С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 950
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Относно шпионирането в интернет имам история и аз  Rolling Eyes
Като си взех лаптоп ,на добро сърце подарих на свекъра настолния ми компютър ,да си го ползва на село ,да играе игри ,да си чете за земеделие,да им пращам снимки и т.н. Той имаше някакви минимални познания,аз го понаучих да ползва техниката и така.
След седмица обаче отиваме на гости и ттой  ме превиква пред компютъра да ми покажел нещоПише ми в гугъл имената и се подсмихва  Crazy Нали се сещата ,че това отнема сигурно 3 ,4 минути и аз го питам ,какво прави ,какво си мисли ,че ще намери (никога до този момент не бях се сетила да търся информация за себе си Shocked) И какво мислите ,че излезе ? Линк към сайта на театъра ,дето съм коментирала някаква постановка 2 ,3 години преди случката hahahaКоментарът  е  "Уж пари за апартамент събирате ,а на театър ходите " Crossing Arms

# 526

Ама не върви нещо.  Снахите все идеални. С годините помъдряваме и трудно някое девойче ще ни подразни.  
Добре, че сме ние тук да ви подразним малко, че иначе скука  Laughing

Ще ми се да видя какво ще е туй чудо снаха и свекърва да имат еднакъв мироглед, начин на живот и разбирания. Дори и тези, които се разбират, често са пълни противоположности. Може би обяснението за неразбирателствата е в наличието на ревност, твърде властен характер и други такива отклонения у едната или другата.

# 527
Ето аз например си имам виждания за живота и за това каква трябва да е една жена - да е умна, възпитана, добре образована, с хубава професия, добра домакиня и пр. Утре ако сина ми сметне, че е много яко да ходи с някоя посурната и елементарна девойка, сигурно няма да я долюбвам много.

А какво е виновно девойчето? Синът ти я е избрал, на него се сърди.

Добре, че сме ние тук да ви подразним малко, че иначе скука  Laughing

Ще ми се да видя какво ще е туй чудо снаха и свекърва да имат еднакъв мироглед, начин на живот и разбирания. Дори и тези, които се разбират, често са пълни противоположности. Може би обяснението за неразбирателствата е в наличието на ревност, твърде властен характер и други такива отклонения у едната или другата.

И аз на това се чудя, как снахите се дразнят, че свекървата е еди-каква си - мързелива, гримирана, негримирана,  че в това семейство нещата са различни, не като при мама и тати. 

# 528
  • София

Ама не върви нещо.  Снахите все идеални. С годините помъдряваме и трудно някое девойче ще ни подразни.  

Дали? Друго си е да понабиеш канчето на някого, макар и виртуално.  Crazy Тука се превърна на клюкарник, обсъждат се манджи и прочие. Смее ли някоя да се оплаче от свекървата? Веднага ще я погнат, лош материал, разбираш ли  hahaha Опа, забравих, лайтмотива в последните страници - "АЗ бях идеалната снаха, дъра-бъра, сега душата си давам за моята снаха, пък тя не ме иска, ама ще види тя ... "  Sick

# 529
  • тук и там
Аз бях писала преди време за едномесечно гостуване на свекървата и опасенията ми,че няма да можем да се изтърпим  за толкова дълъг период без безвъзвратно и напълно да си скапем и без това обтегнатите отношения... Хубавата новина е че остават 4 дни до момента в който ще си тръгне,а аз броя часовете и се надявам всичко да е наред със предстоящото пътуване.Мнението ми за нея сега е дори по-лошо от преди,но поне и мъжът ми я видя в пълният и "блясък"-явно и беше забравил номерата,предвид това че обикновено и неговите контакти с нея до този момент са били само през кратките ваканции в БГ.Имам много да разкарвам-но аз специално и за първи път нагледно видях какво е да си причиняваш съвсем умишлено вреда-само и единствено със цел манипулация и да накараш другите да се чувстват виновни .От вчера например-заради дребна забележка от страна на мъжът ми отнасяща се за цигари-свеки отказва да се храни(има завиден апетит иначе) и не говори със никой #CrazyНе сме се карали,нито ММ е държал тон..просто забележка и то от него.Ако я попиташ нещо-мълчи като пукал и това е..Отказва да яде и само пие кафета едно след друго(а е със високо кръвно) и пуши цигари.Мъжът ми съответно отиде притеснен за здравословното и състояние на работа-помоли ме да я накарам да яде,да не и стане нещо..Ами помолих я-ни дума,ни вопъл,попитах я-нещо засегна ли се,защо така се държи-нищо бе,все едно не говориш със нея-стои на един стол,гледа злобно  и пуфти и въздиша само.Забележете-не говори и със детето-момиченце,което няма и 5 годинки...Та преди да дойде на гости-просто не я понасях.Сега по-скоро я съжалявам-през този месец ни изтормози всичките,само и единствено за да е център на внимание..Бих си помислила че е старческа деменция-такова вдетиняване не мислех че е възможно,ама тя от преди си е такава.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 15:42 от Kaisia

# 530
  • Бургас
Kaisia , тя не беше ли дошла, за да ви помага  Rolling Eyes Доста тъпо, невъзпитано и незряло се е държала и то заради нещо толкова незначително и дори необидно. Мъжа ти да я изпраща по живо, по здраво да си ходи в къщи. Дето само ще ви се пречка и ще върти очи....

