С какво ви дразнят свекървите- 39

• 62 673
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
За първи път оставих дъщеря си (беше кърмаче 2 години) на две години и 20-ина дена, за да излезнем с ММ само двамата. Та, оставяне на новородено, за да се разтоварят родителите ми се струва безумно.

Ще се травмира за цял живот?

# 256
Въпросната баба е достатъчно млада за да съм спокойна, че е с всичкия си.  Не ми харсва определението "зарязано при баба си". Не посещава детска градина (ако ходеше нямаше да позволя подобо нещо, никога) и през седмицата сме си заедно, тримата с малката. Нямам против да ходи при която и да е от бабите си, той се разнообразява и му е забавно с тях, научава различни неща, за които аз или нямам време, нерви или съм забравила.  За първи път го оставих на грижите на друг (различен от баща му, въпреки че живеехме с нея) когато беше на 1.8г.,защото имахме ангажимент. Проблемът ми не е, толкова във взимането и липсата му 2 дни от седмицата, а че точно тези два дни почива ММ, и де факто той не успява да го види, и да поиграят хубаво, защото през седмицата все не му остава достатъчно време.

# 257
Popule,естествено, че е хубаво децата да имат контакти с бабите и дядовците си, аз не прочетох някой да твърди обратното. Аз лично коментирах случая на Ирайн, където свекървата се държи неадекватно според мен. Мисля, че поне я началото след раждането-първите седмица-двесвекървата би трябвало от тактичност да остави другата баба да помага(което не значи, че за това време тя няма да вижда бебето)Знаете как е в началото след раждането-докато се възстанови майката, докато свикне с мисълта, че има бебе... в тези моменти е съвсем естествено да предпичете майка си, за фасе чувства по-сигурна и спокойна. Животът на бебето е в самото си начало-след това ще има време за всиччки баби и роднини. Ако моята свекърва беше помислика от тази гледна точка, наистина щях да го оценя. Тя обаче се опита да измести всички и всичко, защото тя била свекърва и на нея и се падала честта да помага за бебето. Е, не и се получи! В резултат на това всичко правехме с мъжа ми още от ден първи, понякога и бвз да знаем кпе как се прави(изкъпахме веднъж бебето с почти студена вода). Във всеки момент, в който разбереше че майка ми е идвала, изпадаше в бясна ревност и т. н. Развалихме си отношенията за години напред. За детето никога не ми е помагала/по мое желание/, но никога не съм я спирала да вижда детето. Мъжа ми я водеше да я вижда. От около година стоплихме отношенията до толкова, че да седнем на маса на празник. Но времето назад няма как да се върне.... Тя беше на принципа, че жената като се омъжи, забравя майка и род и преминава в семейството на свекърите. Ами не става!

# 258
Въпросната баба е достатъчно млада за да съм спокойна, че е с всичкия си.  Не ми харсва определението "зарязано при баба си". Не посещава детска градина (ако ходеше нямаше да позволя подобо нещо, никога) и през седмицата сме си заедно, тримата с малката. Нямам против да ходи при която и да е от бабите си, той се разнообразява и му е забавно с тях, научава различни неща, за които аз или нямам време, нерви или съм забравила.  За първи път го оставих на грижите на друг (различен от баща му, въпреки че живеехме с нея) когато беше на 1.8г.,защото имахме ангажимент. Проблемът ми не е, толкова във взимането и липсата му 2 дни от седмицата, а че точно тези два дни почива ММ, и де факто той не успява да го види, и да поиграят хубаво, защото през седмицата все не му остава достатъчно време.

Не може ли друг ден да го пращаш при бабата? Или на мъжа ти така му харесва?

# 259
ех защо не ми се падне и на мен една баба дето да има желание да гледа деца. и моята свекърва драматизира колко ги обича, но само час след като и ги оставя започва да ми звъни да се връщам. иска да ги гледа, но да им се радва докато седи на дивана в хола у дома, а аз ги обгрижвам. един вид да погледа малко реалити. обаче аз не се оплаквам - щастлива съм че имам деца, само споделям.
на майка ми пък въобще не и е зор да ги вижда - така че няма как да кажа че тя е по-добра.

# 260
  • Бургас
И та не разбрах колко толкова млада може да е една прабаба. Също така как сте си били тримата през седмицата.  Никой ли не ходи на работа? Аз лично не одобрявам това децата да се оставят всяка седмица на бабите. Нали през уикенда е времето цялото семейство да са заедно,  да отидете някъде.
Имам много познати с по две деца (и една позната с цели четири хлапета), които си ги гледат напълно сами и през почивните дни държат да са с децата. Най-малкото така създаваш по-силна връзка с детето си. Очевидно в случая тази връзка е под риск. Това постоянно оставяне на децата при бабите ми изглежда все едно ти е безкрайно досадно да си с детето ти, все едно те натоварва и се чудиш как да се отървеш в първия удобен случай.  Нормално е детето да ходи при баба си, ама всяка седмица по три дни, лично на мен ми изглежда като отърваване. Лично мнение  Peace

# 261
И аз не разбирам това постоянно оставяне на баби и дядовци, особено пък през почивните дни.

# 262
Обикновено бабите и дядовците работят и това е времето, когато могат да се порадват на внуците. А някои млади имат нужда да разпуснат без деца понякога. Аз пък не го разбирам това вманиачване да си вечно залепен за детето си.

# 263
  • Бургас
Обикновено бабите и дядовците работят и това е времето, когато могат да се порадват на внуците. А някои млади имат нужда да разпуснат без деца понякога. Аз пък не го разбирам това вманиачване да си вечно залепен за детето си.

Че кой е казал, че не трябва да оставяш децата си при бабите. Оставяй ги, ама в границите на разумното, а не половината време при мен, половината - при теб. Моите приятели и сестра ми всеки уикенд водят децата някъде, а и татковците, които през седмицата са на работа, могат да бъдат и да общуват с децата си.
Всеки е свободен да се разпорежда с времето и режима на детето си, както и да приеме последиците от това разпореждане.

# 264
През седмицата съм сама с двте деца, та аз си го виждам достатъчно и си общувам достатъчно с него (по майчинство съм). Мъжът ми работи, тя също още работи (не е пенсионерка) през седмицата. И на него му е криво, че не вижда достатъчно детето, но му е и жал (ето това му е проблемът на ММ, все му е жал за хората, че са сами, че са болни, че нямат пари и мизерстват) за баба му, че е сама и го позволява. Тя го прави на проблем, когато решим да отидем някъде (най-вече когато ходим на гости при майка ми и баба ми), на цирк, на РД или нещо друго. Сърди се също и когато свекърите се приберат в БГ и водят синът ми по разни кратки екскурзии, но тогава си мълчи, защото пък те се прибират 2-3 пъти годишно, за по 2 седмци. Навремето така се съдела на свекърите ми когато са оставали ММ при другата му баба (те са ми го разказвали). Иначе не е лоша жената, няма да говори глупости на детето, в това съм сигурна, но го манипулира, защото и синът ми е жалостив като баща си. Просто някак си, като че ли ревнува детето от всички които са в живота му и иска да е на първо място в сърцето му, което трудно би станало. Пак казвам, нямам против децата да ходят на гости при бабите и дядовците си, с мярка, а при нас мярката с тази баба изчезна, и нямаше да се дразня, ако ММ примерно работеше на смени и имаше почивни дни през работната седмица, или пък тя да имаше почивни дни през седмицата и тогава да и гостува.

# 265
  • София
... Иначе не е лоша жената, ..., но го манипулира, ...

Тези две твърдения, за мен, си противоречат.

# 266
... Иначе не е лоша жената, ..., но го манипулира, ...

Тези две твърдения, за мен, си противоречат.

За мен като човек не е лоша, не го прави (манипулрането) от лошотия, а от самота (поне така мисля). Не съм и сигурна, и че вижда какъв е проблема.  Не сме се карали с нея, ако е имало проблем докато живеехме заедно ММ го тушираше

# 267
А сега детето къде е ,отново ли е при нея

Аз разбрах ,че тя/ прабабата/ все още ходи на работа.Значи ако е така ,то тя не е тази стара ,самотна,безпомощна жена която си представих  и това със самотата е оправдание и то нейна страна и от страна на съпруга ти

# 268
  • София
pingu, напълно приемам и вярвам, че тя не манипулира от проклетия или от желание да се наложи, примерно, а от самота. Но това не променя факта, че възрастен манипулира дете, заради кефа на възрастния. Това е дете, малък човек, а не играчка за забавление.

# 269
Не е толкова стара, сигурно на повечето от вас свекървите на толкова години, на колкото е прабабата ни, просто и тя и свекърва ми са раждали рано ( не са от етноса  Rolling Eyes , рано са им завъртяли главите  Laughing ). Малкия си е вкъщи и се радва на подаръците си Heart Eyes а аз на това, че сме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт