Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 023
  • 497
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
...
Да, изолация. Имам такава и на тавана си по куп съображения.
 Hug
Благодаря ти, че ми помогна да ѝ обясня. Hug
...
Всъщност май на теб ти обясняват, че изолацията е решението, а не кой какъв бил и в коя стая си живее.

...
Така е - панелките са гето, можете да си правите каквото си искате.
Съгласна съм. На когото не му харесва, си купува къща.

# 226
Мисля че от тази тема, ще излезе прекрасна нова такава, със звучно заглавие "Комшийски селски номера и пинизи".
Даже, мисля да я пусна.

И как да се спасим.

# 227
За таван и аз съм чула, но от колежка на последен етаж заради течащ покрив.
За стена вътрешна още не бях.
Ако има теч, то трябва да се отстрани първопричината.
Таванът все пак е вътрешна стена, когато не си на последен етаж.  Wink
Съседите ми отгоре си идват през лятото за един месец,
т.е. през другото време или не отопляват, или не охлаждат.
През този месец, когато са в апартамента ходят с обувки (токчета).
Направих си изолация ( топло-звуко) на тавана.  Hug

Да ,бе да.Я комшията да си затваря вратата.  Mr. Green

# 228
За таван и аз съм чула, но от колежка на последен етаж заради течащ покрив.
За стена вътрешна още не бях.
Ако има теч, то трябва да се отстрани първопричината.
Таванът все пак е вътрешна стена, когато не си на последен етаж.  Wink
Съседите ми отгоре си идват през лятото за един месец,
т.е. през другото време или не отопляват, или не охлаждат.
През този месец, когато са в апартамента ходят с обувки (токчета).
Направих си изолация ( топло-звуко) на тавана.  Hug

Само на тавана ли сложихте звукоизолация? С какви материали? Колко силно ограничава шума от токчетата? Питам съвсем сериозно, защото съм поставена пред същите решения...

# 229
Трещи ,я си представи как в един осем етажен блок с по 3апартамента избират на
ОС дали да се нанесе някой..Ми то първия нанесъл се като направи ОС със себе си
други нанесли се няма да има.Все нещо няма да му допада.
Извън шегата -това изобщо не си го представям как се случва.

# 230
  • София
Ох, успокоих се. Трещи даде да си сваря в кухнята ми шкембето за чорбата. С чесън, много чесън.  Party А после съм в ГТ... Twisted Evil

Има си правила за избор на евентуален комшия. И те не са базирани на доводи от вида "На тоя жената е по-готина, той ще е". Пави се интервю с кандидата, попълва анкетна карта - деца, домашни любимци, туй-онуй, навици, хобита, бля-ля.
Скрит текст:
При майка ми, в чужбината, преди да се пренесе в къща, имаше забрана за простиране по терасите в затвореното комплексче. Свика се събрание и главно нейтив чужбиките скоили срещу забраната. По-приятно нещо от прясно изпрано, свежо, ветреещо се пране нямало. Та и чужбинските гащи по-бели от нашите...

# 231
  • Другата България
На мен, ако ми е студена стената, ще си сложа изолация и няма да си завирам носа при съседите да им държа сметка, колко време и кога ще си държат вратите на собствените стаи отворени.
Затова и се учудих, защо изобщо се прави такова описание, че чак се съобщи, че бил алкохолик и всичко правел в една стая. Сякаш беше много важно да се подчертае.
Благодаря за разяснението.
Само че нито теб някой те е питал какво би направила ако нещо си, нито поне мен ме еня.
Факт е обаче, че докато не се навря в темата, разговорът си вървеше. Пък после се чудиш що мухи, що комари, що хлебарки.. ooooh!
Отговарях на потребителка, не ми е било важно да говоря с теб, но след като се навря неканена - нали така беше Wink, ти обясних.
Сега що и какво съм казала и съм искала, и не съм....да не занимаваме хората с нашите личностни неприязЪни.
Ако ще коментираш още, просто да знаеш, че не ми пречиш. Heart Eyes

Мисля че от тази тема, ще излезе прекрасна нова такава, със звучно заглавие "Комшийски селски номера и пинизи".
Даже, мисля да я пусна.
Давай.
Ще е интересно.

# 232
# 233
Само на тавана ли сложихте звукоизолация? С какви материали? Колко силно ограничава шума от токчетата? Питам съвсем сериозно, защото съм поставена пред същите решения...
Не само на тавана.
А на едната тераса (под) е др. тип (+ хидро).

http://www.isomax.bg/product.php?id=4
Споделяла съм тук, във форума.
Единствено не мога да се справя със шума от граченето на гларусите.

# 234
  • Ямбол
Това сигурно е десетата тема, която повтаря заглавието на първата за селските номера и пинизи. Толкова ли не може да измислиш нещо свое, че решаваш да създадеш копие.
Като книгите - от "На изток от рая" колко бледи подобия се пръкнаха. Да не давам другото сравнение за форума, за което всички ще се сетят.

А относно навирането ми в темата - четях я само, докато стигнах до безумната претенция някой съсед да не си държи дълго време вратата отворена, та реших да си кажа. Пък дали някой иска или не иска да ме чете, оказа се, че има и други, които предпочитат изолацията пред навирането в съседските врати и тераси.

# 235
  • където ми харесва
Не, Лиляна, не мога. Тъпа съм.
Ще се примириш. Можеш съвсем спокойно да я подминаваш, както несъмнено правиш с много други теми.

# 236
  • Другата България
 Laughing Ами, само ти си мислиш така.... Tired ooooh!
Само след няколко поста е цъфнала и там, споко. Въпреки дежурното мрънкане, няма как да не се "насладим" на "дъбокомислените" ѝ  прозрения.

# 237
Ще подмина липсата на каквато и да емпатия у Лиляна
и ще споделя за два от договорите ни, които фирмата ни подписа за квартири в Германия и Франция.
И в двата измежду всичките изисквания имаше и такова за колко време може да се проветрява през зимния период, като времето в едната беше 30 мин. дневно, а другите бяха по-щедри и отпусха 60 мин.
Целта е да се запази по-висока температира в цялата сграда, което да намали разходите за отопление.
С това не твърдя, че трябва да се въведат толкова строги правила и при нас, а че е съвсем логично оставената врата на съседа да рефлектира и върху житието-битието на някой друг, който пък от своя страна да има правото човешки да обясни проблема на недосетливия съсед и да се опита да се разбере с него.
Относно изолациите: чакаме бебе и сме решили да направим изолация на стената към съседите, за да не им пречим. Вярно, че те нямат право да ни казват кога да се разплождаме, но някак ще ми е неудобно нашето решение да отглеждаме потомство да им нарушава съня.

# 238
  • Ямбол
Не, Лиляна, не мога. Тъпа съм.
...
Е, добре, че го правиш само с темите, щото за другите копия си има закон и някои ги разхождат до ДАНС примерно.

Merri_An, интересно ми е как направи това "логическо правилно" заключение, след като не съм чела дори глупавите копия на селските номера, пък какво остава и да пиша там. То не бяха сватбени, то не бяха хазяйски, то не бяха квартирантски и още кой знае какви ще се намерят да се нароят.
Най-селското обаче излиза, че е да създадеш нещо, което е сигурно, че ще се развие с чуждото име.

# 239
Не само на тавана.
А на едната тераса (под) е др. тип (+ хидро).

http://www.isomax.bg/product.php?id=4
Споделяла съм тук, във форума.
Единствено не мога да се справя със шума от граченето на гларусите.

Ще потърся по-назад из мненията ти. Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт