С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 898
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас

Да, и на мен това ми е странно. Как пък няма да стоя и мълча, гледайки как някой (който и да е) пипа и използва личните ми вещи без мое позволение. Веднъж свекърва ми помоли да й услужа с една моя блуза, за да отиде на някакво събитие. Дадох й я само защото въпросната блуза не ми беше особено ценна, иначе абсолютно щях да й откажа с обяснението, че не обичам да си давам дрехите на други хора. Та свеки отиде на събитието, за което й трябваше блузата, минаха седмица-две, а тя не ми я връща. Съвсем случайно видяхме свекърите на едно кафе и свеки беше с блузата ми. Подразних се, защото все пак й я дадох за конкретното събитие, а тя явно доста я е поносила. Накрая й я подарих. Не ми се влизаше в полемики да си я искам обратно, а тя определено се правеше на приятно разсеяна и не бързаше да я връща.

Kaisia, никой не мисли мъжа ти за мамини синче. Определението не беше насочено към него.

# 661
Извинете ,но от половин век не се избърсвам в кърпа ,дето е ползвал друг,изключение  кухненска.Започвам да оценявам свеки,дето не дава нищо нейно да се докосне,включително галоши ,чинии  посуда.По-добре така ,отколкото да се бърше всеки  от глава до пети с едно  и също.Ако наистинао си е позволила да ползва лични кърпи и да ги оставя на мястото ,все едно не са пипани ...нямам думи.Обясни на мъжа си ,при цялата доброта на света  да е притежание на майка му ,това е нередно ...И тя не е свещена крава ,кажи и  тактично -в смисъл без обиди -че не искаш така ,не ти харесва ,ако няма кърпи и остави достатъчно и да си ползва тях.И дано си оправите скоро отделен  кът,етаж или каквото е  там ...без глезотии от топло и влизане без вас.Хората вече се обаждат дни преди да посетят някого.Никога не са ми ползвали лична вещ като кърпа за подсушаване.И аз не съм.

# 662
Не знам какво да й кажа, че и да не я обидя..

Ами казваш и го директно-че не ти е приятно да ти рови по шкафовете и да ти взима нещата
Казваш и го спокойно без да повишаваш тон и да вдигаш скандали
Ако се обиди-нейн проблем

# 663
  • В един копнеж!
Не знам какво да й кажа, че и да не я обидя..
Откакто някой се разполага с личното ми пространство, живот, дрехи и както и друго да го наречем, не виждам защо те притеснява обидата. За мен идва по скоро да й го кажеш като заслужено. Няма от какво да се притесняваш?!!

# 664
Просто съм малко по-свита личност и не обичам да правя забележки, проблеми и т.н. Довечера ще говоря с мъжът ми за това и ще го помоля той да поговори с нея, ако не се вразуми и тогава, вече няма да си трая, пък ако иска да се сърди! Simple Smile

# 665

За цигарите - в рамките на ЕС няма ограничение за цигари, стига да са с бандерол. Акциз се плаща само веднъж в рамките на съюза. Ограниченията са при внасяне и изнасяне към други страни.

Down Under,
благодаря за разяснението. Моята информация с цигарите датира от преди влизането ни в ЕС и затова не бях много сигурна.

Аз също съм от хората, които не си дават дрехите и обувките на други, просто не мога. Пък и какво значи Синдром втори етаж? - аз живеех със сестра си в една стая - никога не сме си обличали дрехите - моите са си мои, нейните - нейни. На вилата на свекърите ние ползваме Втория етаж. Нито те ни ровят в нещата, нито ние в техните.

# 666
Deni-meni, нали знаеш, че има хора и "хора"... всичко е до възпитание. Радвам се, че не си попаднала на свекърва като моята.

# 667
Просто съм малко по-свита личност и не обичам да правя забележки, проблеми и т.н.
Не нужно да звучи като забележка, може съвсем нормално да си я питаш или да действаш на принципа "думам ти дъще, сещай се снахо".
Зависи какъв характер е свекървата.

# 668
Интересна тема.От личен опит ще кажа "Има хора и хора" зависи на какво ще попаднеш и как ще се държиш и ти.Баба ми например е ужасна свекърва,тя се бърка на всякъде,налага се и смята че целият свят трябва да живее по нейните правила,брои ти залците,може да ти нарежда с дни като си науми че е права да не споменавам,че когато разговора не и понася вдига кръвно,причернява и ще умира от 7 години  newsm62 изобщо Стоянка Мутафова не може да и стъпи на малкия пръст  smile3508 smile3532 (горко на милата ми майчица). Е, аз за сметка на това пък ударих джакпота.Моята свекърва е младолика и по външен вид и по душа.Кръстосваме магазините,заедно готвим,разменяме си дрехите,бижутата,не се бърка в отношенията ни със сина и,ако е решила да готви сама винаги пита какво ни се яде искаме ли нещо от магазина.Покрай бременноста ми в момента доста ни поизтъняха джобовете и свекър ми и свекърва ми не са ни делили нито за миг като отделно домакинство и са ни помагали и още помагат с всичко от което имаме нужда.Пожелавам от все сърце на всички такива хубави хора и такова спокойствие вкъщи.  newsm75

# 669
Права си, че има хора и хора. Аз например в твоята ситуация също не бих била щастлива.  Peace

# 670
... Понеже с мъжът ми Т живеем в една стая докато си стъпим на краката и съберем пари за ремонт на останалите помещения, част от дрехите, приборите, техниката ни са на техния етаж, всичко сме оставили за в момента за общо ползване, но това да си присвоява дрехите ми направо ме изнервя...
Това, че живеете в една стая не значи, че не можете да ползвате някоя от останалите за прибиране на багажа. Надали са без покрив или на скеле Laughing Сама казваш, че си си оставила нещата за общо ползване, пък после претенции. Което не искаш да ти се пипа, просто прибираш горе. Има хора, които не се притесняват да носят чуждо. Раздават своите дрехи, обличат чуждите. Те дори не се и досещат, че на някой може да му е неприятно това.
Какво толкова има да ви чисти в едната стая?

# 671
  • София
Права си, че има хора и хора. Аз например в твоята ситуация също не бих била щастлива.  Peace

Аз също.

# 672
Ако имаше къде, да съм ги оставила. Wink Стаите са голи стени, дори не измазани, не вярвам някой да предпочете да си остави дрехите в такива стаи, пред това да ги остави в гардероб. Нещата, които съм оставила на всеобщо ползване са уреди като микровълнова, тостер, робот.. При условие, че те нямат, не ми пречи да се ползват, но за дрехите и обувките си е друг въпрос.. Wink
А за чистенето в стаята.. Аз работя 2 на 2, през работните ми 2 дни се прибирам в 00:00 часа и излизам в 06:30 .. през тези два дни каквото съм ползвала за дрехи, кърпи и т.н. са на фотьойла, за да като почивам да ги изпера, козметика и гримове са извън шкафовете на тоалетката и т.н. При което тя решава, че всичко трябва да прибере, или да прибере долу, и да пренареди..

# 673
Нетърпеливка, нямаш проблем със свекървата ,а в мъжа ти ,който им дава ключове и толерира такова поведение . При положение ,че не плащате наем или ипотека и нямате деца не виждам колко не могат да се измажат две стаи, да се удари по една боя и да се нанесете като хората. Честно ,дори не мога да те съжаля ,защото това ми е нереално като проблем.
Не съм от хората ,които си споделят нещата и не би ми било приятно въобще .Бих си прибрала всичко демонстративно и поговорила ,че нещата ,които са прибрани не са за ползване . Ама като сте хем у тях хем не у тях е трудно постижимо явно с такива хора и мъж ...

# 674
Дано това е временно.Желанието и да реди живота ви де.Дрехи си разменят тийнове.Да се фукат пред гаджета с тоалети.Да подариш  овехтяла или малка дреха и  едно.Да пипотиш  да някого личните вещи е друго.Казваш  мечка страх ,мен не страх и  се разбирате да не пипа.Така си ги оставила да са ти под ръка и  удобни.Така ти трябват ,другото ти  пречи.Защото няма да ти издържат дълго нервите по този начин.Разбирам,че би и дала каквото има нужда.Но да си взема е кофти.Много е полезно тук ,такова огледало ни е за живота ,че няма равно.Аз само колко неща научих,дето не знам или съм забравила.А най -вярното е ,не съм се усещала как изглеждат отстрани.
Няма друг път -първо привлечи мъжа си на твоя страна ,обясни нещата ,после с негова подкрепа  си кажи.Така искаш и ти трябва,да не ти пипат.

Сещам се ,баща ми е преведен зет,беше де.Баба  е вършила домакинската работа изцяло.Дори което не е нужно,помага на дъщеря си.Така са възпитавани.И е останало у тях.Не  е с лоша умисъл.Но вече не върви.

Общи условия

Активация на акаунт