Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 38

• 142 780
  • 829
  •   1
Отговори
# 435
  • София
 използвал ли е някой имуномодулатора на проф.Лебедев- Имунофан?

# 436
Belvedere, aз ползвам Имунофан. Не мога да кажа със сигурност дали помага, но се чувствам добре по време на химиотерапията. За третата вливка ме върнаха заради левкоцити 3.5, но бързо ги вдигнах. Хемоглобинът ми е в норма, като се има в предвид, че през челия си живот съм била с нисък хемоглобин и левкоцити.

# 437
  • София
Благодаря, didi111, ти коя форма използваш? Проверих, че в България се предлага под формата на спрей за нос.

# 438
Да, спрея ползвам.

# 439
  • София
Здравейте момичета , онзи ден приключих си химиото , олекна ми някак си , хвърлих си едно камъче зад гърба за да не се връщам  в това отделение никога повече.
Започвам лъчетерапията след 15-ти май.
Кога е удачно според вас да си направя костна сцинтиграфия и къде,
химиотерапевтите не могли да ми дадат направление, докторът ми също (не работи със здр. каса), но през личният лекар , през хирург примерно щяло да стане ....
Даже се чудя дали да не мина и лъчето и след 1-2 мес. от него да си го направя. Знам ли толкова облъчвания.
Аз също се оглеждам за имунофана ...няма да имам хормонотерапия , поради отрицателните рецептори, както и хера  е отрижателен. Та с лъчето приключвам с лекарското лечение.
Бъдете здрави , а тези които сега преминават през това кураж и успех. Hug

# 440
Здравейте отново момичета,

Понеделник започвам химиолечение.
Имам умеренодиференциран G2 рак на гърдата, 1,5 см, 4 лимфни възли са засегнати и то почти изцяло.
 Искам да ви попитам:
1)  дали има някой с толкова много засегнати лимфни възли...
2) и друго - назначена ми е химиотерапия 6 курса, а познавам момиче с 2 засегнати лимфни възли, преминало 8 курса химиотерапия
3) по принцип сега не правя костна сцинтиграфия в началото, а след лечнието, което за мен е пълна простотия. Откъде знаят, че нямам разсейки в органи/кости? А ако имам, това трябва д апромени и лечението...аз искам да си направя костна сцинтиграфия, и искам да ви попитам - някой от вас правил ли си е в началото? Преди химиотерапията ли? Аз вече нямам време - но по врме ена химиото може ли да си направя костна сцинтиграфия?

Питах за това и онколога-химиотерапевта, и хирурга си - нямам конкретен отгоор. Не се поемало от касата - това го разбрах. Нямало да имам разсейки...е, в това вече как да съм сигурна...
Успех, мили момичета!

# 441
Аз имах 10 засегнати лимфни възела и имах 6 курса химиотерапия с Таксотер.

# 442
Колко курса химии ще има го определя онколога на база на хистологичния резултат.Предполагам 8 курса дават на по-агресивните видове рак.
Баща ми е с умерено диференциан аденокарцином, 3 стадий, прави 6 курса.
Ако нямаш доверие на лекарите си направи скенер Peace
Според мен просто си под огромен стрес и  в главата и е пълна каша...  Hug

# 443
Даже се чудя дали да не мина и лъчето и след 1-2 мес. от него да си го направя. Знам ли толкова облъчвания.
Soffia, къде ще правиш лъчето? Аз се записах за лъчетерапия в ИСУЛ и ми дадоха един списък с изследвания, които трябва да занеса преди терапията. Този списък включва и сцинтиграфия.
Личната лекарка ми каза, че трябва да ми даде направление за ортопед или онколог, който пък да ми даде за сцинтиграфия.

# 444
  • София
В Исул и аз ще го правя доктора ми каза да нося всичко като документи , което имам до момента епикризи, изследвания и т.н. , но списък  никой не ми е давал. Предпочитам да отложа тази сцинтиграфия освен ако не е задължителна .... и аз незнам всичко с чингел да има вадиш от устите на тези лекари ...
  newsm78

# 445
Soffia - от рецепцията в отделението в ИСУЛ ще ти дадат списък с необходимите изследвания. Трябва да идеш там и да се запишеш ако не си го направила вече.

# 446
Здравейте девойки, мами, баби и сие днес имам питане -  Приятел се нуждае от информация за добър онколог в Пловдив за второ мнение. Можем ли да помогнем, ще бъда лично задължена Heart

# 447
Здравейте!

За съжаление приемате едно ново попълнение в мое лице.......

Днес ми бе първата химиотерапия, в Дървеница.......Дифузен Б-едроклетъчен лимфом СД 20+.......

# 448
  • В царството на игрите:)
Здравейте!

За съжаление приемате едно ново попълнение в мое лице.......

Днес ми бе първата химиотерапия, в Дървеница.......Дифузен Б-едроклетъчен лимфом СД 20+.......

Мама Цоцоланка, ти си ми слабост и от други групи и съжалявам за това, че си тук....Но и физически ще го преодолеем и духовно ще оцелеем...!

# 449
Мама Цоцоланка  Hug, чела съм че това е лечимо. Ще се справиш, ти си много силна!
 Биг баба, хирург-онколог ли се издирва или химиотерапевт? Аз съм оперирана от д-р Ваня
Балева и посещавам частния кабинет, но доколкото знам тя е специалист по гърди и кожа, но може пък и по други локализации да е добра, трябва да питам.

Общи условия

Активация на акаунт