастлива, най-накрая взех кошара за бебока и нали съм сама вкъщи й се любувам като малко дете. Веднага я разопаковах, разгънах, почнах да пера играчките от въртележката, както и калъфа на дюшека. Абе бременната ми глава не издържа, запалих колата и отидох да я купя (Cangaroo Funny dreams) в розово.  Mr. Green
Колкото до болките - май всички сме в кюпа  hahaha От вчера сутринта, откакто съм станала движенията на бебето ги усещам вече изцяло в ляво  newsm78 Преди това си бяха предимно в дясно и ниско долу. И сега съм в чуденка дали момата не се е обърнала с д-то на долу. Моля ако има майки със седалищно разположено бебе да споделят къде го усещат най-много, че се вкарах във филма как ми предстои операция  #Crazy А предишната вечер много се въртеше и едвам съм заспала, та има вариант и да се е обърнало. При всички положения е сменило позата, но как ...  #Cussing out

Иначе днес мислех да ходя на лекция за бременни, но пуста кошара като съм си я навила на пръста и трябваше да избирам  Rolling Eyes
Другата седмица на 13.01 съм на ЖК и ще ми пуснат от 15.01 45-дневния болничен и мисля да запразнявам с работата и от вкъщи, подготвих шефа, пък да видим. Иначе болничния за ноември не ми е още преведен. Мисля днес да си разпечатам един списък за болницата и да посъбера в торбичката най-необходимото. Снощи сънувах, че всички Февруарки са родили и идва моя ред - а аз неподготвена  #Crazy #2gunfire Егати кошмара  Joy

Гледам килограмите коментирате - моите са +13кг, но как да се ограничавам като не мога  Sick

Днес ще ви наглеждам, радвам се че всички сте много активни и има какво да се чете   bouquet

# 587
bubeto, играчките от кошарката как ги пра? На ръка ли? И ние сме с тази кошарка, но засега стои събрана, да не я прескачаме, предстои и аз да я чистя и разгъвам.

Иначе и моят болничен за ноември не е преведен, а е предаден на 11-ти. С всички почивни дни смятах, че 15 работни дни са до края на тази седмица, дано все пак не чакат петъка  newsm78

Кг  - закръглих точно 10, 33-та г.с. Това е с ограничаване от сладко, от хляб...без него щеше да е доста повече  Rolling Eyes

# 588
Честит имен ден на всички именници 🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂
Мен нещо кръста доста ме наболява и само се местя от една страна на друга.
Някоя мам беше споделила, че болничния и е отнесен на 11.12 в НОИ, и искам да питам дали е получила превод, че моя също е от тогава, но нямам нищо още само статус " в процес на обработка", а утре е 15дневния срок и се притеснявам да няма някакъв проблем. 

# 589
JT, точно теб визирах, явно сме писали по едно и също време. Четох някъде, че преводи правят само вторник и четвъртък, а миналия път когато го получих в четвъртък в сряда беше със статут "изплатен", а днес не е така Sad

# 590
Честит имен ден на всички празнуващи.
Нашата бебка е седалищно. Вчера бях на ЖК и всичко ни е ОК, но си седи с главата в черния ми дроб. Рита ме само в ляво, като си изпъне някое краче или ръчичка и като започне да ги движи е най- забавно.Дъщеря ми само се смее че съм имала движещи се топчета по корема. Като си изпъне гръбчето е доста болезнено , корема ми става изпъкнал и твърд само от дясно ,но ката я побутна малко се прибира веднага.
Да се похваля ,че и нашата кошара вече дойде и май съм готова с почти всичко.Дрешките са изпрани и прибрани и багажа за болницата е вече почти готов, така че вече съм спокойна.

# 591
JT, Играчките + калъфа на матрака + комарника ги пуснах на 30 градуса в пералнята с ТЕО бебе, не посмях на по-високи градуси, че не знаех какво ще им е състоянието после. Извадих ги от пералнята и освен, че са чистички си миришат направо на бебе  Joy
Аз от хляба не мога да се огранича, май там ми е грешката, но ще си нося кръста  hahaha
Чудех се, днес направих 32 пълни седмици и почвам 33, та колко ориентировъчно тежи бебока?  newsm78
janica kenkova, като те чета все повече се убеждавам, че моята девойка си е сменила позата, защото и мен ме рита и бута в ляво, а се дупи в дясно . . .  #Cussing out

# 592
Честит имен ден на всички именници 🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂
Мен нещо кръста доста ме наболява и само се местя от една страна на друга.
Някоя мам беше споделила, че болничния и е отнесен на 11.12 в НОИ, и искам да питам дали е получила превод, че моя също е от тогава, но нямам нищо още само статус " в процес на обработка", а утре е 15дневния срок и се притеснявам да няма някакъв проблем. 
Моя болничен е предаден в НОИ на 10.12 и още преди Коледа имах превод. Дали няма нещо нередно в данните? Защо не провериш в НОИ?

# 593
  • София
Ох да попитам и тук, че в темата за счетоводното майчинство никой не ми отговаря засега.
От края на месец септември 2014 съм в болнични без прекъсване. Последният ми болничен бе до 31.12.2014г. От 01.01 тази година ми се полагат още 18 календарни дни преди да изляза в 45-дневния преди раждане от 19.01. Болничния още не ми е готов заради новите наредби за ел. болнични и гинеколожката ми върти-суче иска да се обадя на работното ми място и да си уредя отпуск от новата година, на която съм имала вече право и евентуално да питам за някакви полагащи ми се останали за старата, за да не ме бавели. Ако така процедирам - няма ли да се счита за връщане на работа и с прекъсването на болничният да ми се намали базата/сумата/ за изчисляване на майчинството.
Последният болничен и на мен ми е внесен на 12.12.2014 и все още го обработват. Ужас.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 16:37 от amia_a

# 594
Kribero, на мен никога не са ми го превеждали преди 14-15ден, чудя се дали няма нещо общо с населеното място. Ще видя, може в петък да отида да проверя, но го обвързвам най-вече с многото почивни дни. Дано не са объркали нещо в него, защото става пословично тогава доколкото знам Sad

# 595
kribero Ти явно си от малкото късметлийки  yes Моя е подаден на 15-ти декември (ноемврийския болничен) и все още се обработвал  smile3507 .За таткото ...... никакво желание да се образова човека  hahaha щял да се учи като дойде бебето  Joy Днес бях на ЖК и вече вървим цяла седмица по-напред (при положение,че аз и мажа ми сме по 3.200 кг родени може ли бебето да се роди голямо или да излезе по рано?  newsm78 )За кантара съм много доволна от последната консултация съм се разминала само с килограм и половина  newsm44 ,което ги прави общо +7 кг 30 г.с.  Hug

# 596
ето ме и мен от ЖК, всичко е наред с бебет, вече се е обърнало, а аз съм на ударна доза магнезий и препоръки за повече лежане, че трябва да добутам до края на февруари /че термин няма да дочака, ясно като бял ден/
моят болничен до средата на декември е изплатен на 18 декември /въведен в системата на 8 декември/, но пък преди това имах 3 месеца без болнични, които получих на 4ти декември Simple Smile))

# 597
amia_a, твоята АГ би трябвало да може да ти издаде хартиено копие за пред работодателя докато сработи системата, а после и да пусне електронния вариант до НОИ. Защо ще те кара да си прекъсваш болничните?
До колкото знам тази нова система все още не е сработила както трябва и масово лекари алармират че има проблем. Четох някъде че още 6 месеца лекарите имат право да издават хартиени болнични.
Моят болничен от края на ноември до 25 декември също още не е изплатен. Много се надявах да е вчера но нищо нямаше, сега се надявам утре да изплатят че доста се забавиха с тия празници. Знам че вторник и четвъртък превеждат.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 13:33 от nadinka (GaRjI)

# 598
nadinka Днес докато чаках да вляза при лекаря,че беше голяма навалица седях точно до регистратурата и жената 100 пъти пробва да въвежда болничните,но не се получаваше(направо я съжалих) и казваше на преди да ходят да ги взимат първо по телефона да звънят,че не било сигурно дали ще са готови(тъй като там процедират така:оставяш си амбулаторната карта с листа издаден от лекаря и след няколко дни отиваш да си го вземеш и всичко е готово)

# 599
Sweetɣ в моя списък няма спрей, но доктора ми препоръча Цикатридина спрей за "тоалета" след раждане, при нормално с епизиотомия или секцио.  Peace Използвах го при предишното раждане от болницата, а вкъщи продължих и с бани с отвара от смрадлика.

Бях на консултация и съм  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out , ей че некадърни и мързеливи хора !!! Акушерката, освен, че дублирала часовете и чакахме една тълпа бременни, ами и в крайна сметка ми претупа мерене, теглене и тонове за цели 5 минути!! Накрая ми заяви, че не можела да ми издаде следващия болничен ( 7-21 януари), не можело с новата система мрън мрън мрън, да съм отидела при ЛЛ да ми го издаде. В този студ и вятър тичам при личната , тя ми казва, че не може да ми го издаде, и започва по телефона да се кара на акушерката, че не си върши работата.  ooooh!  Цирк!  ooooh!

Днес, обаче отивам на преглед при лекаря ми, притесняват ме тези болки. Не е само от ритници и побутвания, ами имам някакво съмнение, че са контракции без да ми се свива видимо корема..  Confused  Хем да спомена "случайно" какви са му "умни" акушерките...

За безплатни топли компреси на гърдите мога да препоръчам малки бутилки от мин вода.  Wink  Пълните ги с гореща вода от чешмата и ги слагате върху болезненото място, ако парят - завивате ги в кърпа/пелена. Удобно е защото не се мокрите, става по-бързо от влизане под душа и не е нужно да махате нощницата/пижамата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт