Бял/черен списък на издателства и сайтове за книги он-лайн

• 23 691
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък всеки път като разлистя книга на "Изток-запад" се чудя кой изобщо им прави дизайна на изданията и предпечата... Има ли такъв човек или някой технически сътрудник или секретар в свободното си време нацъква нещо на настолния компютър? Много евтини изглеждат всичките им книги в това отношение, което е в твърде остро противоречие с цените.

За българската литература и моето впечатление е, че най-добре се справят "Жанет-45", но там и подборът е качествен. "Сиела" работят с някои добри съвременни автори у нас, но издават и много "плява", по тази причина рядко рискувам с тях.

# 31
  • Варна
Почти в края на книгата "Знойни сънища" на Сюзън Елизабет Филипс съм, новото издание на издателство Ибис. И преди съм я чела, но и с този превод ми харесва. Лично аз не търся разлики в превода, може и да има, а може би не... Поводът на пиша в тази тема е, че коректорът на книгата Соня Илиева си е свършила перфектно работата /не съм професионалист, затова ще допълня, според мен/. Също хубави думи мога да кажа и за редакторът Симеон Айтов. Благодаря ви, издателство Ибис, ще си купя и "Избрах теб", въпреки че имам старото издание.

# 32
Издателство "Изток - Запад" - черен списък. "Изворът" на Айн Ранд е пълна с грешки. В началото на книгата е поносимо, но от един момент нататък грешките са по няколко на страница. Имам чувството, че на коректорката в един момент ѝ е писнало да работи и е започнала да чете през ред. Или пък толкова си може и знае, което е по-лошият вариант.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 00:41 от System Error

# 33
  • София
Нашите "любимци" от "Сиела" с поредна изцепка  Joy
Изцепката е втора по отношение на ФБ класацията им "Всяка сряда - 1 книга на половин цена" - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1027308270626769.10737 … 111388&type=3
Вотът очевидно е в полза на "Благодатният четвъртък" на Стайнбек с 218 гласа, но Сиелци внезапно решиха, че "Моята прекрасна книжарничка" /тяхна, разбира се  Wink / трябва да е победител, макар и само с 167 гласа.

Обяснението е следното: Поради извършени злоупотреби (гласуване с фалшиви профили) книга на половин цена тази седмица е "Моята прекрасна книжарничка" от Петра Хартлиб.  

Както се казва: Без коментар  ooooh! Явно са доста зле с продажбите си след като така безпардонно нарушават правилата на собствената си класация  Joy

# 34
От онлайн книжарници съм доволна от Книгомания. Ползвах ги преди няколко години за 2-3 книги. Куриерът ме намери на другия край на града. Бяха професионални. Поръчвала съм без проблем и от онлайн сайта Store.bg макар че те имат не само книжарница. Там съм намирала по-стари книги.

За отделни издателства ми е трудно да коментирам. От физическите книжарници харесвам Приятели. Предлагат добър избор, а ако нямат нещо в момента, го поръчват и доставят до 3 дни. Винаги съм успявала и да си приказвам с продавачките там за книги, да получа препоръки за български автори, за разлика от други книжарници.

Както писах на друго място, много бих искала повече български книжарници да предлагат електронни книги.

# 35
Иска ми се да повдигна темата с нещо положително.  Simple Smile

С много добри впечатления съм от издателство "Лабиринт". Подбират стойностни автори, правят качествено графично оформление, работят с добър екип - удоволствие е да четеш тяхно издание. Едно от малкото български издателства, чиято продукция купувам, защото смятам, че си заслужава.
Имат обаче още работа по сайта, не са добавили всичките си заглавия.

Както писах на друго място, много бих искала повече български книжарници да предлагат електронни книги.
И на мен, а също и повече издателства да започнат да правят електронни книги.

Общи условия

Активация на акаунт