С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 846
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ами темата е за недоволните снахи, може би затова повече снахи пишат.Popule е от свекървите, обаче като я чета какви ги мисли, настръхвам

Ами не зная защо настръхваш точно ти? Нали не съм ти свекърва. Може би се притесняваш, че има и други, които мислят като мен? Много е възможно. Както сама каза, на пръсти се броим списващите тук свекърви. Но ще ти кажа под секрет, че като чета някои от снахите тук, аз на своя страна настръхвам.  Така че те разбирам.

# 46
Съгласна съм, че има и много снахи с доста крайни виждания. В интерес на истината ми е интересно всяко мноние-показва различна гледна точка. Но , Pouple, не мога да не отбележа, че фактът, че не си ми свекърва много ме радва;). Без лоши чувства, разбира се

# 47
  • София
Без лоши чувства, разбира се

Чувствата ни са взаимни.

# 48
veselka78 
Като ви чете човек, ще каже, че говорите някакви замъци, кооперации като наследствени имоти. В повечето случаи обикновено става дума за някаква панелка на 30 - 40 години. Моят извод от прочетеното е, че най добрият вариант е младите да си имат техен дом, за да ги няма всичките тези хипотези, как снахата щяла да живее в панелката на свекървата до пълнолетие на децата. От друга страна остро осъждам родителите, които са лишили едното си дете(обикновено момичето) за сметка на другото. Наистина, хубаво е и жената да си има имот на свое име, за да не и пука, като знае че свекървата си мисли, че тя ще И живее в апартамента до пълнолетие на децата.
Няколко страници по напред зададох един въпрос, но май никой не коментира нищо.
Какво става/от морална гледна точка, от правна е ясно/, когато младите живеят в апартамент от свекърите/например/,който при "получаването" му е бил в състояние, негодно за живеене,  но младото семейство през годините са направили подобрения на апартамента почти на стойността на имота, като през всичките тези години и двамата съпрузи са работили и са допринасяли еднакво за семейния бюджет? Сигурно според свекървата снахата пак е никоя в този апартамент?!?

От миналата тема е питането.
Отговорът е 'нищо'. Имал си дал си ни беше казано. Оставихме всичко оправено и с вложена 5 цифрена сума в Евро за да си го дават под наем . Иначе е преписан с дарение с право на ползване до живот. Ми ,ползват си го . При един единствен син и 6 имота ,синът им си купува жилище с ипотека и няма никакво желание да се вижда с тях . Урок ни е ценен и горчив всичко това.
Каквото сам си направиш ,по лошо няма кой да ти го направи !

# 49
При 6 имота и да не си говорите - много ще са съгрешили значи. Но и ти явно не си меркантилна, че да не ти пука. Или мислите, че така или иначе някога ще ги наследите. Ами ако ги продадат или подарят междувременно? От друга страна сигурно печелите добре и не ви е проблем да плащате ипотека. И отношенията на децата с другите дядо и баба компенсират липсата на тези с имотите. Или те ви подпомагат. Странни и трудни са роднинските взаимоотношения. Ама 6 имота, пък били те и 6 панелни гарсониери в някое малко населено място са си 6 имота! Money

# 50
Кедра, не напълно . Сгрешили са и си го знаят .Няма нужда на навлизам в подробности ,ненужно е.
Имотите са във втория по големина град в България на страхотно място и район ,както и един в курортно селище построен от мм ,но нито очаква мъжа ми да ги наследи като им го заяви преди 3 години ,нито иска да говори с тях .
Просто когато се обадят си казват по някоя обща приказка ,оплачат се  и ако стане нещо на въпрос мм винаги им напомня защо не могат да ни виждат и че връщане назад към България нямаме . В чужбина сме и само да сме живи и здрави  ипотеката ще си я изплатим , ще се опитаме дА ОСИГУРИМ ДЕТЕТО НИ за да не се мъчи като нас и продължаваме напред ,но онези неща няма да се забравят .Язък за внучката им и сина им .Мен кучета ме яли ..

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 05:23 от Анонимен

# 51
  • София
При 6 имота и да не си говорите - много ще са съгрешили значи. Но и ти явно не си меркантилна, че да не ти пука. Или мислите, че така или иначе някога ще ги наследите.

Проблемът на такова мислене, това, за наследяването имам предвид е, че доста трябва да се почака. А когато то, наследяването се случи, наследяващите обикновено са одъртяли и им започват техните пробеми със снахи и зетьове...протягащи ръчички към така лелеяните имоти... Mr. Green

В чужбина сме и само да сме живи и здрави  ипотеката ще си я изплатим , ще се опитаме дА ОСИГУРИМ ДЕТЕТО НИ за да не се мъчи като нас

И като ви дойде една кръшна снаха или зет и вземе от детето ви осигуреното от вас (справка историята на Down Under малко по-назад)...и язък за всичките напъни. Тюх, тюх...Cry

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 10:50 от Popule

# 52
  • София
И като ви дойде една кръшна снаха или зет и вземе от детето ви осигуреното от вас (справка историята на Down Under малко по-назад)...и язък за всичките напъни. Тюх, тюх...Cry
И? Ти какво предлагаш?

# 53
Хайде, стига сте я ръфали Популе...Има наследствен апартамент ,който е предоставила за ползване на сина си докато младите си стъпят на краката и си купят собствено евентуално.Поне тя така се надява.Няма намерение да го преписва на сина си първо защото има още едно дете и второ защото иска да си подсигури старините-ще го даде под наем примерно.А и нищо в живота не е сигурно-тя е с втори брак...какво и там ще се случи.За нея жилището е един вид сигурност-да си взима рента от него един ден или да живее там ако се наложи....Ако условията в които е поставила сина си са толкова ужасни той и снахата биха се изнесли начаса от там.В крайна сметка никой не ги е вързал там.Защо толкова ги мислите...Или в нейно лице виждате ужасна ,пресметлива и лоша свекърва,олицетворение на всичко зло ,та толкова я дъвчете.Замислете се дали вие сте по-добри снахи тогава...Или ви липсват реални ваши свекърви с които да си кръстосвате шпагите. newsm29Хайде по-спокойно- cheers

K.A.G.,вие сте си оставили за ползване един от етажите -да речем долния,който примерно е на по-малкия син,както и малката къщичка.Като се замисля при вас препъни камъка може да излезе този,че на практика е трудно всички грижи и разходи по възрастния(защото ,когато са двама възрастните живи и здрави взаимно ще се гледат,проблема идва когато вече остане един и падне доста) човек да се полагат по равно и от двамата синове и снахи.Защото става така,че  семейството на единия все ще е по- близко и грижовно спрямо болния си родител,а и може да е по-добре финансово от другия.Вероятно и с  едната снаха да си пасвате и да се разбирате повече.И това може да продължи с години и почва да тежи малко или много....А другия да се дистанцира и да си гледа живота.Та от тази гледна точка,може би щеше да е по-разумно малката къщичка да е като бонус за този ,който се грижи за вас до последно като предварително да решите към кой от двамата да се ориентирате и то със съгласието и знанието на двамата,за да няма сръдни после.И за да им останат чисти отношенията и след вас.

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 15:09 от zhani

# 54
  • София
Хайде, стига сте я ръфали Популе...
Това, което цитирах от нейния пост, нормално ли ти се струва?
Колкото до ръфането - според теб защо госпожата се подвиза в тази тема...  Rolling Eyes

# 55
Реално погледнато , popule разсъждава много практично и не влага емоции по отношение на разпределяне на имоти и пари , който е най -добрият начин . Аз считам че Popule е направила предостатъчно като е дала възможност на сина й и приятелката му да живеят в жилището й докато си стъпят на краката.
В крайна сметка на 50-60г. , когато горе долу придобиваш качеството свекърва зла все още имаш личен живот , партньор/съпруг до себе си и искате да си изживеете старините както на вас ви харесва и правите каквото искате в дома си . В случая младото семейство/домакинство трябва да се напъне и да се изнесе възможно най -бързо , а не да ги притеснява. Каквито и условия да е поставила Popule ,те са ги приели и ако не им е изгодно да си ходят .
Аз не бих оставила децата ми след 18-21 най-късно да живеят при мен , не го приеман за нормално и не е добре и за децата да живеят с родителите на такава възраст.

# 56
  • при късмета
Дъвчем Popule не защото е направила нещо за което да може да бъде укорена. Лично аз я дъвча при всеки удобен случай, особено когато я хвана в лъжа. Няма лошо да си държи апартамента, но първоначално в темата за дивана тя втълпяваше, че е дала апартамента на сина си. Накрая се оплете в собствените си лъжи и се оказа, че нищо не му е дала. Немалко това, но е абсолютно убедена, че за НЕдаването й се дължи уважение до гроб, освено уважение и младите са й длъжни. Това на основание, че нищо не им е дала, а нейната собствена теория е, че трябва младите да уважават старите заради това което са получили. За рождения ден на снаха си си спести "суперския" според нея подарък и най-демонстративно заяви, че няма да й даде голям подарък защото не била канена на рождения ден. Като, че ли всички около 30 годишни задължително си празнуват РД с роднините, вместо с приятели.
И още много такива неща, изреждала съм ги многократно. Никой не й е оспорил правото да си управлява имотите както сметне за добре, но си опитва пред хората да се изкара ангел небесен, а в същото време даже се гордее с това, че манипулира сина, мъжа и майка си

# 57
  • София
И? Ти какво предлагаш?

Laughing Обаче Popule вкара и австралийското законодателство в уравнението, само и само, за да може да размахва безценния апартамент пред едното или пред двете си деца.

# 58
  • София
Дъвчем Popule не защото е направила нещо за което да може да бъде укорена.
Скрит текст:
Лично аз я дъвча при всеки удобен случай, особено когато я хвана в лъжа. Няма лошо да си държи апартамента, но първоначално в темата за дивана тя втълпяваше, че е дала апартамента на сина си. Накрая се оплете в собствените си лъжи и се оказа, че нищо не му е дала. Немалко това, но е абсолютно убедена, че за НЕдаването й се дължи уважение до гроб, освено уважение и младите са й длъжни. Това на основание, че нищо не им е дала, а нейната собствена теория е, че трябва младите да уважават старите заради това което са получили. За рождения ден на снаха си си спести "суперския" според нея подарък и най-демонстративно заяви, че няма да й даде голям подарък защото не била канена на рождения ден. Като, че ли всички около 30 годишни задължително си празнуват РД с роднините, вместо с приятели.
И още много такива неща, изреждала съм ги многократно. Никой не й е оспорил правото да си управлява имотите както сметне за добре, но си опитва пред хората да се изкара ангел небесен, а в същото време даже се гордее с това, че манипулира сина, мъжа и майка си

ма ко, писмената реч остава, всеки може да провери какво съм казала в различни теми, не само в тази тук. Личните ти интерпретации стават смешни, защото са безпочвени и говорят доста за собствената ти особа...Странно е защо влагаш толкова емоции в нещо, което не те засяга? Wink Потърси в душата си причината. В крайна сметка е доста подозрително да пишеш дълги постове за неща, които не те засягат лично. Явно има нещо при теб, някакво зрънце истина от моите постове, което не ти дава мира. Сори, not my fault. Защо искаш да убиеш вестоносеца? Crossing Arms

И? Ти какво предлагаш?

Laughing Обаче Popule вкара и австралийското законодателство в уравнението, само и само, за да може да размахва безценния апартамент пред едното или пред двете си деца.

Joy Че то, австралийското законодателство като гледам, не е много по-различно от българското.

И? Ти какво предлагаш?

Предлагам да не се сърдите на свекървите си, защото и те са хора и си правят собствените си планове за живота, особено в упоменатите ситуации, които се бистрят в последните страници. Във всички отношения между хората има две, че и повече гледни точки. Който успее да намери балансът между тях, е успял човек за мен.

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 14:16 от Popule

# 59
  • при късмета

ма ко, писмената реч остава, всеки може да провери какво съм казала в различни теми, не само в тази тук. 
Именно  Laughing
А що се до другото, ти досега на трима човека със съвети към теб им каза да не те мислят, че даже заплаши, че следващия път нямало да си мила. Сега последвай собствения си съвет.
О, забравих, че ти като правиш нещо си е напълно в реда на нещата, но когато друг прави абсолютно същото тогава го упрекваш  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт