С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 946
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Ако някой мисли ,че никога нищо няма да сгреши ,бърка.Аз също,но пък имам право  да си говоря както разбирам нещата ,наш проблем си е дали и как ще се разбираме.А вие дали ме разбирате ,също ми е достатъчно да има някой все пак да разбере какво питам и говоря ,не  енужно всички да са.И аз не разбирам всички тук.
Мога да плета всичко на две или пет игли доста сносно,стават за пред хора.На една кука стават за из къщи-има какво да науча.Имам модели и на пелени ,кактои  на красиви дрешки,предупредена съм ,че малко се носи плетено,пъки  децата няма да пораснат за един ден.Има време да разбера какво и как искат.Ако искат.Ако не харесват плетива ,ще си седна  и няма да плета за тях.Никакъв проблем не  е.Сега като се родят трябва да направя подарък ,писах вече ,че ще има купено ,но и малко плетено.После има време за други неща както казах.

# 586
Боряна, чудесна е загрижеността ти, но според мен също е по - добре да говориш с родителите, или поне със сина ти какво/и дали/ искат като плетиво за бебетата.
Представи си как отделяш часове да плетеш някакви неща, които най вероятно ще са красиви, но ако не им харесат и ги подмятат по гардеробите, няма ли да ти е мъчно и да се почувстваш /леко/ обидена за неоценения вложен труд?

# 587
  • при късмета
Бор_яна, не отговори имаш ли вариант да го обсъдиш със сина ти. Нали искаш хем да е изненада, хем да се хареса, това ти е целта доколкото разбрах. Дори да не е наясно по този въпрос, дали се харесва плетено и ккво да бъде,  все има възможност да си изясни

# 588
  • София
...,предупредена съм ,че малко се носи плетено...

За мен, това е намек да не плетеш. Въпросът е, от кого си предупредена - дали от родителите, или от друг?

# 589
От приятелки ,продавачката ,която ще ми достави другите неща,съседки.Като се похвалих ,че ставам баба ми дръпнаха инструктаж.
Мнениета се разделят почти на половина  и ще попитам снахата,изненадата ще е друго нещо.Така излиза след разговора тук.Може да взема  или открия дълбоко скрити парички ,мънички са ,но златни ,за двете по една.Нищо няма да стане с тях ,не стигат ,като люспи са.Но пък дано остане спомен.Това го мислех за нататък ,но ако не намеря друго ,ще е при изписването.Та благодаря за отзивчивостта.Още няма картинки ,като се появят ще сложа моделите,да видите и ще ги изтрия.

# 590
  • София
.....А вие дали ме разбирате ,също ми е достатъчно да има някой все пак да разбере какво питам и говоря ,не  енужно всички да са.И аз не разбирам всички тук.........

Аз разбирам, ама след 2-3 прочита на поста ти!
Някоя от по-грамотните потребителки да направи редакция на 2-3 изречения на Боряна , защото тя явно не разбира за какво й говорим!

# 591
За мен има и нещо друго. Приятели и познати не винаги ще подаряват неща, които харесват на родителите на детето. Някой ще бъдат скъсвани от носене, а други прилежно прибрани и забравени в гардероба. Не мисля, че това трябва да се случи и с подаръците от роднини. Когато се появи бебе в семейството винаги има много разходи и някак поне аз не можех да си позволя да разхищавам пари, които може да се оползотворят в нещо наистина полезно за майката. Получих от едната баба доста неща, които никога няма да облека на детето-давам пример-черна блуза...как на бебе черна блуза без 1 бяло конче?!?!?!? Това един вид са пари хвърлени на вятъра, а можеха много да ми помогнат. Ако не е удобно да се дадат пари на майката, то поне може тя да си избере подаръка от РОДНИНИТЕ-хора на които се предполага, че всичко може да се каже. Може да е блузка за 5лв., но да се използва. Аз най-се дразнех как бях принудена да харесам нещо. От дрехи за детето, до мебели и т.н. дори когато аз плащам и не са подарък. Искайте мнението на другите хора. Не може всички да харесват това, което на вас ви допада.  Peace  bouquet

# 592
  • Оптимист по принуда
Боряна, аз се зарадвах на изчистено плетено елече без ръкавчета и терлички. Приготви се,че ще ги ползват само вкъщи,но няма друго,което така да топли на детето.Терлици за по-голямо или прохождащо дете не стават-бях поръчала на свекървата да ми оплете,но детето се пребиваше с тях-хлъзгат се ужасно на паркет,балатум,направо са опасни.
Пелената е много добра идея,стига да е нежна и красива плетка.

Кайсия,с чиста съвест на свеки може да не й обръщате внимание. Но не мога да си обясня,че и детето ди е позволила да игнорира, ужас просто
 Значи един път купихте цигари, за да й е комфортно на нея,после втори път пак й осигурявате,а накрая и се държи като ощипана след забележка. Ами бих се ядосала и аз с право-дърта магарица не може да се удържи 2 мин. без цигари.

# 593
Боряна, и моят съвет е да питаш снаха си.
Моят син също е роден май месец. Макар и да казах, че няма нужда от елеци, терлици, блузки и т.н. баба ми и свекърва ми изплетоха много такива. Никога не ги облякох на бебо.
За зимата баба ми му изплете шапка и шал- на този подарък се зарадвах много. И още ги ползваме. Може за следващата зима да им изплетеш и ти.

# 594
  • София
Кайсия,с чиста съвест на свеки може да не й обръщате внимание. Но не мога да си обясня,че и детето ди е позволила да игнорира, ужас просто
Значи един път купихте цигари, за да й е комфортно на нея,после втори път пак й осигурявате,а накрая и се държи като ощипана след забележка. Ами бих се ядосала и аз с право-дърта магарица не може да се удържи 2 мин. без цигари.

Аз все пак ще направя опит да я разбера. Иска да покаже, че и тя заслужава малко пари да се похарчат за нея, поне за цигари. В нейните очи това не е бог знае какво... Един вид иска уважение и смята, че няколко евро в повече, платени за цигари, не би трябвало да са проблем, още повече, че те работят в чужбина и в нейните очи са си супер. Еми ся...какво да се прави, иска повече уважение да й се засвидетелства и особено я е яд, че са й скършили хатъра - чак сватята да й носи цигари...унизително е малко. Ама и Кайсиеви не си поплюват. Все пак, недейте толкова да настоявате - всеки си има свои виждания как да живее и какво да прави. Що й дават на свекървата тон в живота и й нареждат какво да прави? Не е приятно, наистина. Казала е, че ще вземе един стек, еми ок. Ама чак федерален случай да се прави от това, за да се спестят няколко евро...

# 595
Боряна, хубаво би било да покажеш моделите на снаха си.Нека тя избере какво иска за бебетата.Модела от нея, а изпълнението от теб.А и така ще общувате повече. Около  разговорите за плетки ще има и други теми...Може да помислиш и за някакъв символичен подарък за майката на внучетата ти.  bouquet

# 596
Боряна, говори със снахата. Може въобще да не обича плетени неща.

Иначе моята майка беше изплела на дъщеря ми ето такива шапки.
http://media.snimka.bg/9748/025752013.jpg?r=0
Аз много ги харесвах. Бяха в най-различни цветове и пролетта и есента й ги слагах.

Докато беше бебе също много ми бяха от полза терлички. Първата зима, тя беше ощ ена 8 месеца и не съм й купувала ботушки, та излизахме с плетени терлички.

Отделно имам и плетена пелена. Мило и драго давам на майка да й остане време да ми изплете същото нещо, само че в размер за големи. Много ще ми е приятно да се гушкам в нещо такова плетеничко и мекичко. Нямам снимка обаче да сложа.

# 597
  • София
Popule, всеки има свои виждания как да живее и какво да прави, така е, но когато отиваш в чужд дом, правиш компромис с вижданията си, а не тропаш с краче. И в никакъв случай не си го изкарваш на дете. За мен, това е сериозна причина за неуважение.

# 598
Ще говорим ,но летни бебета няма да носят вълнено.Има памучни прежди,ще се ориентираме натам.Става дума за първия  подарък,нали искам и обем ,да не съм с две парчета,че те са мънички  кукленски от моя гледна точка първите дрешки,нито има нужда да засипвам с тях ,нито пък привличат окото със сладкото излъчване на кукленско.
На майката вече подарих малък спомен.сребърно колие ,не е скъпо но тя се зарадва много,не ме интересува дали е искрено ,пред мен изглеждаше и го приех за искрено и съм доволна.На таткото също синджирче само сребърно ,все пак има мъничко участие  в повода за празник-достатъчно е ,че ме уважават ,казаха ми веднага ,уведомяват ме в развитието и  първата снимка получих.То не е истинска снимка това ,но за мен е  важна.А колкото до  грешното изказване ,от мен ако е -не съм свещена крава и може да ми каже какво я дразни ,както го и прави.Може да ми е криво малко ,но докато дойдат пак ми е минало .И дано  приема такива забележки от мен...В смисъл може да не премеря нещо на момента и да рекна.Няма страшно от малко пререкание,после пак да си говорим ...

# 599
Като е казала, че ще спира цигарите, да си стои на думата, а да не прави фасони. Преценила, колко да вземе, сега ще си носи последствията. Аз не бих купувала цигари на майка си от принципни съображения и вече съм го заявила. Който идва, си носи или купува.
В случая Кайсиеви са по-прави от старата кайсия.

Общи условия

Активация на акаунт