С какво ви дразнят свекървите- 39

• 62 016
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Ама и вие не се спирате Simple Smile
Какво значи  да е готово яденето, като отидете! Вие само за да ядете там ли ходите при родителите на мъжа си! От вратата на масата, наплюсквате се и си тръгвате, тъй ли newsm78

# 421
Въпреки това не винаги успявам да направя дори едно ядене еднакво с предния  път.
И аз съм така, а също и майка ми. Не можем да изпълним точно рецепта, дори ако от това ни зависи животът. Импровизатори без почивка. Справяме се в кухнята, но не сме нещо особено. Едната ми баба беше виртуоз. Спанак на фурна да ти направи, ще си спомняш с години за божествения вкус.
Ирайн, гювечът е много по-добър вариант от тенджерата под налягане. И свекърва ми си има и го ползва, но проблемът с олиото е нерешим  newsm78

# 422
  • където ми харесва
Абе, не знам.
Ако са ме поканили на обяд/вечеря ще очаквам да има храна на масата, признавам си. Както аз, когато каня по същия повод, винаги съм подготвена.
Ако са ме поканили на кафе, няма да очаквам храна, но ще очаквам кафе.
Случвало ми се е да ме покани съседка на кафе, но да няма такова, и аз да го занеса.
Но това май е за друга тема. Laughing

# 423
Птица, не отиваме само за обяд или вечеря. Обикновено ходим с преспиване. И не съм казала, че очаквам масата да е сложена, а ми е чудно защо винаги се чупят пръсти след като отидем. Едно е да си си приготвил всичко и да го сложиш да се пече/готви, друго е тепърва да го мислиш даже.
А на мен ми е неудобно да готвя там. Все пак това си е нейната къща и нейната кухня. Ако стоим по- дълго естествено, че се включвам в приготвянето на храна.
Аз самата не обичам да ми се бъркат като готвя и затова не смея много да се навирам в кухнята й. Ако ми каже, аз да приготвя обяд/вечеря, ще го направя с удоволствие.
Просто ми е странно като факт, а и защото се случва всеки път години наред. Затова го и написах. 

# 424
  • София
Моята нали не готви, та ако отидем не очаквам да ядем. Тя не яде и никакво сладко, затова няма някакви бонбони, бисквити и подобни. Поради незнание ми съсипа едни марципанови фигурки, от тортата за изписването на детето. Сестра ми си ги запази, седят и за спомен.Исках и аз, но свекърва ми ги сложи в хладилника и те от влагата се разтопиха. Не е виновна, не знае, даже всъщност се е опитала да ги запази в хладилника, но на мен ми е мъчно, че няма да си ги пазя.
 Не бих посмяла да готвя в кухнята и.Веднъж всъщност и бяхме на гости и с мъжът ми правихме суши, да го опита. Беше ми много притеснено и ме беше срам, че и бъркам в кухнята.
В дома на майката на предишният ми приятел бях сякаш по-отпусната.Там готвех, чистех, помагах и много.  Правила съм и зимнина, помагах да плевят на селото им. А не сме и говорили с онова момче за по-сериозни отношения, даже живеят в друг град и пътувах 2 пъти в месеца до там. Но явно отношенията са били различни.

# 425
А моята свекърва приготвя много неща, когато знае че ще отидем, но на мен просто не ми харесват-не ми е вкусно. Във всяка къща има начин на готвене и определени вкусове-моите не съвпадат с нейните, но си хапвам да не я обидя. Радвам се, че се старае жената, но най-мразех/чак ми се  Sick /, когато бях бременна и отидехме на гости и тя в старанието си приготвила 10 неща и ми слага една чиния, в която има от всичко и направо се отвращавах-все едно съм прасе...но и това мина. Винаги питам какво да и помогна, понякога ми измисля нещо, но и аз не се чувствам свободно и удобно.  Rolling Eyes

# 426
Ние ходим при свекървата за обяд/вечеря обикновено по повод. Тя винаги се е приготвила, готви добре/то и аз ям всичко/. Когато отида там аз съм на гости и съответно не участвам в нищо, очаквам и като някой ми дойде на гости да си седи кротко на масата и да си говори с останалите, а не да се бута с мен в кухнята.
Относно готвенето - и на мен ми е любимата част от домакинската работа. Понякога ми се получава страхотно, понякога не толкова добре. И аз съм забелязала, че когато се готви с любов и спокойно, обикновено става вкусно.
Обаче мъжа ми и детето са страшно капризни на ядене, така че не ми дават много поле за експерименти в кухнята. Готвя си определени неща, които знам, че ще се харесат и на тях

# 427
  • София
Готвя постоянно в него, почти всичко  LaughingПочти всяка манджа ми е в него.  

Е недей така де - нямаш ли понятие от вкусови качества? Когато готвиш в гювеч, храната има различен вкус от храна на тиган или в тенджера или на скара. Наложи си разнообразие в кухнята, щото един ден на мъжа ти ще му писне...

П.С. Ти май много-много не обичаш да готвиш. Hug

П.П.С. Съвет, за който го иска - никога не препълвайте чиниите, точно обратното. Слагайте по малко, но да е красиво. Хората ядат и с очите си.  chef

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 13:29 от Popule

# 428
Моята никога, нищо не ни предлага. Даже кафе/вода. Обикновено им гостуваме веднъж-два пъти в месеца за по 2-3 часа, винаги знае предварително. Но съм свикнала, не ми прави впечатление вече. Може би тя просто има друго разбиране за гостуване.

# 429
  • Оптимист по принуда
А може би свекървата очаква да донесете нещо, което евентуално да се приготви? Може от финансова гледна точка да се притеснява, че няма какво да сложи. Нямам предвид кафе и бонбони, ами меса, салати. Ако няма пари да пазарува допълнително, когато гостувате, може затова да чупи пръсти така явно, с намек.

# 430
Наложи си разнообразие в кухнята, щото един ден на мъжа ти ще му писне...
Моят свекър е от преданите и не му писва, въпреки проблемите с храносмилането, които има след 40 години брачен живот. Всъщност, ако някой обича да топи хляб в мазнината от яденето, може би гозбите на свекърва ми не са чак толкова лоши.

Като чета коментарите, си мисля какво предимство е да можеш да се оплачеш на предан съпруг или на приятелка от собственото ти поколение. Снахите и свекървите, които срещат разбиране от половинките си, се справят по-лесно в отношенията помежду си.

Преди време ми разправяха, че снаха и свекърва от малък град ходели при една и съща врачка да се оплакват една от друга. Тя не се притеснявала да взима пари и от двете и много им "познавала"  Joy

# 431
  • София
Наложи си разнообразие в кухнята, щото един ден на мъжа ти ще му писне...
Моят свекър е от преданите и не му писва, въпреки проблемите с храносмилането, които има след 40 години брачен живот. Всъщност, ако някой обича да топи хляб в мазнината от яденето, може би гозбите на свекърва ми не са чак толкова лоши.

Приятели, медици, са ми казвали диагнозата на хора като твоя свекър - ГеГеЗе (г*з глава затрива)... Joy

# 432
Деми, аз също съм си мислила дали не е заради това. Но моите наблюдения  са, че не е от финансови проблеми. В смисъл не са зле финансово.
Ние също носим по нещо, но ме притеснява, че ако купя всичко или сготвя у нас ще се разсърди, че сме тръгнали на гости с храната. А не става да питам защо не е сготвила.  Simple Smile
Благодаря ви, дами, за отговорите. Може и да разбера някога.  Simple Smile

# 433
Винаги носим. 1-2 торби с хранителни продукти. Прибира си ги. Не е финансово затруднена.

# 434
научих нещо-приготвям по много ястия е сега предлагам на снахата от всичко да опитва по половин лъжичка да е ,но да опитва.Следващ път няма да правя така.Мисля две ястия ,ако не и допада едното да имам резервно. И по малко.В стремежа си да дам ,правя грешка.Осъзнах сега.

Общи условия

Активация на акаунт