Естетични корекции по тяло, лице и т.н. - 8 тема

• 196 970
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofiq
Момичета, преди да ви сложат филър, слагат ли обезболяващо на устните?

Слагат обезболяващ крем, но пак си е болезнена процедурата.
А оттоците за колко време се прибират? Още не мога да се реша.  newsm78

На мен за обезболяване ми предложиха две опции. Обезболяващ крем (който предпочетох) и "зъболекарска упойка", с която гарантирано нямаше да усещам нищо. Нали се сещате онази, която слагат при вадене на зъб Wink. С обезболяващият крем има си болка, но се търпи, според мен, ама де да знам, може аз да си падам леко мазохист Mr. Green.
Аз нямах отоци Peace. Лек хематом при първото поставяне, махна се за 5-6 дни, с червило не се виждаше.
Зъболекарите не слагаха ли лидокаин?  newsm78 То влияеше на лигавицата само май. Обърках се. Значи крем... Ще си запиша час за консултация другата седмица.

При всеки прага на болка е различен, някой е с по-нисък, друг с по-висок...
Майка ми казва, че я боли поносимо, а отоци досега почти не е получавала, аз още нямам  опит, подлагала съм се само на средно дълбок пилинг, но имам леко хлътване в единия край на долната устна, което трябва да коригирам.

# 586
  • Plovdiv, Bulgaria
Ами това при лекар е станало. Моята позната каза, че поради тази причина не си поставя филъри, защото и те можели да проникнат в кръвоносната система. Тя си прави само лазер в Сфия, казва, че има невероятен ефект и никакви противопоказания. Жената е над 50-те и изглежда прекрасно.

Това доказва, че има смисъл да търсим подходящия лекар и подходящото място /болница, клиника а не някакво кабинетче в мазето на блока/. Разни филър-партита в хола са направо ужасни!  #Crazy

# 587
Искам да споделя, че миналата седмица си направих иглена мезотерапия от ваучер. Вече  седмица ходя с оток и синина под окото. Че ефекта бе никакъв - няма да коментирам, но тази синина.........

# 588
Искам да споделя, че миналата седмица си направих иглена мезотерапия от ваучер. Вече  седмица ходя с оток и синина под окото. Че ефекта бе никакъв - няма да коментирам, но тази синина.........

Мажи се с това, за по-бързо разнасяне на синината:

http://apteka.framar.bg/22002185/%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80% … -30-%D0%B3%D1%80-

# 589
  • и тук и там :)

Лошо ....
Къде я прави и при кого?

# 590
Ами това при лекар е станало. Моята позната каза, че поради тази причина не си поставя филъри, защото и те можели да проникнат в кръвоносната система. Тя си прави само лазер в Сфия, казва, че има невероятен ефект и никакви противопоказания. Жената е над 50-те и изглежда прекрасно.

Това доказва, че има смисъл да търсим подходящия лекар и подходящото място /болница, клиника а не някакво кабинетче в мазето на блока/. Разни филър-партита в хола са направо ужасни!  #Crazy
И аз съм чувала за такива, и честно казано им се чудя на жените, които са склонни да рискуват.

# 591
Филър между веждите не се слага. Нямам представа що за лекар би го направил.

Една потребителка по-напред спомена, че имала некроза ( цитирам, защото е направо страшно)
Цитат
Всичко това обаче е много индивидуално, моите НЛ бяха много дълбоки Rolling Eyes. Докторката, каза, че имало даже некроза на тъканта(не знам какво означава)
Начина по който споменава некроза все едно говори за синина ме наведе на мисълта, че повечето не са наясно с наистина сериозните рискове от всякакви манипулации и нежелани реакции.И някои даже нямат и желание да се информират. Има ли си представа въобще какво означава некроза!? Ако прочете ще и настръхнат косите от ужас.

Моя опит за съжаление говори, че дори и квалифицирани, известни и кадърни доктори не разясняват докрай рисковете. Дали водещото им е, че много лошите последици са редки, или че не искат да плашат пациентите или да си продадат услугата не зная. Знам, само,ч е за да бъде наистина полезна темата трябва да с засяга и тази страна на въпроса.

При мен се получи изгаряне от пилинг, който! бе направен от доктор в клиника с уверение, че е без никакви странични реакции, даже без излющване.
Не само, че кожата ми се зачерви и излющи, това е нещо, което минава и в повечето случаи е нормално. Втория път обаче ме изгори! А аз имах уверението, че дори няма да се зачерви и бели Simple Smile
Описанието на пилинга в сайта на клиниката, личните уверение на докторката, че е без никакъв дискомфорт ....да, ама не. Може да съм една на хиляда, но ето, че бъгове се случват.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 14:08 от Самсара

# 592
  • Sofiq
Самсара, пилинга се прави именно за да се свали мъртвия слой клетки и обелването на кожата е задължително, затова и  често трябва да се нанася хидратиращ крем. Уверенията на лекара в тази посока са меко казано странни. На мен ми обясниха точно обратното и то много подробно, никой не ми е спестявал информация.

djudje78, мезотерапията не повлиява веднага и трябват поне няколко процедури, всеки организъм е различен и при някои се получават отоци при други не, при някои минават до 3 дни, други се възстановяват след седмица, две... индивидуално е.

# 593
  • Пловдив
Зимата си правих чудесен пилинг с лифтинг ефект. Нямаше никакво излющване Peace. Резултатът беше повече от добър. Имах силно зачервяване на лицето веднага след самата процедура, което зачервяване изчезваше след около час-два.

# 594
Да, знам какъв трябва да е ефектът от пилинга. Аз споделям какво ми акзаха и какво се случи. Иначе знам за зачервяванията и излющването. А най-странното е,ч е започнаха да ми се появяват бели петна след този пилинг! и още нещо - овала на лицето ми е с като с нова кожа, но бузите и брадичката са си със старите петна и несъвършенства и все едно имам две различни кожи на лицето.

mamaden, Къде го прави този лифтинг пилинг?
(и май теб цитирах за некрозата, потърси повече инфо за това и ако има нещо наистина, вземи мерки и се консултирай с лекар  Peace)

# 595
  • и тук и там :)
Филър между веждите не се слага. Нямам представа що за лекар би го направил.

Една потребителка по-напред спомена, че имала некроза ( цитирам, защото е направо страшно)
Цитат
Всичко това обаче е много индивидуално, моите НЛ бяха много дълбоки Rolling Eyes. Докторката, каза, че имало даже некроза на тъканта(не знам какво означава)
Начина по който споменава некроза все едно говори за синина ме наведе на мисълта, че повечето не са наясно с наистина сериозните рискове от всякакви манипулации и нежелани реакции.И някои даже нямат и желание да се информират. Има ли си представа въобще какво означава некроза!? Ако прочете ще и настръхнат косите от ужас.

Моя опит за съжаление говори, че дори и квалифицирани, известни и кадърни доктори не разясняват докрай рисковете. Дали водещото им е, че много лошите последици са редки, или че не искат да плашат пациентите или да си продадат услугата не зная. Знам, само,ч е за да бъде наистина полезна темата трябва да с засяга и тази страна на въпроса.

При мен се получи изгаряне от пилинг, който! бе направен от доктор в клиника с уверение, че е без никакви странични реакции, даже без излющване.
Не само, че кожата ми се зачерви и излющи, това е нещо, което минава и в повечето случаи е нормално. Втория път обаче ме изгори! А аз имах уверението, че дори няма да се зачерви и бели Simple Smile
Описанието на пилинга в сайта на клиниката, личните уверение на докторката, че е без никакъв дискомфорт ....да, ама не. Може да съм една на хиляда, но ето, че бъгове се случват.

Аз съм писала преди, но сега по повода ще повторя.
Аз също бях изгорена при химически пилинг и то при последната процедура.
Преди 3-4 /не помня точно / години правих пилинг с трихлороцетна киселина и понеже всички ми казваха това не е майтап, не го прави в козм.салон ...... търсих, четох и накрая го направих в Медицинска академия при "известната" доц Казанджиева  #2gunfire #2gunfire
Последната процедура обаче, за мен беше "трагична" и понеже госпожата бързаше да заминава на семинар в чужбина реши като за последна процедура да ми "подари" едно кожно изгаряне ..............  Embarassed

След два дни изплашена се върнах в клиниката да питам докторшата кво се случва, ама тя беше още на семинар и ме пое неин колега. Та колегата/доктор ме попита - цитирам "Кой ви окипази така?" и аз му отговорих колежката от съседния кабинет дето е на м/ународен семинар!!!! Няма да ви кажа как се изцъкли, изписа ми мазила и после ходих на контроли при него докато оправим лицето.

Та мерси от прехвалени лекари /не всички де/

# 596
  • Пловдив
Уфффф, много неприятно това, което пишете Rolling Eyes, за тези изгаряния.
Аз пилинга си го правих в салон, при козметичката която ходя. Помня, че ми каза, че е със силен лифниг ефект, държа го на лицето около 1 мин., засичаше си. Ефектът наистина беше отличен. Прави го обаче само зимата Rolling Eyes.
Да, точно на мен докторката ми каза, че имам некроза на тъканта, ставаше въпрос за НЛ бръчки Peace. Сега ще се поразровя да видя що е то, това чудо Wink

# 597
Да, знам какъв трябва да е ефектът от пилинга. Аз споделям какво ми акзаха и какво се случи. Иначе знам за зачервяванията и излющването. А най-странното е,ч е започнаха да ми се появяват бели петна след този пилинг! и още нещо - овала на лицето ми е с като с нова кожа, но бузите и брадичката са си със старите петна и несъвършенства и все едно имам две различни кожи на лицето.

и при мен се получи същото  Shocked
след пилинг с продукти на Неострата

пооправи се положението донякъде с няколко процедури безиглена мезотерапия.

За себе си взех решение, да ползвам малксимално щадящи процедури, от типа на безиглена мезотерапия и радиочестотен лифтинг. Дават освежаване и рисковете са минимални.

# 598
  • Vienna
Самсара, и аз много си мислех дали да се включа като стана въпрос за некрозата.... Според мен лекарката е казала, че в най-лошия случай при поставяне на филър в назолабиалната област може да се полу4и некроза (като тежко усложнение - едно от най-тежките и опасни усложнения, от които най- ни е страх). Но, ако авторката има действително некроза  (колкото и да е малка тя - непременно ще знае и ще се вижда....).
А иначе с другите усложнения - е малко като с карането на кола - колкото повече караШ, толкова по добиваш самочувствие, толкова повече неща опитваШ и се осмеляваш да правиШ. И тогава може да стане нещо.... И на всеки от най-известните са се случвали проблеми (усложнения), даже на тях повече от колкото на другите, защото правят повече неща и по-сложни съответно. Естествено, че може да се слага хиалурон в гневните бръцки - но със специална техника (да се увериш, че не си попаднал в кръвоносен съд), по-повърхностно, роботи се много бавно и с по-лек/мек хиалурон, за да не се запуши нещо и с готовност веднага да го разтвориШ (до 5 Минути), ако видиш знаци, че си запушил артерия.

# 599
Луси, много се надявах да се включиш Simple Smile Благодаря.

Пределно ми е ясно, предполагам на повечето, че гаранция и при най-добрите няма. Всеки оргазниъзм реагира различно и никой не може да предвиди как. Риск има и ние като пациентии трябва да сме добре запонати с тях и да преценим.
Въпросът е че не винаги сме добре запонати, а Интернет не е най-добрия източник на достоверна медицинска информация.

Ето сега разбирам за некроза при назолабиланите ( макар, че по пътя на логиката...) мислех, че рискът е само в гневната бръчка. Това означава ли,ч е и в устните може да се получи ?

Ако и когато имаш желание и време, може ли да ни напишеш рисковете при постявяне на ХК в устни/назолабилани...

Аз правих и иглена мезотерапия. Без видим ефект за съжаление. И пак ми бе обяснено, че  няма никакви реакции и усложнения Simple Smile А най-вероятно има.

Общи условия

Активация на акаунт