# 531
  • София
Kaisia, потърпи още малко.Ще си отдъхнете.
Аз много мразя такива сръдни, детски работи и правене напук. 
Разбирам, ако мъжът ти я "солеше" всекидневно и не и даваше дума да издума бе забележка, а то от една реплика.При това, сигурно заслужена.
Мъжът на сестра ми редовно скастря майка си, понякога е една идея по-груб.Даже не точно груб, ами не и казва"Не гледай турски сериали, глупави са", а се почва"О, бе , майко..какви са тия глупости, как може до такова дъно да си стигнала...тия простотии ги гледат само ...дрън дрън". Твърде много намила, чак на мен ми идва в повече.Жената нито веднъж не му се е нацупила, даже се смее, прави компромис, той като е там да не пуска от нейните сериали.Въпреки, че някой път си казват лоша дума, никога не се сърдят, защото знаят, че се обичат и това е само някакъв момент.
А пък да не говорим за стойките и пред детето.

# 532
  • тук и там
Да,такава беше идеята-имаме бебе,но мисля че по-скоро мъжът ми искаше да ни гостува по празниците.Тя продължава със гладната стачка и да не говори,ще видим до кога ..Абе,малко са ни грижите,та още допълнително напрежение цял месец...Добрата новина е,че след тези изпълнения цял месец(защото това, което съм описала е само през последните два дни),ММ едва ли ще си причини пак това- да я покани отново.

# 533
  • I want it all and I want it now.
Спокойно, гладна няма да остане.  Laughing
Сигурна съм,че вечерта ще нападне хладилника ,като не я гледате.  Joy
По добре изобщо не и говори  Peace

# 534
  • Оптимист по принуда
Кайсия, не я мислете - драма куийн. Както са ти казали - ще хапне скришом, ще помине някак. Много ги мразя такива изпълнения- ох,ах, съжалете ме, безпомощна съм, ще мра и вие сте виновни. На кой го прави- на себе си го прави.

# 535
  • София
От вчера например-заради дребна забележка от страна на мъжът ми отнасяща се за цигари-свеки отказва да се храни(има завиден апетит иначе) и не говори със никой #CrazyНе сме се карали,нито ММ е държал тон..просто забележка и то от него.Ако я попиташ нещо-мълчи като пукал и това е..Отказва да яде

Оф...позната история...само че от собствената ми майка, която аз отглеждам поради нейната възраст (над 80). Е, ако не стане нещо на нейната или й направя някаква забележка, недай си Боже, отказва да яде и ляга да умира. А и казва, че ще се оплаче на приятелките си и на социалните от мен. ooooh! Решението - оставям й храната, която е приготвена и не се занимавам с нея целия ден. След време, отивам да прибера храната, ако не я е изяла подменям с друга. Рядко се случва да издържи повече от ден на глад. В крайна сметка, не мога да насилвам никого да яде. Естествено аз съм тази, която счупвам леда. Казвам й на следващия ден с широка усмивка "добро утро" и всичко си става ок. По-умният (а това винаги съм аз Mr. Green) отстъпва. Grinning

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 17:42 от Popule

# 536
  • София
Скрит текст:
От вчера например-заради дребна забележка от страна на мъжът ми отнасяща се за цигари-свеки отказва да се храни(има завиден апетит иначе) и не говори със никой #CrazyНе сме се карали,нито ММ е държал тон..просто забележка и то от него.Ако я попиташ нещо-мълчи като пукал и това е..Отказва да яде

Оф...позната история...само че от собствената ми майка, която аз отглеждам поради нейната възраст (над 80). Е, ако не стане нещо на нейната или й направя някаква забележка, недай си Боже, отказва да яде и ляга да умира. А и казва, че
ще се оплаче на приятелките си и на социалните от мен. ooooh!
Скрит текст:
Решението - оставям й храната, която е приготвена и не се занимавам с нея целия ден. След време, отивам да прибера храната, ако не я е изяла подменям с друга. Рядко се случва да издържи повече от ден на глад. В крайна сметка, не мога да насилвам никого да яде. Естествено аз съм тази, която счупвам леда. Казвам й на следващия ден с широка усмивка "добро утро" и всичко си става ок. По-умният (а това винаги съм аз Mr. Green) отстъпва. Grinning

Joy  Joy А ООН къде остана?

Kaisia, здрави нерви имаш.

# 537
Не бих сравнила майката на Popule и свекървата наKaisia

Първата е доста възрастна и това  е доста типично за тази възраст,наистина се сърдят като деца,много лесно се обиждат
Докато при втората за мен си е чиста проба заяждане и насаждане на чувство за вина
Предполагам че свекървата не е на 80 години все пак,за да го оправдаем с възраста

# 538
Защо мислиш, че 80-годишната на шейсет е била по-сговорчива? Вярно, че има изкукуригване, но в повечето случаи характерът си е характер.
Има много тежки случаи, за съжаление.

# 539
Защо мислиш, че 80-годишната на шейсет е била по-сговорчива? Вярно, че има изкукуригване, но в повечето случаи характерът си е характер.
Има много тежки случаи, за съжаление.

Изобщо не си го мисля.Само казвам че с напредване на възрастта,характеропатиите се обострят при едни , докато при други се наблюдава  доста рязка промяна в характера
Дали е била такава като по млада може да ни каже само Popule

Общи условия

Активация на акаунт