С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Моите си направиха съвременна сватба,представа нямах какво и как ще протече,инструктираха ме само за питката,с това се свърши моето участие  .Предястия, основно,интересното беше да си вземаш  сам напитките от определени места.Даже нямам понятие как се казва .Софиянци се оправиха ,но някои  от нашите тук   решили,че ако си вземеш сам си плащаш допълнително,отделно демек и не посмели.Въпреки,че сервитьорите минаха няколко пъти да подканят.Ама да сме знаели..То на мен не ми е било до пиене,има си хас свекървата да се натряска.И се прибрах в полунощ да се налудуват както искат-то се мацаха с торти ,то жартиери вадиха...Имаше програма...

# 451
С умиление си спомням как като ходихме да определяме сватбеното меню в  един приличен ресторант,свекъра настояваше гарнитурата да е пържени картофи с лютеница ,защото ТОЙ така обичал  chef А пък останалите 100 човека дали обичат ...дреме му  chef
Ако не се казваше Данчето с трабанчето, щях да се усъмня, че пишеш за негова милост, моя свекър Whistling. Когато уговаряхме менюто за сватбата ни, свекърът отсече, че гарнитурата ще е от пържени картофи ooooh!. И аз обичам гарнитура от п. картофи, но не и за сватба. Stop
Честит имен ден! Hug  bouquet

# 452
  • до едно тепе
Обичам да готвя,когато не ми се налага да трамбовам между кухнята и хола да наглеждам детето да не се пребие. А то за съжаление напоследък е меко казано злоядо и отказва всякакви супи и манджи.  ooooh! Свекървата готви по нейн си начин. Не винаги ми харесва и не винаги ми понася, но не отказвам малко отмяна  определено. Ама зълвата готви меко казано ужасно-по книга и по рецепта и всеки път(когато съм опитвала) вкуса е  Sick Може пък аз да съм нещо сбъркана знам ли newsm78

# 453
  • Бургас
Данче, честит имен ден! Жива и здрава да си и мъж и свекърва да те слушат много  Hug

# 454
  • София
Обичам да готвя,когато не ми се налага да трамбовам между кухнята и хола да наглеждам детето да не се пребие.
Не може ли да си играе около теб, докато готвиш, да гледа, да помага.. Heart Eyes

# 455
  • до едно тепе
Изпитвам панически ужас да не се залее с нещо горещо и затова не го пускам в кухнята като е пусната печката. Всеки си има някакви страхове  Peace

# 456
Изпитвам панически ужас да не се залее с нещо горещо и затова не го пускам в кухнята като е пусната печката. Всеки си има някакви страхове  Peace

Готвя само на вътрешните котлони по тази причина.

# 457
  • София
Изпитвам панически ужас да не се залее с нещо горещо и затова не го пускам в кухнята като е пусната печката. Всеки си има някакви страхове  Peace

А ти къде ще бъдеш по това време - докато детето се залива с нещо горещо? newsm78 Навремето бабите ни казваха как да отучим малко дете да се върти около печката - пуска се фурната на по-слаба топлина. След което детето се оставя да си "парне" леко ръчичката - после то самото не обикаля повече около нея (първичен инстинкт).

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 09:48 от Popule

# 458
Искам да попитам как ги слагате тези меса в голяма чиния, всеки да си взима? Разбирам салата, сърми, може би пълнени чушки, може би кюфтета, добре. Ама пържоли в гъбен сос, пържоли със зелев лист, паеля, мусака и т.н. по-завъртяни ястия, слагате тавата по средата на масата и хайде всички в редичка. И какво като са на отделни порции - така всеки си знае и си яде неговата или пък не яде. Негова си работа. Аз на сила никого не карам да яде, колкото толкова.
Изпитвам панически ужас да не се залее с нещо горещо и затова не го пускам в кухнята като е пусната печката. Всеки си има някакви страхове  Peace

Готвя само на вътрешните котлони по тази причина.

И аз като Трещерица, но за съжаление някои съвременни домакини имат само по 2 котлона - голям и малък и това е невъзможно.

# 459
  • София
Искам да попитам как ги слагате тези меса в голяма чиния, всеки да си взима? Разбирам салата, сърми, може би пълнени чушки, може би кюфтета, добре. Ама пържоли в гъбен сос, пържоли със зелев лист, паеля, мусака и т.н. по-завъртяни ястия, слагате тавата по средата на масата и хайде всички в редичка. И какво като са на отделни порции - така всеки си знае и си яде неговата или пък не яде. Негова си работа. Аз на сила никого не карам да яде, колкото толкова.

Ами затова за гости се правят ястия, които всеки може да си сервира сам. Никога не съм посрещала гости на мусака. Изкуството да посрещаш гости (и да ги забавляваш), е важно за всеки. В крайна сметка, гостуването е свързано с цялостното усещане за приятно изкарване - обстановка, питиета, храна, теми за разговор. И наистина си е изкуство - на някои им е заложено по рождение, други трябва да се учат. Това важи особено за сбирка на гости, които не се познават едни с други, а само с домакините.

# 460
  • при късмета
А ти къде ще бъдеш по това време - докато детето се залива с нещо горещо? newsm78 Навремето бабите ни казваха как да отучим малко дете да се върти около печката - пуска се фурната на по-слаба топлина. След което детето се оставя да си парне леко ръчичката - после то самото не обикаля повече около нея (първичен инстинкт).
Това е ненормално. Да оставиш детето да си причини сериозна физ. травма за да не пипа печката  ooooh!
Добре, че днес такива ги съдят, особено като го правят умишлено

Една колежка на майка, вече 3 години живее в кошмар. Уж на вътрешен котлон пържи филийки на вече поотрасналото внуче, било е на 2г. и нещо. Докато се обърне да вземе филийка да я сложи в тигана малкото зад гърба й успява да хване дръжката на тигана и го дръпне в/у себе си. Има белези които ще му останат доживот.

Сестра ми има белези от изгаряне, макар не от печка, а от вряла вода, които са й от 6 годишна възраст и няма никога да се заличат.

Деца се пускат в кухнята, особено да помагат когато си сигурен, че като му кажеш нещо ще те послуша, т.е. малко по-големи.
Като имаш нещо на печката е много рисковано да внимаваш едновременно и за него и за детето. За беля винаги може да издебне момент да са ти заети ръцете или за сукиндя да си погледнал в друга посока, различна от детето.

Страховете на pospalancho са напълно основателни и логични

# 461
И аз мисля, че с децата в кухнята трябва да се внимава.
Допускам дъщеря ми да ми "помага", когато режа зеленчуци, разбивам с миксера, подготвям продуктите. До печката се приближава само с мен  и то в момент, в който аз не правя нищо друго - например да надникнем във фурната да видим как се пече яденето. Тя скоро ще стане на 6, но все пак си е дете.

# 462
Благодаря Popule,
ама аз има предвид, когато на гости са ти роднини - родители, сестри и братя. Нали за това е темата - свекърви и снахи. Непознати един с друг гости, детски партита и партита с приятели е друга бира. Там може да си направиш и шведска маса и да си поръчаш кетъринг и т.н. При гостуване на свекърите или моите родители си ядем и по-сиропирани десерти (обичаме ги) и някои по-обикновени ястия като мусака или капама или пък пълнена тиква. Сигурна съм, че ти имаш голям опит за по-официални вечери и партита, но аз лично предпочитам да поканя хората на ресторант. В къщи ми е по-неформално.

# 463
  • София
А ти къде ще бъдеш по това време - докато детето се залива с нещо горещо? newsm78 Навремето бабите ни казваха как да отучим малко дете да се върти около печката - пуска се фурната на по-слаба топлина. След което детето се оставя да си парне леко ръчичката - после то самото не обикаля повече около нея (първичен инстинкт).
Това е ненормално. Да оставиш детето да си причини сериозна физ. травма за да не пипа печката  ooooh!
Добре, че днес такива ги съдят, особено като го правят умишлено

Добре, че беше ти, та да ме светнеш. За твоя информация навремето, ако не сготвехме, нямаше как да си нахраним децата. Wink А се готви в кухнята, на печката. Shocked Готови неща се продаваха, ама бяха много скъпи. Та, аз само казвам, как аз съм постъпила и не съм имала проблеми. Тук не говоря за изгаряне, говоря за леко парване на средно топла печка. Чети. Щото ако не го направехме, трябваше да си оставим децата да гладуват, а нали се сещаш, че това е проблемът, когато майката не готви. hahaha Пък да си държи детето гладно е още по-подсъдно.

# 464
  • до едно тепе
И 4-те котлона на печката ми са достъпни за дърпане на тенджерата. И на гърба нямам очи, а той е доста бърз в белите. Страховете ми идват от семейна случка-братовчед ми като е бил малък се е полял с джезве с вряло кафе и са се налагали операции и тем подобни. Ще помага като порасне още малко. Не смятам доживот да го изолирам от кухнята. После да ме  плюе снахата, че не може да готви  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт