С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 946
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Защо мислиш, че 80-годишната на шейсет е била по-сговорчива? Вярно, че има изкукуригване, но в повечето случаи характерът си е характер.
Има много тежки случаи, за съжаление.

Изобщо не си го мисля.Само казвам че с напредване на възрастта,характеропатиите се обострят при едни , докато при други се наблюдава  доста рязка промяна в характера
Дали е била такава като по млада може да ни каже само Popule

Ако питате дали е правила гладна стачка като по-млада отговарям - не, случва ми се за първи път и това да ляга да умира - също. Не сме живели заедно, обаче. Иначе, оказва се, че други мои приятелки ми споделят същите патила с родителите си, като станат възрастни. Та явно е свързано с възрастта и с неналичието на други лостове, с които да накарат по-младите да се съобразяват с тях.

# 541
  • тук и там
На 64г е моята свекърва,но дъщея ми има по-зряло поведение от нея.Сега, предполагам чака мъжът ми да се върне от работа и като разбере, че не  е яла нищо-да започне да и се моли.Предполагам, че това е целта на занятието-да се извиним дори за  нещата които   не сме направили и да и се помолим да благоволи да говори с нас и да хапне....Детето се върна от градина и ми вика"Баба с никой не говори,и на мен не говори пак".Ами отговорих и да не и обръща внимание,че е сърдита за нещо и това е..какво да кажа.Вече всичко очаквам от нея-това щом от детето даже не и дреме....Сега остава да и стане лошо  и да хукнем по болници....Ще видим как ще се развие "драмата" в следващите часове или дни Crazy

# 542
  • София
На 64г е моята свекърва,но дъщея ми има по-зряло поведение от нея.Сега, предполагам чака мъжът ми да се върне от работа и като разбере, че не  е яла нищо-да започне да и се моли.Предполагам, че това е целта на занятието-да се извиним дори за  нещата които   не сме направили и да и се помолим да благоволи да говори с нас и да хапне....Детето се върна от градина и ми вика"Баба с никой не говори,и на мен не говори пак".Ами отговорих и да не и обръща внимание,че е сърдита за нещо и това е..какво да кажа.Вече всичко очаквам от нея-това щом от детето даже не и дреме....Сега остава да и стане лошо  и да хукнем по болници....Ще видим как ще се развие "драмата" в следващите часове или дни Crazy

Като остареят, хората се вдетиняват. Винаги съм казвала, че е много по-трудно да гледаш стари хора, отколкото малки деца. Обаче какво да се прави, всички това ни чака. Не я оставяйте да ви рипа по главата, но предвид обстоятелствата (не живеете заедно, а и със сигурност медицинските услуги там, където си не са евтини), че наистина може да й "призлее" спазвай правилото - по-умният отстъпва. Направете каквото трябва, само мир да е, че ако ти се тръшне, ще ви струва пари, а и е безсмислено да се прави драма, предвид, че скоро си заминава. Peace

# 543
Изобщо не мисля ,че ще се стигне до там да припадне от глад
Самата тя няма да си го причини.По вероятно е  довечера по тъмно да направи ревизия на хладилника.
Малко от това ,малко от онова- да събере сили и да продължи утре с цупенето
Съгласна съм ,че по умния отстъпва но тук става въпрос за друго.отстъпят ли и дават коз в ръцете и лесен метод за манипулиране

# 544
  • София
Изобщо не мисля ,че ще се стигне до там да припадне от глад
Самата тя няма да си го причини.По вероятно е  довечера по тъмно да направи ревизия на хладилника.
Малко от това ,малко от онова- да събере сили и да продължи утре с цупенето
Съгласна съм ,че по умния отстъпва но тук става въпрос за друго.отстъпят ли и дават коз в ръцете и лесен метод за манипулиране

Звучиш като човек, който не е виждал сценка: лошо ми е, имам високо/ниско кръвно, сърцето ме стяга, получавам инфаркт, ще припадна и пр. и пр. Страшно са изобретателни това, старите. И най-лошото е, че човек не може да е сигурен кога казват истината. Та в случая с Kaisia, тъй като свеки си заминава след няколко дена, по-умното е да направят така, че да не се стига до там, да станат свидетели на подобна сценка....която ще им струва нерви и пари. Щото все пак, като ти кажат, че сърцето ги стяга, колкото и да си сигурна, че не е вярно, не си на 100 процента сигурна и...айде викаме доктори, настава олелия...та така.

# 545
  • Оптимист по принуда
Кайсия,предложете й да я заведете на лекар,щом 'не се чувства добре',но да си приготви €200 примерно,защото е на частно. Вие нямате,че покрай бебето не сте добре финансово. Ще й мине и ще прояде.

# 546
  • София
Кайсия,предложете й да я заведете на лекар,щом 'не се чувства добре',но да си приготви €200 примерно,защото е на частно. Вие нямате,че покрай бебето не сте добре финансово. Ще й мине и ще прояде.

Stop Ти ще кажеш ли така на майка си? newsm78
Нали се сещаш, че нейната свекърва е на мъжа й майка? Или все забравяме този дребен факт?

# 547
Цитат
Звучиш като човек, който не е виждал сценка: лошо ми е, имам високо/ниско кръвно, сърцето ме стяга, получавам инфаркт, ще припадна и пр. и пр. Страшно са изобретателни това, старите.

Напротив,виждала съм доста.
Медицинско лице съм,работя в отделение  и пациентите ни са предимно възрастни хора
От практиката си знам обаче ,че наистина са изобретателни,но и отстъпиш ли става по лошо
Нещата започват да се повтарят за всякакви дреболии

# 548
  • Оптимист по принуда

Нали се сещаш, че нейната свекърва е на мъжа й майка? Или все забравяме този дребен факт?
А синът ѝ не ѝ ли е мил? Ти така ли ще наказваш снаха и син? Айде моля ти се.

# 549
  • София

Кой ме знае? Като остарея и изкуфея може и да го правя. Не се заричай, щото и ти ще изкуфееш един ден... Peace

Цитат
Звучиш като човек, който не е виждал сценка: лошо ми е, имам високо/ниско кръвно, сърцето ме стяга, получавам инфаркт, ще припадна и пр. и пр. Страшно са изобретателни това, старите.

Напротив,виждала съм доста.
Медицинско лице съм,работя в отделение  и пациентите ни са предимно възрастни хора
От практиката си знам обаче ,че наистина са изобретателни,но и отстъпиш ли става по лошо
Нещата започват да се повтарят за всякакви дреболии

Отчети фактът, че те не живеят заедно. Нееднократно подчертах, че предвид обстоятелствата - тя си заминава след няколко дена/скъпи медицински услуги, по-умно е да отстъпят и да й направят "евалата".

# 550
  • Оптимист по принуда

Кой ме знае? Като остарея и изкуфея може и да го правя. Не се заричай, щото и ти ще изкуфееш един ден... Peace
С леката разлика, че тук не става въпрос за изкуфялост, а чиста лигавщина. В нищо не се заричам, опазил ме Господ.

# 551
  • София

С леката разлика, че тук не става въпрос за изкуфялост, а чиста лигавщина. В нищо не се заричам, опазил ме Господ.

Точно. Лигавщината е част от изкуфяването, как не разбираш...

# 552
Цитат
Отчети фактът, че те не живеят заедно. Нееднократно подчертах, че предвид обстоятелствата - тя си заминава след няколко дена, по-умно е да отстъпят и да й направят "евалата".

Не съм съгласна. И какво като си заминава.Следващия път като се видят ще има нова серия от същия филм.По добре да разбере че тая нейната няма да я бъде и сега и занапред
Още повече ,че забележката към нея направено от синът и е била напълно основателна, за какво се цупи.само и само да и се молят и да се въртят около нея
Тя вместо да се сконфузи е решила да ги прави на луди гугутки

# 553
Имаме едната гледна точка, нали? Не знаем какво се е случило, снахата казва, че е дребно. А бабата може да го е приела по друг начин.
Аз се разбирам прекрасно със зет си. Само един път , когато бяхме 14 дена заедно, кръстосахме шпаги.  Та се чудя, защо си го причинявате.  На Кайсия ще й е за урок, гостите са като рибата - на третия ден се вмирисват.

# 554
  • Оптимист по принуда
Популе,грижила съм се за дементния си дядо и за болната си баба.Прекрасно ги разбирам някои неща,без да ми се обяснават,благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт