Бих искала да споделя с Вас своя "проблем". На 28 години съм, цял живот съм имала нередовен цикъл, поради спазване на различни диети, прием без прекъсване на противозачатъчни и прекаляване с тренировки. По принцип съм в отлично физическо здраве, рядко боледувам. Преди няколко месеца личната ми гинеколожка ми препоръча изследване за яйчников резерв и щитовидна жлеза и ме насочи към клиника "Афродита". Там установиха, че като цяло нямам проблем с изключение на ограничен фоликулен резерв. След поредица от изследвания и Лапароскопия, ми назначиха стимулация на яйчниците с Мерионал и Естрофем по схема.Заключението е, че без подобна стимулация трудно достигам до Овулация. С мъжа ми не се пазим от няколко месеца,той също се изследва,при него всичко е наред, сперматозоидите са с 60% подвижност,но ме увериха че това е ок. Сама си правя инжекциите,ходя редовно на преглед,при достигане на желана големина на фоликулите, докторът ми направи схема, по която да опитваме вкъщи 3 дни поред,следваше въздържание 14 дни до теста и прием на Утрогестан. Уви, тестът беше отрицателен. Следващия месец доктора каза, че няма място за притеснение, но трябва да продължаваме. Минах към 2 инжекции дневно, 2 седмици, последва отново позната схема и любов по график, което доста напряга мъжът ми, според него всичко това е излишно, при положение, че нямам диагностициран проблем, аз обаче много се напрягам и тормозя. Усещам, че това се превръща във фикс идея, а знам, че това не се отразява добре при желание за бебе. Мъжът ми настоява, ако нищо не стане, да не продължавам с инжекциите, а аз не знам какво да правя! Моля Ви, ако някоя от Вас е преживяла нещо подобно, помогнете ми със съвет или мнение. Имам седмица да разбера резултата, както и да реша как да продължа...
Благодаря Ви!