С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 856
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
...защо снахата има право да изгони бившият си съпруг и дори родителите му от собствените им имоти за определено време, което не е много кратко в някои случаи. (т.е. казусът на Down Under, но на обратно.) Смятам това за нечестно.
И като са в собствен имот, този, който ще гледа детето, ще остане в него. При всяко положение този, който напусне семейството, ще понесе негативи.
Моя приятелка, пък, има развод и голямо дете и бившият й има второ семейство. Накарали са детето от първия брак да се откаже от претенции към имотите на баща си и то е подписало, а не е много добре материално. Мотива бил, че така е честно спрямо природените му братя и сестри.
Изобщо такива дивотии са опре ли до имотния въпрос, че свят ми се извива.

# 31
  • София
Цитирам Дессс от миналата тема:
"БоШке Тонка  Tired
защо се припознаваш в поста ми и мислиш че мисля за теб  Shocked и визирам теб  Crazy
10 страници на зад не си писала в темата  и изведнъж реши че имам теб конкретно в поста  си ooooh!"

Дессс, отричаш ли, че няколко пъти задаваше един и същ въпрос? И защо реши, че съм се припознала в поста ти.  Joy Отговорих ти като снаха, която не се интересува от чужди имоти и притежава свои.  Peace Отделно манията ти относно това как всеки трябва да се мъчи с пот на чело, за да си избачка сам имотите и че родителите не трябва да дават нищо. Това ти е запазена марка.

# 32
  • Tам през Атлантическия океан
Е   и какво от това ?
Защо всеки път държиш да го констатираш  Rolling Eyes
Повтарям се не само с  това , какъв е проблема , аз не виждам ?!

Ок , знам че не споделяш мненията/вижданията ми , хубаво , не ми се дразни Simple Smile
А  и не бе нужно да ми отговаряш ,  Wink не бе писла в темата и изведнъж се появи Grinning да ми отговориш специално Grinning

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 20:26 от Desss

# 33
  • София
Дессс, ами то няма човек в тоя форум, който да не е запомнил репертоара ти относно имотите от родителите. Както виждам и на доста други им прави впечатление относно нотките на раздразнение и озлобление дори, които внасяш, коментирайки тази, явно болна за теб, тема.

# 34
И какво от това ?
С какво ти преча ? Къде е проблема ?
Ок , такъв е репертоара ми ,  е и  Mr. Green твоят е гледам много разннобразен  Peace

Всъщност както и да е , щом те влече ,имаш нужда  Peace констатирай  ме  Grinning

п.п. Значи ли щом мнението ми не се е променило не бива да пиша по темата , 'щото нали ще се повторя. newsm78

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 20:58 от Desss

# 35
  • Бургас
Утре ще ходим до свекърите. Сигурно ще имам за разказване.
Тарталета, благодаря за темата   bouquet

# 36
Популе, това за наема го има в новия Семеен кодекс. А ако жилището е на свекърите, няма как снахата да остане десет години в него. А ако е на мъжа, може и да е несправедливо, но все пак неговите деца ще живеят в него. Аз имам две момчета (това го казвам заради съфорумка, на която не можах да отговоря в старата тема, че я заключиха) и искрено се надявам да не се налага по този начин да осигуряват покрив на собствените си деца. Никой не отрича, че е неприятно да "изгонят" сина ти от семейното или пък само негово жилище, но се опитвам да се поставя на мястото и на снахата. Все едно да се разделим с мъжа ми, аз и децата да идем в друго жилище (да започнем живота си от нула, както се казва - децата трябва да сменят обстановката, приятелите, а аз да поема всички грижи около тях), а той да си продължи живота без никакви сътресения. Че даже и друго семейство може да си създаде. А когато живот и здраве стана свекърва, може и по друг начин да мисля, кой знае (току виж съм се озовала в тази тема, но не като пишеща  Mr. Green). Просто се опитвам да съхраня човещината в себе си, това е. А и не е за пренебрегване кой е виновният за раздялата. На мен лично, правилото "той ми е син, значи е безгрешен" не ми харесва. Поне засега, пък като ми доведат снахи, може и да се окаже, че моите са безгрешни...  Joy Joy

П.П. Аз спирам да спамя и ще се радвам ако Мис Джули "въдвори" ред в темата. Беше ми приятно да ви чета, защото както казах, нямах късмета да имам свекърва, от която да се оплаквам.  Crazy Наистина ми беше по-интересно да чета за лоши свекърви, отколкото за имоти. Затова аз спирам и оставам само читател.  Hug
Десс, виждам, че ти остава малко до финала и след това ще си заета с други, по-приятни неща. На мен си ми симпатична, нищо че не те познавам. Имам приятелка, която все е "на контра". Hug

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 20:51 от Dara88

# 37
  • София
Дессс, ами то няма човек в тоя форум, който да не е запомнил репертоара ти относно имотите от родителите. Както виждам и на доста други им прави впечатление относно нотките на раздразнение и озлобление дори, които внасяш, коментирайки тази, явно болна за теб, тема.

Дес се оправя сама и доколкото съм я чела, със съпругът й не разчитат на родители. Свалям шапка на такива хора!  bouquet Когато няма замесени пари и имоти, отношенията се запазват най-добри между роднините. Както знаем добре, случвало се е и брат брата да убие за пари и имоти...Жалко, но факт!

# 38
  • Бургас

Дес се оправя сама и доколкото съм я чела, със съпругът й не разчитат на родители. Свалям шапка на такива хора!  bouquet Когато няма замесени пари и имоти, отношенията се запазват най-добри между роднините. Както знаем добре, случвало се е и брат брата да убие за пари и имоти...Жалко, но факт!

И ние с мъжа ми си постигаме абсолютно всичко сами и не сме взели и една стотинка от свекърите, или от моите родители. Не само, че не съм взимала, но съм им казвала, че не искам нищо от тях и да си кътат парите за старините си, за да могат да живеят без лишения. За близо 12г не съм получила абсолютно нищо от свекърите. Това обаче не пречи постоянно да ни натоварват с проблемите си, все да искат услуги, да искат пари. Другата година ще е важна за нас в личен план. Баща му ни поиска пари два пъти, мъжа ми му отказа, като му обясни, че ни предстоят важни неща, за които ще ни трябват пари. Не само, че не се трогна, ами се и разсърди. Е, в случая няма замесени имоти/пари за делба, ама като нямаш нормални хора насреща си, все тая имаш или не нещо за делене.

Като става въпрос за делене на имоти, моите баба и дядо по майчина линия разделиха наследството още преди години. Майка ми взе по-голям дял, защото се грижеше за баба и дядо, вуйчо ми получи други имоти. Не е имало ощетени. За справка - в чудесни отношения сме със семейството на вуйчо.

# 39
miss july Hug
има такива изключения като при теб.

До сега не сме имали  проблеми нито с нашите нито  от страна на свекърите ми  Grinning Те не ни се бъркат/налагат  ние също.
Ако се наложи , някой ден може и да помагаме , изпаднат ли в нужда . За сега всички сме  живи здрави , работим  и се справяме  Peace

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 22:44 от Desss

# 40
  • при късмета
Може да е временно. Но аз 10 години примерно не ги намирам за нищо временно...ти? А това за наема за първи път го чувам, честно. Приятелката ми, която проверяваше този казус, не ми каза нищо по въпроса, че ще трябва да плаща наем. Само ми каза, че ще го изгони него и майка му от собственото на майката жилище.
Как не разбра, като даже ти цитираха и закона, че ако жилището не е на съпруга и на друг близък роднина срока е една, а не 10 години. До пълнолетие на детето е ако е еднолична собственост на единия съпруг и то в допълнение, правата за отглеждане на детето да са отсъдени на него.
Или то щом приятелката не ти е казала, то няма значение какво пише в закона  ooooh!

Down Under, много е нечестна ситуацията при теб. Пожелавам ти едно по-добро и спокойно ново начало.
Popule, това което ти описваш не е случая Down Under наобратно. На нея наистина й взимат собствеността, т.е. тази собственост ще си смени притежателя по документи.  През цялото време говорим за ползване, безценните свеки и синче ще си останат собственици, проумей го най-после. Не е същото "да вземе апартамента" и "да ползва" апартамента, ама изобщо не е същото

# 41
Свекърви, не си мислете че снахите искат да ви вземат имотите. Все пак и те родители имат, вашите синове не са ги намерили на улицата, а при повече късмет имат и не лоша работа и дохпди. Така че гледайте по ведро на нещата;)

# 42
Свекърви, не си мислете че снахите искат да ви вземат имотите. Все пак и те родители имат, вашите синове не са ги намерили на улицата, а при повече късмет имат и не лоша работа и дохпди. Така че гледайте по ведро на нещата;)

В темата повечето списващи са не доволни снахи обаче  Simple Smile

Май само ена или две са реалните свекърви , те до сега не са се оплакали   Rolling Eyes

п.п. на Down Under проблемите и са с мъжа и.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 23:15 от Desss

# 43
Ами темата е за недоволните снахи, може би затова повече снахи пишат.Popule е от свекървите, обаче като я чета какви ги мисли, настръхвам

# 44

В темата повечето списващи са не доволни снахи обаче  Simple Smile

Май само ена или две са реалните свекърви , те до сега не са се оплакали   Rolling Eyes

п.п. на Down Under проблемите и са с мъжа и.

Може би защото темата е "С какво ви дразнят свекървите"?

Общи условия

Активация на акаунт