Re: Юлски бебета 2013 - тема 28

• 57 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ей ме на!
Значи в нас е страстна любов, искри прехвърчат, чак не може да спи! Еми обожава баща си - това е малка дума! Не го оставя да мръдне без нея, не мога да го пипам. Първата нощ не го остави да спи за секунда - вреше му се в лицето за да я гледа, после му отваряше очите. Иначе са целувки, милувки. Такова нещо не съм си представяла. Чак започнах да ревнувам. Честно ние не можем да се видим с ММ от нея. Първата вечер спа много малко и то защото насила я изнесох от спалнята ни и си легнахме двете в нейната стая. Снощи пак плака няколко пъти и аз ако отида вика - тата. Като цяло са страшно сладки двамата. Днес ММ е ранен, защото вчера Еми го дръпна в банята и той си удари носа на ръба на ваната. Днес тя пък паднала, защото той не може да прецени и я пуска от пързалки и катерушки, които не са съобразени за нейната възраст. Малко се поосъзна, поговорихме и се съгласи(нещо,което не очаквах), че не бива да я насилва и трябва да се съобразява с възрастта й.

Иначе при мен - бебето е застанало в най-невероятната поза на целият свят - с дупето откъм мястото, където трябва да излезе. Та ще е секцио. Определиха дата и скоро ще имате първото породено бебе в нашата група Simple Smile Хем се вълнувам, хем се притеснявам... въобще изперкала съм и то доста. реве ми се, смее ми се......всичко ми се Simple Smile Надявам се е нормално. ММ ме остави днес да се разходя едно хубаво след курса - каза ми - вземи си твоето време, само за теб си, разходи се по магазините, купи си нещо глупаво - въобще отърси се. Това защото вчера разбрах за окончателното решение за секцио и ми стана супер криво, та съм плакала много.
Имам чувството,че след като родя живота ще свърши. И то наистина сериозно ще свърши, защото с едно дете е трудно, а да не говорим за породени....
Но ще мине всичко! Ще се опитам да се включвам и да бъда сравнително редовна, просто сте ми разтуха Simple Smile Прегръдки на всички!

# 136
Здравейте,
Загубих се тези дни, но бях командировка и нямаше как да се включа.  Не знам какво му стана на това дете тези дни, но преди 1-2 седмици си спеше спокойно по цяла нощ в неговото креватче и стая и се събуждаше само сутрин, за да хапне малко мляко и пак заспиваше, но сега се буди към 2-3 нощта и се дере от рев докато не го вземем в нашето легло. Тази нощ е ревал близо час и в момента, в който го взехме на нашето легло заспа моментално. Какво ли не опитах, за да го успокоя и приспя в креватчето му. Вече не знам как да процедирам с него.  Cry Не спирам да се чудя какво ще правим като се появи и малкото бебе, дано до тогава е отминал този период!
Иначе сме  добре, но аз и всички вкъщи сме като парцали през деня от това не спане.
В голяма чуденка сме какво да правим и за НГ, защото съседите ни предупредиха, че ще правят голям купон и ще е много шумно  Rolling Eyes

# 137
  • София
Ммм, Данче, не, не суче вече 5 месеца +. Малко след като навърши 1 го отбих, но никакъв ефект върху съня му няма. Замени кърмата с вода и пак си вика "ам" на малки интервали, просто му запушвам устата с вода, не виси на мен. Което е ок де, малко по-добре от кърменето. Опитвах да не му давам вода, да се правя, че ме няма там и не чувам- тц, почва се адски рев. Ще спре някога, знам, ама... Мъка. А ако някой ми каже, че без децата ме кани някъде много ще се впрегна. Още повече, при положение, че всички знаят, че няма на кого да ги оставя. Арабите имат една думичка, нещо като "заповядай у нас" значи (много свободен превод), но е по-скоро "заповядай, но го казвам от любезност, по-добре не влизай". Та и  покана без децата ми звучи така- отбивам номера като те каня, ти по-добре не идвай. Веднъж ни каниха така на сватба- без деца, изрично ни помолиха, нямало да е удобно. Ние нямахме намерение да ходим и се получи удобно извинение и за нас, и за младоженците - не са ни приятели, сложни роднински взаимоотношения в родата на мъжа ми. Както и да е, грозно ми е това.

Диди, съчувствам ти за неспането...

Жалина, много идилично звучи. А бебето може да се обърне, имаш време.

Ние си имаме бебе в семейството, някои сигурно са видели бурната ми радост във фейсбук. Ама много мъничко се роди, бе... Много силно вярвам, че всичко ще бъде наред с мъничето, но много зор имат тепърва. Днес си купих пиле от магазина- ми то по-тежко от бебето... Дано има късмет човечето!

Спирам да спамя, че днес наваксах за 3 месеца Simple Smile

# 138
Ама Жалина,имаш още цял месец.Бебето може да се обърне.Не бързайте със секциото.Помоли твоят доктор да изчака максимално.Вече ако до термина не се обърне,тогава нека те среже,но според мен е твърде рано да се правят планове за секцио и да се насрочва дата. Peace
Много се радвам да рпочета за щастливите ви мигове заедно с тм!Нека само такива да имате!

Ние имахме още една мама,която беше бременна,но тя спря да пише нещо.Не си спомням,Мурмели ли се казваше.. Thinking

Дидито,ти до кога ще работиш?И какво всъщност работиш?Дано не е нещо тежко!Как се чувстваш иначе?На теб мислех да ти хвърля една оферта,че ти нали искаше момиче, а аз момче,та...Шегувам се,разбира се Laughing

Терп,Дани,Мисти и всички останали с неспящи дечица,съчувствам ви момичета!Дано скоро отмине този период!

Абе,Данче,как без децата??!?Е то каква покана е това?Извинете ме,но аз не ги разбирам тези неща.В мига,в който ми бъде поставено подобно условие,веднага ще отхвърля поканата. Crossing ArmsЕдно е,аз да преценя,че няма да взема децата и съвсем друго е някой да го изисква от мен.Намирам го за страшно неуважително!
Ние няколко пъти сме излизали с Ади на заведение и сме ходили на гости.Последно беше на преди двсетина дни.Държа се страхотно.Изкарахме до 1:00ч и тя с нас.Нито е мрънкала,нито е правила бели.Даже сред хора е доста по-послушна.Така,1е аз нямам проблем да продължавам да се забавлявам и след като съм станала майка.Е,разбира се,че на другия ден,когато ми се иска да поспя малко повече,това няма как да стане и ми се ще да имам под ръка някоя баба,но...Такъв е животът!Такава ми е била съдбата.Не съжалявам,че сама си гледам Ади.Да,тежи ми на моменти,но те са малко и много радко.Като цяло,това ми е било такава мечта,че дори и да имаше на кого да я оставя, бих се възползва само в изключително належащ момент.

Пине,на теб за Коледа искам да ти пожелая още едно детенце!Би била страхотна майка и на едно момченце! Heart Eyes

# 139
Ха,сега погледмах профила на Мурмели.Предстои й раждане след 15 дена.Я,ако чете,бързо да се отчете!Ето това ще е първото породено бебе в темата!

# 140
Въх, подаръче, недей!
Аз спя по цяла нощ от около 3-я месец и наистина не мога да си представя как я карате, момичета, съчувствам ви! Още кърмих, до 5-я месец се мъчих, но тя сама спря да се буди нощем и не сучеше.
Терп, колко толкова е мъничко? Бая голямо пиле си взела май. В кувьоз ли е? В кой месец се роди?

# 141
Кирил сам си спря нощното сукане на 6 месеца, вода не пие и никога не е пил през нощта и пак се буди по 56788934 пъти. Само пъшка и се върти, става и ляга надолу с главата, пак се обръща и така...

didito_, дано бъдещият батко спре да се буди. Аз силно се надявам да започнем да спим след изникването на всички зъбки, но кой знае кога ще е.

Ние си имаме баба, далече е, но веднъж на два месеца ходим при тях. Ами хубаво ми е да се наспя, да излезем с ММ и да ядем едновременно  Laughing и разни други такива, но после ми излиза през носа - тъпкане до пръсване, ядене на куп непозволени неща, хигиена под критичния минимум. Аз мрънкам на ММ, той се кара и така до следващия път.

Вече две лета ходим на бридж ваканции в Италия. Средната възраст на групата е около 70 години. Никой не мисли, че животът му е свършил след 50те, или 60те, или дори 70те. Пътуват, пият, танцуват, забавляват се, имат всякакви технологични джаджи. За тях е нормално да се женят/раждат късно. Това лято се запознахме с едни швейцарци - мъжът на 80 (българин по произход, емигрирал през войната), жената на 70 и няколко. Внучето им е на 4 и го вземат всеки уикенд при тях да го гледат.

# 142
Днес е Игнажден и първият човек,който пуснах вкъщи беше ел.техника,който дойде да поправи бойлера.Развали ни се ей така,коледно,нали трябва нещо да се случи иначе няма да сме си ние.Та сигурно догодина все на майстори и поправки ще ми върви  ooooh!

# 143
За поканите без деца исках да пиша - и аз много се учудих. Първо от тоя форум научих, че могат да те поканят на сватба без брачния ти партньор (?!), после и за децата. Аз колкото и да ненавиждах деца преди да родя, някога, когато имах сватба ( първия ми брак) нямаше нито едно дете и ми беше криво от този факт. Само кумовете имаха две малки деца, никой друг. Другите бяха възрастни роднини, а младите приятели и роднини бяха в студентска възраст и даже никой не се беше оженил още. Толкова много настоявахме да си вземат децата поне кумовете, но те не искаха. Изглеждаше ми някак пусто и неподходящо точно такова събитие като сватба без нито едно дете  Thinking  Всичко това отгоре на моята непоносимост към тях. Съвсем отделно, независимо кому са симпатични и кому - не, просто не може да се разделя семейството. Или каниш всички или никой.

# 144
  • София
 Пина, кило и сто се роди. А пилето ми е кило и триста. Бебето се роди в осмия месец, 32 седмица, но се оказа, че не се е хранило добре и е с размери на 29-та. Мънинко си е. В кувьоз е, да. Ще си поседи още. Захранват го с по един милилитър мляко, което е шокиращо малко, но то и той е съвсем мъничък.

# 145
Терп,на кой е това бебе?

# 146
  • София
На братовчедка ми, Подаръче.

# 147
Мммм, толкова много сте писали и толкова сте ми домилели...
Терп, Подаръче, Пинке, Дейзи, Данче, Жалинка - радвам се, че ви познавам!

Терп, мъничко е наистина племенничето, ама ще навакса, ще видиш. Ужасно е шокиращо бебе да яде толкова малко. Помня какъв шок беше и за мен, когато ми го казаха това в болницата, и то след като Скреч беше обяснила как ще се случи всичко при нея. На Флайчето първата дъщеря се е родила 950 гр и то преди 15 г., пък е такова голямо, умно и красиво момиче. Как се справя майката? Дано не я шашкат много докторите. Аз имах късмета да съм подготвена от една приятелка, която беше родила преждевременно в Токуда предишната година, та си знаех какво ме очаква и това беше голямо успокоение. Ама гадините пак успяха!

Днес отново обикаляхме по мебелни магазини, взе ми се здравето от лудница, жега, писъци и умора. Преди няколко дни разменихме местата на телевизионния кът и трапезарията, та най-после се отвори място за секции, че още ми стоят партакешите в кашони. Имам някаква надеждица, че този апартамент ще заприлича на нещо някой ден. Разправях на една приятелка, че с новата наредба ще издържа тук още няколко месеца и тя развълнувано възкликна, ама пак ли ще се местите. Обясних й, че просто не издържах и ден повече. Ама така ще я караме, нито ще наема дизайнер, нито ще зяпам интериори по нета.

"чувам" е шопско. Пине, завиждам ти, че дори не си го чувала. Аз ненавиждам шопски, понякога ми е смешно, но в Перник си е съвсем сериозно.

Дейзи, много ми хареса бриджорската ти компания! Браво! Моите родители също бяха луди купонджии, но вече не са и ми е много мъчно.

# 148
Пина, "отчувани" за отгледани деца. Не знам къде се използва ( в коя част на България), но съм го чувала и много ми се хареса. Баба си чува внучето, добре си отчуваха си децата и т.н. примери Simple Smile
От македонският край е  Mr. Green Сега видях, че и в шопско го ползват.
Жалина на мен като ми казаха, че ще съм секцио след като се освободи операционната и аз  Shocked и после рев, но забравя се всичко. Дано само има кой да ти помага за Еми, че с операцията ще ти е трудничко първата седмица.
Дидито като го измислите за НГ сподели, че нашите не ни предупреждават, но миналата година бяха с шумен купон, а ние с ревящо бебе, което не може да спи от шума, и нищо не можахме да измислим, освен провалената вечер, и тази година очакваме нещо от този род, но в по-лош вариант, че сега е по-голяма и става все по-зле. Освен, че ще им го върна на сутринта друго не ми идва на ум за самата вечер. За неспането просто вземайте детето при вас, щом заспива веднага, рано или късно и това ще мине. При нас няма да мине, че откак се е родила само номера със спането, и ако реве не просто иска да я взема, ами и да си играем  #Crazy
Терп аууу, то наистина много мъничко, бързо да навакса и здравичко да бъде!

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 22:05 от mysti

# 149
И в северозападна България е доста използвана дума.

Общи условия

Активация на акаунт