"Под елхата таз година и за Февруарче подаръци ще има" - 9-та тема

• 29 986
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.София
Хелоу   bouquet
Ние пък снощи не спахме добре,едно въртене беше,мрънкане и т.н И по принцип трябва да съм свикнала,защото той от родилното си е така,ама ми е мн.трудно после да съм адекватна и в настроение целият ден.
И аз държа пъпчето,и малко косичка отрязана на кръщенето в такива кутийки,предлагат се много и най-различни по магазините и в нета.
По принцип,само по принцип казвам,вечерята на детето около годинка трябва да е супичка,и преди заспиване мляко,но задължително трябва да има няколко часа интервал. Трудно е на тези стомахчета да обработват много храна. Фрейда е намерила своето решение,но моето дете например,няма как да изяде 300гр/мл.храна. А и няма начин да му дам супа като вечеря,защото заспива 20:30ч.и следователно предпочитам млякото. Така или иначе пие само вечер и сутрин по 210мл.За това майката,най-добре знае как да изгради режима за своето дете.
Честито прохождане на Гери  Hug
Моя звяр е подстригван 5 пъти вече,преди месец беше последно,и ето на,пак е за клъц клъц.
Иначе ние тръгваме за провинцията,и се надявам да си почина малко поне.
Чао за сега Simple Smile

# 646
Здравейте мами,
Добре дошли на новите мами и техните бебоци!
Честито прохождане на Влади!
За вечерите ни аз го слагам Нико на столчето му и така си е с нас,вечеряме си тримата.Но той си е много послушен може да си се занимава с неговите си играчки часове без да иска внимание.
ние за съжаление сме болни,от четвъртък вечерта си е с температура.Ходихме на частен лекар,изписа ни имуностимуланти,капки за едното ушенце и капки за нос с алое вера.Някакъв вирус е лепнал и не знам до неделя ако не се оправи,за пръв път ми боледува и вдига температура.
За храната давам му сутрин попара към 9.30,на обяд 12.30 пюре,после малко цокане за да заспи,следобеда
плодово пюре,към 19 каша и в 21 цокане докато заспи.
Ами това е приятен уикенд ви желая!

# 647
Здравейте мами Simple Smile

Гери Честити ви проходили крачета Simple Smile

Ние за кукуриго ние още нямаме толкова косичка, но като тръгна да и слагам фибичка е много смешна, защото мига и се дърпа, все едно нещо страшно ще и правя  Joy
За номерата, казваме чао, люлеем кукли, слагаме кубчета в кутийка, пляскаме за браво, колко голяма ще порасне, реши се самичка, показва очите къде са на себе си и на играчки, иска да чисти с прахосмукачката и мести четката по малко, гушка силно всичко плюшени играчки и ги целува и напоследък и е много любимо да се опитва да си обува чорапи  Joy
За храненето, сутрин сме на попара, на обяд манджичка, следобяд кисело мляко, каша или сандвич, лека вечеря от някаква супичка, но е малко като количество и АМ около 260 мл.

Хубав уикенд Simple Smile

# 648
  • гр.София
Ани щнм и ушенцето е възпалено и има темп.,не ти ли казаха,че гърлото е зачервено. Досега сме били болни 3 пъти за съжаление,и само единия път беше с темп,която и неможах да сваля. Педи каза,че при толкова малки бебета,ако има темп.почти винаги е заради гърлото. Изписа ни отипакс за ушите,и за гърлото едни хапчета-хомеопауични са,но чудодейни,поне за мен. Ангин хил се казват. Но аз само споделям,иначе най-добре лекаря преценява какво да е лечението  Peace
Пристигнахме ние,и ще излизаме на вечеря с едни приятели. Ех,колко хубаво щеше да е,мама да живее в сф,много ми помага милата,и мн.ме слуша. Оставям и детето със сто процентово доверие и съм спокойна,а и го гледа по моите правила,без да му тика щяло и нещяло в устата. Наистина,ако имаше кой да ми го взима и един ден в седмицата,щеше да ми е райско. Да си обърна малко внимание на себе си,и то на спокойствие. Но уви,каквото такова.
Днес малко по-топличко,и май сте изчезнали по разходки вие  Thinking  Hug

# 649
Юху, ей ма мене Flutter
Начииииииииии имам много да ви се хваля: Party

• Опра'йха ми нокътя и вече съм мноУ красива ви казвам hahaha
  • запазихме ресторант за кръщенето и 1вата годинка на Мони, в който има и хотелска част, та мамини няма да обикалят насам-натам - куверта ни дойде по няма и 20на лева на човек /25човека ще сме/, което ме устройва напълно Party е, има и други неща, които са примерно на 4 човека по 1 плато с мезета и още едно с различни хапки... ама тъй де... много съм доволна.
  • запазихме и час за кръщенето в храма и най-важното, с отеца, който исках - той ми чете молитвата преди раждането и беше така мил да чете всяка седмица молитва за мъжа ми /докато беше на мисия/ и то без да ми вземе никакви пари Praynig да е жив и здрав човечеца.
    Уговорихме се и другата седмица да направим осветяване и на апартамента ни Party

Та тъй.... "оная" /демек моя милост/ е много щастлива  bowuu

Момичета, аз реших от другата седмица да започна да оставям Мони събота или неделя при свекървата да го гледа Wink мисля, че е време малко по-малко да свиква да го оставям при тях. До сега не исках понеже беше много малък, но стига толкова Naughty мисля, че с баща му имаме нужда и от мааааалко време за нас Flutter
Не ми се карайте, имам нужда от малко спокойствие Peace

Тази вечер ще го пробвам със супичка към 20.00 и към 22.00 ще му дам млякото - то и без това не заспива вече по-късно Rolling Eyes
Скрит текст:
Снощи четох една статия за съня на детето от 9тия до 12тия месец.
Ми то вече няма сън по 12 часа вечер. Той затова Мончо си взима съня през деня и после вечер щракаме с пръсти.
Нужно било 1 -1,5 сън през деня, а останалото полагаемо се взима вечер.
Вечер обичайно си получават около 10 часа сън...
Та смятам си аз... искам да заспи в 21.00 и да стане в 09.00 както преди  newsm78 ...  Thinking Емииии ТЦ и се ядосвам на детето и се изнервям. Що? Ще пробвам по тези препоръки.
В 21.00 ляга  за да може да се събуди около 06.00
Но понеже ние лягаме по-късно, мисля Мончо да го пробвам към 22.00-22.30 да лягаме, за да може да става около 07.00-07.30 и... през деня няма да му давам да спи по 2-3 часа /че някой път и повече/  Naughty

Момичета, приканвам ви отново да изпращате снимки на февруарчетата ни за следващия колаж.
Темата е почти на привършване, снимки ще приемам до края на тази тема.
Започнем ли новата тема, който пратил-пратил  Joy
И да кажа... ако ви е по-удобно може и по фейса да ми ги изпратите, без да се притеснявате Hug

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 17:34 от Mам@kЪTи

# 650
Направих 2 баници и сега да поседна  Mr. Green

Къти млякото давам половин час след вечерята, но както ти е удобно така прави. Аз имам една книга за храненето на Лиляна Трифонова и от нея вземам някои неща, не на 100%, защото не всичко ми харесва, но ми е ориентир. Там има грамажите и пише 150г супа + 100мл мляко, но наистина зависи от детето. Иначе аз я храня така: закуска 9ч попара, кус кус, елда, овесени ядки+плод; обяд 12.30 манджа +60г месо досега давах 30г но увеличих, един път в седмицата риба и един път постно; след обяд 16.30 грис различни, ядки лимец, ечемик, ръж+АМ 3л+плод; вечеря супа+АМ. През ден или два - жълтък.

Аз днес гледах едно столче за хранене дървено дето става с масичка, някой беше споменал. Ние нямаме столче, чудя се да го купя ли, колко време ще се ползва  newsm78

На болните бързо оздравяване, че много лошо с тез болести  Sad

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 18:04 от Freyda

# 651
Да Мария и на нас Отипакс ни изписаха и гърлото е доста зачервено CryА и температурата сваля и пак я вдига.Не знам до кога така..В понеделник ще се чуя с лекаря и ще видим какво ще каже..

# 652
  • NE
Възпалено ухо много боли да знаете. Всъщност през гърлото се активира инфекцията. Много съм им къси каналчетата от гърлото към ушите и се стига до инфекция.
Ние на 6 месеца изкарахме ужасно този вирус. С Опипакс също лекувах, но е важно да се стопли шишенцето с гореща вода под чешмата защото не се усеща толкова и една идея по-малко ги дразни.
При нас се наложи и АБ. Температурата бързо се повлия, но беше жив кошмар. ooooh!

Някой от вас дали се е сдобил с тази книжка?

# 653
Някой от вас дали се е сдобил с тази книжка?
И на мен ми стана интересно newsm78 Добре звучи, погледнах коментара в хеликона Thinking

# 654
  • NE
Тук има интервю с авторката.
Силно се замислям дали да си я заръчам. Thinking

# 655
Феичке, дай пак, че не става newsm78

# 656
  • NE
Нещо е бъгнат линка. Влез в woman.bg и секцията Здраве. Та там първата статия. Явно има забрана на дума от линка. ooooh!

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 18:59 от Flower Fairy

# 657
  • Бурса
"И до голяма степен моето желание е било да направя една книга справочник, към която майките да се обръщат и да намират лесни, бързи и практични отговори в този наистина предизвикателен период какъвто е захранването на детето."

Флауърче по мое мнение тази книга би ти била много полезна особено за второ детенце, но сега смятам, като се има предвид факта, че Вили скоро ще навърши 1 годинка, че голяма час от информацията, ще ти дойде закъсняла. Щом е от раждането със сигурност голямо внимание ще е обърнато на първите месеци, кърмене, хранене с АМ при невъзможност за кърмене, смесено хранене, кога колко и момента на захранването - кога, с какво, колко... Разбира се пак ти казвам, че няма да ти е излишна според мен, но малко инфо ще се извлече за напред щом е до 2 годинки само.  Hug И все пак ако решиш да си я закупиш ще се радвам да споделиш полезна информация. Кой не иска да си храни детенцето здравословно  Heart Eyes

# 658
Добра вечер, дами   bouquet

Къти, браво, че сте организирали събитието  Hug
Фрейда, метни една баница и насам де  Laughing Аз си мислех, че столче за хранене няма да ни трябва, но честно казано в него ни е най-удобно.А и като имам работа я слагам там и тя си играе. Но има и деца, които грам не искат да седят в такива столчета  Peace
Нели, и нашата ще е чистница.Ходи с една носна кърпа и 'бърше прах' само  Laughing И един комплект за гладене има със всичките му щуротии и глади по цял ден. hahaha

Тази вечер съм дръпнала и аз кошарата до спалнята да видя дали ще се излъже там да си спи, че много ме мъчи по цяла нощ - то не е въртене, не е чудо. И се изтласква с крака нагоре по спалнята и се удря в раклата по 100 пъти на нощ  Crazy

Ани, оздравявайте  Hug Hug

Аз дописвам менюто за другата седмица и лягам! Спокойна нощ и на вас! Утре е неделя..сигурно ще е още по- пусто тук по правило ..  Crossing Arms Hug

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 21:54 от duceto

# 659
Момичета, давам отчет с вечерята Laughing
В 20.00 190гр (1 бурканче) супичка (картоф, морков, фиде и 1/5сухар)
в 21.30 направих 120мл мляко, от които изпи 100 и заспа Shocked
ЗАСПА В 21,30 ?! ?! ?! newsm44
Сега чакаме.... чакаме да видим кога ще се събуди и ДАЛИ ще се събуди вечерта Thinking
Ако спи непробудно, значи вечер се събужда гладен Whistling

Дученце  Heart Eyes съгласна съм с теб за столчето за хранене. Ние вече САМО там ядем и съм го дръпнала до масата за да знае къде се "закусва, обядва, вечеря".
Аз съм тук утре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт