Отговори
# 300
Днес се сещам на час по лъжичка, ама ще ме прощавате  Laughing Имам следния въпрос:

Вчера някъде четох, че е хубаво в началото докато е малко бебето и дрехите на родителите да се перат с бебешки прах, тъй като при гушкане то е в допир и с нашите дрехи, които може да предизвикат алергии ако са прани с друг прах. Струва ми се по-скоро логично, какво мислите? Т.е. пак си се перат отделно дрехите на възрастните, но със същия прах.

И като сме на темата - какъв прах сте ползвали/смятате да купувате? Видях, че Бочко имат течен, дали е добър?  newsm78

# 301
Аз така смятам да пера - наистина в това има логика, вече зависи и доколко е чувствителна кожата на бебето. Но аз ще го направя по-скоро с цел да не трупам много препарати,  винаги купуваме от най-големите разфасовки, а нямаме много място при пералната. Иначе предишния препарат, който ползвах беше течен Персил бебе и ми хареса, но след това имаше промоция на Ариел и затова не повторих  Mr. Green

# 302
Аз не съм прала нашите дрехи с бебешки прах за пране, но се сещам, че каката имаше алергия към една точно определена моя любима блуза, обриваха и се бузките само от минута допир, та я бях прибрала дълбоко в гардероба до скоро.

# 303
Милица, добре дошла при нас!  Hug Hug Hug Лека и пухкава бременност до края Simple Smile

JT, не се бях замисляла за нашите дрехи, но за сега не мисля да пера и тях с бебешки прахове. Евентуално като се роди, ако нещо ме притеснява тогава. Иначе за Бочко аз съм с много положително мнение. Изпрах вече 3 перални с него и омекотител на Коколино и съм доволна. Ще видим по-натам как ще се справя с петната и лекетата, но до тук ми харесва Simple Smile А и като цяло на Бочко нещата са много хубави и мисля тях да ползвам основно.

# 304
   Не съм прала наши дрехи с бебешкия препарат , но пък първите седмици винаги подлагах пеленка под главичката на бебето за да не се допира личицето му до изкуствени материи, а и за да не повръща навсякъде  Laughing .  Та... нямала е особен контакт с наши дрехи. След тези седмици, ако бях забелязала някаква реакция  контактна по кожата , щях да започна да пера и нашите с бебешки препарат.

От препаратите съм доволна от Persil Sensitive , Sano Maxima Sensitive , Тео Бебе Алое, Babylove  ( от магазини ДМ, един от малкото без аромати  Peace). Но пак се налага от време на време да използвам спрей за премахване на петна .  Peace Харесвам много омекотителя Sano Maxima и  Coccolino  - бял.
Не съм с добро впечатление от Persil Baby, My Forest, Бочко, REX Baby,  Тео Бебе Лавандула ( много силен аромат) .
 В тази моя "класация" има значение и премахването на петна  Peace  , иначе за освежаване на чисти дрехи всички вършат работа, според мен. Нали знаете, че голям фактор е самата пералня, материята на дрехите, качеството на водата, програмата , на която се пере и температурата на водата. Та и избора на препарат е субективен.

Аз пък се чудя  .. трябва ли да пера заедно дрехите на каката и бебето или не?  Май трябва...  Whistling   Голямо пране ще пада. Какво е вашето мнение? Дрехи на 2-годишно и на новородено, заедно или отделно?

# 305
  • Хасково
Привет и от мен!  bouquet Как сте предколедно? Ние сме до никъде с подаръците и сега ще излизам да купувам,че утре сутрин сме у мм Crazy
За праха за пране-около мен препоръчват Бочко,но от всички които съм вземала и  пробвала върху нашите дрехи-Тео бебе ми е фаворит! Много нежен аромат,добре изпира и не е нужен омекотител,така или иначе не бих слагала още докато е малко бебето. Начият тати не понася ароматите на праховете и омекотителите и сме пробвали какво ли не ,от Тео бебе алое не протестираше,така че бих прала и нашите дрехи с него,хем да  не се трупат много препарати,малко ни е мястото до пералнята Neutral Face
Как  сте иначе,аз не мога да спя напоследък,често се будя,ожаднявам,после пък ми се ходи до WC и общо взето smile3511 Вчера и днес много ме боли корема,но не са контракции,няма стягане,само болка като пред МЦ,може би  е от разтягането newsm78
Слънчев и усмихнат ден от мен!  bouquet

# 306
  Не съм прала наши дрехи с бебешкия препарат , но пък първите седмици винаги подлагах пеленка под главичката на бебето за да не се допира личицето му до изкуствени материи, а и за да не повръща навсякъде  Laughing .  Та... нямала е особен контакт с наши дрехи. След тези седмици, ако бях забелязала някаква реакция  контактна по кожата , щях да започна да пера и нашите с бебешки препарат.

От препаратите съм доволна от Persil Sensitive , Sano Maxima Sensitive , Тео Бебе Алое, Babylove  ( от магазини ДМ, един от малкото без аромати  Peace). Но пак се налага от време на време да използвам спрей за премахване на петна .  Peace Харесвам много омекотителя Sano Maxima и  Coccolino  - бял.
Не съм с добро впечатление от Persil Baby, My Forest, Бочко, REX Baby,  Тео Бебе Лавандула ( много силен аромат) .
 В тази моя "класация" има значение и премахването на петна  Peace  , иначе за освежаване на чисти дрехи всички вършат работа, според мен. Нали знаете, че голям фактор е самата пералня, материята на дрехите, качеството на водата, програмата , на която се пере и температурата на водата. Та и избора на препарат е субективен.

Аз пък се чудя  .. трябва ли да пера заедно дрехите на каката и бебето или не?  Май трябва...  Whistling   Голямо пране ще пада. Какво е вашето мнение? Дрехи на 2-годишно и на новородено, заедно или отделно?

Еха много полезни неща сега като ги видях и намерих в нета един хубав прах за пране  Sano Maxima Sensitive 4 в 1 супер е ллобаче се чудя как да пера дрешките на бебчо на 90 градуса с др. цветни дрехи те ще се саасипят ужас трябва по 5 перални ли да пускам дневно с по 10 различни дрешки (смис бяло и цветно пране) или има и друг вариант ?
ако някои знае моля споделете си мнението  newsm17 newsm03 newsm53  love001
а иначе хигиената е сташно важна за новородено! Като започнем от пречистване на въздуха,пране на играчките, почистване на прах , топло помещение микроби абе много но не трябат и прекалени крайности! Все пак трябва да си изградят естествен имунитет децата , а не да са в инкобатор ....smile3521 smile3521 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

# 307
  • Пловдив
Аз мисля да пробвам с Тео бебе - лилавия. Препоръчан ми е, пък ще видим. Поне дрешките в началото - при подреждането - ще го използвам. Също така мисля после направо да пера всичко с него.
За хигиената съм съгласна, че не трябва да се прекалява и да се създават стерилни среди и помещения с по 48 хиляди градуса.
Иначе да се оплача и похваля - вчера се пребих. Бях на разходка и много хубаво се изтърсих  Joy (тогава не ми беше смешно). Паднах настрани (което даже не знам как стана  Shocked ), много се стреснах.. даже прекалено много (а аз по принцип съм малко темерут).. а то нито ме боли, нито нищо, корема хич не усети асфалта. Дори коляното не съм си жулната като хората. Естествено звънях на доки.. 18 пъти ми каза, че нищо ми няма, та на края и ми се смееше. С нетърпение чаках бебо да ме подритне, да знам, че си е добре - е направи го и получи награда - пастичка  Laughing Laughing Laughing

# 308
За праховете - харесвам Тео бебе и Sаno Maxima. С каката първите месеци май много от нещата ги перяхме на ръка (т.е. майка ми го правеше), но по мои спомени нямаше купища пране.
Вчера бях пак на Фетална морфология. Лекарката ми пусна 5Д режим и ми показа личицето - ами то бебето е копие на кака си. Чак я карах да провери пак да не е момиче..., че такава голяма прилика...
Но, продължава да е момче Wink
в 27 седмица е 900 гр.
И ние ще пътуваме за Нова година, но наблизо - около 80 км, не мисля че е проблем.
Весели празници, момичета!

# 309
Не е ли рано за фетална морфология? На мен АГ ми каза да се запиша в 30-31г.с.

# 310
sunshine2991 всякакви дрехи пера на 40 градуса. Мнооого рядко чисто бял памук пускам на 60, но се случва 4-5 пъти в годината.  Peace  На 90 не съм прала никога  Embarassed

# 311
Sweety, в 32 седмица ме вика пак, за последно.
Истината е, че тази в 27-28 седмица можех да не я правя.
Гледа основно главичката и мозъчната структура.

# 312
Bengie, ясно, но пък сте се видяли с бебо   Wink

И аз пера на 40°, но бебешките дрехи мисля на по-висока температура да ги пускам, ама не чак на 90°

# 313
Ха, Добър ден и от мен!   bouquet
Само на бързо по темите - и аз ползвам сега ТЕО бебе, а от омекотителите Коколино. Иначе с каката бях на Персил Сензитив и Бочко. Доволна съм и от трите праха за пране.  Naughty
Детски дрехи май най-много на 60 градуса съм пускала в пералнята, но аз ползвам и сушилня след това, та няма шанс да има бацили  Joy
Утре сутрин заминаваме на вилата при нашите - само 300 км път ме чака  #Crazy, а се прибираме на 29.12.2014г, че на 30-ти съм на тонове и ехо  Joy
Та ако не ме предаде нета, ще ви чета и ще се включвам. Но ако ме предаде - ВИ ПОЖЕЛАВАМ ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ И МНОГО ПОДАРЪЦИ ПОД ЕЛХАТА   santa2   love001

# 314
  • Варна
Здравейте !
Аз докато се наканя да вляза във форума ще дойде време да се хвалим с момците и девойките ни.  Mr. Green
Днес бях на ЖК оказа се , че бебо върви напред. 27+ седмица- 1240 гр., бях така  #Crazy, струва ми се малко в повечко. Иначе е с главата надолу, а там където му е дупето имам издатина на корема. И майка му на бебо върви напред, 12 кг. вече съм наддала, ако завърша под 20 кг. съм обещала на доста хора да ги почерпя.  Mr. Green

Лека вечер от мен и весело изкарване на празниците ! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт