Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 020
  • 497
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Е,не е хубаво да се стига до саморазправа и да се трепем по входовете.

Че кой ти говори за това? newsm78

Аз не бих имала против някой да си направи скара по празниците. Или пък да има РД и да си пуска музика до зори веднъж, два пъти годишно. Да ме предупредят, хора сме, разбирам. Но ако стане навик, тогава вече бих имала против.

# 346
че какво и е на скарата ?  - мирише на живот.  Laughing  тия от долните етажи пък завиждат може би.  аз препочитам да ми мирише на скара , отколкото да понасям миризмата из входа и асансьора на на някоя напарфюмирана мома.  не съвпада ли този аромат с моите изисквания направо е отврат. ама кво да се прави  newsm78 - ора сме . на всеки все по нещо не му изнася из общите пространства за живеене.  Laughing

# 347
  • Другата България
 Thinking А аз се учудвам как не се прави разлика между махленска разправия и нежелание за влизане в такава. Жалко.

# 348
  • София
Съгласна съм. Наистина е по-добре да помолиш възпитано, ако пък това не става, Popule даде закона, който важи в този случай. Но ако човек няма умения за възпитана комуникация, или пък не желае да се възползва от закона, то тогава му остава или да наведе глава и да го опушват, или махленската комуникация. Кой каквото го влече.

ПП Бившият ни домоуправител беше железен в това отношение - няма шум между 14-16 ч.; няма опушване; няма махленски изцепки и скандали.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 15:59 от milenaka

# 349
  • Другата България
Как се реши проблемът с опушването?

# 350
  • София
На никого не му е хрумнало да го прави.

# 351
Значи е нямало проблем.

# 352
  • Другата България
ПП Бившият ни домоуправител беше железен в това отношение - няма шум между 14-16 ч.; няма опушване; няма махленски изцепки и скандали.
На никого не му е хрумнало да го прави.
LaughingЗначи всъщност си късметлийка и случила на съседи, а не, че домоуправителят е направил нещо специално.

# 353
  • София
Напротив, имаше проблеми - най-често свързани с нередовно плащане и с вдигане на шум между 14-16 ч. Той първо ги беше помолил да се съобразяват, после май на вратата им беше залепил предупреждение ли беше, не помня точно, това също не помогна, и тогава май към съд се беше обърнал. Чак това ги стресна. След този случай всички са много съобразителни. Сегашният е доста по-мек и май разчита на стара слава, добре че засега нямаме кой знае какви проблеми.

# 354
Ееххх, дами...
Чак и аз се размечтах, как ще напиша жалба срещу скараджиите в нашия блок, кварталният ще ги глоби и вече няма да се спускам през глава да затварям прозорците при поредното нахлуване на миризми.
Обаче, за да стане това, освен завеждането на жалба, ще е нужно кварталният да дойде и да провери и установи на място нарушението, да напише протокол и т. н.
Ами, ако скараджията, след като си изпече вечерята, прибира скарата си, за да не се напраши на открития му балкон, или, ако кварталният дойде и скарата в този момент не се използва, какво нарушение ще бъде установено, освен, че някой си държи скарата на балкона?
Ще трябва да  викаме патрулка, когато съседът задими смрадливо.  Mr. Green
И най-вероятно ще бъдем причислени към малката групичка чудати персони, чието хоби е да пишат купища жалби до полицията.
Да поясня, за всеки случай, че в къщи не се готви и яде месо, не се пържи, не се пуши, не готвим на балкона, не слушаме чалга, не сме наводнявали съседите, не си крещим, не тропаме, не хвърляме боклуци през прозорците.
Съседите ни също са доста тихи и добрички и икой не дъни на макс чалга.
Затова, гледам много да не се дразня, когато пушат, готвят и пекат на терасата. Просто бързо затварям прозорците и после пак ги отварям.

# 355
  • тук-там

....Да поясня, за всеки случай, че в къщи не се готви и яде месо, не се пържи, не се пуши, не готвим на балкона, не слушаме чалга, не сме наводнявали съседите, не си крещим, не тропаме, не хвърляме боклуци през прозорците.
Остава ви само шумния секс.... Joy А, и озвучаването от тоалетната! Peace
Не моЖ сте толкова перфектни! Thinking
Колата, паркирате ли на определените места?

# 356
  • Sofia
Да поясня, за всеки случай, че в къщи не се готви и яде месо, не се пържи, не се пуши, не готвим на балкона, не слушаме чалга, не сме наводнявали съседите, не си крещим, не тропаме, не хвърляме боклуци през прозорците.

Тц-тц, страшни сте. Laughing

# 357
откога скарата е забранена за употреба в дом.условия ?   ай стига де ...

# 358
  • София
откога скарата е забранена за употреба в дом.условия ?   ай стига де ...

Е, че кой е казал, че е забранена? Ползвай си я, ама у кухнята, а не на балкона. Да ти е сладко. Simple Smile

Упс, много ти пуши? А аз ся какво да направя? Mr. Green

# 359
  • Другата България

Тц-тц, страшни сте. Laughing
Адрес на ЛС? Wink
А, и ми е важно по колко време си проветрявате стаите. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт