"Под елхата таз година и за Февруарче подаръци ще има" - 9-та тема

• 29 982
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • NE
Какво да кажа като мойто диваче се събуди в 19 от следобеден сън. ooooh! Сега така сладко гледа бебешката телевизия, че умирам от кеф и не ми се сеща как ще се друсаме само да заспим. Laughing
Къти И тук мога да кажа колкото и да е кротко едно бебе ... идват зъбите. Blush Не е лесно да станеш човек. Peace
Но днес гледах как се държи едно диваче с годинка по-голямо и ... има светлина в тунела, момичета. Wink После ще ни стане пък мило какво е било и пак на пангара със следващ номер. Laughing

# 676
Привет, привет мами!
Имам да се хваля! Пу-пу!
Изядохме си супата! Направо не е истина.  Shocked Дайте ми една салфетка, да напиша на нея датата и да я закова с пирон у стената! Да са знае, че шинобито голЕма нинЖа ще става! Супа щом прояде!  Joy Joy Joy  hahaha
Ма да не се радвам много, че то тепърва предстои. Може ей ся като ида, и да я намеря на възглавницата тая супа....  newsm78
Иначе пък много хубава стана. Картофче, морков, малко праз, и маааалки червена чушка за цвят. Чу-де-сна! И ся, като гледам, малко съм прекалила с количеството...  newsm78 За всички има, че и 2-3 бурканчета бутнах в хладилника за нинЖата, че и за нас има доста. Престарах са направо, дет са вика, нали. И ся се зачудих, колко ли време мой да трае супата у хладилника...  newsm78 Май май, мама ще яде нинЖенска супа няколко дни ми се чини...  Tired Другия път, по-малко. Ама а де! Окото щедро, и бутам ли бутам у тая ми ти тенджера...   chef
Как да е. Сега ще баням малкото. После ще баням и мене си. Да стана на читав човек и аз. Мож и да са напарфюмирам даже!  hahaha После обличам сексуалната пижама с Мечо Пух и лягам. Да се подготвям за нощната смяна. Щото хич не се и надявам да спи непробудно нинЖата. Ама грам!
А пък съм и мома, та интересни работи за правене...  Blush - тцЪ.
Айде, лека нощ.
Утре пак на отчетЯ.  Hug Hug Hug

# 677
Ида, ида и аз да кажа...
Поооочти съборихме студиото на фотографа  Joy И това малкото голям темерут- 2 часа една усмивка не иска да даде...не и не... на маймуни се правихме и аз и леля и, попотих се да я гоня из студиото, накрая много се измори, но я накарах да се усмихне, че чак се смя - взех да пея и да подскачам с една кукла покрай главата на фотографа (милия луд стана с нас да му пляскаме от всички страни.сигурно няма да иска пак да ни снима  LaughingLaughing Снимки утре,другиден ще имаа  newsm68

Нели, честито разкрасяване и на Йоанка! Сега са сестри-калпазанки  Laughing
Феичка, и аз точно заради супите искам да го въведа КМ, а и за малко разнообразие в следобедната закуска, че на мен ми втръсна чак какво яде  Laughing Имаме тук един човек от когото взимаме често мляко, че баща ми обича сам да си прави сиренето, но е много мазно и на мен не ми харесва заквасено... Sick
Къти, Кътиии... аз не знам ко туй нЯщо да спи нощно време.. само веднъж беше - аз съм ви казвала..точно срещу Великден спа от 12 до 6 и станах като луда да видя дали диша  hahaha Joy
Мечева, верно си се оляла с таз супа. Утре сутрин да носиш тука по една чорба вместо кафе  Laughing Аз толкова свикнах да правя всеки ден ядене за една порция, че рядко слагам повече   chef еххх  Blush

Лека ви нощ  smile3524

# 678
  • Varna
Мацки, аз съм работница, обаче да използвам паузата и да ви светна за КМ. Ние ядем 2% Домлян по БДС, и Верея такава ядохме. За домашното- мазничко е като за начало. Иначе бухам КМ в супата, давам следобедно или сутрин с бисквитки и сухар- без захар го яде моето човече.
Качамака го правя с царевично брашно на Рубо. Слагам да заври около 250 гр вода/ Бобо може да е дребен, но ящен- пу-пу/, после добавям около 2,5 суп.лъжици от брашното и бъркам, докато се сгъсти. Пазете се, че пръска. Като го махна от котлона добавям масло и сиренце и готово. Дребното много го харесва.
И да ви кажа- вече ядем киви на парченца. Сложих го в кашата и ми се получи доста добро.
Хайде, лека ви нощ от мен!

# 679
Набързо.... че нямам време  Laughing
За КМ мисля скоро да го въведа, но по-скоро като разнообразие към следобедната закуска /кисело мляко с пресни плодове, кисело мляко с бисквитки, кисело мляко с овесени ядки и т.н./ и нямам намерение да давам домашно КМ. Аз не ям, не ми харесват ни домашните кисели млека, ни домашно сирене, ни нищо ooooh! все ми мирише на нещо, все ми дъхне, та... мисля да си наложа моя вкус и Мони да е само на купешко КМ, но какво да бъде то - нямам идея newsm78

Тачи Heart Eyes никога не съм яла или правила качамак. Какво трябва да се получи? В смисъл... слагам брашното и бъркам да стане кашичка ли?  newsm78 иначе ми звучи вкусно с масълце и сиренце Hug

Систър Heart Eyes можеш да даваш до 2-3 дни нищо няма да му стане. Аз му готвя за 2-3хранения и няма ниииик'ви ядове  Hug Сигурна съм, че е мноого вкусна супичката.
Аз днес му правих пилешка супичка /за вечерите/ и пиле с броколи /за обедното му меню/.
Плодовото пюре го направих само от ябълки, че имах 1 торба ябълки.
Всичкото това го направих х2, но когато случайно ми станат х3 порцийките пак съм давала Whistling

Дученце   Heart Eyes страхотно шоу сте си спретнали  hahaha или по-скоро ВИ Е спретнала малката госпожица  rotfImao чакам да видим какво се е получило Hug

Феичке  Heart Eyes ми тъй ми, съгласна съм с тебЯ Hug

Ми... момичета, оставям ви... ще се "видим" във вторник евентуално. Ще влизам да чета и при нужда ще вляза да пусна новата тема с колажите, които до сега съм направила /защото съм ги качила в пощата ми/, а останалите, ако има такива, ще ги добавя като се прибера у дома.
До скоро, обичам ви  bouquet Hug

# 680
  • NE
Къти Приятно прекарване.
Мечева Даде ми идеална идея за супа. Няма майтап, но супите се харчат повече от пюретата.
Дуче Сигурна съм че супер готини са снимките.
Тачи Аз търсих по БДС КМ от 2%, но не намерих. С бисквити не върви при нас, но на супа върви.
Аз много обичам качамак и утре ще му дам да си хапне на дивачето.
Лягам, че нощна смяна ме чака.

# 681
  • Varna
Тъкмо се прибрах от работа и набързо да ви кажа- моето човече е изяло 210 мл. АМ на Ганчев - без проблем- пу-пу. А, дано, най-накрая захапе пак с добро количество АМ, че ми беше много зор, като не искаше да си пие вечерната и единствена доза мляко.
Къти, качамака става като каша- може да ползваш и царевично брашно, или направо си пише качамак на опаковката. Добро е за разнообразие от пюрета и супи.
Феичка, аз досега само за тези знам по БДС и на баба, но то е 3,6%. Разгледай по малките магазинчета. Иначе аз си го взимам от склада, където работя- продаваме това мляко Домлян и сирене такова давам.
Лека нощ момичета и да се наспите добре!

Забравих да ви покажа питата си- вече съм готова- Боби може да прохожда- ще се справя с омесването на питката му.  Joy Joy Joy https://www.facebook.com/photo.php?fbid=883450718353725&set= … 733867&type=1

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 23:00 от ta4i74

# 682
Добро утро, мами!
Aйде на кафето Simple Smile

За Денито има ...  Joy
Скрит текст:
Систър, приятно изкарване при мама!  Hug Ще те чакаме да се завърнеш. Е тукее е!  Hug
Феичка, супата наистина стана много хубава. Ама забравих да кажа, че и малко киноа сварена бутнах вътре. Щото не слагах фиде. Забравих да сложа. И пак си стана хубава. Simple Smile Пробвай, щом нинЖата я яде, и Вилито може да я хареса.  Peace Нали и той злояд...
Дени, чакаме снимките.  Hug Кво се оплакваш сега от детето... Я тебе да те заложат на едно мяасто и да ти казват къде да гледаш и кво да правиш... и така поне час... хубаво ли ще ти е, а? Grinning Grinning Grinning
Тачи, браво на Бобо за млякото  Peace Само на 1 млечно хранене ли сте вече?  newsm78
Aз за КМ ще изчакам още малко. Така или иначе съм намислила след годинката да е. Пък, ей го где е. Толкова време съм го вардила от него, та още малко ще потърпим. Simple Smile Но съм нацелила Домлян и Елена. Или Бор Чвор. И то има по БДС 2% Сиренце и аз давам Домлян.
А иначе, да ви кажа, супата се изяде снощи, че и млякото 150 си изпи. И после да не си мислите, че не се е събуди в 2:30 гладен...? Е, не си го мислете. Събуде се. И яде. И после в 6 пак яде... Тъй като гледам, поне до 3г. ще се храним и нощем...  newsm78 Ама нищо, карай. Не ми пречи. Свикнала съм. Вече почти 1г сме така... А и да ви кажа честно, колкото и да ми викат, отказвай го от нощното хранене, няма пък. Ми той вечер и нощем ми яде по-хубаво отколкото през деня. Та, ще си се храним, пък кой каквото ще да ми говори. Щом си го иска, да си се храни. А и, как мамка му да го откажа аз, а? Ми той реве, врещи докато не го нахраня! Нали ще ни изселят от блока така Grinning Grinning Grinning Aбе, нека си яде детето. Щом му се яде. Не стига, че денем се гоним с манЖите, само и само да хапне... ми пък и нощем да пищи от глад, пък аз да му налагам глад... Не, мерси. А и, кво да ви кажа.... аз съм хранена нощем до година и половна. Сестра ми до 2. Братовчедите ми бяха на по 2 и половина-3, когато отказаха нощното мляко. Та... имаме нощен ядивен ген явно Grinning Grinning Grinning
А супата мисля и на обяд да пробутам от нея. И довечер и утре на обяд, и готово. Свършила е Simple Smile И после - не в малката тендxерка, ми направо в канче ще му варя. Явно се престаравам с количествата Grinning Не, че ми е сефте де. Редовно ям пюрета  и супички.... Rolling Eyes
Безобидничка и сватята да се явят на отчет. Бързо!  Hug
На останалите - хубав ден пожелавам  Hug  Heart Eyes

# 683
Добро утро,мами
Почерпете се за моята мама,днес е рожденничка.Да ми е жива и здрава още много дълго време Hug Praynig
За КМ-също мисля да поизчакам,че ми се стори като и дадох преди около 2мес. не и понесе май newsm78, ще пробвам като направи годинката.
Къти,приятно прекарване и успех с прегледа на колата.
Ние вчера бяхме молци/разбирай-посетители на МОЛ/.Хич не ги обичам тези посещения,особено в почивни дни,когато е фул макс отвсякъде #Cussing outАма само заради хиполенда се наложи,по-важното е ,че на бубчеството и хареса много-толкова много материал за оглеждане имаше,че чак се измори и заспа накрая Mr. Green
Иначе аз още съм болна и май утре ще ходя да ми изписват нещо с рецепта вече Sick Sick
Чао,бебчета и мами  bouquet

# 684
Добро утро, дами!
Къде се губитеее?  Sad

Ние вече имаме снимки newsm44 Доволна съм  Heart Eyes

Таче, не се отваря линка, който си пуснала. Благодаря за качамака и за отговорите за КМ  Simple Smile
Къти, приятно! Ще ни липсвате (нищо, че е до утре  Mr. Green )  Hug

Оп,Ируканджито ме превари с кайвето  Laughing Благодаря много за чорбата  Joy
НелиН, честит рожден ден на твоето майче! Да ти е жива и здрава! А ти оздравявай!

# 685
  • гр.София
Здравейте,здравейте!
Слагайте и още кафета даже,че имам нужда. Снощи прибираме се ние от гости,и моя звяр буден,беше 1ч,станал в 11ч,и заспа чак в 2ч. И викам,оуу утре ше ми спи поне до 11ч,е не,в 8ч.купона стартира.
Сега и аз да кажа,за КМ-давам от 10м. Обожава го,е малко да се каже,и аз взимам Домлян,и др.съм взимала де.
Агнешко,свинско и риба също от тогава. Просто го бях записала на частна кухня,и там в менюто от 10я месец присъстваха,та така ги въведох  Blush В началото н.му се вталясвах на това захранване,ама си признавам,че после джаста праста я подкарах.
Прясно мляко и белтък дадох преди седмица-десетина дни,направих му десер с прясно мляко,а белтъка го въведох като му застроих супата с цяло яйце,иначе само с жълтък я правех,и се така.
Иначе и аз като готвя е за няколко дни,два минимум,че и три. Мн.ми е пипкаво да направя само 200гр.манджа  Joy
Ируканджи.,еми значи гладно си е детето,как да не му дадеш. Аз като съм гладна,немога да заспя,така са и те.
Къти весело и приятно да изкарате при мама!
Фейчка беше писала,че нейното дяте станало в 19ч.от обеден сън  Shocked ,та ми е чудно кога ли са заспали нощеска?
Дуче,Дучеее ама страхотни снимки имате как да не си доволна,голяма сладкишка е малката,само да я изпапа и намачка човек  Heart Eyes
Бай за сега мили  Hug

# 686
  • Varna
Здравейте, момичета! Аз бях първа тук тази сутрин, ама нали не ми спори качването на снимки, та викам някоя друга ранобудна да пусне кафето. Аз моето вече го изпих, наготвих за довечера, на Бобо манджите и сега малко тук за почивка, че след малко отивам да се трудя.
Цопнах си линк да ми видите питката, ама със сигурност не ме бива- щом не я виждате. Може сега да се пробвате - дано ви се получи.
Ируканджи, на едно млечно хранене сме. То просто няма кога да давам друго- той яде 4 пъти общо за деня и му е достатъчно. Иначе Ам бухам където сваря- в пюретата, в следобедното, където върви слагам. А КМ през ден.

# 687
Здравейте и от мен, мами! Simple Smile

Честит рожден ден на майката на Нели! Да е жива и здрава и всички да сте много щастливи!   bouquet
Дуче, Бобче е много красивичка! Пу-пу, да ти е жива и здрава, страхотна е!  Heart Eyes

Гледам, че за храненето много сте изписали.
Ние си имаме две млечни хранения сутрин и вечер, иначе останалите три са попара/кус-кус/бисквитки, зеленчуково/месно пюре и плодово пюре, понякога с КМ.
Кисело мляко дадох преди около месец и нещо, "Боженци" ѝ взимаме най-често, яде със страшен кеф. Домашно не съм ѝ давала, не мисля и да давам. Освен, че като Къти самата аз не го харесвам, нашата ЛЛ така препоръча и съм съгласна с нея, че при домашното мляко човек не може да е сигурен за произхода на прясното такова и за хигиената, та затова така съм решила.
Риба дадох още след осмия месец и също много се харесва, давам основно купени пюрета, само при рибата сме на такива, защото съм по-спокойна по отношение на наличието на кости.
За месото - започнахме с пуешко и заешко, после дадох пилешко, после телешко и съвсем наскоро - агнешко. Скоро мисля да дам и свинско, ама нали е по-мазничко, та досега не съм дала.
Белтък не смея да дам още, води се алерген, а и самата аз съм имала алергия към яйца, та ще почакам. Прясно мляко също мисля да не давам скоро, докато има номера АМ, такова ще давам. Simple Smile

Злати, приятно изкарване и от мен!  Hug Да се похваля и аз, че уикенда си бяхме в София и всичко по организацията на нашето кръщене е ток и жица. Simple Smile И аз като теб съм супер доволна и удовлетворена.  Flutter

Много хубава седмица на всички!  Hug

# 688
Здравейте мами, докато ви изчета обяд стана  Grinning
Нашето спане от 9 до 9 с 5-6 събуждания, то вече си е закон.
За готвенията, аз готвя за 2 дни, изхождам от това, че на пюретата пише след отваряне да се ползват до 48ч. КМ не съм давала, мисля след годинка, но аз съм привърженик на еко продуктите и мисля да взема от фермерския пазар, от там вземам сирене и ябълки, от лицензирани производители.  Давам ви идея, ако се притеснявате за качеството на КМ може да купите от Био магазин. Относно спанака с ориз, аз ползвам кафяв ориз и пресен био спанак, който бланширам и замразявам във формички за лед. Но мисля да премина към замразен обикновен, че вече биото не ми е по джоба.
Аз царевичен грис правя за след обед, преди консумация добавям АМ и плод. Но мисля и качамак да пробвам.  
Риба давам хек, свинско не, а прясно мляко до яслата няма да давам, там ако дават вече незнам.
Вчера една мама ми каза че педито и казала цитруси, ягоди, малини след 3г, а след годината можело но само прецеден сок, заради зрънцата и ципите.
Аз съм от готвещите мами, ако има други, които са предпочели да готвят вместо ДК, да споделят причините ще ми е интересно. Също приемам идеи за разнообразяване на менюто. Освен зеленчуци, давам и червена леща, булгур, просо, коноа, елда, грис от ориз,  пшеница и царевица, ядки овес, ръж, ечемик лимец.

ЧРД на майката на Нели!

# 689
Привеееет   bouquet
Бързичко се включвам, за да нацелувам виртуално Борянка - напълни ми душата, толкова сте хубави мама и дъщеричка, Дуче, много сте сладкииии Hug Hug Hug Heart Eyes
За папкането - пък и за спинкането - подхванали сте, ама кво да се ИЗкажа newsm78 - ни режим, ни график при нас, яде, спи когато иска, пък каквото - такова. Гледам да се нагаждам аз към него  Rolling EyesРиба още не съм въвела, агнешко, свинко също. Кисело мляко също още не съм. Едва премлясква храната ако е по-на едро. Взехме вчера нетечаща чаша 360 градуса - позадави се, но от нея пие  Shocked
За готвенето - готвя за всяко ядене, кеф ми е да му правя дозички. Само ако ще излизаме или пътуваме се подготвям за напред.
Къти, весело и приятно да си изкарате на гостито Hug

Имаше и още, ама ми се изпари ...

Общи условия

Активация на акаунт