С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 934
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Ох, горкичката, наранили са чувствата й. Сигурно не е била толкова смъртно наранена докато е пафкала цигари в дом с новородено. Съмнявам се сина й да се е нахвърлил с обиди и крясъци. Най-вероятно й се е поскарал малко, а тя вместо да се засрами, се е врътнала обидена. Баба ми е същата. Пази Боже да й направиш дори и безобидна забележка.  После се цупи, не говори или я стяга сърцето.
Мъжът ми също е правил забележки на майка си да не пуши у нас. Никога не се е обиждала.

# 556
ТоНи е хвърлила камъче в моята градина-вероятно прекалявам.Мислех,че има нужда от другата гледна точка.И в съда дават думата на отсрещната страна,като няма как да е вашата,поне от същия вид и сорт.Не съм толкова свястна-например преди време казах на снаха си,че не съм и майка и няма да бъда,майката е една.Което не пречи да я уважавам,защото има качества и дето не ме иска -не само мен ,нищо лично-на гости не е проблем,с времето ще се уреди.И като ви чета как се разтапяте от щастие ,чак ви се изправят косите да посрещате свекърви,моята  не   е нещо  да стърчи ,влиза в компанията.Сега искам да попитам-ще започвам да плета.Пелена или спален чувал да е ?Имам събрани модели,мога да питам снахата,но трябва да е изненада.Съзнавам,че пак спамя ,ама зор ще е да вляза в друга група и да питам ,идея нямам къде и кого.Ако обичате ,моля,кое  е по-добро и полезно.До сега не бързах ,но наближава времето...И наистина не се сетих за баба в реала,която не иска да гледа внуци.Друг е въпросът дали иска достатъчно за да го прави...

# 557
Бор_яна, има такива хора, които не обичат гости.
Аз лично повече бих се зарадвала на чувал - имах есенно бебе и доста ползвах поларени такива. Пелената също би влязла в употреба, но сякаш чувала ми се струва по-практчен.

# 558
Боряна ,аз бих предпочела бяла ,мекичка пелена.В края обточена с нещо ,тъмносиньо или бледорозово...Еххх,как ми се гушка бебе !
За баткото майка ми изплете бяла пелена ,плетката беше някак си на топчета стоеше преждата.И сега с малкото си я ползвам.На село пък съм занесла моята бебешка пелена,която след избелване лъсна и стана като нова просто ! Но е огромна ,може би ,защото някога са ни повивали,сигурно е 1,20 м/1,20 м.Аз  мисля ,че с размера на едно стандартно одеало е по-добре.Не тежи и няма да заема място в количката Кога ще се ражда бебето  Hug

# 559
Има толкова красиви и разнообразни модели по магазините, че аз пък не разбирам защо трябва ти да го плетеш. И на мен свекърва ми ми направи едно чувалче, но не благодаря-отидох и си купих. Първо се замисли снаха ти ще го използва ли? Ако прецениш, че да-тогава действай, ако не и само искаш да го направиш, само за да си го направила по-добре недей...  Naughty Peace

# 560
Вярно е, по магазините има много неща. Но не са направени с любов и грижа за точно това дете.
Разбира се, не всички могат да плетат красиви неща и затова не бива да се обиждат, ако оплетеното не се ползва. Но и купеното от друг може да не се хареса на майката, вкусовете са различни.
Боряна, защо не попиташ бъдещата майка? Можеш да я попиташ и за модел, ако някъде нещо й е направило впечатление.

# 561
  • София
Моята беше изплела елече за детето ,в къщи е непрестанно с него като е по -хладно.
Но ако трябва да избирам от пелена и чувалче , по-добре пелената , би останала хубав спомен, особено ако има инициалите на детето.

# 562
Чувал никога не е ползвала, една пелена като одеалце. А една приятелка й изплете по-голямо одеало, което слагахме на пода да си играе. Рискова е тази изненада, може и тя да предпочита магазинското.  

# 563
Сега искам да попитам-ще започвам да плета.Пелена или спален чувал да е ?Имам събрани модели,мога да питам снахата,но трябва да е изненада.

По-добре недей! Може да се окаже много неприятна изненада за нея, а оттам и ти ще си наранена и огорчена. Спести си го. Попитай я дали иска изобщо и какво точно, пък изненадата може да е самата плетка.  Laughing
Ако проблемът е финансов, кажи ѝ го директно - едва ли ще се обиди. Така и така, много искам да подаря нещо хубаво за бебето, а нямам възможност да го купя, затова искам сама да го изплета - кажи какво ще ти свърши работа.
Баба ми едно време ги правеше тези номера - науми си нещо, изплете го и го подари на празник. А нещото  не само е демоде, но и не става за носене. Накарая, заради влошено зрение, даже бримки изпускаше...
И много се сърдеше, че не се радваме на подаръците ѝ и че не ги носим, а тя с толкова мерак го е плела нас...  Tired

# 564
  • София
Аз може би на пелена бих се зарадвала повече. Чувалчето някак не ск го представям...с някви презрямки ли ще е ? Може да направиш някоя модерна пелена, да се закопчава с тик-так копчета, като портбебетата. 
Аз всъщност бих се зарадвала на всяко нещо и ако не го ползвам, бих го сложила поне 1-2 пъти за пред бабата, за да я зарадвам.
Майка ми плете и шие, на племенника беше направила доста, въпреки че беше лятно бебе. Сега каза, че я мързи  Joy Но пък бабата на моя мъж ми прати онзи ден няколко неща. Многл са симпатични, само едната шапка му е малка, ама я прах, поразтеглих...дано се отпусне. Има и шапка и едни ръкавици без пръсти за мен. Аз не нося такива неща. Плетено да, но точно такива модели не са моят тип, но като дойде за погачата ще си ги сложа.

# 565
Аз бих се зарадвала на плетена пелена на 1 кука със завъртяна плетка Blush. Сега уговарям баба ми да оплете такава за бебето, което чакаме лятото, въпреки че имаме много пелени и одеала от мое време и тях си ползвах за дъщеря ми. Та, Бояна, ако снахата не хареса подаръка - насреща съм Hug.

# 566
  • при късмета
По-добре недей! Може да се окаже много неприятна изненада за нея, а оттам и ти ще си наранена и огорчена. Спести си го. Попитай я дали иска изобщо и какво точно, пък изненадата може да е самата плетка.  Laughing
Ако проблемът е финансов, кажи ѝ го директно - едва ли ще се обиди. Така и така, много искам да подаря нещо хубаво за бебето, а нямам възможност да го купя, затова искам сама да го изплета - кажи какво ще ти свърши работа.
Баба ми едно време ги правеше тези номера - науми си нещо, изплете го и го подари на празник. А нещото  не само е демоде, но и не става за носене. Накарая, заради влошено зрение, даже бримки изпускаше...
И много се сърдеше, че не се радваме на подаръците ѝ и че не ги носим, а тя с толкова мерак го е плела нас...  Tired
А аз като написах в същата тази тема, това което сега казваш, бързаше да правиш забележки как не можело да не харесвам това което ми дават и как е правено точно за мен и баба ми се обиждала.
Сега ти твърдиш точно това, което аз тогава казвах. При положение, че бях изяснила, че тя не ги подарява по повод, а като започне да си боде очите нещо да плете или шие, казва за кой и какво започва.

Бор_яна, не можеш ли да го изкоментираш със сина ти и той да те насочи, щом искаш да е изненада? Дори да не е сигурен има как да подхване темата с жена си

# 567
  • тук и там
Ох, горкичката, наранили са чувствата й. Сигурно не е била толкова смъртно наранена докато е пафкала цигари в дом с новородено. Съмнявам се сина й да се е нахвърлил с обиди и крясъци. Най-вероятно й се е поскарал малко, а тя вместо да се засрами, се е врътнала обидена. Баба ми е същата. Пази Боже да й направиш дори и безобидна забележка.  После се цупи, не говори или я стяга сърцето.
Мъжът ми също е правил забележки на майка си да не пуши у нас. Никога не се е обиждала.
Не става въпрос за пушене в къщи-това е недопустимо,не си ме разбрала и няма как да разбереш от поста ми.Тя историята с цигарите е дълга-преди да дойде и казахме да си купи цигари-2-3 стека от БГ,ние ще и изпратим парите.Отказа категорично-щяла да си вземе 5-6 кутии,защото щяла да ги спира и никога нямало да даде толкова пари за цигари.Обяснихме и ,че така или иначе ги дава,но не наведнъж и е по-добре да си ги купи от БГ,защото тук са скъпи.Каза,че няма да си купи и това е-щяла да не пуши като  свършат.Мъжът ми се принуди да даде пари на моята майка,за да и купи тя два стека и да и ги даде,както и оставащите пари за трети евентуално..Майка ми и купи и и ги занесе на крака,а свекървата каза,че така или иначе нямало да вземе повече цигари от колкото са и нужни..Уж я убедихме по скайпа да си вземе поне двата стека,като иска да не си купува трети...И така,пристигна жената-взела си едно стекче цигари,другото го оставила в БГ,изпуши си стекчето....и мъжът ми започна да и купува цигари по 6 евро кутийката и то всеки ден..Имаха разговор за ината и по този повод преди седмица,а репликата от онзи ден беше "Вземи поне да намалиш  малко цигарите,че като те видя с цигарата в устата през половин час и направо яд ме хваща"Това е цялата история с цигарите...Иначе имаме напредък-от днес поне отговаря като я питат нещо,макар и строснато.Иначе два дни е супер неприятна картина-ние ,цялото семейство на трапезата-тя стои отстрани и не сяда на масата,въпреки поканите от наша страна...а на нас направо ни присяда.Поне гледам,че е яла снощи  хляб,ама като сме си легнали.
Спирам да се оплаквам-останаха 3 дни,все ще се издържи... Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 11:01 от Kaisia

# 568
  • до едно тепе
Майка ми плете на малкия 2-3 елечета. Така си седяха в шкафа. Сушенето зимно време е по-трудно, особено, ако не са центрофугирани. Все пак центрофугирането сбива и съсипва ръчноплетените неща. На пелена може би щях да се зарадвам повече. Има много красиви модели. Мисля,че ще е хубаво поне сина си да попиташ. А плетен чувал ще ми е непрактичен. Случва се памперс да изпусне, бебе да върне и сушенето ще е по-трудно от чувалче от плат Peace

# 569
  • София
Не става въпрос за пушене в къщи............
ooooh! ooooh! Само като чета се дразня ,не знам ако ми е в нас...  Добре ,че не живеете заедно.

Общи условия

Активация на акаунт