С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 865
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Ако си тип човек,който си дава всичко само мир да има и да си добра в техните очи и си им дала сигнал,че няма проблем да ти ползват нещата....то тогава няма на кой да се сърдиш.Трябвало е  си поставите граници за нещата от начало.
Домакинството и всичко ви е било общо до момента и сега дори да се изнесете горе,тя пак ще си позволява да влиза ,пипа и използва твоите неща без да и е неудобно,което е изключително дразнещо.А явно и свекървата пък е човек,който без притеснение влиза в личното пространство уж да почисти и подреди??????(да подрежда чужди вещи и то не на нейния етаж) Shocked и без притеснение,обича да носи чужди дрехи,да ползва лични вещи ,уреди и каквото там се сетиш. EmbarassedНай-малкото не е хигиенично и е неприятно да ти пипат нещата....
Определете си как ще живеете за напред -отделно и с ясни граници, самостоятелно и независимо ....или всички заедно и всичко е общо за всички и всеки може да си пипа,взима и ползва каквото намери и му харесва.
Аз лично винаги съм държала на отделното и независимото и да не ми се пипат нещата и да не ми се влиза в личното пространство....и смятам,че така е редно.

Имам чувството,че само с приказка няма да стане работата newsm78....Сменете бравата горе,за да не ви влиза никой в стаите с цел да ви инспектира  или взима нещата,а и ти да се чувстваш спокойна. ooooh!Иначе мира няма да имаш от нея.

# 676
  • Северозапада
Здравейте! Писала съм няколко пъти, отдавна. Не искам да "оплювам" свекървата, тя в момента ми гледа детето, само да помрънкам малко. Всеки човек си има характер и няма как да харесваш всичко в него, нормално. Сигурна съм, че и свекърва ми би се оплакала от мен, ако има на кого  Wink
Тя е добър човек и, в старанието си постоянно да угажда на всички, се престарава и става досадна. От 1 месец е вкъщи да гледа детето, докато сме на работа.
Скрит текст:
Живее в друг град и спи в нас. Не можем да си позволим хотел, а и синът и не би се съгласил. Те са от хората, които и 20 човека да им дойдат на гости, ще направят всичко възможно да спят у тях. В нейния дом всички канапета и дивани се разтягат, че да има място за повече хора.
След като сме я ангажирали да гледа детето по цял ден, предпочитам аз да готвя, да чистя пера и т.н. домакински задължения, тя обаче се сърди (това не е точната дума, но не мога да се сетя по-подходяща), че не и оставям да готви, например. Освен това през деня мие чинии, мие пода, докато малката спи. Какво повече иска да прави?  Crazy
Когато съм вкъщи искам аз да се занимавам повече с детето. Играем си или нещо друго. Когато малката направи нещо, което не бива, аз правя забележка, но ако не е живото-/ здравезастрашаващо, я оставям още малко да върши това нещо и после пак правя забележка и вземам отношение. Обаче свеки винаги се бърка. Като детето не ме послуша веднага скача и почва да и говори да не прави еди-какво си, да иде еди-къде си и т.н. Пример: Играе със солница-мелница. Правя забележка, че не се играе със солницата да я затвори. Малката продължава, аз сядам на компютъра. Свеки веднага скача: "Недей, бабо, остави солницата! Ела да си играем!" и т.н. Казах и, че когато аз и правя забележки и имам проблем, е редно аз да го реша. Така като се бърка, детето ще реши, че аз съм достатъчно "мека" и всеки път ще си прави каквото си иска. По-трудно ще ми бъде после да съм авторитет пред него. Разсърди се  ooooh! Не можела да каже нищо, вече щяла да си мълчи. Снощи пак същото. Замълчах. Тази вечер ще видим. Казах на ММ, не може да вземе отношение, не е бил свидетел на случката.

# 677
  • София
Здравейте! Писала съм няколко пъти, отдавна. Не искам да "оплювам" свекървата, тя в момента ми гледа детето, само да помрънкам малко. Всеки човек си има характер и няма как да харесваш всичко в него, нормално. Сигурна съм, че и свекърва ми би се оплакала от мен, ако има на кого  Wink
Тя е добър човек и, в старанието си постоянно да угажда на всички, се престарава и става досадна. От 1 месец е вкъщи да гледа детето, докато сме на работа.
Скрит текст:
Живее в друг град и спи в нас. Не можем да си позволим хотел, а и синът и не би се съгласил. Те са от хората, които и 20 човека да им дойдат на гости, ще направят всичко възможно да спят у тях. В нейния дом всички канапета и дивани се разтягат, че да има място за повече хора.
След като сме я ангажирали да гледа детето по цял ден, предпочитам аз да готвя, да чистя пера и т.н. домакински задължения, тя обаче се сърди (това не е точната дума, но не мога да се сетя по-подходяща), че не и оставям да готви, например. Освен това през деня мие чинии, мие пода, докато малката спи. Какво повече иска да прави?  Crazy
Когато съм вкъщи искам аз да се занимавам повече с детето. Играем си или нещо друго. Когато малката направи нещо, което не бива, аз правя забележка, но ако не е живото-/ здравезастрашаващо, я оставям още малко да върши това нещо и после пак правя забележка и вземам отношение. Обаче свеки винаги се бърка. Като детето не ме послуша веднага скача и почва да и говори да не прави еди-какво си, да иде еди-къде си и т.н. Пример: Играе със солница-мелница. Правя забележка, че не се играе със солницата да я затвори. Малката продължава, аз сядам на компютъра. Свеки веднага скача: "Недей, бабо, остави солницата! Ела да си играем!" и т.н. Казах и, че когато аз и правя забележки и имам проблем, е редно аз да го реша. Така като се бърка, детето ще реши, че аз съм достатъчно "мека" и всеки път ще си прави каквото си иска. По-трудно ще ми бъде после да съм авторитет пред него. Разсърди се  ooooh! Не можела да каже нищо, вече щяла да си мълчи. Снощи пак същото. Замълчах. Тази вечер ще видим. Казах на ММ, не може да вземе отношение, не е бил свидетел на случката.

Когато си повериш детето на друг да го възпитава, така става. Като ти тръгне на детска градина, ще търчиш ли да правиш забележки на госпожите как я възпитават? Та и ти така, ако искаш да си авторитет, командироваш свеки вкъщи и си гледаш детето. Иначе не става...В крайна сметка, свекърва ти е също човек и не трябва да я обиждаш със забележките си, особено като сама си я викнала да помага. Peace

# 678
  • където ми харесва
Кажи му на твоя мъж, че не е нужно да е присъствал на случката, за да ти повярва.
Щом бабата се опитва да се наложи като по-голям авторитет пред вашето дете, да й направи той забележка.

# 679
     Аз пък в описанието на свекървата, виждам една притеснена жена, която се страхува да не е в тежест, затова поема домашната работа. И се притеснява да не я обвинят, че глези и не се занимава достатъчно с детето. Нормално е когато майката седне на компютъра, другият отговорен да почне да се занимава с него. Нали затова е дошъл?
     А коментарът за хотела ми се струва абсурден. Коя да е баба много би се обидила, ако я извикам да гледа детето и въобще допусна възможността да живее в хотел. Ако става дума за майка ми, ще получа предложение да си пратя детето у тях - в нейния дом и град. Ако тези мисли са стигнали до ушите на свекървата, нормално е жената да живее под напрежение в чуждия дом. И да скача всеки път, когато си мисли, че има нужда от нейна реакция.

# 680
  • I want it all and I want it now.
 Не смятам , че го прави нарочно. Peace Просто явно иска да ти помогне и затова се престарава.
Когато си тръгне свеки нещата ще си дойдат на място. За такива дреболии не си струва да се прави забележка. Peace След , като сте я извикали за детегледачка ще се съобразявате и с нея.  Wink

# 681
  • Северозапада
Детето ходи на ясла, само че изкара много тежко боледуване и по препоръка на ЛЛ е вкъщи за месец. Когато детето е в яслата, аз не съм там. Също така не правя забележка за това какво правят през деня. Искам само, когато съм вкъщи и кажа нещо на детето, да не се намесва. Не виждам нищо лошо в това и съм го казала с нормален тон. Когато тя се занимава с детето, учи я на нещо и т.н., дори и да не ми харесва, се опитвам да се въздържам и да не се намесвам на момента. После може да я помоля да промени това, което не ми харесва.  Peace
Самата баба е пенсиониран детски учител  Crazy
     Аз пък в описанието на свекървата, виждам една притеснена жена, която се страхува да не е в тежест, затова поема домашната работа. ....................
Така е. Но пък и аз съм свикнала да си върша сама всичко и както си знам. Тук се получава сблъсък на характери.
Не смятам , че го прави нарочно.
И аз не мисля, че е нарочно, навик е. Свикнала е да се грижи за всичко, не е имала голяма помощ от съпруга си.
Разбира се, опитвам се да се съобразявам с нея.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 17:38 от ant G

# 682
Искам само, когато съм вкъщи и кажа нещо на детето, да не се намесва.

Тя нали повтаря същото което си казала?

Мисля , че те дразни най-вече с присъствието си. Peace

# 683
  • София
Детето ходи на ясла, само че изкара много тежко боледуване и по препоръка на ЛЛ е вкъщи за месец. Когато детето е в яслата, аз не съм там. Също така не правя забележка за това какво правят през деня. Искам само, когато съм вкъщи и кажа нещо на детето, да не се намесва. Не виждам нищо лошо в това и съм го казала с нормален тон. Когато тя се занимава с детето, учи я на нещо и т.н., дори и да не ми харесва, се опитвам да се въздържам и да не се намесвам на момента. После може да я помоля да промени това, което не ми харесва.  Peace
Самата баба е пенсиониран детски учител  Crazy

Не знам колко не се намесваш, ама щом проблемът е отнесен и до институцията на ТМ, нещата не са много розови от твоя страна. Трябва малко да се научиш на търпение и благодарност.

# 684
Ако има отделна стая ,когато си влезеш в къщи ,свекървата може да се оттегли в отделната стая за гости.Така няма да наблюдава как в нейните очи загърбваш едва ли не детето  и няма да се страхува ,че е излишен свидетел и не се справя с работата при вас-да гледа дете.Помъчи се да погледнеш с нейните очи,тя няма как да знае  какво мислиш ,а само вижда какво изглежда.А то е че детето те дразни примерно и го укротява.Може тази гледна точка да ти е неприемлива ,но от двете крайности ще намериш средата-пъки  един месец не е много време и няма да развали твоето възпитание,.А когато тя те прати на хотел ,имаш пълното право да го направиш с нея.Проблемът не е  в нищо друго ,освен в неуважение и отхвърляне.Включително от нейното дете.Тя така ще го приеме.Наистина ако си има стая,където да се оттегли с твоето влизане ,ще се разведри обстановката .

# 685
В интерес на истината, когато просто правиш забележка, но оставяш детето да продължава да си прави каквото прави, ти постъпваш като "мека Марийка". Казваш там нещо си, но то си остава само думи. За детето ефектът е "Като си пееш, Пенке, ле..." Ти все едно му казваш "Мама само си приказва празни приказки". При това положение свекърва ти е поставена в положението да гледа тези не особено добри за възпитанието на детето действия, а когато остане сама с него, да търпи последиците. А тези последици са дете, което на практика прави каквото си знае, а мама само му подхвърли някоя дума. В никакъв случай не искам да те обидя, но когато думите не са подкрепени с действия, ефектът е нулев.

# 686
  • София
Ако има отделна стая ,когато си влезеш в къщи ,свекървата може да се оттегли в отделната стая за гости.

Моля? Ти свеки съвсем на прислужница я обърна! А глей ти?! Twisted Evil

# 687
Защо прислужница?Майката идва и поема детето ,бабата си отдъхва ,не е нужно да присъства  при възпитанието на мама.Щом цял ден го гледа и  помага в домакинството докато спи-има нужда от почивка.Другото ми прилича на прислужване-дори когато майката е в къщи да продължава да отговаря за детето.Другата стая  може да е и  кухнята пред телевизора , пък може и  да поизлезе.Другата стая   за мен е  Не при майката.Двамата ,които заедно възпитавам едно дете са само родителите му.Другите трябва да са един по един-тоест ,като го е поел някой си отговаря с грижа  и възпитание за момента.Той  казва-не прави така.Или прави така.Има си хас всеки да дава тон.Зедно.

# 688
  • при късмета
Аз виждам проблем при това, че свекървата на ant G се опитва тя да нарежда на детето какво да прави и подронва авторитета на майката пред самото дете. Още повече, че се спомена, че е пенсионирана детска учителка, трябва да е наясно с това.
Ако са се разбрали да гледа детето временно, това не й делегира автоматичски права да го възпитава. Някой каза "като била наета за детегледачка". Ами дори да е наета за детегледачка, трябва да прави това което родителя е наредил.
Иначе самата ant G й е благодарна и каза, че оценява това което прави, даже иска да си поеме задълженията като се прибере и не виждам защо я наричате неблагодарна. Но това за което се оплаква си е с основание
Все пак това положение е временно.

# 689
    Не съм съгласна, Боряна. Предполага се, че вечерта всички ще прекарат заедно. Бабата е гост, но не съвсем, защото живее у сина си за по-дълго време. Ако изяви желание да си почине, полегне, да се усамоти - да. Но иначе излиза - извиках те да гледаш детето през деня, но вечер си ненужен натрапник, остави ни сами. Човек по-добре на детегледачка да плати и да я изпрати в 18 часа, отколкото да обиди по такъв начин близък, който му е в услуга. Без значение за чия майка става дума.

Общи условия

Активация на акаунт