Отговори
# 255
Момичета, след като родим трябва бързо да възстановим старите си килца. С мойте +13, вече ми е тежичко, ако взема пък да клекна - земното притегляне е бая голямо  Laughing

И аз пия много вода, много повече от преди. Някой път отиват към 3,5-4 литра за деня, все съм жадна, а така се надувам от тази вода, ставам като балон. Но, уви ... не мога да я намаля. И при двете изследвания, които съм правила до сега глюкозата (на гладно и жадно) е била в норма. Другия месец ще пуснем нови, да видим. Но като цяло не съм се замисляла, че тази жажда може да се дължи на гест. диабет  newsm78

# 256
Аз вече съм +12, миналия месец се бях стегнала и се ограничавах какво ям, но ме хвана страх бебето да не остане недохранено( или аз ) Mr. Green и се поотпуснах, а сега като ми стана едно предколедно съвсем.
И аз пия много течности, вода, сок, мляко, айран, направо не подбирам и във всякакъв ред, но четох че е хубаво да се пие много вода, за да може да се поддържа количеството и циркулацията а околоплодната течност. Климатикът със сигурност също оказва влияние, но ако се притеснявате от гестационен диабет по-добре направете изследването.

# 257
Шишето с вода е до мен до леглото, само нощно време изпива около литър,а през деня 3 бутилки по 1,5, при положение че се ограничавам. Събират ми се  5 литра със сигурност.Забравих да спомена че вече съм 104 кг  261uu

# 258
  • Пловдив
Аз също умирам за вода. В началото беше постоянно,  сега е на моменти. Лошо е, че ми се допива и услажда ето по това време.. и после цяла вечер познайте  #Crazy Аз също знам, че е полезно да се пие вода сега и се радвам, че единственото нещо, което "търся" за пиене е вода, а не сокове и газирани..

# 259
направо ви завиждам аз пиех много вода в началото на бременността, но беше и по топло времето.
Сега едвам ми се събира литър и половина  Rolling Eyes а знам че трябва да пия повече вода.
Аз съм 26та седмица +10кг, след като бях болна и изядох 0,5 кг мед - точно седмицата преди прегледа от раз качих 2 кг..........вече спирам да ги мисля, ще ги свалям после

# 260
29 седмица +12 съм
от края на септември няма и 5 кг да съм качила
винаги качвам в началото и после спирам да раста, просто и да искам нямам място и не мога да ям
карам предимно на плодове, освен това все още снимам активно и съм в Коледна кампания
вчера цял ден съм откарала на 2 кафета, 1 литър вода и 1 капучино
вечерта хапнах 2-3 парчета пица и 2 портокала
общо взето това ми е храненето по принцип, макс салата за вечеря, рядко ям готвено, защото имам киселини от лук, домати ...
след малко тръгвам за Пловдив да си видя бебето, ще се карам самичка, да видим дали няма да ми дойде в повече /моя мъж ме бъзика, че сигурно сама ще се закарам и да раждам/

# 261
Мале мами като чета се притеснявам вече за мен.
Аз в 3 месец. Свалих пък 5. Кг рязко поради повръщането, а сега вече съм си 29 г.с и тежа 57 кг. свалих още 3 кг. :0 . А си се храня не се ограничавам. Обаче пия много сокове вода и чайове,(Хубавото е ,че нямам лоши резултати на захарта вс. е в норма.) И мляко с какаоооо мммм... Чао от мен ставам да закусвам Simple Smile)))))
Хубав ден!

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 07:50 от sunshine2991

# 262
sunshine2991 спокс! Simple Smile В началото на бременността свалих 8 кг, и чак този месец ги възвърнах. Започвам 31 седмица , а съм само +1 кг, не че се оплаквам...  Laughing   Моят доктор още предишната бременност ме успокои ( пак станаха така нещата с килограмите и качих само 7 за 9-те месеца)  , че няма значение  колко се е увеличило теглото на майката. Плода си взима всичко необходимо, природата си знае работата, просто при не добро хранене минералния баланс е за сметна на нашето тяло ( в повечето не патологични случаи) .  Peace

# 263
  • София
направо ви завиждам аз пиех много вода в началото на бременността, но беше и по топло времето.
Сега едвам ми се събира литър и половина  Rolling Eyes а знам че трябва да пия повече вода.
Аз съм 26та седмица +10кг, след като бях болна и изядох 0,5 кг мед - точно седмицата преди прегледа от раз качих 2 кг..........вече спирам да ги мисля, ще ги свалям после

Ох и аз като теб ,по време на боледуването ми изядох за 2 седмици 2 големи буркана с мед по 600-700 грама и се оказах от раз +3 кг. Добре че първите месеци свалих 3-4 кг и малако ми се уравновесява положението  ,но до скоро бях толкова горда от себе си ,че почти нищо не качвам .... Ако смятам от свалените кг вече съм + 10 ,иначе от килограмите на които забременях съм + 7  Mr. Green .

# 264
Здравейте, бях на фетална морфология, и от резултатите които виждам по документа, установих че главичката на бебето се развива с няколко седмици напред от телцето (най-вече от фемура). Доктора не направи никакъв коментар, но аз забелязах това като се върнах вкъщи, и за това не можах да попитам. Най ме притеснява съотношението FL/BPD.
Някоя от вас с подобен случай?

# 265
Almirra, при мен положението е същото, напред сме с растежа на главата и крачето, а коремчето изостава на фона на моята 27+г.с. Лекаря ме успокои, че доста се бях притеснила Simple Smile))

# 266
Аз в 26+1 г.с. и съм вече +12 кг. Само в последния месец качих 5 кг., започвам да се притеснявам Simple Smile а гледам да се храня разумно и здравословно, не прекалявам с храната. А за течностите - пия вода от 1,5 до 2 л. на ден.

# 267
ALMIRRA, щом доктора не е коментирал, че е проблем, не мисля, че трябва да се притеснявш. Принципно винаги има разлика в измерванията на глава, корем, крайници. Тези размери не са точни, а приблизителни - при мен пише, че отговарят на еди коя си седмица +/- 14дни.

# 268
Добър ден

Гледам килата обсъждате, е аз съм вече +20 кг  Crazy
Като направих теста за бременност бях 50кг  Simple Smile
Вода и аз пия много, понеже имам проблем с бъбреците и лекаря ме посъветва да пия повече течности, а и преди бременността пак пиех много течности.
Рядко пия сокове, по скоро чайчета си правя с мед, това добре се отразява и на стомаха ми.

Да ви питам, от време на време корема ми се втвърдява, когато се случи е без болка, това контракция ли е  newsm78

# 269
Добър ден

Гледам килата обсъждате, е аз съм вече +20 кг  Crazy
Като направих теста за бременност бях 50кг  Simple Smile
Вода и аз пия много, понеже имам проблем с бъбреците и лекаря ме посъветва да пия повече течности, а и преди бременността пак пиех много течности.
Рядко пия сокове, по скоро чайчета си правя с мед, това добре се отразява и на стомаха ми.

Да ви питам, от време на време корема ми се втвърдява, когато се случи е без болка, това контракция ли е  newsm78
Да определено е контракции, аз ги имам от 18г.с, и съм на големи дози Магнезии и но шпа, но аз получавам по много! Сподели с АГ следващия път!

Общи условия

Активация на акаунт