Re: Юлски бебета 2013 - тема 28

• 57 584
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Отчувани деца, както Мисти, в Разлог е чувана от мен.

Имам дежавю с думите на Терп Simple Smile Мисля като нея по всичко, което е написала. За мен 2 часа са си стабилно време ако щете само да легна да се наспя.

Ако имам възможност на сватба, гости и каквито и да е събирания искам да съм без деца. Омръзна ми да наглеждам някого постоянно. Последните 2 пъти на ресторант, Виктория ставаше от масата и флиртуваше със съседите - усмивки, приказки, смях. Мне, не и не. Само единия яде, другия е след нея.
На екскурзии като станат на 7-8 и нямат следобеден сън, не са мрънкави към 7-8 вечерта, защото са мега изморени.

Терп, честито ви бебе.

Бемол, не бях се замисляла над това, за което си хортувахме. Хареса ми.

София има тържество днес. Аз запретвам ръкави да направя тесто за меденки и линцер сладки. Като се прибере ще режем и печем Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 22:19 от Niki1

# 151
  • varna
Данче, човекът без деца на сватбата съм аз Wink Гледам Ники ме е изпреварила и написала баш каквото мисля за това Simple Smile Доколкото получих фийдбек после, всички бяха доволни от свободната вечер на пиянство и веселие, един нямаше да е отказал, защото ще е вечерна сватба без дечковци  Laughing
Забравих да напиша - Терп, стискам палци на мъничето бързо да наваксва, сигурно и е много кофти на майката така Sad

# 152
Подаръче-много е скоро втората бременност, плюс съм с много контракции от пети месец и не на последно място - реално бебето от самото начало е с една седмица по-голямо... Така, че няма да дочакам до след нг.
Днес казахме на родата на ММ за секциото и понеже аз ще съм първа започнаха от онези тънки намеци как било по-добре норрмалното и ме накараха да се чувствам ужасно зле. Еди кой си бил роден седалищно, еди коя си й напраеили верзио(нещо, което вече е забранено) ей такива тъпотии. Мисля си - донре, че всичко ви е наред, та не ви се е налагало, сигурно по друг начин щяхте да мисшите. Вурха беше като ми казаха, че не съм искала да раждам и затова бебето се е запънало. Стана ми супер криво, болно и ужасно. От всякъде чувам само негативни неща- колко щяло да бъде трудно с двете, как няма да спя, да ям.... Ебаси писна ми - мобе ли поне един човек да не лаже нещо негативно. Майка ми и тя - как ще сме, как ще се справяме... Родата на ММ - аууу много ще е трудно, еди коя си изпадна в депреси.... Единствено ММ ме подкрепя за всичко - секцио - секцио, не иска да излага на риск животите ни на нас с бебето. Ще е трудно - ок, ще е трудно, но ще имаме две прекрасни дъщери...
Извинявайте, че ви занимавам, на вас това ви е вече далече, но имам нубда да споделя, нещо не мога да спра да плача.

# 153
Жалина нито ще си първата, нито последната секцио, нито пък ще си единствената с породени деца, трудно ще е, но не и невъзможно, така че хич не им обръщай внимание.

# 154
Жалинка, секциото е бял кахър. Честно! И то се забравя като всичко останало, и изобщо не боли чак толкова. А планираното секцио е просто песен. Ще си знаеш датата, ще си стегнеш багажчето, ще контролираш всичко! Никакъв стрес, никакви изненади, никакви сътресения. Не мога да разбера тези хора около теб как могат да ти образуват допълнителни нерви, след като толкова неща са ти на главата, след като оцеля след толкова месеци наред сам-сама (защото ние всички те насърчавахме да останеш тук, убедени, че майка ти ще гледа Еми. Не можеш да си представиш колко съм се тревожела за теб!), и в крайна сметка след като your ass is on the line.
Щом се налага да е секцио, ще се настроиш за секцио и толкоз! Вместо да се благодарят на Бога, че оцеляхте невредими и двете, те седнали да се тюхкат, че даже и да те обвиняват....
Скръцни им със зъби веднъж завинаги, защото след като сега нямат милост към теб, кога?

# 155
  • София
Жалинка, миличка, на нашата детска площадка има една мама с породени момченца. Голямото е с два месеца по-голямо от нашите и беше най-дивото, щуро и лудо за връзване детенце. Майката се беше видяла в чудо и всички бяхме много притеснени как ще се справи с бебето, като не може да удържи хлапето. След раждането, обаче, баткото се кротна и е толкова грижовен! Никога нямаше да го повярвам, ако не го бях видяла с очите си, но тази майка е най-спокойната, най-благата, най-ведрата от всички ни. С таткото имат много хармоничен брак и той много й помага. Никога не съм я видяла в лошо настроение, разстроена или преуморена, дори често е гримирана, което аз не съм била от едно солидно време насам. Така че, ето, че е възможно. Не се връзвай на чуждите приказки. Само който е преминал, през това, през което минаваш ти, може да ти дава съвети. Останалите са дървени философи, които само запълват празното пространство с преливания на думи. Изолирай ги, бъди в собствения си свят и там ще ти е добре - сред безграничната любов към прекрасните ти дъщери! Прегръщам те много!

ПП. Да знаеш, секциото изобщо не е страшно. Аз лично съм имала много по-болезнени мускулни трески и месечни цикли.

# 156
То и аз съм съгласна с написаното от Ники,но това е в случай,че АЗ преценя,че ще съм без децата,а не за да угодя на изискване.Не знам.Всеки си има виждане за нещата.На мен не би ми допаднала такава покана,както и не бих изисквала от мои гости подобно нещо  Peace

Жалинка,не съм искала да те огорча.Извинявай ако съм те засегнала!Разбирам добре как чувстваш.Аз също съм в това положение и от всякъде срещам съжалителни погледи,тюхкания и реплики от сорта "не те виждам с две малки деца".Това последното най-много от свекърва ми,която не спира да го повтаря.Хубаво го каза онзи ден пред баща ми,та той й отговори,каквото трябваше да чуе.Може да е пияница,но ме обича и ме подкрепя и до сега това е единствения,подчертавам ЕДИНСТВЕНИЯ човек,които искрено се зарадва на новината за втората ми бременност,грейна като слънце и единственото,което каза беше"Живи и здрави да сте!Честито!"
Щом секцио са ти казали,нека бъде!КАквото и да е,ще се справиш.Сигурна съм.Лесно няма да е и в двата случая,няма какво да се лъжем.Но ние сме жени.Ще оцелеем.Аз просто съм леко скептично настроена и към лекарите и за това ти го казах.Знам,че се източва Здравната каса и подобни манипулации често биват предлагани без да са необходими.Ако ти ще се чувстваш по-спокойна така,обаче,направи секциото!Никой не може да решава вместо теб.

# 157
Терп, малко е бебето, наистина. Но щом вървят нещата, ще порасне и ще се оправи.
То и аз съм съгласна с Ники, но едно е сам да решиш да не си вземеш децата, друго е да не ги поканят изобщо, даже изрично да се каже да не идват. Доста грубо! Персона нон грата. Моля, не идвайте с кални обувки, мазни коси и деца!
И аз съм срещала майки на породени деца из паркове и градинки и положението не е било никак страшно. Даже доста хармонично. Е, как я карат вкъщи не знам, но всички са оцелели.

# 158
  • София
Много ви благодаря! Ще порасне мишлето ни, просто сега имам да го мислим повечко.

Бемолче, не мисля, че много я шашкат, дори е случила на доктор, която я е карала да гушка бебето, нищо, че трябва да си стои в кувьоза. Казала, че това е най-важно за бебето- контакта с майка му. Впечатлих се, защото сме в България, тук такива работи са си чудо, знаете Simple Smile И радостта за познанството ние взаимна!

О, Ники, аз също мисля, че е по забавно да се забавляваш без деца по сватби, партита и т.н. Но ми е много неприятно да ми поставят условия. От години вече не съм сама- мъж, деца и който иска мен се примирява и с "ремаркетата". Това е. За пръв път виждам името на голямата ти дъщеря- слабост ми е, любимо име!

Жалина, абстрахирай се от приказките на фамилията! Секцио- секцио! Голяма работа! Аз имам същите съмнения като на Подаръчето винаги щом чуя за задължително секцио, но предварително задължително, че и когато е по празници или отпускарски сезон, но все тая. Скоро една приятелка ми каза, че чела статисктика- 70% от бебетата в България се раждали така. Не се притеснявай! А за породени- все е трудно, все е прекрасно. Имам си една теория, че с едно, с две, с пет е еднакво трудно. Защото с първото е трудно, защото ти е за пръв път, непознато ти е всичко, нямаш рутина. Идва второто и пак има момент на нагаждане, но пък имаш рутина за много от нещата. Да, сега като сравнявам с едно съм била свободна направо, но реално пак си бях на педал по цял ден- знаете какво е. Та не се шашкай, щом едно дете си отгледала ( отчувала Simple Smile ), второто няма да ти се опъне. Чакаме благата вест, а ти си отпусни душата! Hug

Пина, Пина, защо сме станали през нощта с теб,ужас! Simple Smile

# 159
Терп, като сме станали през нощта, един поздрав от мен, в стила който пусна оня ден, на мен така ми звучат празниците и по- точно Нова година, което е празникЪТ от моето детство.

https://www.youtube.com/watch?v=iNgy5zDtW-s

# 160
  • София
Пина, да, на мен също ми звучат по този начин- с нотка минало. Благодаря за поздрава, с удоволствие го слушам! Онзи ден пуснах моя любим Нат Кинг Коул- боже, как е зарежда този глас! Не глас, а кадифе!

# 161
Здравейте и от мен. Благодаря на подаръ4е за напомнянето да се вкл. Влизам в темата , признавам, но само 4ета.  Blush
То аз - първо нямам много разнообразни преживявания напоследък ,гледам детето и бременея... И второ моята София полудява като види телефон , комп., таблет постоянно иска да ги пипа. Свикна да говори с леля си в скайп и сега не мога да правя ни6то , без тя да .кре6ти до мен.
Трето  Heart Eyes не откривам доста от символите на кирилица  Blush и е мъка да пи6а или някой да ме 4ете.На Жалина  искам да кажа, яяяя по-спокойно .... Вси4ко 6те сенареди. В БГ не е много разпространено да има6 породени. И ги  смятат едва ли не за гре6ка. Но в Германия сигурна съм ако се огледа6 оби4айната разлика е 2 +- години. Така 4е- 6те се справим.
Гледам детето сама, роднините са дале4е, майка ми не иска и не може да ми помогне и ден . Нямаме добри отно6ения , но и това 6те мине.
За мен - бременея . Тежа 300 кг. 4акам .... все по- настоятелно.Но май пак 6те преносвам. Да не говорим,4е са празници и доктора ми не е на смяна тези дни.Ако пренося, пак 6те ми предизвикат раждането, по мое желание ...Не е най-приятното, риска от секцио е голям.Но пък и контракции нямам,срам не срам и при предното раждане предизвикваха и нямам идея какво са леки контракции. От не 4увствам ни6то , изведнъж не можех да си поема въздух между контракциите. ... Дано вси4ко да мине добре. ве4е искам да  видя бебето и 4е вси4ко му е наред.

И креват4е за бебето нямам, тя София и без това не ползва много нейното Blush .... И ей такива около мен .Весели празници на вси4ки. Close-mas:

# 162
сватбите без деца тук обикновено са в някаква специална сграда и/или вечерни. По принцип Пина не си далеч от истината- облеклото, прически, грим - всичко е изпипано и специално за случая.

Мурмели, Подаръче и Жалина, пазете се и леко раждане на наближаващите.

# 163
  • varna
Ей, Жалинке, определено си личи ТМ от кого е взел частта с мрънкането и чистофайничеството. Ама не ги слушай, те няма да спрат да си говорят и след като родиш, важното е вие да сте добре и ще се справите. Секциото не е страшно, заспиваш и се събуждаш с бебе, поне аз така го видях Laughing Е, има болки после, но не е нищо фатално.
Подаръче, и на теб стискам палци, както и на Мурмели!

# 164
Хера как заспиваш, то моето беше със спинална упойка, не заспиваш, ами си виждаш всичко.

Общи условия

Активация на акаунт