Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 38

• 142 938
  • 829
  •   1
Отговори
# 540
На мен след 5тата година ми дадоха 50%, но не пожизнено, а казаха че трябва да се явявам на всеки две години, защото може да се появят нови заболявания и ето, за съжаление на почти седмата година болестта се върна отново Sad И всичко започва отначало... Cry

# 541
  • София
Възрастта на любовта е, като се пенсионираш по възраст. Демек, като станеш на 62 години  Joy Joy Joy Joy Мами, ще трябва да почакаш още 5 години.

# 542
А може ли в нашия случай някой да изкаже мнение - подадени са документи за пенсия, но явно процедурата се стопира за момента от болничните. В някакъв промеждутък между два болнични, може ли да се пенсионира лицето и да си получава пенсията - има навършени и години , и стаж. ТЕЛК налага ли се?
П.С.Предполага се и да поработва при възможност и желание, дай боже, след химиите.

# 543
Здравейте,
Искам да изкажа моята благодарност и горещо до препоръчам проф. Стефан Иванов. Завежда Катедра по Акушеро-гинекология към Медицински Университет Варна. Работи не само във Варна, а и в София. Оперира ме преди 7 месеца и ми спаси живота. Изключително сложна операция от тумор на матката, засегнати бяха и други органи в коремната кухина. Няколко месеца след отстраняването на раковите образования се чувствам добре. Още не мога да повярвам на късмета, да попадна на проф. Стефан Иванов. Изключително ангажиран и сърдечен лекар. Успокоява, вдъхва доверие и се грижи за пациентите. А невероятните му умения на хирург са неоспорими- доказателството съм самата аз и факта, че съм жива.
Благодарна съм му от цялото си сърце и винаги ще мисля за него е много топлота и признателност.
Истинско щастие е да имаме във Варна такъв онкогинеколог, с опита, ерудицията и професионализма на проф. Иванов.
Благодаря Ви, докторе и всичко най-добро!
Можете да го намерите тук.
http://www.stephan-ivanov-gynaecology.com/
Сигурна съм, че ще Ви помогне.

# 544
По въпроса с ТЕЛК на мен първата година ми дадоха 90% за рака 4% за кръвното и 4% за двустранната гонартроза. На втората година 90% за рака 2% за гонартрозата и 0% за кръвното, защото нямаха апарат да ми измерят кръвното, но пък имаше консултация с кардиолог в документите( не, че не пия хапове и кръвното ми да е станало идеално). Когато си вземах решението попитах лекаря, какво ще стане когато в този едногодишен период ще се пенсионирам Отговора "Ще отидеш до НОИ да ги уведомиш коя от двете пенсии предпочиташ да получаваш". Тъй като все още съм в отпуск и не съм ходила до НОИ реших да Ви попитам Получава ли се някакъв процент от другата пенсия?

# 545
  • София
Много благодаря за изчерпателните отговори, момичета!!!   bouquet

# 546
  • София
Здравейте,
Благодарна съм му от цялото си сърце и винаги ще мисля за него е много топлота и признателност.
Истинско щастие е да имаме във Варна такъв онкогинеколог, с опита, ерудицията и професионализма на проф. Иванов.
Благодаря Ви, докторе и всичко най-добро!
Можете да го намерите тук.
http://www.stephan-ivanov-gynaecology.com/
Сигурна съм, че ще Ви помогне.

Kате,

извинявам се предварително ако наистина си пациентка,но не ми се вярва.Сигурна съм,че д-рът е спасил много жени и е чудесен,но не ви прави чест да се рекламирате така тук.
Пък и си объркала темата.Тук повече се харчат мамолозите  Laughing Laughing

# 547
  • София
Кате, не се сърди  на моята забележка, но туморите са образУвания, а не образОвания.
Иначе за рекламата... всеки може да си рекламира доктора, щом е доволен. Но малко е притеснителен факта, че има лек привкус на търсене на пациенти. Може и да не съм права.

# 548
Здрабейте момичета ,да пиша и аз как мина първата вливка с доцетакса.Първите два дни горе доло добре после два дни лека температура и болки в ставите .Но днес една седмица след вливката много ме болят пръстите на ръцете и имам бодежи в гърба и гърдите .Който е минал да каже ще отшумят ли болките в пръстите и ноктите на ръцете или ще е така до края на вливките.

# 549
Лакирай ноктите с тъмен лак- и на ръцете, и на краката. Относително е това с болката - мен ме заболяха на последната вливка и минаха за един месец. 3 месеца след последната вливка имах проблем с ноктите на краката.

# 550
  • София
Силна жена си, виждам от ника ти. Всичко това е в резултат от химийките, но ще отшуми. Ще премине, пак ще дойде и така, до края на терапията.
Докато пишех, погледнах поста на Туиг.
Седем години след последната химия ноктите на краката ми са като на глиган. Но моите химии са много и не зная...
Но мисля, че нямам проблем или това е най-малкия, за който да мисля.

# 551
И аз така - тези неща хич не са ми проблем. Ама Хули, това нашето е от позицията на времето. Като са му нови на човек всички тези неща и си е плашещо.

# 552

Kris777 - ако си търсила мнение от дцент Поповска от Плевен, тя е една от най-добрите и много лекари ми казаха, че ако имам нейното мнение, друго не ми трябва. Аз съм от Сф и не стигнах до Плевен. Първо мнение търсих о тлабораторията на Токуда, д-р Даковска - всички са мн доволни и от там. После потърсих второ мнение от Трансхеликс на д-р Петров-мнението съвпадна с това на Токуд.

Благодаря за информацията. Потърсих в нета информация за доцент Поповска и  Д-р Полина Дакова и разбирам, че са ръководители на лаборатории. Като такива те ли извършват изследванията. Предполагам лабораторията в Плевен е само една и допълнителното изследване, което е пратено в Плевен е в лабораторията на въпросната доктор Поповска.
 Още нещо след готов резултат от хистология да търся ли второ мнение за схемата на лечение или това решение се преценя лесно от кой да е лекар в диспансера. Чета, че в МБАЛ Надежда предлагат второ мнение за схемата на лечение. Да имате други предложения евентуално?

# 553
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Здравейте,

ще се опитам да бъда максимално кратка.
През 2001год. съм оперирана от карцином на шийката на матката, след операцията ми проведоха лъчетерапия, а после две години пих хормони. Правех няколко години тумормаркери, но тъй като за този вид рак те не се правеха в България, а ги изпращаха в Германия резултатите пристигаха за около 45 дни , а аз умирах от притеснение за резултатите по 45 пъти на ден и след петата година взех решение стига толкова трябва да продължа живота си и тази история остана зад гърба ми. Това е предисторията.
И така продължих сякаш нищо никога не се е случвало до една вечер в която кротко полегнала на дивана пред телевизора, скръстила ръце върху гърдите си осетих лека болка в гръдната кост. Опипах мястото и ужас напипах две бучици приблизително с кръгла форма и нещо издължено което отиваше към зърното на гърдата. Още на другия ден направих ехограф при лекарка  която работи в Онкодиспансер и тя ми съобщи новината от която се страхувах, ГАДЪТ се беше върнал след 14 години. Последва операция, казаха ми че няма нищо обезпокоително резултатите са обнадеждаващи, първи стадий, няма метастази , няма нищо в линфните възли, но не мога да разбера защо са ми назначили химиотерапия и лъчетерапия,  имам чувството че лекарите нещо премълчават.Изследванията имат следните резултати HER”-”, ER ”-”,  PR”-” тройно негативни и Ki-67  е 35% .Това което разбрах е че  няма да се повлияя от хормонотерапия, но не разбрах какво всъщност означават Ki-67 - 35%
Молбата ми към вас е с прости човешки думи пообяснете ми какво означават тези резултати, лекарите ме заливат с медицински термини.
Не съм от страхливите, вече съм гърмян заек, думичката РАК отдавна не ме плаши, но нали знаете ............

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 01:02 от miki@

# 554
Ki67 е маркер за клетъчна пролиферация. В общи линии показва колко клетки се делят активно към момента. За сравнение при нормалната тъкан този маркери е около 4, ако не ме лъже паметта. Доколкото съм запозната самостоятелно не може  да служи за определяне на прогнозите от заболяването. Част е от пакета изследванията, които се правят в много страни, за да решат дали да правят на някой химиотерапия или не. На базата на този маркер и някои други неща се определят две групи със заболяването - Луминал А и Луминал Б -  но това са неща  познати основно на лекарите и доколкото знам служат само за статискика. Не го мисли това Ki67 сега. Един такъв самостоятелен резултат не означава нищо (между другото това не е много висока стойност) - ходи си прави терапията и всичко ще е наред. Познавам хора със стойност на този маркер 90. И са си добре и си живеят живота.
Er и Pr  са естроген и прогестерон рецептори - при теб няма такива. Т.е. животното не се храни с естрогена и прогестерона в организма ти. Не поджлежиш на лечение с хормонални препарати.
Her2 - карцинома не е Her2, т.е. не подлежиш на лечение с херцептин или други подобни препарати.
Т.е. правиш само основната химиотерапия без последващо лечение, което обикновено се прави, когато са положителни някои от тези показатели. 

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 08:24 от Tuig

Общи условия

Активация на акаунт