С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 930
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
А аз като написах в същата тази тема, това което сега казваш, бързаше да правиш забележки как не можело да не харесвам това което ми дават и как е правено точно за мен и баба ми се обиждала.

Сигурна ли си, че точно това съм написала?  Laughing
Или е ставало въпрос за приемане на подарък, независимо дали ти харесва, или не, а не за харесването и ползването му?
Върни се и прочети пак.

# 571
  • Пазарджик
Бор_яна много внимавай каква прежда ще купиш за плетенето, трябва да е мека, но с малко власинки и още куп изисквания. Иначе идеята за пелена и чувалче е супер, каквото и да избереш, ако е от хубава прежда ще се ползва.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 10:57 от misha777

# 572
  • тук и там
Не става въпрос за пушене в къщи............
ooooh! ooooh! Само като чета се дразня ,не знам ако ми е в нас...  Добре ,че не живеете заедно.
Да,делят ни 2200км,но пак са малко явно Simple Smile

# 573
  • при късмета
Сийке, дори тогава не ставаше въпрос за приемане на подарък по повод, а за даване на нещо, което е направила за мен. Без повод ги даваше, просто като ги завърши. И това бях уточнила и това, че още като започваше нещо и казвах, че няма нужда да си боде очите, а тя сама си упорстваше. Исках труда да й спестя

# 574
Мамата има проблем с картинките ,ще ви пакажа как изглеждат чувалчетата-с копчета и става един кат за лесно съхнене.Бебетата ще се родят месец май ,няма да плета много неща ,поръчала съм да ми доставят красиви качествени комплекти за лятото.Ще са момче и момиче,явно разнояйчни близнаци.Но за това нека се потвърди още веднъж пола.Преждаата е  турска бебешка  бяла ,че не знаех като купих...а от каквото имам плета терлици за гости,който ми дойде го обувам и  си ги отнася,така обирам преждите.Ще изплета по.голямо ,над 60 см за да се ползва есента ,за спане навън вечер разходка,мисля ,че чувалче няма да се отмята  и няма да остава отвито детето.
В този дух ,да съм по темата ,оставила съм бебето на леглото ,още не може да се обръща ,свекървата ме направи на нищо и накара да постеля найлон,да не изцапа.То че нямаше памперси и пелената се измества ,ама двумесечно бебе ---моля ти се...И мислех,че одеалото е нейно ,а то мъжа ми си го е донесъл,или купил не помня.Ама ме издразни яко ,още не мога да забравя и няма да вряскам дори да не харесат ,има кош за изхвърляне на улицата.Всъщност бях изплела блуза за така да имам,и подарих на снахата ,щтот нямах под ръка нищо друго като дойдоха.Преди години де.Взе го и не го видях облечено ,други неща -да.Попитах-облича ли го или го аззапапити нейде ,тя-май го запапитих...и това беше.Но все пак ще сондирам мнение...Може изненадата да е друга ,пък и тя ще се направи на харесала и така.Дори без изненада и  дори да не ползва и харесва.

# 575
Не съм толкова свястна-например преди време казах на снаха си,че не съм и майка и няма да бъда,майката е една.Което не пречи да я уважавам,защото има качества и дето не ме иска -не само мен ,нищо лично-на гости не е проблем,с времето ще се уреди.И като ви чета как се разтапяте от щастие ,чак ви се изправят косите да посрещате свекърви,моята  не   е нещо  да стърчи ,влиза в компанията.
Никоя снаха не е длъжна да търпи подобни философствания. Говорила си неща, които са излишни и ненужни и сигурно си и скъсала нервите. Съветвам те да се срещаш по-често с приятели на твоята възраст и да философстваш пред тях, а също и тук. Моята майка има навик да говори каквото й дойде наум, и то не само пред мен, а и пред големия ми син, и то започна още когато той беше на около 5 години. Ами не е приятно. Когато си внуши, че другата баба е предпочитана, става страшно.
За плетките нямам мнение. Ние ползвахме чувал, но не мога да си го представя как се изпълнява с прежда.

# 576
Моята свекърва плетеше в началото рокли, елечета и какво ли още не. А аз не харесвам плетени неща. Прибирах ги в една торба и сега май са в някой гардероб. С времето успях да я убедя, че не е необходимо да плете.
Едната моя баба също имаше мераци, но на нея директно ѝ казах, че плетени неща няма да сложа на бебето, та с нея поне ми беше лесно.

# 577
  • София
Не знам защо Боряна ,но нищо не ти разбирам от писанията... Само аз ли съм?

# 578
Бор_яна,
не знам какво можеш да плетеш, но напримар аз исках терлички. Много ги харесвам и като бебета за децата ми се виждаха идеални. Така че най-добте попитай и снахата и сина си какво искат. Майка ми имаше позната, която плете терлици и плати да ми изплетат няколко чифта различни размери и 2 ми деца ги носеха. Отделно майка ми обича да плете, ама пуловери и елеци и прави на децата, но вече като порастнаха.

Kaisia,
аз, доколкото съм запозната от България можеш да изнесеш най-много по 1 стек цигари на човек. Как свекърва ти да си вземе 3? Поне при мои пътувания така съм чела.

# 579
Моята внучка пуловер, пуловерче, терлици не е обличала. Все пак отопляваме жилищата.

# 580
Добре де, не разбирам защо се стигна пак до отчитане кой какво плетено харесва, когато става въпрос не за нас, а за снахата на Боряна? Какво я топли нея, че 20 ССФ обличали на децата си плетени елечета и терлички, ако тя изобщо не харесва плетени неща? Или обратното, няма значение.
Диалог му е майката, бе жени, толкова ли е трудно да се разбере това? Боряна пита, снахата си казва, Боряна се съобразява и ето ти основа за едни добри отношения между снаха и свекърва.  Simple Smile

# 581
Моята внучка пуловер, пуловерче, терлици не е обличала. Все пак отопляваме жилищата.

Чудесно, затова е добре да се пита кой какво иска.

# 582
  • при късмета
Да де, отопляваме жилищата, ама и навън излизат децата, че и бебетата. Зимата без пуловер ли я изкарват?

# 583
  • тук и там
Deni-meni,за цигарите-няма такова нещо-пътували сме доста често,така че мога да го твърдя със сигурност,никога не са ни правили проблем.Носили сме по 4-5 стека на човек,когато сме били пушачи.Майка ми също си носеше 2 стека-без проблем. Peace

По темата за подаръка-аз бих предпочела пелина,но от хубава и мека прежда.И все пак е по-добре да се попита бъдещата майка какво предпочита.Моят гардероб беше пълен със плетени жилетки,терлички и блузки,които така и не сложих на детето,сега направо си казах,като ме питаха,че няма нужда да плетат каквото и да било.

# 584
И аз не съм обличала плетено на детето, не само като беше бебе, но и до сега. Имах няколко такива подаръка, които приех любезно и прибрах в гардеробите.
Иначе има толкова хубави и практични суичери по магазините, които дори не са и скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт