Математически турнири - 30

• 84 579
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
А,ето и два максимални резултата във Варна във втори клас. Браво на децата! Значи има и такива, които са я решили пустата последна задача. Браво! Peace

Е, то решили я има, но обосновката във вида, в който я искат е малко пресилена.

Ще търся начин да "избягам" от работа, защото ми е интересно да видя именно точкуването на 10-та задача - дали са й 10 т. за нея, което е повече от очакваното от мен предвид обявените критерии за оценяване.

Същото се отнася и за последна задача в 3ти клас - спокойно може да се реши и от второкласник, но разказчето, което трябва да се спретне после.... не е ли по-правилно върховете на триъгълниците да се обозначат и така да се опише маршрута вместо да се пишат пътеписи.

Имам въпрос относно един турнир, който като цяло не се коментира тук - става дума за "Димо Малешков", тъй като се счита за национален, децата, които не са от Пловдив трябва да пътуват до там или има други варианти за явяване. (Към момента компютърът ми прави номера и не ми отваря линковете, които изнамерих).

# 121
  • Варна
Ще търся начин да "избягам" от работа, защото ми е интересно да видя именно точкуването на 10-та задача - дали са й 10 т. за нея, което е повече от очакваното от мен предвид обявените критерии за оценяване.

Аз мисля ,че критериите са ориентировъчни само и не изискват дословно така да е записана задачата.
Моят например като ги видя каза,че не я е описал изобщо по този начин ,но си има пълен брой точки на последната задача.(говоря за 4ти клас ,но така или иначе това няма значение) Та гъвкави са и там проверителите!  Wink

# 122
По-скоро имам предвид, че обосновката трябва да е математически запис, а не литературно съчинение.

# 123
  • най-шареното място
Приемат и обяснение с думи, понеже не очакват всички да са научени да описват както ти очакваш.
Дават точки за аргументация независимо от начина на представянето ѝ. За мен това е плюс.

# 124

Да,ама няма още или поне аз не виждам.Има само "Очаквайте класирането на 18.12."

# 125
  • у дома
Има ли повишаване на сложноста на задачите На КМС тази година и за класовете 5-7?
Няма струпвания в първите места както на Салабашев.
За 2 и 3 клас последната 10 е по-нестандартна от предишни години...4,5 и 6 не съм стигнала да гледам,а  7 клас ми се струва една идея по-сложна от предишни,но погледната отгоре-отгоре,без да се задълбоча  Hug

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 12:06 от svetlaem

# 126
Доколкото съдя по резултата на малкия, за верен отговор на 9-та задача в 3-ти клас е зачетен отговор 6. А при така зададеното условие на задачата определено това не е верния отговор. Както и да е, май почти няма състезание без подобни изпълнения.

И това доста дразни,както и да е.
Дано в 4 клас да няма такива грешки.

# 127
# 128
  • София
Обобщено класиране за Салабашев до Коледа дали ще има, че ми е интересно дали ще има 70 или 100 медала за 6 клас  Laughing

# 129
  • най-шареното място
Написали са 24-ти.
Можеш да захванеш да броиш ако толкова нямаш търпение Wink

# 130
Обобщено класиране за Салабашев до Коледа дали ще има, че ми е интересно дали ще има 70 или 100 медала за 6 клас  Laughing
Толкова ли са високи резултатите?

# 131
  • София
Написали са 24-ти.
Можеш да захванеш да броиш ако толкова нямаш търпение Wink

О, имало дата, чудесно! На Бъдни вечер някой ще работи , вместо да свива постни сърмички Simple Smile
Не мога да броя до толкова  hahaha
За 6-ти клас ще са толкова вероятно, освен ако не дадат само златни медали.

# 132
  • най-шареното място
Бургас, Пловдив и Варна са 30-тина общо.
Датата е от листа със задачите.

# 133
  • София
Има ли повишаване на сложноста на задачите На КМС тази година и за класовете 5-7?
Няма струпвания в първите места както на Салабашев.
Според мен - да. За пети клас говоря, за останалите нямам наблюдения. Задачите не са елементарни.

# 134
  • най-шареното място
Благодаря на Ирина и Svetlaem!

Aз бях иненадана от класирането. За задачите не ми остава време.

Общи условия

Активация на акаунт