Домакини 46 / Коледа на вратата чука, идва година на здраве и сполука

• 45 344
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро.
Честито Богоявление на всички!
Ма ко, как е купонът? А Шефът? Wink
Аз снощи си направих ритуала с водата, оставих я да пренощува и сутринта пих от нея и си измих очите. Измих и на Ванко и на мм, а на Деичка забравих  Embarassed Чак после се сетих за нея, милата, все я забравяме значи. Нали е най - мънинкото....Пък ако станат 3, не знам какво ще правя  Joy
Имам и въпросче - реших за утре да направя фаршировани яйца (ЛюскаHug ), обаче искам да си ги сваря от днес. Дали ще има проблем? М?

# 586
  • при късмета
Честит празник на именицитие и на всички празнуващи Богоявление! На всички пожелавам най-вече здраве, другото само ще дойде

Като ги гледам как се мятат в тази студена вода, направо ме втриса, бррр

Смърфи, вземи някакви мерки, че доста време изкара болна
Люска, днес ли беше вашето Рождество или утре?

Цял ден ще се занимаваме с шефа до празненството довечера. Още пия кафе и се размотаваме

# 587
  • София
Днес е бъдни вечер Peace

# 588
Вио смело ги вари днес и си ги обели - слагаш в купичка със свежо фолио и в хладилника. Аз винаги си правя заготовките, за да не ми е напрегнато следващия ден. За другия ден ще ти остане да ги разрежеш, да направиш крема и ад ги напълниш, но по-късничко, за да не хващат коричка. Варените яйца ми стоят в хладилника до 4 дни и не сме имали проблем.
Ма ко тежък ден ти се очертава  Heart Eyes

# 589
Мерси, Лейдибърд. Така си и мислех - че няма да има проблем, ама викам да се допитам до по - опитните  Heart Eyes
Марче, забравих да те поздравя! Браво, ти си нашата гордост  Hug

# 590
Добър ден!
Ма ко, да е много здрав и щур малкият рожденик.   bouquet
Благодаря, момичета, за идеите вчера. В крайна сметка сложих едни пържолки и изпекох картофи.
Сега правя грах, а след малко мисля да сложа и макарони на фурна. Никога не съм правила, дано не се изложа.
Честит празник на всички именници. Моят баща също празнува, но ще се почерпим друг ден, че няма как да пътуваме в средата на седмицата, че сме и с малки деца.( аз и сестра ми).

# 591
  • София
Здравейте, приятелки!
Честито Богоявление!
Днес и утре са си  направо Нац. празници на народа...  Joy
Вио, ми то като маймуна с колело си бях, та затова и си заслужавам поздравленията.. Joy Joy
Ста-ди, макарони на фурна е хубаво да направиш, но ще си разреша да ти дам непоискан съвет. Две шепи сварени макарони не повече + 10 бр яйца + 8 с.л. захар+ 1 л прясно мляко и печеш. Стават разкошни.
Няма какво да правя и отивам на разкрасителни процедури.
Приятен!

# 592
Марче, благодаря за съвета. Макароните ми са малко наистина, но не знаех, че трябва да сложа толкова много яйца и мляко. Но ще ги направя така и ще пиша после резултата.

# 593
Ма ко-да ви е жив и здрав рожденика!!!  bouquet
Честит имен ден и на всички празнуващи!!!Здраве и много късмет през годината.
Ние вече влезнахме в ритъм с ранното ставане и днес пихме кафе,излезнахме да гледаме хвърлянето на кръста във водата и после  седнахме да се стоплим в едно заведение на бързо с мм и на центъра минахме да погледнем празника-имаше освещаване на знамената на военните и после народна музика.Минахме през черквата,запалихме свещички и си взех светена вода.Като се прибрах се зимихме и напръсках стаите-и животинките. Wink
Сега се чудя какво да готвя за вечеря,за обяд има  ядене.
Опитва се да изгрее слънце сега,а одеве прехвърча сняг-ние си нямаме тази година още. Crossing Arms
Лек ден момичета!!!

# 594
И аз съм вече в ритъм - пия второ кафе   food010 smile3546
Разходката беше прекрасна - много лек дъждец, топъл ветрец - мирише на пролет  Joy
След кафето ще хуквам да пазарувам, че с тези празници магазините бяха празни откъм стоки и пълни с хора  hahaha За днес съм решила едни гръцки кюфтаци да направя, че ми е супер лесно - като мързеливото руло Стефани на Ма ко  Joy Само дето каймата се омесва с малко сирене, кашкавал, маслинки, лук, яйца и подправки - правиш на кюфтаци и печеш в тавата в/у пекарска хартия - телешката кайма така най върви у дома, а и за мен е супер - не вися на тигана  Joy

# 595
Ма ко, да ти и живо и здраво момчето! Много поводи за гордост и радост да ти носи!

Ей, ама никъде не се изтървахте да кажете на колко става, имам "градина" за жокер и толкова...

Честито Богоявление и честито на всички, които празнуват днес имен ден!

Аз не сложих вода. Не можах да измисля къде да я изнеса. Пред спалнята имаме един навес, но някак ми се струва, че под него нямаше как да стане достатъчно вълшебна, а навътре в градината да отивам посред нощ ми се стори страшно. Отделно, че имаше много гъсти облаци и Луната не се виждаше. Единствено бях решила, че ще е в стъклен буркан. Абе, истината е, че не го усетих и не ми дойде отвътре.

Смърфи, да оздравяваш бързо! Hug
Стади, "едни пържолки" винаги звучат добре Laughing
Тити, стискам палци да останеш доволна от прегледа в Бг. Praynig При някое варненско светило ли ще ходиш?
Марче, да те направят поразително красива. Laughing
Лейди, Тити, ползвате ли тук сребърна вода и каква, откъде? Искам да чистя очите на дребното с нея. План Б ми е племенника да ми донесе, но той лети след 10 дни.

Имам баница от снощи, тук някой я спомена и аз направих, а тя винаги се цени, имам торта от онзи ден... нямам да готвя. Едно излизане по задачи ме чака.

# 596
Блу мен хич ме няма по лекарствата  hahaha Даже не знам какво е сребърна вода  newsm78

# 597
Не е лекарство, Лейди, Аз лекарствата още си ги знам. Но май не е популярна тук, защото и една майка от класа, на която залагах надежди за информация, не знае за нея. Но сега отивам до сърджърито и до него има аптека.

# 598
Защо ще й промиваш очичките? Малкия имаше вътрешен ечемик преди години и съм промивала с отвара от лайка - това ми препоръча офталмолога.

# 599
Блу ползвам сребърна вода ,но имам от бг.
Тук не ми се е налагало да купувам.
Аз я ползвам главно да правя капки на Емо като го хване хрема.
Лейди измиват се очите с нея за да не хваща болести училищни.Незнам до колко помага тоя метод.
На преглед в петък съм си тук в Лондон.Няма да им дам в бг 100 лв да ми кажат един пол.
Ако ще да не го знам докато родя.

Общи условия

Активация на акаунт