Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 020
  • 497
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз си го изхвърлям късно вечер, когато няма много ползващи асансьорите.

И аз така принципно, но една много суеверна съседка, която се занимава с магии, доколкото знам, ме беше уведомила с изключително притеснен тон, че било на лошо да се изхвърля боклук вечерно време, идея си нямам защо. Laughing

Не боклук, а трохи от масата. В смисъл, суеверието гласи, че не е добре да си изтръскваш покривката по тъмно, заради злите сили. Да не ти избяга късмета.

# 376
но у нас понамирисва на пушек

Не се оплаквам обаче, защото ме топлят, без климатик
Нямам време да проумявам дали казваш това на шега или си сериозна. Ако си сериозна, направи нещо за този пушек.

За влиянието на въглеродния моноксид върху човешкото здраве може да прочетеш повечко в гугъл. Вредите от него многократно ще превишат спестените стотинки от по-леко въртящия ти климатик.

# 377
  • Другата България
 Laughing То и за значението на определени думи може да се прочете в Гугле-то, ама....от бръмчене да "огрееш" навсякъде време нЕма, време...... ooooh!

Не боклук, а трохи от масата. В смисъл, суеверието гласи, че не е добре да си изтръскваш покривката по тъмно, заради злите сили. Да не ти избяга късмета.
Laughing То по светло не е добре, за да не те види съседът отдолу как го правиш върху прането или перваза му, така че - угодия никаква.
Ето малко смях по темата. Laughing
http://burgas-dnes.eu/?p=44559&oid=136644

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 15:48 от Merri_An

# 378

Как е уреден този въпрос в САЩ? На повечето от местата имат т.н. "шут", един канал/тръба, находящ се в затворена стаичка на всеки етаж, където отиваш, отваряш шлюза и си пускаш боклука. Голям кеф е да го слушаш как трополи надолу, особено ако си на по-висок етаж. Долу има огромен контейнер, за който се грижи тяхната "Чистота".
Това не е вярно...има си същите контейнери като в България...но не текат (иначе където се изхвърля буклука смърди

# 379
  • София

Как е уреден този въпрос в САЩ? На повечето от местата имат т.н. "шут", един канал/тръба, находящ се в затворена стаичка на всеки етаж, където отиваш, отваряш шлюза и си пускаш боклука. Голям кеф е да го слушаш как трополи надолу, особено ако си на по-висок етаж. Долу има огромен контейнер, за който се грижи тяхната "Чистота".
Това не е вярно...има си същите контейнери като в България...но не текат (иначе където се изхвърля буклука смърди

Е, сега, зависи си и от квартала, предполагам. Wink Там, където аз съм живяла, боклукът се изхвърляше по този начин. Снимката показва точно как е. Споменах този начин, защото и в София в панелките навремето имаше шутове, които обаче нямаха приложение.

# 380
Щом смяташ, че зависи от квартала...

# 381
Аз си го изхвърлям късно вечер, когато няма много ползващи асансьорите.

Аз пък не го докарвам до там, че да мирише.

# 382
  • на 4-ия етаж до асансьора
Това с жалбата до кварталния и опасността от пожар ми се струва, че хич няма да мине.
Евентуално ако балконът ти е пълен с пластмасови туби нафта и бензин , подредени до купчини стари вестници и дрипи би имало успех.  Wink

# 383
  • Ямбол
Това пък ми е много странно и неприемливо - да се трупат разни натурии и боклуци по терасите, че чак и да се изнасят печки, котлони и скари.
Нищо нямам аз на нито една от петте ми тераси, през лятото имам само цветя на една от тях.

# 384
Жалбата, според мен, трябва да е до пожарната, а не до кварталния полицай. Peace
По-добре да дойдат на проверка и да дадат предписания, от колкото да идват да гасят пожар.

# 385
  • на 4-ия етаж до асансьора
Съгласна съм.Обаче ми е интересно какво ще констатират?
1.Скарата е електрическа, включена е към ел. мрежа и се ползва по предназначение.
2.Няма забрана за използване на електрически уреди на балконите /инак минаваме на директен демонтаж на всички осветителни тела, климатици и пр./.

Най-много да ти направят предписание, че мръвката не ти е прясна и да ти оставят брошурка с промоциите...  Simple Smile

# 386
е как ще стане влизането на чуждо лице у дома ми  newsm78
ако има пожар пожарникаря ще влезне без питане , но няма пожар.  ако има някакво престъпление и полицията има начин да влезне у дома. ама и престъпление няма.  Joy
що не опитате с прокуратурата ?  Laughing

# 387
  • София
е как ще стане влизането на чуждо лице у дома ми  newsm78
ако има пожар пожарникаря ще влезне без питане , но няма пожар.  ако има някакво престъпление и полицията има начин да влезне у дома. ама и престъпление няма.  Joy
що не опитате с прокуратурата ?  Laughing

Защо прокуратурата? Има си закон, който урежда взаимоотношенията между съседите. Не е нужно никой да влиза - прави се една снимка на пушещия от скарата балкон, прилага се към жалбата, намира се свидетел и точка. Що трябва да влиза някой?

# 388
верно бе ... Laughing
а ако щракна съседа как пуши цигара на терасата си ще  ли вземат мерки институциите ?
или пък да щракна как съседа е подхванал съседката - това си е жив кекс на публично място  Joy

# 389
  • София
верно бе ... Laughing
а ако щракна съседа как пуши цигара на терасата си ще  ли вземат мерки институциите ?
или пък да щракна как съседа е подхванал съседката - това си е жив кекс на публично място  Joy

Можеш всичко да направиш - живеем в свободна държава. Резултатите от тези инициативи ги решават отговорните институции на база закон.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт