Отговори
Здравейте мили момичета!

Бих искала да споделя с Вас своя "проблем". На 28 години съм, цял живот съм имала нередовен цикъл, поради спазване на различни диети, прием без прекъсване на противозачатъчни и прекаляване с тренировки. По принцип съм в отлично физическо здраве, рядко боледувам. Преди няколко месеца личната ми гинеколожка ми препоръча изследване за яйчников резерв и щитовидна жлеза и ме насочи към клиника "Афродита". Там установиха, че като цяло нямам проблем с изключение на ограничен фоликулен резерв. След поредица от изследвания и Лапароскопия, ми назначиха стимулация на яйчниците с Мерионал и Естрофем по схема.Заключението е, че без подобна стимулация трудно достигам до Овулация. С мъжа ми не се пазим от няколко месеца,той също се изследва,при него всичко е наред, сперматозоидите са с 60% подвижност,но ме увериха че това е ок.  Сама си правя инжекциите,ходя редовно на преглед,при достигане на желана големина на фоликулите, докторът ми направи схема, по която да опитваме вкъщи 3 дни поред,следваше въздържание 14 дни до теста и прием на Утрогестан. Уви, тестът беше отрицателен. Следващия месец доктора каза, че няма място за притеснение, но трябва да продължаваме. Минах към 2 инжекции дневно, 2 седмици, последва отново позната схема и любов по график, което доста напряга мъжът ми, според него всичко това е излишно, при положение, че нямам диагностициран проблем, аз обаче много се напрягам и тормозя. Усещам, че това се превръща във фикс идея, а знам, че това не се отразява добре при желание за бебе. Мъжът ми настоява, ако нищо не стане, да не продължавам с инжекциите, а аз не знам какво да правя! Моля Ви, ако някоя от Вас е преживяла нещо подобно, помогнете ми със съвет или мнение. Имам седмица да разбера резултата, както и да реша как да продължа...

Благодаря Ви!

# 1
  • София
Предписаното ти лечение е безумно, аз такова нещо за първи път чувам. Сменяй овреме лекаря.

# 2
Здравей,
с лениви яйчници  без лекар  ....
Ще ти кажа за мен  14 години опитвахме за чудо( незнам това  за изнервящото  ли е )  . Забременях благодарение на такава стимулация но с по различни лекарства от първия път .(костилбегит,естрофем,прегнакеар , инофолик и метрогама прегнил ) Секс 4 дена но пък не са ми казали въздържание . за съжаление бях бремена само до 7м. Сега пак минах 1 месец стимулация , не забременях . Сега права 2 месец ако не забременнея .Доктора има друг план с друга стимилация .
Успех ти желая

# 3
  • София
да стимулираш месец след месец с гонадотропини, без почивка и без приложение на поне някакъв метод за асистирана репродукция, при наличие на диагноза за изчерпващ се яйчников резерв.... това е анти-професионално (ако, разбира се, ситуацията ни е съобщена правилно и достоверно).

# 4
  • София
Мен за такова домашно бебеправене са ме стимулирали с клостилбегит и след овулацията дуфастон. Стимулацията ми за инвитрото беше само с мерионал, следене на фоликулите през ден, а също и хормони. На мен също ми се вижда абсурдно подобно поведение  ooooh!, а ограниченият ЯР е много сериозно състояние и трябва много да се внимава със стимулациите, защото няколко подобни може да доведат до изчерпване на ЯР.

# 5
Това три дни кекс ми е ясно, но защо е необходимо това 14 дневно въздържание след това newsm78

# 6
Аз също съм с диагноза ''лениви яйчници'', поставена, когато бях на около 22-23 години - нередовен цикъл и никаква овулация. Още тогава пробвахме с тогавашния лекар стимулация с клостилбегит, която не даде никакъв резултат и ми беше казано, че ако искам дете, ще трябва доста да се постарая. Ами когато реших, че времето е дошло, отидох в специализирана клиника, направиха ми изследвания, предписаха ми стимулация с пурегон и прегнил за таймиране на овулацията и резултатът беше две стимулации, две инсеминации, две бременности и едно прекрасно момченце. Първата бременност завърши в шестия месец, но появилият се проблем няма нищо общо с яйчници, хормони и подобни.

След като те стимулират с нещо, ми се вижда абсурдно да се разчита само на секса.

# 7
Това три дни кекс ми е ясно, но защо е необходимо това 14 дневно въздържание след това newsm78

И на мен това ми е интерсно да разбера  Simple Smile)) дано да намерим отговор

# 8
Мило момиче, НЯР е доста сериозен проблем при жената и не го подценявай. Но не се и отчайвай. При повечето жени изчерпването не става за един цикъл, може да стане за месеци, години. При всяка жена е различно. Знай само, че нямаш много време и всеки месец е от значение. Не си дала много информация като резултати на репродуктивни хормони и другите стандартни изследвания, но в случая това не е важно. Аз забременях със същата стимулация и резултата е успешна бременност. При НЯР идеята е по-слаба стимулация и постигане на овулация с поне една качествена яйцеклетка, т.е.идеята е организма сам да се справи след едно лекомпобутване така да се каже. Ако не последва ефект се преминава към стимулация с ин витро. Аз например избрах направо второто, защото нямах време за губене а и годините са ми много. Но ти си млада и имаш шанса да имаш не само едно, но и повече деца. Организма ти ще реагира много по-добре. В някои клиники направо предлагат донорство, на мен на две места ми го предложиха, ти имаш късмета, че поне с това не си се сблъскала. Лекаря не ти ли предложи ин витро или инсеминаци, че нещо не се разбира от поста ти. Или ти отказваш. А колкото до това какво можеш да очакваш, разбира се мисли и очаквай най-хубавото. Лошите мисли и нерви само могат да ти навредят. И още нещо не винаги нещата стават от първи опит, но аз ти го пожелавам от сърце.

# 9
Здравейте скъпи момичета,
Благодаря за обърнатото внимание и мнения.  Значи след първия месец стимулация, яйчниците ми се "Събудиха" както каза доктора, имаше няколко фоликула и една или две годни яйцеклетки, след втория месец, вече имах 3 яйцеклетки, годни за оплождане. Засега доктора казва, че няма нужда от ин витро, но ми предложи инсеминация, за по-голяма успеваемост и да не "изтървем" годните яйцеклетки. Мъжът ми обаче отказа, той е убеден, че нещата ще станат по естествен начин и няма диагностициран проблем, който да ни притеснява.
А относно въздържанието през 2те седмици след овулацията, докторът ми обясни, че през този период, ако има оплождане, ембриона се придвижва до матката и се закрепя там, а при конвулсии на матката, предизвикани от оргазъм, може да не се закрепи или да остане в тръбите и да стане извънматочна бременност.
Попитах доктора ми за всички други стимуланти, за който прочетох и чух от Вас, но той ми казва, че Мерионал ме повлиява добре и е правилен за мен. Какво е вашето мнение, да продължавам ли.....

# 10
Аз съм пациент на д-р Баев в Афродита и преди няколко дни се потвърди, че след трансфер съм бременна.
При мен е по- сложно защото имам два спонтанни аборта и до края нищо не се знае. Убедена съм, че д-р Баев е предписал най-правилното за твоя случай лечение защото всичко е строго индивидуално и съобразено спрямо изследванията и диагнозата на всеки. Това е моят съвет. Желая ти успех.

# 11
Аз бих те посъветвала да направиш инсеминация така наистина се увеличава шанса за бременност. Не мога да разбера логиката на мъжа ти - съгласен е да приемаш хормони, което не е никак безобидно, а е против една обикновена манипулация, все едно ти взимат влагалищен секрет. Освен това не е много скъпа в сравнение с ин витрото например. Аз, разбира се, ти пожелавам да не стигаш до тази дилема и след седмица да се похвалиш с две чертички! Успех и да се случи най-хубавото!

# 12
Мило момиче, НЯР е доста сериозен проблем при жената и не го подценявай. Но не се и отчайвай. При повечето жени изчерпването не става за един цикъл, може да стане за месеци, години. При всяка жена е различно. Знай само, че нямаш много време и всеки месец е от значение. Не си дала много информация като резултати на репродуктивни хормони и другите стандартни изследвания, но в случая това не е важно. Аз забременях със същата стимулация и резултата е успешна бременност. При НЯР идеята е по-слаба стимулация и постигане на овулация с поне една качествена яйцеклетка, т.е.идеята е организма сам да се справи след едно лекомпобутване така да се каже. Ако не последва ефект се преминава към стимулация с ин витро. Аз например избрах направо второто, защото нямах време за губене а и годините са ми много. Но ти си млада и имаш шанса да имаш не само едно, но и повече деца. Организма ти ще реагира много по-добре. В някои клиники направо предлагат донорство, на мен на две места ми го предложиха, ти имаш късмета, че поне с това не си се сблъскала. Лекаря не ти ли предложи ин витро или инсеминаци, че нещо не се разбира от поста ти. Или ти отказваш. А колкото до това какво можеш да очакваш, разбира се мисли и очаквай най-хубавото. Лошите мисли и нерви само могат да ти навредят. И още нещо не винаги нещата стават от първи опит, но аз ти го пожелавам от сърце.

Здравей Devika,
Тъй като и аз съм с почти ИЯР,а минах три стимулации с Клостилбегит,в последствие пункции,а само една годна яйцеклетка и в последствие ембрион( ние ги замразяваме ).
Започнах да изпадам в отчаяние,защото ме притесняват годините.
След първата стимулация с Клостилбегит,която доведе до един ембрион,като че ли нещо се обърка от там нататък.Правя по 2,3 фоликула,от които само един оцелява до яйцеклетка,но и тя се оказва негодна.
В края на Януари продължавам пак,но вече смятам да попитам докторката за друга стимулация.
Другото,което е,че започнах да си мисля за донорска яйцеклетка- но и там се чака много.
Стимулации с Мерионал , какво е, това дупчене със спринцовки ли е ?
При теб как минаха нещата ?

Благодаря ти!

# 13
Здравей,
аз със стимулацията с мерионал образувам и то барзо,2-3,4 фоликула,вижда се че има яйцеклетка,но от там не се знае какво става и защо не се опложда,дали сперматозоидите не могат или просто е негодна,не е ясно, а и без пункция няма кой да каже. Питах моят лекар за Клостилбегит, както и за други, но той ме уври, че Мерионал е добре, защото повлиява много добре и лигавицата и яйчниците и въобще цели процес, което е така, просто все още няма резултат... Да, неприятното на мерионал е че е на инжекции,всеки ден. Решила съм този месец да си направя Генетичен тест, както и имунологичен, да видим и там какво ще излезе..
Попитай в твоята, или в друга клиника, дали да не опиташ с мерионал или нещо друго, да видим какво ще ти кажат. Успех!!!

# 14
Ще следя темата с интерес, предстои ми преглед при д-р Баев. Знам че всичко е индивидуално, но  опита е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт