Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 020
  • 497
  •   1
Отговори
# 150
И сега има коминочистачи. Ето един: http://www.kominochistach-sofia.com/

# 151
И сега има коминочистачи. Ето един: http://www.kominochistach-sofia.com/

Имах предвид, че са били използвани по предназначение, а сега никой не се сеща. Трябва да се прави профилактика, но кой я прави? Пари трудно се събират за нещо, толкова незначително, според някои. Повечето са си иззидали терасите и са извадили по една тръба. Димят си на воля, дали влиза в съседната спалня, няма значение.

# 152
Така е. Преди хората се отопляваха по-масово с печки, които пушеха. Сега в новите блокове не знам дори дали има комини за отвеждане на дим, май има само отдушници?

# 153
Скаричките са истинска напаст, кулинарна чалга.

Точно.  Peace По същия начин струи от балкони и не можеш да избягаш.
Аз тая чалга я слушам.
На село.Скара и барбекю.У къщи не я слагам.Не знам за комшиите,но аз не търпя миризми.Никакви.

Само електрическите ги класифицирам така, иначе скара на дървени въглища, на жар, или барбекю, това е страшно вкусно! Но, разбира се, не правя бащино огнище на балкона. Wink

# 154
Скаричките са истинска напаст, кулинарна чалга.

Точно.  Peace По същия начин струи от балкони и не можеш да избягаш.
Аз тая чалга я слушам.
На село.Скара и барбекю.У къщи не я слагам.Не знам за комшиите,но аз не търпя миризми.Никакви.

Само електрическите ги класифицирам така, иначе скара на дървени въглища, на жар, или барбекю, това е страшно вкусно! Но, разбира се, не правя бащино огнище на балкона. Wink

# 155
  • София
Здравейте.

Много ми е съвестно, защото съседите отдолу са възрастни, но това не ги оправдава с вечното пържене и печене на скара на открит балкон. Смрадта у нас в хола и другите стаи е.... гадно е много.
Така си карат и не реагират на нищо.
Мисля да говоря с кварталния, но... не знам.
Какво ще ме посъветвате?

Нищо не може да се направи. Така е в блок - миризмите се движат нагоре, а водите надолу. Рано или късно вие или някой съсед над вас ще се наводни и цялата вода ще отиде при тях...или по-лошият вариант "тече от някъде, ама не знаем откъде и не е от нас", а през това време съседите отдолу вече плуват в хола...Това е положението в блок, може да си пържат и пекат колкото си искат на терасата...

# 156

При изгарянето на месото се отделя въглероден моноксид. Усещаш ли мириса на нечия скара, то ти със сигурност дишаш и въглеродния моноксид от нея. Дори и да е супер запушено. Дори и да има видимост в къщата Simple Smile

Ето защо да делиш миризма от пушек е тотален нонсенс.

Няма да обяснявам повече. Ако продължаваш да имаш спор по този въпрос, просто ще те насоча към учителката ти химия, физика или биология. И трите ще са способни да ти го обяснят.

Ох, нофелете-май ти не си внимавал в часовете по химия и физика. Значи-въглеродния моноксид е газ, който се смесва с въздуха  и е изключително опасен за здравето на човека, защото извлича кислорода от кръвта.
Миризмата представлява частички от самото месо, които са доста по-тежки от газовете и бидейки по-тежки естествено по-трудно се аспирират.....

Иди и си преговори учебниците по химия....
миризма на месо и газове, които се отделят в процеса на горенето са доста , ама доста различни субстанции... Wink

Герри,

https://www.mja.com.au/journal/2012/197/6/carbon-monoxide-induce … arcoal-briquettes

Винаги съм ти се чудел защо първо, преди да скочиш да спориш с някого, не цъкнеш в гугъл набързо.

Даже определено си имам и едно предположение - половината ти постове ще отпаднат, ако преди да ги напишеш, вземеш, че си провериш инфото.

# 157
Нофелете-я обясни сега на аудиторията как въглеродния моноксид и миризмата на печено кебапче е едно и също нещо???
Хахахахахаха
Мойте постове а?
Ти да не си завършил алхимия?
От изгаряне се получана въглероден моноксид-да. но този газ НЕ мирише на кебапче-всъщност на нищо не мирише и затова е опасен...
А това, че ти мирише на кебапчета изобщо не означава, че ще се отровиш от СО... Joy

# 158
Тук всичко живо пали барбекюта с въглища на двора. Включително и ние. Само че по някакви причини пушек няма. Не знам от въглищата ли е или защото месото не е мазно по принцип, но нищо не пуши.

# 159
Тук всичко живо пали барбекюта с въглища на двора. Включително и ние. Само че по някакви причини пушек няма. Не знам от въглищата ли е или защото месото не е мазно по принцип, но нищо не пуши.
Пушекът много зависи от начина на горене и от материала, който гори.
Когато горят (например дърва) със силен пламък, пушекът е по-малко . Когато има тлеене, тогава пушекът е повече.
При тлеенето и отделянето на Со е най-голямо. Ако имате камина не поддържайте дървата в нея да тлеят-трябва да горят със силен пламък.
Дървените въглища не отделят много пушек, ако са качествени.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 15:30 от Герри

# 160

Дървените въглища не отделят много пушек, ако са качествени.

Ами тези изобщо не пушат. Палят се за нула време с едни кубчета (не е сух спирт) и после не пушат. Един път намазах месото със зехтин и яка пушилка се вдигна, та си мисля че може и от мазнините да пуши по принцип.

# 161
Нофелете-я обясни сега на аудиторията как въглеродния моноксид и миризмата на печено кебапче е едно и също нещо???
Хахахахахаха
Мойте постове а?
Ти да не си завършил алхимия?
От изгаряне се получана въглероден моноксид-да. но този газ НЕ мирише на кебапче-всъщност на нищо не мирише и затова е опасен...
А това, че ти мирише на кебапчета изобщо не означава, че ще се отровиш от СО... Joy

Аз разбирам, че на вас много ви се иска миризмата от кебапчето да отива в една посока пък СО в друга... Лошо няма. Само дето няма как да стане.

# 162

Аз разбирам, че на вас много ви се иска миризмата от кебапчето да отива в една посока пък СО в друга... Лошо няма. Само дето няма как да стане.
Хубу-ако скарата е електрическа колко СО произвежда горенето на лойта на едно кебапче и ако можеш го сравни по количество с миризмата? То си зависи и колко е мазно и месото де.

И може де се аспирира СО, докато част от миризмата, като по-тежка, да си остане да ти дразни вкусовите рецептори...

Та-може и да ти мирише на лой, но пък миризмата да е напълно здравословна...
Друг път пък може на нищо да не ти мирише и да си умреш от задушаване...
Аспираторът обира по-голямата част от вредния пушек. Въпроса е къде изхвърля пушека-ако е в спалнята на горния етаж си е направо опит за убийство!

# 163
Идват празници. Подарете им такова барбекю:
Скрит текст:
Удължете тръбата така, че да прехвърля покрива с 1,5 м.
Съседите така са направили. Няма миризми, няма пушек.
( Дълго време се чудех какви са тези варели на терасата им, че и с кюнец.)
Позаинтересувайте се от т.н. Финни Прахови Частици.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2369734

# 164
Нашето е такова ,ама е правено.Затова не пуши толкова ,но пак си има миризма.Защото съседите започват да отварят вратата на двора уж да ни кажат "Добре дошли"  и стават едни банкети...

Общи условия

Активация на акаунт