С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 905
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Едното ми дете е родено началото на май - падна се по-студена година, изписахме я от родилното с плетена жилетка. Другото е родено средата на май. Беше доста топла година, изписахме го само с шити купени дрешки и преди да изтече месеца вече беше разсъблечен само по боди с къс ракав. Май месец си е особен месец, може и да трябва плетено, но по-вероятно ще е излишно. За лятото пък ще е съвсем излишно. Така че най-добре една красива пелена - зимата все ще влезе в употреба и ако няма връзки и копчета няма как да е опасна. Сега бебешките прежди са първо само акрилни и второ допълнително обработени, не са като вълната от едно време. Много са меки и приятни на допир.
Има и друга страна на изработеното от баба. Ако майката благоволи да го остави един ден ще бъде хубав спомен на детето. Майка ми е запазила едни калъфки за възглавници с избродирани в единият ъгъл фигури - пате, магаре и т.н. Нищо особено не са, обаче като ги извади един ден от шкафа много мило ми стана - спомен от баба ми за мен въпреки че отдавна я няма. От същата баба има и едни страхотни бродирани покривки с народни мотиви. Казала съм на майка ми, че ако искам нещо да запазя от нейната покъщнина това ще са тези покривки. Никъде няма да ги сложа, не ми отиват на стила на къщата, но ще ми е мило да ги имам и да знам, че са от баба ми и се предават в поколенията (а не им е била това целта, всъщност майка ми ги започнала, но по някое време и писнало и баба ми ги завършила - нито са били по специален повод, нито за подарък).

# 646
Боряна, аз бих изплела сравнително голяма памучна пелена. За синът ми ползвах такава, плетена преди близо 100 години. Нямаше петно по нея и не беше мръднала. Ползвах я като отдеало лятото поне докато навърши 2-3 години.
Аз съм на мнение, че човек сам решава какво да подари, но като гледам форумските нагласи, май трябва да питаш.
Аз оценявам трудът вложен в подаръка, защото готово не ми е проблем да си закупя, а и подобни подаръци имат една сантиментална стойност, която трудно се постига съз закупен подарък. Домъкнах си от БГ ръчно ткани памучни завивки. Е няма такъв кеф - спи се прекрасно с тях на този климат.

За цигарите - в рамките на ЕС няма ограничение за цигари, стига да са с бандерол. Акциз се плаща само веднъж в рамките на съюза. Ограниченията са при внасяне и изнасяне към други страни.
Свекървата на Кайсия е постъпила идиотски. Синът и и снахата и са имали достатъчно други разходи покрай нея (знам как се посрещат гости в чужбина и как се прави някаква програма, която не е никак евтина), та цигарите са им от горе.

# 647
Свеки не плете ,но това не пречи да избеснява ,като види ,че децата са облечени с нещо от другата баба Whistling
Joy
Трещи, пропуснала си да прочетеш момента с намусената възрастна роднина, който отказва да говори с когото и да било и нагнетява атмосферата в дома на Кайсийка. Въпросът изобщо не опира до парите, въпреки че те също са важни и да си правиш сметката е ценно качество.

# 648
Попитах снаха ми иска ли плетени дрешки и пелена, отговори, че не иска и толкоз.  Тя ползваше използвана  купенапелена, деформирана от предишната притежателка-сестра или приятелка - не знам. Със сигурност  щях да изплета много по-красива, защото мога да плета и на две , и на една кука. Дори на таткото пелената е по-красива, ама тя и нея не иска. Въпрос на вкус.

Основният проблем е, че хората подаряват подаръци на бебето, но ги ползват неговите родители, най-вече майката. Така че, малко или много, е добре да се съобразяват с нейния вкус, ако не искат подаръците им да отлежават нейде на скрито.
Поне до момента, в който детето порасне достатъчно, за да изяви претенции с какво да го обличат.  Simple Smile

# 649
Поведението й е идиотско, съгласна съм, особено с детето.  Опитвам да кажа, че може да се погледне и от друга страна.  Но вие не можете - щом е свекърва, винаги е виновна. И Кайсия беше най-мека в изказването си, после се почна...Поставям се на нейно място - на свекървата, защото ми се е случвало да не ми стигнат  цигарите в чужбина и да ги купувам по 6 евро. И да се псувам.  

За бебетата - опит от щерката - завивката трябва да си отива с количката. Не може така да метнеш едно чаршафче, макар и бяло.  И разбира се, с тоалета на бебето. 

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 09:32 от Трещерица

# 650
Поведението й е идиотско, съгласна съм, особено с детето.  Опитвам да кажа, че може да се погледне и от друга страна.  Но вие не можете - щом е свекърва, винаги е виновна. И Кайсия беше най-мека в изказването си, после се почна...Поставям се на нейно място - на свекървата, защото ми се е случвало да не ми стигнат  цигарите в чужбина и да ги купувам по 6 евро. И да се псувам.  

Не съм съгласна ,че свекървата винаги е виновна.Чета тази тема от доста дълго време и виждам че има и снахи който меко казано търсят под вола теле.Мрънкат за щяло и не щяло.Но пък и какви ситуации съм прочела... майко мила
Но не може и на всяка цена да се оправдава свекървата
В случай с цигарите свекървата е не само виновна ами и нагла.При положение че са и изпратени пари за цигари и тези цигари са купени.Искала да ги отказва,ама не могла и хоп ще се сърдим на всички включително и на детето.Не е честно да изисква синът и да и купува отново цигари.Или пък като не е могла да ги откаже и се е наложило да и се купуват ами да кара с една кутия3-4 дни,да пуши по малко,а тя пафка по една кутия на ден и  се сърди

# 651
  • тук и там
Става въпрос за чиста проба инат в нашият случай-не за използвачество,това е цялата работа.Има такива хора-които винаги са прави за всичко,и никога за нищо не са виновниКакто каза Трещерица-яд я е на самата себе си,но си го изкарва на всички около нея.Моята свекърва е този тип-никога не би си признала евентуална грешка,и би следвала своята си линия на поведение без значение до къде би довело това-до разрив в семейството,до неприятности ,до катастрофа и т.н.От както я познавам никога не съм чула “Моля","Съжалявам","Извинете"..и поведението и граничи със супер грубост и липса на възпитание.Колкото до развоя на събитията-от вчера следобед се държи все едно нищо не се е случило ,а вечерта даже предложи тя да направи вечерята Simple Smile
Колкото до "маминото синче"-не знам дали се отнасяше за ММ-но да поясня,че ММ е напуснал БГ и се оправя сам от 18 годишен-без издръжка от мама и тати,само  от стипендии и работа-всичко е постигнал сам във живота,без никаква помощ . Peace

# 652
  • София
Колкото до развоя на събитията-от вчера следобед се държи все едно нищо не се е случило ,а вечерта даже предложи тя да направи вечерята Simple Smile

А така. Peace
Радвам се, че нещата не са ескалирали и ти е мирна главата.

# 653
Хайде и аз да се оплача от моята свекърва...
Като цяло е добра жена, но точно това, че се опитва постоянно да е добрата ме дразни. Понеже с мъжът ми Т живеем в една стая докато си стъпим на краката и съберем пари за ремонт на останалите помещения, част от дрехите, приборите, техниката ни са на техния етаж, всичко сме оставили за в момента за общо ползване, но това да си присвоява дрехите ми направо ме изнервя.. Оставила съм едно яке, за да го занеса когато мога на шивач и след 2 дена гледам нашата си го е зашила и си го носи, едни леко отлепени ботуши пак така, че даже застава пред мен и ми се фръцка.. Наистина имаше някои дънки, блузи, които не ми стават вече и й ги подарих, но това беше върха..... Ядосах се и каквото можах си качих в стаята, по сакове, куфари, където има място, но тя си е нагла и когато й потрябва нещо отива и го взима... Дори си позволява да идва да чисти и да ми пренарежда нещата. Бих си заключвала стаята, но Т им оставя ключове, за да вечер преди да се приберем от работа да се качат и да ни запалят печката, за да ни било топло... Честно казано предпочитам да помръзна малко пред това да ми се рови в нещата, но Т си е на тяхна страна и не ме чува...

# 654
  • Winterfell
Това да ти носи някой дрехите без даже да те попита си е гадно. И моята свекърва докато живеехме заедно си обличаше мое яке и ходеше да тича с него, елека ми носеше по вкъщи като домашна дреха...Не ме е било яд,че ги носи, просто ходех на работа с тях и ми трябваха. След нейно обличане винаги трябваше да ги пера и се е случвало да мръзна с тънко яке и без елек, защото съм изпрала същия ден и другите. После започнах до си ги прибирам в гардероба в спалнята. Не ги е взимала от там, обаче помня че беше взела една моя рокля, която беше в едно чекмедже и сигурно е преровили и другите за да я открие. А можеше просто да ме попита, никога не съм отказвала да и дам каквото и да било, стига да и става. Особено пък тази рокля съм и я давала и друг път.

# 655
И мен не ми пречи да ги носи стига да ме е била попитала, но тя не го прави, а и най-гадното е че не ги връща,а си ги присвоява... Днес я няма и съм издебнала момента да изпера всички кърпи и хавлии и тях да си ги прибера, понеже и тях ми ползва и после си ги прибира на същото място. Кажете ми как да вляза да се изкъпя с хавлия, която я е ползвал друг човек?!... колкото и чистоплътен да е....

# 656
А ,опитвала ли си се да поговориш с нея и да и обясниш че това не ти е приятно.Проведете двете един директен разговор,кажи и това което те дразни

# 657
  • София
Защо мълчите?

# 658
Не знам какво да й кажа, че и да не я обидя..

# 659
Синдромът Вторият етаж. 

Общи условия

Активация на акаунт