"Под елхата таз година и за Февруарче подаръци ще има" - 9-та тема

• 29 985
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,мами:)
Дуче,мерси за линка с кутийките,изглеждат интересни и евтини.
И добре,че ме подсетихте за пъпчето,опитвам се де се сетя къде го прибрах newsm78.....ще питам ММ,дано като по-млад се сети Mr. GreenНакратко,кутийката трябва да е тройна,или 3малки кутийки-зъбче,пъпче и косичка Wink
Тели,и аз мисля ,че вече не е необходимо като че ли набавянето на специална литература за храненето тъй като ние сме минали по-важния етап вече-т.е.захранването с твърда храна.Е,има какво да се добавя като храни,но в нета има доста инфо по различните теми.Та,според мен,мама Флауър/ако е на същото мнение,разбира се/може да си спести този разход.Аз си купих още като родих тази книжкаhttp://www.book.store.bg/p94609/moeto-bebe-den-sled-den-dnevnik- … -lilia-savko.html
Върши работа,въпреки,че не е основа в храненето на бебето,все пак е полезна.
За номерата-не съм я учила на нищо определено,но прави нещо като пляскане на ръце,гуши-муши,на проходилката и вика тю-тююют като я подкарва и ми вика айде да си покажа езика за да се опитва да го дърпа Mr. Green
И моята госпожица сега се  1crib danceв леглото,не и се спи.Както върви ,поне час още ще се вихри.Мама да му мисли,ще купува крем против надути очи Crossing Arms
Болните да оздравяват бързо Hug Hug HugЛека нощ,мацки newsm46

# 661
А ние двете с Боби пием кафееее, кафе, кафе, кафе, кафееее  Laughing
/така става като не спи редовно човек - полудява  hahaha /
Добро утро!

Желая ви хубава неделя! Blush Тук има слънчице   Nature Sun With Face

# 662
Дученце, благодаря за кафето и аз тъкмо спретнах моето Hug

Идвам на отчет. За снощи. Еми спа... В 21,30 като е заспал, стана в 8.00 Shocked
Ще видим и тази вечер как ще е, ако се повтори "упражнението" значи просто детето не се наяжда с мляко и ще действам по тази схема.
Страх ме е само да не вземе да наддава много newsm78 макар вече да не се спира на едно място ама ... newsm78

# 663
Добро утро мами!
Феичка, книжката може и да не е лоша. Може и вече да ти е излишна, но пък може и да има нещо което ще ти е много полезно. Няма как да знаеш, преди да я прочетеш. Та, моето мнение е, заръчай смело. 15-20лв не са една кола с пари. С тях като и без тях. Та, аз викам, купи си я. Ако не сега, то после за второто може да ти е от полза Simple Smile Пък дето ще се чудиш сега, абе дали ще е излишна, дали това онова, жертвай ги тия пари и каквото сабя покаже. Книга излишна няма. Винаги ще дойде момент в който да я ползваш поне веднъж. Я за съвет, я да подпреш някой шкаф, я да натиснеш хубаво зелето в бидона.... Абе, разбрахте ми идеята Peace Аз така все си виках, "Абе тая майка ми за кво ми е довлекла книгата на Д-р Спок, кат е от преди 1 век и не е актуална", но си признавам, че не веднъж я отгръщах да си направя справка за нещо си. Та, има файда винаги от книги.
Систър, браво на тебе. Много си Оправна.  Hug А за оставянето на детето... вие си преценете с ТМ. Аз лично съм не, мерси. Само като ги знам мойте как му се лензят и го лигавят.... не. Пък и си признавам, че съм болезнено привързана към детето си и не знам как ще издържа да не е до мен 2 дни. Тва, смятай и да се излъва да им го дам, след точно 2 часа съм отишла да си го прибера. Понеже живеят на 200м от нас. Нищо не мой ма запре! Grinning Иначе те и на мен ми го пробутват тва, да съм им го оставяла вече у тях.  Crossing Arms Ама...  Whistling си и не ми дреме те кво ми говорят.
Аничка, да се опраяте бъзрзо, миличките  Hug
Дени, Бобата се разкрасила много добре. Ама пак си е чаровна  Heart Eyes
Фрейда, много хубав режим сте си направили, браво. И аз искам да бутам повече манЖи, щото много малко яде мойта нинЖа, ама без успех до момента. Ами, злоядо ми е детето много, ама кво да го правя. Замислям се и аз за вечеря да вкарвам, малко супичка примерно. И после баня и след това малко млекце. Даже се пробвах ведъж-дваж, НО проблема при нас е, че като яде твърда храна, после неще мляко и се събужда гладен след 3 часа. А като правих пробите, му дадох около 100-тина гр супа, не повече. И то без сухари, само супичка пасирана. И напълни тумбака и край, нищо не ще повече. Та, млякото си го ядохме пак като следващо хранене.  Thinking Затва реяих че няма файда, ама сега пак ще пробвам, мой пък да стане Simple Smile
Гледам, изревдате си "забавната програма" Grinning Ми и аз ще си кажа:  Правим "Боц", Дай 5, здрасти-чао, дава целувки, пляска с ръце, знае песничката за Хей ръчички (само дето като дойде момента за А пък двете - лицето, и "бърше" моето лице  newsm78). Играем на "Дай ми бабо огънче", много се забавлява. Вика като индианец (слага си ръчичката на устата... абе сетихте се) Ама на тва не съм го учила аз, не знам кой го е научил и дали го е научил на това нчкой изобщо, или е лично творчество Grinning  Знае само къде е носа. Но не показва неговия си, а сочи по лцата на хората. Като се види в огледало се целува, показва къде го е носила мама (тупа се по шкембака Grinning ) Показва колко голям ще порастне ( вдига двете ръчички на горе), показва къде е лампата, и казва какво ще го прави мама като не слуша - шляпа се по дупето сам Grinning Новото е, че вече покава колко обича мама - разперва настрани ръцете Simple Smile Много е мило  Blush Kазва мама, тата, баба, дай, уфффф (винаги като сменяме пампата), айдеее, кхх (като искаш да му вземеш нещо от ръцете). На думички репертоара ни е ограничен май... newsm78 Като си види купичката и лъжицата и започва - "Папа, папа..." Напоследък скърца със зъби, което е много дразнещо, но не знам как да го отуча. А животните - само ги гледа. Знае само как прави котето - "Ау-ау"  newsm78 И кокошката - прави... "мама"  ShockedРазбрах, че нещо ги бъркаме и се отказах да ги учим. На по-късен етап пак ще започнем. Не говори по телефон, ама показва как пуши тати. Слага си пръста в устата, после вика "пфффф". А тва със събуването на гащите, даже не знам дали вече ще ни е част от програмата, ама дано да не е.  ooooh! Общо взето това прави.
Опитвам се на много неща да го науча, заучава за ден-два, после забравя. Малък му е още харддиска на горкото, много инфо му идва и не може да я обработи Grinning Ама, и това не е малко мисля.
Изписах се и аз по належащите въпроси. Губят ми се Безобидничка, Тачито и Сватята (дано вече са по-добре  Praynig ) И малкото Нели (Nelly90)....  Rolling Eyes
Aйде момичета, идвайте, че той отчета си върви...
Хубав ден на всички мами.  Hug
Мечеша отива да бута попара. Ако имам късмет, тая сутрин може и да не закусвам аз с нея...  Rolling Eyes

# 664
  • NE
Оляля добро утро! Метнала съм метлата и вече погнах мъжо. Crazy

Мерси за коментарите. Hug Чудя се, но май тази книжка само ще ми размъти мозъка и няма да ми е нужна. Пък и рискувам да бъде накъсана от "читателя".
Снощи спахме 3 серии по 2 часа, ама едно никакво ми е.
Снощи Вили както се изправяше прави крачки за да достигне някоя играчка, че ги вдигам на високо. Има още много до прохождането.
А вчера да ви се похваля как драго ми стана като бяхме край морето на разходка и виждам акушерката, която беше на женската консултация. Радва се на малкият и ми вика, че с доктора се сетили, че скоро имаме рожден ден. Аз нали съм ви казвала, че си обожавам доктора. Heart Eyes
За оставянето ... аз не бих го дала на майка ми в другата стая дори. Blush Когато съм без малкото все едно са ми взели я ръка, я крак. Много силно съм привързана. Отделно мен и сестра ми не са ни давали на никой. Най-много майка ни оставяше на бабата и дядото, но те живееха с нас и то само докато е на работа. Не знам как ще е занапред. Thinking
Нели И аз имам същата книжка и ми е много полезна, особено за развитието по месеци. Търся от 1 до 2 г. на същият принцип, но няма.
Мечева Голям репертуар има Димитко. Hug Ние не се поддаваме на манипулации лесно. Thinking
Къти Той Мони голямо момче. Явно е бил наистина гладен. А пък Вили забелязвам, че има моите хранителни навици - яде по малко, но често. Как ще караме и тук не Нам. Whistling
Елефтерия,Безобидничка и Еленор да се явят на отчет. Praynig

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 10:35 от Flower Fairy

# 665
Добър ден вече ще да е,

ние снощи бяхме на купонь с дребното - 3 часа се приспивахме, накрая заспа в 23:30 и спа до 9, спа тя, мен ме буди два пъти през нощта, ама то това си е оферта. А как ми е надъвкала зърната, няма да ви разправям.
И за закуска се засилих аз с един сандвич, ама йок - яде каша  Joy май ще сменяме менюто.

Браво на ядящите деца, мойто не е от тях. Имаше едно време едно предаване за размяна на съпругите, може да измислят и такова с бебета, да види всяка майка какво е да има от другите деца  hahaha за тия дето например аз само слушам - дето и ядат, и спят и в гърнета пишкат и ходят  Joy

Фейчке аз мисля, че на тоя етап такава книгата най-много да ми размъти мозъка. Ама тази за развитието как не съм я видяла по-рано Sad аз си взех Какво да очакваш през първата година, ама нещо не ми хареса и я оставих.

Мечева[/color много готин репертоар си имате, ще ти заема нещо Simple Smile Мойто диване като й кажа "Дунду дунду лападунди" и се бие по тумбака  Joy ама това софийската баба я научи.

Къти искрено ти се радвам и възхищавам как си го вкарала Монката в режим, при мен това е мираж Simple Smile

И друго исках да кажа, ама егн-то не прощава, особено в комбинация с хронична липса на сън  newsm78

хубав ден  Heart Eyes

# 666
Къти, няма да се плашиш. Моят младеж вечер яде дори повече от Мони, а и от мен  Laughing и не наддава много, защото не се и спира. Щом си му хванала цаката и така не се буди нощем - екстра! Значи е било гладно детето.
Малкия яде вечер доста стабилно, суче нощем и като се събуди сутрин започва да мляска с уста, че пак е гладен  hahaha
Копче, да знаеш има и по-зле от неяденето. Аз също съм за временна смяна на децата  Laughing
Дуче, днес е фотосесията на малката красавица, нали?

Вие дадохте ли вече риба и свинско? Аз още се ослушвам....

# 667
Мами,привет:)
Ние снощи се занимавахме до 1.30ч #CrazyПоревахме си,играхме и така...Като цяло -от моето дете за сега не мога да се оплача и не искам да го сменям Mr. Green-яде нормално количество за възрастта/често и отгоре/ без номера и мъки.Всяко хранене,храна или мляко не ни отнема повече от 10мин,мах.15мин.,спи си отдавна цяла вечер,не мрънка в количката или в стола за хранене.Е,има драми около зъбите или като е будна и спра по-дълго на едно место като е в количката,но това се търпи . Общо-взето се води/не само според мен/за кротко дете:)
Къти,добре дошла в отбора на спящите цяла нощ бебета LaughingДано да останеш тук и също съм на мнение,че няма да надебелее Мони при този режим,особено ако не го храниш като някои майки насила с помоща на 1001номера. Поне при мен тази тактика отдавна е спряна,моето педи и още 1-2ма ,до които се допитах ме посъветваха да не карам детето насила да си изяжда количеството храна/имам предвид метода"айде още 1лъжичка за мама и тати ,и баба и ......т.н/.Основния довод беше,,че това все пак е човек и както на теб не ти се яде всеки път по точно определено количество храна в дадения час,така  е и при бебетата.
Мечева,моята буба се присъедини към твоя Нинджа за компания в свалянето на гащите.Снощи 2пъти сама си свали панталончето и чорапите,ако не я бях спряла щеше и памперса да махне hahahaНакрая и сложих чувала и решихме проблема Crossing Arms
Да помрънкам малко-от вчера сме болни с ММ-сополи и гърло SickЯвно лудото време си каза думата и ни атакува някой вирус,дано не заразим малката ooooh!
Хубава неделя на всички,на проходилите -честито  bouquet

# 668
Здравейте!Ама какво хубаво слънчице-мисля след малко да излезнем на разходка,че малката тези дни беше само вкъщи!  Grinning
Теа-аз миналата седмица давах 3 поредни дни сьомга от купешките и малката много хареса рибката,но свинско и агнешко мисля след годинката...  Peace
Аз да питам готвещите мами,че аз съм малко калпазанка-искам да направя на малката спанак с ориз,ама идея нямам как!!!   chef Embarassed Мога ли да използвам от замразения спанак по магазините или е вреден и също с какъв ориз да го приготвя?  Crazy Чакам рецепти и то стъпка по стъпка,че съм малко русичка!  Joy
Къти-браво за режима!  Mr. Green
Мечева-ама вие цяла програма си имате!  Heart Eyes

# 669
  • Varna
Здравейте, мацкииииии!
Явявам се на отчет.
Боби е добре. Сега крещи в кошара зад мен и уж се приспива.
Има интересни номера на другите бебоци и ще си копна и аз някой от тях. Новото е, че духаме и се готвим да си духнем свещичката на тортата.
За храненето- Бобчето е като голям човек- 4 пъти на ден се храни - не става повече, абсурд. В колкото и да се събуди сутрин/ варира м/у 7-9ч/, обикновено закуската е към 8,30-9- около 220-230 гр- давам попара, макарони, юфка, кус-кус, каша с плод,КМ с бисквитки и сухар. Обяда е около 12 ч - редувам постно с месно, а при постното- жълтък. Правя му и качамак, елда със сирене. Следобедната закуска беше около 16,30, но от два дни давам в 16ч- каша, кисел, грис, КМ, овесени ядки. Вечеря- пробвах със супа- след това мляко не близва, затова вечеря най-късно в 20 ч- с АМ- засега около 180 мл.макс. И вече официално отказа Фризолака и сме на мляко Ганчев- пие го до дъно. Пу-пу. 
Месо - давам агнешко, риба веднъж седмично, свинско мисля другата седмица да пробвам. Засега само дроба съм задържала- имам пюре, ама нещо го отлагам във времето.
Съни, аз правя спанак с ориз така- Ползвам купен суров, но съм си го запарила леко и пасирала, защото според мен тези зелении по-трудно се предъвкват, и съм си го замразила. Варя си ориза- ползвам ориз Баланс- много ми харесва, добре се сварява, но не става на каша, а си стои на цели зрънца, добавям зехтин и кубчетата спанак. Ще ми се да го готвя като нормална манджа за големи, както го правя за мен, но аз понеже не пасирвам ориза и лука ще остане на парченца, а не знам дали ще го хапва така. Иначе лук или праз си слагам всеки път като варя картоф, много вкусно става.
Това засега.

# 670
Благодаря ви з аподкрепата, момичета.  bouquet
Аз не държа Мони да има малко хранения, а напротив. Аз съм на принципа често, но по малко.
Аз се храня 5-6 пъти дневно /като 3 хранения са основни, а другите са между храненията/ така че ще държа и Мони да се храни така, здравословно.
Дано да сте прави, да не вземе да качва много Praynig макар че този месец нали ви казах - не беше качил дори 50гр Laughing

При нас времето е страхотно, бяхме на разходка и на кафе, оставихме и колата да измият и сме готови за утре - ще ходим на гости в Бургас при сестра ми и да оставим колата в "Мерцедес" сервиза да я видят основно, че нали края на месеца ще ходим на Боровец, та да сме сигурни, че всичко й е ОТ-ДО 6+ Praynig

Та така... утре да пишете по-малко, да ме чакате във вторник за новата тема  Laughing

# 671
Привет!
Вие използвате времето за разходка, аз да си избърша прозорците  hahaha Идеално ми се наредиха нещата с това слънце  Simple Smile Дадох и дребната на баба и да я разходи един час , та на спокойствие да изчистя. А иначе за повече не мога да я дам и аз.. сърцето ме боли  Blush

Тези дни мисля да давам КМ... Вие какво давате- домашно квасено или купешко (какво купешко) ?

Кисче, аз ползвам от замразения спанак, но не давам често, понеже не е любим. Ориз обикновен, а сега съм взела кафяв да пробваме. Слагам си лук,задушавам, слагам си и ориза и спанака и варя до готовност - при нас малко по-разкашкан се яде ориза и леееко го пасирам после.
Теа, днес е, днес  Simple Smile Вие как сте?  Hug  Сьомга веднъж е яла Бобка от купешко пюре, агнешко и свинско може би другия месец.
Мечева, ма тоз Димитко много работи знае.. Браво на него  Hug
Тачи, как правиш качамака? (не знам дали си казвала, ма аз да си питам.. Embarassed )
Нели Н, ехааа, че послушно дете си имаш  Grinning Heart Eyes

Толкова, после ще докладвам дали сме съборили на човека студиото  Joy

# 672
Мечева Тук съм бе душа Simple Smile
Днес времето хубаво и бяхме малко на разходка и сега спиме блажено, че довечера сме на гости Simple Smile Иначе и ние се целуваме в огледалото като Митето, целува и баща си и като я набоде брадата му прави с ръчичка пет пет  Joy

Дуче И ние сме като Бобче от днес, имаме червен нос и чело, ама като не слуша че гравитацията ще я дръпне надолу  Joy Ама ще и мине. Да покажеш снимки после Simple Smile Аз давам домашно квасено мляко.

Риба яде няколко пъти вече, свинско също. Но аз наблягам на пуешко, пилешко, телешко и заешко. Няма проблем всичко си хапва. Спанака и аз го правя като Дучето, само че слагам и малко доматки и накрая сирене. И много и харесва.

КътиНяма да държиш детето гладно я, да си му даваш вечеря та да ти е мирна нощта  Wink

Ами това от нас Simple Smile

Мама отива да чисти банята  Heart Eyes

# 673
  • NE
Thea Риба и свинско след рожденният ден ще дам. Не за друго, но не виждам смисъл да се бърза с тези меса. Киселото мляко и него бавно го въвеждам. Последно минава само по лъжичка в супичката.
Къти Ние бяхме +200 гр. и пак педи не ни хареса. Laughing
Аз още не съм виждала Вили да спи без да се събужда нощно време, така че Монката е перфектен.
Нели Да ти кажа почнах да пия витамини за кърмачки и съм мега свежа и вече далеч по-здрава.
Съни Аз ползвам замразен спанак. Напоследък много замразени зеленчуци ползвам - спанак, грах, броколи.
Направих вчера супа с лук, морков, картоф и замразен спанак и малко зехтин и пасирах. Прие се чудесно. Иначе и с ориз, спанакът върви много добре. Peace
Дуче Давам кисело мляко 2%, но се е случвало и 3,6% да дам. Ако е сигурно млякото на домашното мисля, че може, иначе не бих. Peace
И ние се възползвахме от хубавото време край морето. Целият свят беше излязал с бебетата си и моят принц беше с особен интерес. Flutter Изправих го на един стол в кафенето и много бесня. Крещи и вика "да,да,да" Joy

# 674
Еееее, Мони не ми се будеше НИ-КО-ГА през нощта.
Лягаше си в 21.00 и ставаше в 09.00. После лягаше в 13.00 и спеше до 16.00.
И така цееееееели 10месеца  Praynig
Благодарна съм, че докато бях сама беше още по-голям кротушко.
Аз до преди месец не знаех какво е да ти плаче бебето, какво е да се буди нощем, какво е да друсаш по 2 часа на ръце и да не иска да заспива... нито пък да е злоядо и да се чудя какво да му давам да яде Naughty
Общо взето, аз нямам никакво право да се оплаквам! Яде, спи, послушко ми е Wink
Е, че напоследък е малко по-щуричък, така е, но то от тука на татък ще е така, няма начин Rolling Eyes

Оставям ви, по-късно може пак да се включа, ако имам сили ooooh! Ставам да правя зеленчуково пюре /х2/, плодово пюре /х2/и супа /х2/, че за Бургас да си имаме домашно, не ми се купуват вече купешките Tired
После ще се къпем иииииииии случайно, ако не се предам след банята, ще ви надникна пак Laughing
 Hug -ки на всички

Общи условия

Активация на акаунт