Отговори
# 15
MOLLY1321 не мога да разбера мъжът ти правил ли си е спермограма, ходил ли е на уролог. Да не го е страх , че и при него има проблем и за това да отказва инсеминация . д-р Баев сигурно е обърнал внимание и на тази възможност. 

# 16
Дали сперматозоидите могат ще се разбере само ако и мъжът ти се изследва. Всичко останало е гадаене. Трябва задължително да се прегледа и той.

# 17
Прави 2 спермограми,едната около 40,жтората с 60 %  активни/подвижни сперматозоиди. почвам а се притеснявам,че може да имам т.нар. Враждебна слуз или клетки убийци или пък генетичен проблем... Смятам да си направя и тези изследвания този месец. Иначе при последната стимулация се образуваха 4-5 фоликула,2 по-големи, направиха ми инжекция Хлориомом за спукване, но след 3 дни се оказа,че още не са се спукали и са нараснали до 27-30мм, по 3 във всеки яйчник. Идеални за пункция...но уви трудно да се предвижат по естествен път... това е резултат от Мерионала. Направихме втора инжекция за спукване,нямам идея какво се случва сега...остава да почакам 2те седмица, но нямам голяма надежда,че нещо ще се получи..
започвам да се замислям за замразяване на яйцеклетки, тъй като мъжът ми отказва инсеминация, камо ли пък инвитро...

# 18
Спермограмата му е много добра, не мога да разбера, мъжът ти защо отказва инсеминация.
Съветът ми е да се съветваш с  д-р Баев, а не сама да се натоварваш. Не губи надежда, а вярвай, психическата нагласа е изключително важна.
Аз също имам замразени яйцеклетки, а при твоята диагноза е задължително.

# 19
Това ми звучи малко безумно - би следвало като те тъпче с лекарства за стимулация поне да предвиди някаква АРТ процедура, още повече че си с намален резерв.Въпросните лекарства не са бонбонки и не могат да се приемат непрекъснато. Още повече преди да се пуснат основния пакет изследвания, в това число генетични и имунологични.

С най-добро чувство ще ти препоръчам да си смениш клиниката. От това което чета в нета въпросната Афродита е някакъв пълен абсурд  по много показатели.

# 20
Vespers безумно е само твоето изказване, явно четеш между редовете без нищо да разбираш.
Авторката ясно е казала, цитирам
"започвам да се замислям за замразяване на яйцеклетки, тъй като мъжът ми отказва инсеминация, камо ли пък инвитро"
Аз съм пациентка на д-р Баев и мога да ти кажа, че е рядко срещан професионалист. Надявам се, че  препоръките ти са провокирани от невежество, а не от чиста комерсиална цел. 

# 21
Не съм съгласна, Vespova!!! Момичето още в първи пост е написало, че е с ограничен резерв.
За замразяване съм с "две ръце", поне докато съпругът ти се съгласи на някаква по-надеждна манипулация   bouquet

# 22
Vespers безумно е само твоето изказване, явно четеш между редовете без нищо да разбираш.
Авторката ясно е казала, цитирам
"започвам да се замислям за замразяване на яйцеклетки, тъй като мъжът ми отказва инсеминация, камо ли пък инвитро"
Аз съм пациентка на д-р Баев и мога да ти кажа, че е рядко срещан професионалист. Надявам се, че  препоръките ти са провокирани от невежество, а не от чиста комерсиална цел. 

Не знам какъв "рядко срещан професионалист" е въпросния доктор, но ако на мен се опита да ми предпише такова лечение няма да стъпя повече в тази клиника. Невежество е да не ти е ясно че не можеш да поставяш лекарства за стимулация неясно колко време, още повече при намален резерв, без тази стимулация да е част от АРТ процедура. Това е абсолютна глупост и ако продължава на този режим рискува да си навлече допълнителни проблеми и да влоши съществуващия НЯР.

Същата глупост е изказването ти, че видите ли, пациента не искал инсеминация или инвитро и затова докторът бил изписал това лечение. Пациента може да иска или да отказва каквото си прецени, но не виждам как това оправдава посоченото безумно и рисково лечение, тук проблема е изцяло в компетентността на лекаря-

В заключение, ще ти напомня приказката за крадецът вика - дръжте крадеца  Mr. Green Най-вероятно теб те свързват комерсиални цели въпросния "рядко срещан професионалист"  Joy, дето изписва здрава стимулация на месечна база и те праща да си правиш секс вкъщи. Което пък мен хич не ме касае, просто видях питането на авторката и си казах мнението по безумното лечение което е предписал.

# 23
Не съм съгласна, Vespova!!! Момичето още в първи пост е написало, че е с ограничен резерв.
За замразяване съм с "две ръце", поне докато съпругът ти се съгласи на някаква по-надеждна манипулация   bouquet

С кое не си съгласна, аз също я съветвам да си замрази яйцеклетки и до колкото разбирам, това е съвета и на д-р Баев, но той не може да го направи без нейното съгласие.
Пак цитирам авторката:
 Засега доктора казва, че няма нужда от ин витро, но ми предложи инсеминация, за по-голяма успеваемост и да не "изтървем" годните яйцеклетки. Мъжът ми обаче отказа, той е убеден, че нещата ще станат по естествен начин и няма диагностициран проблем, който да ни притеснява.

# 24
Момичета ,здравейте. Днес след 4-тото ми посещение при гинеколог за 1 месец с цел да следим овулацията и по-точно дали изобщо има такава, се оказва че няма овулация. Година и половина пиех Ясмин и Инофолик заради поликистозни яйчници. След това за 1 година имах 3-4 цикъла с Прогестерон.За финал решихме 3 месеца да пие Логест уж за рестарт на яйчниците и още на първия месец след него резултат няма. Гинеколожката каза че съм за Клостилбегит , но не искала тя да ми изпише схемата а някоий гинеколог по репродуктивни проблеми. Обясни ми че нямало никой в Пловдив , който да работи със здравната каса. Насочи ме към клиниките "Селена" , "Бора" , но не познавам специалисти в областта. Незнам вече към кого да се обърна . Моля дайте ми кординатите на специалист , който вие познавате за да успеем на финала да стигнем до мечтаните две черти. Благодаря   bouquet

# 25
  • София
Момичета ,здравейте. Днес след 4-тото ми посещение при гинеколог за 1 месец с цел да следим овулацията и по-точно дали изобщо има такава, се оказва че няма овулация. Година и половина пиех Ясмин и Инофолик заради поликистозни яйчници. След това за 1 година имах 3-4 цикъла с Прогестерон.За финал решихме 3 месеца да пие Логест уж за рестарт на яйчниците и още на първия месец след него резултат няма. Гинеколожката каза че съм за Клостилбегит , но не искала тя да ми изпише схемата а някоий гинеколог по репродуктивни проблеми. Обясни ми че нямало никой в Пловдив , който да работи със здравната каса. Насочи ме към клиниките "Селена" , "Бора" , но не познавам специалисти в областта. Незнам вече към кого да се обърна . Моля дайте ми кординатите на специалист , който вие познавате за да успеем на финала да стигнем до мечтаните две черти. Благодаря   bouquet

Ето този център и този лекар мога да препоръчам с чиста съвест от личен опит:
http://www.invitro-plovdiv.com/

д-р Васил Даскалов - изключително компетентен и почтен лекар.

# 26
Прави 2 спермограми,едната около 40,жтората с 60 %  активни/подвижни сперматозоиди. почвам а се притеснявам,че може да имам т.нар. Враждебна слуз или клетки убийци или пък генетичен проблем... Смятам да си направя и тези изследвания този месец. Иначе при последната стимулация се образуваха 4-5 фоликула,2 по-големи, направиха ми инжекция Хлориомом за спукване, но след 3 дни се оказа,че още не са се спукали и са нараснали до 27-30мм, по 3 във всеки яйчник. Идеални за пункция...но уви трудно да се предвижат по естествен път... това е резултат от Мерионала. Направихме втора инжекция за спукване,нямам идея какво се случва сега...остава да почакам 2те седмица, но нямам голяма надежда,че нещо ще се получи..
започвам да се замислям за замразяване на яйцеклетки, тъй като мъжът ми отказва инсеминация, камо ли пък инвитро...

Каква  е морфологията на спермограмата.   Дано стане по естествен път, но съвета ми е да замразиш яйцеклетки, няма смисъл да ги губиш.

# 27
Ние си задаваме въпроси, но авторката мълчи. Като отваряш тема е хубаво да я следиш.

Общи условия

Активация на акаунт