Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 020
  • 497
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А стига, бе! Ама то било елементарно!
Имам, благодаря. Обаче миризмата се усеща. Понякога комините, където са вързани абсорберите, изпускат на странни посоки миризмите...Тогава, освен цялостна реконструкция на 13 етажната панелка, какво правим или по-скоро какво готвим? И мога ли да си проветрявам кухнята или да я изолирам и само с абсорбатора да се справям?

# 181
Би трябвало сама да усетиш дали дърпа, освен ако не си го сложила да ти краси кухнята.

# 182
  С моя абсорбатор нямам никакви проблеми. Нито пък с абсорбаторите на комшиите. Изобщо, откакто навлезе таз практика с абсорбаторите,  по входовете вече не мирише на запръжки с лук и да усетиш аромата  на печената чушка на съседа е само спомен от миналото.

Но пейзанчетата отдолу, със скарата на балкона, никой не може да пропусне кога готвят и какво. Интересното е, че  и те са широки души и радетели на това, всички да си живеят живота, на възмутените ми вопли отговарят стандартно: "Печете си и вие,  кой ви спира". Grinning

# 183
  • София
Е, то на същия принцип мога и аз да си изхвърлям от терасата каквото ми хрумне на долната тераса с любезната усмивка "ами изхвърляйте и вие, какво ви пречи?".

# 184
  • София
Искате да кажете, че толкова силно дърпат вашите абсорбери (ясно е, че вашите са много мощни и съобразени с кубатурата на помещението, а на мен, пейзанчето, не), че не си проветрявате?  Stop Боже, нито цигарен дим, нито дъх на манджа се усеща от вашите домове, само нежен повей на люляк и жасмин.
С което не искам да кажа, че да опушваш съседите е нормално и приятно. Ни най-малко. Но и да твърдите, че никога, никога, нито една летлива молекулка не е пропълзяла под вашия праг към стълбищната площадка или отлетяла през открехнатия ви прозорец е несериозно.

# 185
А кой го твърди това?

# 186
  • София
Не, бе, никой. То твоя абсорбатор дърпа, аз изобщо нямам според теб. Или не знам как се използва.
То не за скумрии четох, не за запръжки. Та просто попитах - мога ли все пак да си отварям кухненския прозорец или е абсолютно забранено?

Живяла съм и в блок и в къща. Мога да кажа, че сериозни и нерешими проблеми не съм имала със съседите. Вие в кой свят,  пренаселен с пейзани под наем (под наем, пфу, ужас!), живеете - не знам.

# 187
     Ми абсорбера трябва да дърпа при готвене, то ако си  проветряваш от готвенето през прозорец, балкон, под вратата и прочие, ще се умирише не само у комшиите - тях кучета ги яли -  а и у вас newsm78
 Комините като са в изправност, на всички абсорбаторите в комина, никой не пече под прането на другия или в спалнята му и всичко си е наред.

Толкова страници, толкова нещо се изписа за очевидни неща, напълно излишно.

# 188
  • София
Ясно. Само с абсорбери. Това питах. Отживелицата на проветряване чрез отваряне на прозорец е за-бра-не-на! Остава само простирането по балкони и тераси, на ниското, де, като абсолютно екологична, грийн, фешън , тренд-сеттър практика.  Peace

# 189
Ами , след като ти си опечеш скумрията и проветриш през прозореца, аз естествено, не мога да си проветря. И прането не мога да си простра, при опасност да замирише на скумрия. 

# 190
Мен ще ме е срам на някой да му намирисват моите манджи, обаче..Като казахте панелка, живяла съм в такава, в която не само миризми от кухните се усещат нагоре- надолу по апартаментите, ами и "музика" от тоалетните се чуваше в кухнята. Няма такъв смях за един наемател, но постоянно живущите не знам как издържат. Та може и моите манджи да са ги усещали съседите.
Искам да кажа, че ако миризмата, идваща отвън, ми е единствен проблем, бих си сложила хубава дограма. Скъпо удоволствие е, но никой няма да се погрижи за моя комфорт, специално. Това го казвам съвсем сериозно, защото разбрах, че на потърпевшите не им е смешно.
Аз се дразня, че някой си хвърля фасове, косми и каквото си иска върху моя климатик. Съседи десет етажа по- надолу се дразнят, че пък той им "капе" на перваза. След някоя година ще махна климатика и боклуците ще падат на долния перваз...И така...Въпреки всичко сме в добри отношения, но това си зависи от хората.
За простирането, само една съседка целогодишно изнася навън и слага около прането нешо като калъф. Явно и тя е намерила решение за проблема си. И си простира...няма 30, няма -30 градуса, винаги.

# 191
Срещу нас една дама всяка неделя простира на първия ред гащи. Така добре са подредени, че ме предизвикват всеки път да ги преброя. Точно 6 са.

# 192
 Изобщо не е релевантно да се споменават гащи, които не ти пречат реално, освен на естетическото чувство  в един разред с миризма от скара.

Въобще, като се замисля над казуса със скарата, струва ми се,  че вселенската справедливост, изисква ако въпросният любител ще пече риба или кебапчета на скара, да сподели поравно уханието, като я сложи в кухнята си. Не е честно, някак си, да я плесне на балкона, под прането на съседа, и само да протяга ръчичка отвътре колкото да я обърне. Така само съседите се умирисват, а на него вътре му остава немиришещо. Разбирам, че то това му е и целта, но не е готино.

Иначе, да, дограмата ми е добра и само тя ме спасява от зъкормените със скара гастральори. Проблема е, че не може да стои постоянно затворена, херметично, нали искаме да влезе въздух все пак.

# 193
  • София
Ти сериозно ли даваш превес на твоето право да си проветряваш прането на свеж въздух с моето да си проветря кухнята със същия? Като и за двете дейности има достъпни на пазара алтернативи - сушилни и абсорбатори. Да, моята скумрия мирише, но твоя избор на десени на спално бельо ми докарва уртикария и не отива на фасадата на сградата. Примерно.
Не, не обгазявам съседите, но и не изпадам в крайности. Не готвя на стълбището, готвя у нас.
Егати и малоумния спор. Същия като имам ли право да си пуша у нас и на балкона. Непушачка съм.

# 194
  • София
Срещу нас една дама всяка неделя простира на първия ред гащи. Така добре са подредени, че ме предизвикват всеки път да ги преброя. Точно 6 са.
Събота и неделя един чифт гащи ли носи?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт