С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 985
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Аз също съм го чувала това за парването на детската ръчичка и го приложих, но не с готварската печка, а с камината и конвектора. Оставих го да ги пипне леко и сега не се приближава до тях. От далеч само ги сочи и казва "па", което е неговият израз за пари.
Иначе от заливания с врящи течности и горещи котлони и аз имам страх. Да пази Господ от такива перипетии.  Praynig

# 466
  • при късмета
Добре, че беше ти, та да ме светнеш. За твоя информация навремето, ако не сготвехме, нямаше как да си нахраним децата. Wink А се готви в кухнята, на печката. Shocked Готови неща се продаваха, ама бяха много скъпи. Та, аз само казвам, как аз съм постъпила и не съм имала проблеми. Тук не говоря за изгаряне, говоря за леко парване на средно топла печка. Чети. Щото ако не го направехме, трябваше да си оставим децата да гладуват, а нали се сещаш, че това е проблемът, когато майката не готви. hahaha Пък да си държи детето гладно е още по-подсъдно.
За твоя информация и сега ако не сготвиш детето стои гладно. И аз съм гледала малко дете и съм готвила. И става детето като не е в кухнята, като използваш момента докато спи да го свършиш, а другото може и с него. Близо е до акъла
Изгаряне, макар и слабо си е сериозна физ. травма и това е причината степента на изгаряне да е по отделно степенуване от общите телесни повреди.

И да според мен, напълно резонно е да е подсъдно съзнателното допускане на изгаряне на детето. А това да го оставиш нарочно да се изгори, да не говорим. Пак казвам изгарянето оставя доживотни белези много често и е равносилно на осакатяване.
Пък ти знаем как постъпваш по всички въпроси туй и то. Добре, че по повечето въпроси твоето мнение се различава с останалите та хората не смятат за нормално да си осакатяват децата

# 467
  • София
Мъжът ми се е заливал, но няма никакви белези.
И аз не виждам проблем ако парването е като примерно да пипне горещ радиатор.Ако доведе до желания резултат. Аз всекидневно се паря на фурната си(по-малка е от на предишната печка) и още не съм се научила... Имам на едно и сущо място на китката вече няколко изгорели петна, вероятно маймуна по-бързо би се научила.
Майка ми приложи нещо подобно с цигарите, защото сестра ми все и ровичкаше в пепелника. Даде и, тя се закашля, позеленя. Само, че като я пита"Искаш ли пак", тя каза Да.Но не е пропушила де, даже прави забележки доста и мрази някой да пуши около нея.

# 468
Нали правим разлика между "опарване" и "изгаряне"?

# 469
За готвенето е права Popule. Аз също винаги съм готвела с децата, но взимам мерки - като бяха малки готвех само на вътрешните котлони, е външният беше бързо загряващ, ама го прежалих. Не съм ги парвала, но печката ми е в ъгъл, до който само аз имам достъп. Дори в сегашния апартамент, така я сложихме именно за безопасност, все пак синът ми е само на 4 г. все още, както и да е близо до мивката, ако се наложат спешни мерки или нещо да се изсипе. Децата нямат място до печката, а като са в кухнята може и да не помагат, просто си взимат играчки и си играят в другия и край. Като питат обяснявам, това и това правя. Дъщеря ми е на 7 иска да помага - обикновено  бърка тестото за кекса, плънката за баница и т.н. Може и нещо да среже. Синът ми, ако и той иска, се разменят. Синът ми само си маже филиите с масло с нож. Това прави сам и в ДГ (в момента сме в Германия, ако се чудите как в ДГ има нож.)
Методът на Popule са го прилагали на мен на котлона като бях малка - над слаб котлон, не върху него, а над него ми държаха ръката, за да видя, че е горещо. Аз не съм го прилагала, не се налагало. Но пък всичките си парвания и леки изгаряния съм получила след като започнах сама да готвя. Simple Smile

# 470
А ти къде ще бъдеш по това време - докато детето се залива с нещо горещо? newsm78 Навремето бабите ни казваха как да отучим малко дете да се върти около печката - пуска се фурната на по-слаба топлина. След което детето се оставя да си парне леко ръчичката - после то самото не обикаля повече около нея (първичен инстинкт).
Това е ненормално. Да оставиш детето да си причини сериозна физ. травма за да не пипа печката  ooooh!
Добре, че днес такива ги съдят, особено като го правят умишлено

А ти нормална ли си? Мислиш, че ще им причиним изгаряне 3та степен?

И 4-те котлона на печката ми са достъпни за дърпане на тенджерата.

Освен печката ти да е на средата на кухнята.

# 471
  • София
Може да е на островен плот, от тези вградените котлони.

# 472
Да, може. Добре, че приятелката ми навремето се освести и не го направи, защото и тя имаше такава идея.

# 473
  • при късмета
А ти къде ще бъдеш по това време - докато детето се залива с нещо горещо? newsm78 Навремето бабите ни казваха как да отучим малко дете да се върти около печката - пуска се фурната на по-слаба топлина. След което детето се оставя да си парне леко ръчичката - после то самото не обикаля повече около нея (първичен инстинкт).
Това е ненормално. Да оставиш детето да си причини сериозна физ. травма за да не пипа печката  ooooh!
Добре, че днес такива ги съдят, особено като го правят умишлено

А ти нормална ли си? Мислиш, че ще им причиним изгаряне 3та степен?

И да не е 3та степен го причиняваш умишлено, нали? Това ли е нормалното  ooooh!

# 474
  • София
Чувала съм го това с парването. Майка ми така ме е учила . За мен това не е начин да си научиш детето, сърце не ми дава да го оставя да се опари.
Като беше малък кръжех като орлица ,сега сто пъти му обясних и на 101 ме разбра и вече не ходи в кухнята. И пак му нямам доверие и когато готвя съм на щрек. Фурната си я купих специално с детски контрол , както  котлоните и пералнята, но въпреки това си наблюдавам детето.
За мен парването са го измислили мързеливи майки ,на които не им се занимава да обясняват.
А пък и това "парване " не е гаранция ,че детето няма да си обърне тенджера на главата!

# 475
  • при късмета
По същата логика, ако си на първия етаж трябва да оставиш детето да се метне от балкона, защото е ниско и да вземе да се научи най-накрая да не се накланя през парапета. Че как иначе ще го схване, това тъпо дете, дето само инстинктите си слуша и се учи само от травма  ooooh!

# 476
Ако детето няма достъп до задните котлони или до задната част на плота в кухнята (обикновено плотовете са доста широки), то няма как да хване тенджерите, тиганите и т.н. Иначе наистина трябва да се готви, докато детето спи, ама сега 100 души ще ми заобясняват как те само прясно сготвена храна на децата си правят.
По същата логика, ако си на първия етаж трябва да оставиш детето да се метне от балкона, защото е ниско и да вземе да се научи най-накрая да не се накланя през парапета. Че как иначе ще го схване, това тъпо дете, дето само инстинктите си слуша и се учи само от травма  ooooh!
Ма ко,
дъщеря ми се научи да заобикаля камината на вилата без да се е опарила или изгорила като беше 3 годишна. Не че не я пазихме, но отдалече усещаше топлината и горещината и не се приближаваше. Сигурно е била много умна за възрастта си. hahaha

# 477
  • Бургас
И защо смятате, че като веднъж детето се е лепнало на врялата печка, утре няма да реши да повтори, потрети....Ама темата не е за децата и опасностите на дома. Разбирам сега да задърпате свеки и да й лепнете ръката на котлона, че да спре да ви се навира у кухнята и да ви гледа в ръцете как готвите. Така е по по темата.
Стискайте палци на мойто свекърче, че днес щял да ходи на интервю за работа  Grinning

# 478
  • София
И защо смятате, че като веднъж детето се е лепнало на врялата печка, утре няма да реши да повтори, потрети....Ама темата не е за децата и опасностите на дома. Разбирам сега да задърпате свеки и да й лепнете ръката на котлона, че да спре да ви се навира у кухнята и да ви гледа в ръцете как готвите. Така е по по темата.
Стискайте палци на мойто свекърче, че днес щял да ходи на интервю за работа  Grinning
Особено ако е по - малко детето . Но виж за свеки това е добра идея  devil

# 479
  • при късмета
Ма ко,
дъщеря ми се научи да заобикаля камината на вилата без да се е опарила или изгорила като беше 3 годишна. Не че не я пазихме, но отдалече усещаше топлината и горещината и не се приближаваше. Сигурно е била много умна за възрастта си. hahaha
Именно, учат се и без да издевателстваш над тях и умишлено да им причиняваш травми.
И защо смятате, че като веднъж детето се е лепнало на врялата печка, утре няма да реши да повтори, потрети....Ама темата не е за децата и опасностите на дома.   
Разговора се завъртя в тази посока, след наставническото свекървенско изказване на Popule

И след възгордяването й, че и тя би постъпила така `щото баба й така правела

Общи условия

Активация на акаунт