Бял/черен списък на издателства и сайтове за книги он-лайн

• 23 691
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
... Когато отидох да взема книгите ми поискаха 7,49 за доставка. На въпроса ми защо е толкова скъпа ми отговориха, че от Плеяда са си извикали куриер в офиса да вземе книгите и ме таксуват двойно. ....
Защо не им остави книгите да си им ги върнат и сами да си платят тези разходи? При поръчката не ти ли изписва колко е крайната сума?

Не, не ми изписа цената. Когато поръчвам от Плеяда даже мога да си избера кой куриер да ми ги достави в зависимост от цената. После и мен ме беше яд, че ги взех, но карай това ще ми е за първи и последен път от тях.

# 16
Издателство ЖАР (на Жанет Аргирова) - бял списък!
Никой досега не го е посочил, и реших аз да съм първата Simple Smile
Книгите им, особено практическите ръководства, са от най-високо качество.

ЖАР е една от малкото издателски къщи у нас, които държат на старите си издания и ги преиздават периодично. За това най-много уважавам издателството.
Качествените книги не бива да бъдат изоставяни от издателите си, независимо колко години са минали от първата им поява на книжния пазар Peace

# 17
  • Ямбол
Ей, как забравих най-най-любимия ми сайт за книги: http://chitanka.info/ <--- всичко има там.

# 18
  • Берковица
За белия списък: Сиела, Е-зона и Колибри доволна съм и от трите сайта.

# 19
  • София
Доволна съм от Озон.бг и Хеликон, основно от тях поръчвам.
Читанката ми е любим сайт и на мен, ползвам го постоянно.

# 20
Поръчал съм много пъти от bookpoint.bg /бившите Пингвини/ и досега не съм имал проблеми  Simple Smile

# 21
А при мен се изявиха като грубички безхаберници. Не бяха забелязали поръчката ми доста време. Язък за хубавия сайт и асортимент.

# 22
Издателство "Еднорог" влезе в личния ми черен списък. "Изгорени мостове" - Вал Макдърмид, буквално е съсипана от неграмотен коректор, или по-скоро от липсата на такъв. Грешки има буквално на всяка страница (обикновено по няколко Simple Smile). 

# 23
Аз съм доволен главно от издателство "Бард" - имат страхотни книги.
Особено доволен съм от издателство "Труд" - книгите им са много здрави и надеждни.

# 24
  • София
СИЕЛА!!!

Издателство ли е да го опишеш? Издателство ли е да го разровиш??? Разровиш ли го, ще мирише на .......   Sick Sick Sick
Сещате се на какво ...  Joy Joy Joy

Навярно не всички знаят, но използвайки интереса на публиката към хитовия сериал на History Channel - "Викинги" - чийто трети сезон в момента се излъчва - мизерниците от това издателство решили да издадат първата книга от поредицата "Саксонски хроники" на Бърнард Корнуел - "Последното кралство". До тук - добре! До тук - дори похвално! До тук - направо неочаквано за това мизерно издателство!!!
НО! Какво се оказва!??! Никой не знае дали ще се издадат и следващите 7 книги от поредицата.
Това - моля ви се - зависело от интереса /чети - продажбите/ на въпросната книга!

Така че - много моля да се знае - имам книгата, ноооо на никой не я давам за прочит!!!  Naughty
Трябва да си я купите, за да имам аз и другите почитатели на жанра шанс да прочетем и следващите!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

По-голяма тъпотия не бях чувала скоро! А вие???  Close

СИЕЛА - sucks!!!!

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 19:42 от mijjjka

# 25
Ха! Добре дошла в отбора! Grinning

# 26
  • Ямбол
И аз съм в този отбор. Избягвам от известно време книгите на Сиела. А те се скъсват да правят промоции и тук волно или неволно все им правят реклама.
Изток Запад са другите мизерници.

# 27
"Изток-Запад" пък са начело на моя бял списък, защото издават много стойностни заглавия в качествен вид.

Mijjjka, това са нормални неща. "Саксонските хроники" не са първата поредица, която евентуално би спряла (защото се съмнявам) до първата книга. Книгоиздаването е бизнес, закупуването на авторските права е бизнес решение. Не се мисли само в посока какво ще се хареса на имагинерна маса хора, които, примерно, гледали сериал по книгите. С първата книга яхват гребена на вълната около сериала и опипват почвата у зрителите и читателите. Ако нещо не се продава, най-естествено е да не наливат повече пари в него.
Когато "Обсидиан" са издали първия си роман на Коелю, "Алхимикът", едва ли са знаели какъв успех ще пожъне. Едва ли са купили изключителните права върху този автор още със самата идея да го издадат. Ама то било бестселър. Знаеш ли колко чуждестранни бестселъри са се дънили у нас заради коренно различна читателска публика, която не може да ги оцени...
Като има филм по книгата, е друго.  Sunglasses

По темата: от "Сиела" нямам много книги, но не са ми еталон за качество. Аз точно заради филм го установих. Исках да си купя "Дървото на живота" заради сериала, но като я прелистих, се хванах за главата. Лошо техническо изпълнение и меки корици за толкова обемна книга. Накрая все пак я купих, но със стиснати зъби.
"Жанет-45" са много по-добри в издаването на новата българска литература. И не по-зле си рекламират книгите и авторите.

# 28
"Изток-Запад" пък са начело на моя бял списък, защото издават много стойностни заглавия в качествен вид...

Не знам какво точно имаш предвид под "качествен вид", но за мен "Изток-Запад" се бори със "Сиела" за първото място в черния списък. Тяхното (на И-З) неуважение към читателя няма аналог - сякаш превеждат с преводача на Гугъл и дори не подозират, че съществува правопис. За по-сложни граматични правила да не говорим.
Пълен бойкот съм обявила и на двете издателства.  Laughing

# 29
Имам предвид това, че нямам забележки към изданията на "Изток-Запад", които познавам.  Wink Става дума за научна и научнопопулярна литература. Иначе на мен ми дай кусури да търся в книгите.
Може и да имат издънки, но аз не съм ги срещала.

Уважавам ги много за това, че се осмеляват целенасочено да търсят и издават стойностни заглавия на нашия пазар. На теми, от които почти никой друг издател не се е загрижил.

Общи условия

Активация на акаунт