С какво ви дразнят свекървите- 39

• 62 020
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Готвенето ми е невероятно досадно.

А от домакинската работа какво обичаш да правиш? Щото аз само обичам да готвя...всичко друго... Rolling Eyes

Готвенето и гладенето са ми проблем. С останалото имаме нормални отношения. Е, не сънувам розови сънища как бърша прах, примерно, но...

# 406
  • където ми харесва
Хайде, ще се върна на темата, но все пак и за готвенето Wink
Аз също готвя за семейството и доста често се случва изобщо да не ям това, което съм сготвила. Но пък дружината омита све за отрицателно време.
Свекърва ми също готви. Но го прави по задължение, с досада и БОГА МИ, много често това си личи по манджите й. Ей, забелязала съм, че готвиш ли нещо с любов  и кеф, винаги става вкусно и се изяжда бързо. Готвиш ли нещо по задължение, без да изпитваш удоволствие от това, което правиш, става едно такова...ядеш го, щото трябва, ама не ти носи удоволствие храната. Масово нейните манджи са все такива.
Когато готви за празник, или нещо по нова рецепта, винаги й се получава добре.

# 407
За готвенето...Майка ми например хич не и идваше отръки да готви-а бе няма си жената нюх и това е.Готвеше едно никакво такова,без мерак някак си,без да има вид и вкус,дървено Embarassed И за толкова години как не се научи....Баща ми беше готвача в къщи.
Аз пък исках да се науча да готвя вкусно,добре и представително като за пред хора и съм се старала да уча в движение  различни неща.И готварски курс  даже изкарах като бях млада булка.Голям мерак ми беше да се науча да готвя вкусно и разнообразно. Hug
А семейството на мъжа ми пък са си готвачи, тертиплии.Всяко нещо овкусено и приготвено с мерак,та чак е кулинарен шедьовър. Някои неща и от тях съм научила....
Сина ми обича да готви също,влече го.Прави различни неща.Кулинари са и двамата със снахата.За това им подарихме съдове за готвене... Laughing

Наистина като,че ли не вложиш ли желание и любов в готвенето няма как да стане вкусно и това се усеща.Не напразно се казва кулинарно ИЗКУСТВО.  chef

# 408
Какво се отплеснахне пак по манджите? Малко ли ви бяха 10 дни празници и софри Grinning

# 409
Тъй ами ,никакво отплесване ,дайте да оскубим някоя свекърва...колко му  е smile3511

# 410
Ние откакто живеем на разстояние нямаме никакви проблеми!  Mr. Green Отначало си мислех, че ще продължи с командите си, но не се случи така.  Praynig

# 411
  • София
Данче, щом така стоят нещата при теб - собствен бизнес, свободно време и съмнителна полза от "помощниците", те разбирам напълно.  Wink
При някои няма ревност. Има майки, които никога не са били привързани към синовете си и даже си отдъхват, когато някоя жена го прибере.
Само да ти кажа /от опит/, че двете неща не са задължително свързани.
Най-големият ми син в момента е на 23 години, като 12 години беше единствено дете, преди да се роди средният. Много съм привързана към него и винаги съм била. Но никога, нито за миг, не съм изпитала ревност. Има приятелка, с която са вече шеста година заедно. Добро е момичето, харесвам я и се разбираме. Не знам дали ще е така, когато /ако/ станат семейство, но тепърва ревност няма да се появи със сигурност
Същевременно съм ревнива и то много, към мъжа ми. Да не си помислиш, че не съм ревнива по природа.  Laughing

# 412
И аз смятам, че няма как да не можеш да готвиш. По-скоро е липса на желание.
Моята има огромно желание и винаги се натиска тя да готви, не я мързи, но резултатът е леле-мале. Всичко се готви на принципа на тенджера под налягане, която за нея е най-голямото изобретение в кулинарията. Дори и да няма такава под ръка, пак нарязва и слага всичко заедно, след което полива обилно с олио.
Важното е олиото да се лее като вода, оризът задължително да е 1 към 3, независимо колко сочна е плънката, въобще съвети да искаш.
Като младо семейство свекърва ми ни подари тенджера под налягане като нещо много важно за домакинството. Ние подмятахме изобретението няколко години по шкафовете, после изпуснах капака и му промених геометрията, та не затваряше като преди, и накрая я изхвърлих с облекчение.
Аз съм късметлийка обаче, защото освен от готвене, от друго не мога да се оплача, а не живеем заедно, така че рядко ми се изправят косите по този повод.

# 413
Аз също много обичам да готвя. С часове мога да се въртя около печката и да готвя ястие след ястие. И съм на мнение, че когато го правиш с любов и желание се получава много добре.
Свекърва ми не мисля, че обича да готви. Затова като сме на гости ни сервира пържоли, кюфтета, печено пиле и тем подобни, които не искат много суетене и майсторство. Не че ММ има нещо против мръвките.  Simple Smile
При нея има едно нещо, което лично за мен е странно. Не казвам, че ме дразни обаче. Винаги знае, че ще отидем предварително. Аз не обичам изненадите и винаги се обаждаме предния ден. Обаче никога не  е сготвила  и като ни види се почва едно чупене на ръце какво да готви. Не знам защо го прави- дали иска да решим заедно, или нещо друго, но ми е странно. И не е до заетост, защото е пенсионерка и си е вкъщи.
Аз като знам, че ще имам гости винаги съм готова предварително с храната.

# 414
  • където ми харесва
Това е интересно.
И аз, когато очаквам гости винаги се подготвям.
И между другото, пържолите са идеално решение, когато не знаеш какво да сготвиш, а чакаш някой да ти дойде на обяд/вечеря. За протокола, у нас не идват вегетарианци, за това споменах пържолите.
Но ей така, чак като дойдат гостите и да почнеш да чупиш пръсти какво да приготвиш...ми, от неорганизираност ли е, от мързел ли е?! Whistling

# 415
А може от нерешителност - това ли, онова ли, дали ще им хареса.

# 416
Сигурно е по-колеблива жената, а същевременно иска да ви угоди с яденето. Според мен си права за мотивите й. Всякакви характери има.

# 417
  • Бургас
Sta_di, аз бих била много издразнена, защото като огладнея подивявам, камо ли да ме държат два часа на празна маса и с празен стомах. Просто някой ще пострада  Laughing
То пак може да решите заедно какво да се готви, но по телефона и като пристигнете яденето ако не е сложено, то поне да е почти готово. Мъжът ти защо не й направи забележка. Наистина е супер дразнещо. В това отношение свеки винаги ни посреща с добре приготвена трапеза, а и готви много добре, така че от към ядене не мога да се оплача от нея. Напротив.
На моя позната свекърва й е супер бавна. Едно елементарно ядене го прави часове. Като отиде на гости стоят на дивана в хола по час-два докато свекърва й се натутка да сложи масата.

# 418
Винаги знам кога идват моите ,дори само да минават,се обаждат часове преди пристигането.Приготвям продуктите предния ден ,да не ходя до магазина когато ще готвя за гости.И да се стряскам,че няма време.Приготвям през деня ,масата е сложена до храната.
Въпреки това не винаги успявам да направя дори едно ядене еднакво с предния  път.Случва се и сол повече,често е препечено,аз обичам зачервено месце,те също.Знам че не всяко ядене  иска зачервяване.За това се старая да съм до печката ,а не на три места.До сега нямах печка с градуси ,вече имам като подарък за Коледа.Та дано не препичам вече.Искам да е  безупречно ,но не винаги става.Търпи се де ,понеже не са ми готвили-освен първите три години боб ,леща,миш маш и яйца всякакви ровех в книжки и готвех по рецепти за децата.За ужас на свекървата.Та все има някой с изправени коси.

# 419
  • София
Аз, например не мога да готвя в присъствието на баща ми и майка ми.Някак ме е срам  Crazy А и баща ми ми виси над главата и задава въпроси" Сигурна ли си, че ще се справиш". Дълги години бяха убедени, че аз ще умра от глад ако живея сама и ще тъна в мръсотия. Аз просто мразя да ме наблюдават и преценяват, затова или не го правех, или го правех, но когато ги нямаше вкъщи.
Миналата седмица баща ми ми дойде на гости, правех ориз с патешко, заради това, че ми отваряше фурната през 5 минути и пускаше коментари, накрая не я сготвих добре.
Аз малко като свекървата на  fatoumata, но с гювеча. Готвя постоянно в него, почти всичко  LaughingПочти всяка манджа ми е в него. 

Общи условия

Активация на акаунт