Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 283
  • 811
  •   1
Отговори
# 630
Julia_21, добре е, че търсите решение, търсите специалист. Моят син май е малко по-малък от твоята дъщеря, но започна да говори много рано. И различни познати му се чудят и казват, че техните деца до 3 години думичка не са казвали, а само 'ъъъъ'. Има надежда. Ако те разбира какво ѝ говориш, ако останалите ѝ умения отговарят на възрастта ѝ, говорът не е такъв проблем. Но естествено не спирайте да търсите решение.

# 631
  • Пловдив
Янтра, кеч пара са в Метро?
Амииии като навсякъде, не ми е направило впечатление да са по-евтини.

# 632

tonkabonka , като си родих второто дете, една позната ми каза, че децата се редували - едното било кротко и послушно, другото - не.

Значи третото отново ще е кротко, четвъртото палаво и т.н. Simple Smile

№1 беше добро и сговорчиво бебе / малко дете. Сега ще се подготвям психически, че №2 ще е по-бесен от сестра си.

# 633
  • София
Джули, малката посещава ли детска градина? Знам, че си от Люлин и съм чувала страхотни отзиви за логопедите в тази градина:http://kg.sofia.bg/isodz/dz/168;jsessionid=39A0D1F781C22ACCC1B011E44D72BC61, имаше преди две години специална логопедична група и знам, че са имали успех с няколко дечица.

# 634
Значи третото отново ще е кротко, четвъртото палаво и т.н. Simple Smile

№1 беше добро и сговорчиво бебе / малко дете. Сега ще се подготвям психически, че №2 ще е по-бесен от сестра си.
Линофрина, радвам се да те видя в тази тема. Hug
Добре дошла и честито бебе! Да е жив и здрав №2 и много да те радва!

# 635
  • София
Ааа, не вярвам в тези твърдения за редуването при децата. Синът ми беше адски ревливо бебе, а като поотрасна - много палаво и инатливо дете. Като родих дъщерята и си викам е сега ще съм в рая, момиченцето ще ми е кротко, добричко, разбрано, ама тцъ, такова диване като моето няма. А какви бели натворява  ooooh!, чак не ми се вярва как й идват на ъкъла.

# 636
Камината оправих, нета пооправих, даже и пържени картофки съзрях на хоризонта, днес реших да е ден за мързелуване, а утре - за разходки.

Иначе бях убедена, че днес ще е ад за пътуване и се изнесохме вчера, то пък така стана, че успяхме и двамата като никога да си вземем всички дни, е аз формално на 29 и 30 се водя на работа, за да замествам, но няма да ходя, пуснаха ме  Flutter

Джули, аз със съвет не мога да помогна, защото хал хабер си нямам кога проговарят децата, как, какво е нормално и т.н., но щом сте се ориентирали към специалист овреме, всичко ще ви е наред  Hug

Току що ми звъннаха от някаква компания "Даймъндс", защото видите ли кумата ми правела безплатен подарък - терапия за лице и бля-бля, тия сигурно са Де Шели, а кумата ми просто ще я убия, как може да ми размятат така телефоните  Tired

# 637
Камината оправих, нета пооправих, даже и пържени картофки съзрях на хоризонта, днес реших да е ден за мързелуване, а утре - за разходки.

Иначе бях убедена, че днес ще е ад за пътуване и се изнесохме вчера, то пък така стана, че успяхме и двамата като никога да си вземем всички дни, е аз формално на 29 и 30 се водя на работа, за да замествам, но няма да ходя, пуснаха ме  Flutter

Джули, аз със съвет не мога да помогна, защото хал хабер си нямам кога проговарят децата, как, какво е нормално и т.н., но щом сте се ориентирали към специалист овреме, всичко ще ви е наред  Hug

Току що ми звъннаха от някаква компания "Даймъндс", защото видите ли кумата ми правела безплатен подарък - терапия за лице и бля-бля, тия сигурно са Де Шели, а кумата ми просто ще я убия, как може да ми размятат така телефоните  Tired

# 638
  • Пловдив
Явно нета не ти е оправен,щото съобщенията ти се публикуват 2 пъти  Wink

# 639
♥Mam4e♥,  Hug И на мен ми е драго, че се срещаме отново.

Де Шели сега са Даймънд Трежър, на адрес ул. "Проф. Атанас Иширков" 13.

Аз съм ходила на логопед, когато бях във 2-3 клас. Успяхме да докараме лошото ми Р до френско Р, което пак е нещо.

# 640
Имахме сериозен разговор с Мария, ходих до училището, не искам да оставам недоизяснен проблема.
Говорих с класния и с няколко момичета от класа, първо разбира се с нея насаме. Постъпката й не подлежи на коментар невъзпитана и грозна е, клетвета е. Исках да разбера мотива за такова избухване от нейна страна, каза че в другия клас има две деца от въпросния дом, те няколко  пъти разказвали ужасни истории, как не има давали дрехите от помощите, как не им давали харна и били гладни и подобни, явно се е впечатлила и това я е подтикнало. Само, че дали е така или не и дали точно директорката е взела нещата никой не знае, дали децата казват истината или имат други мотиви също.
Тя се разпалка жал и било за децата, искала да убеди класа, че трябва да отидат при тях, да постоят при по- малките, да поиграят, а не да отбиват номера. Тя твърди, че не е казала за директорката конкретно, а за персонала, което по никакъв начин не я оправдава. Казаното е казано и ще си понесе последствията, аз искам да отиде и да се извини, тя плаче и вика не съм казвала за нея, а за всички и пак ше го кажа, аз така мисля. Викам ти хубаво си мислиш, но как ще го докажеш? Децата от дома щели да кажат как нищо не им давали и лелките мъкнели цели чанти с продукти, ще кажат друг път. Мария ще опере пешкира, а всъщност още няколко деца са на тази позиция и са я казали вчера. Голям проблем стана, на цялата ми заетост само това ми трябваше. Мъжът ми не ме подкрепя, за какво да се извинявала, че имала позиция и че и е жал за децата ли? Не разбира, че въпросът е принципен, не може да обвинява без доказателства, по думите на трети лица. Ще я накарам да се извини, да си мери думите, животът не винаги е справедлив, има някакви правила, колкото по- бързо ги научи по- добре.
Чудя се кой толкова бързо и едностранчиво уведоми засегната страна. Не, че е толкова важно.
За пръв път има позиция и й подрязах крилата, много съжалявам, че така се получи, но трябва да осъзнае грешката си и как едно не на място казано изречение, опорочи иначе чудесната й идея.
Извинете, че ви занимавам, ама исках да кажа.

# 641
Благодаря ви за успокоението и насоките. Бъни, да за Ябълкова градина сме се насочили, макар там да е повече за деца с нарушение на слуха, но ще правим и аудиограма, за да изключим съмнение, че не чува отделни звуци, полусъгласни, съгласни и т.н. Сега е на редова ясла, още няма 3 годинки, чрез предписание на ЛКК се класира с диагноза СОП. Много контактувала с другите деца по неин си начин, първа е на песните и танците, очен контакт в изобилие а такива погледи хитри хвърля, че понякога ме сбърква и си мисля, че всичко е до характер, мързел и темперамент, но каквото е нужно ще предприемем, че вече е в подходящата за това възраст.

Иначе и мъжът ми въздиша, вчера след представлението им фърфалак колкото нашата хванал за ръка майка си и разказва ли и разказва как е минало тържеството...а нашето Рибе мълчи досущ рибе, само върти загадъчно очи като в индийските филми и иди разбери Simple Smile

# 642
Жаки, в малкият ви град, всичко се знае. Аз все още смятам, че дъщеря ти има право. Подкрепила е искането си с мотив. Ако директорката обиди дете от дома, няма да ходи да му се извинява, как пък толкова бързо се разчу какво казала дъщеря ти. По националната телевизия да го бяха казали, нямаше сигурно да се разчуе.

# 643
Скрит текст:
Имахме сериозен разговор с Мария, ходих до училището, не искам да оставам недоизяснен проблема.
Говорих с класния и с няколко момичета от класа, първо разбира се с нея насаме. Постъпката й не подлежи на коментар невъзпитана и грозна е, клетвета е. Исках да разбера мотива за такова избухване от нейна страна, каза че в другия клас има две деца от въпросния дом, те няколко  пъти разказвали ужасни истории, как не има давали дрехите от помощите, как не им давали харна и били гладни и подобни, явно се е впечатлила и това я е подтикнало. Само, че дали е така или не и дали точно директорката е взела нещата никой не знае, дали децата казват истината или имат други мотиви също.
Тя се разпалка жал и било за децата, искала да убеди класа, че трябва да отидат при тях, да постоят при по- малките, да поиграят, а не да отбиват номера. Тя твърди, че не е казала за директорката конкретно, а за персонала, което по никакъв начин не я оправдава. Казаното е казано и ще си понесе последствията, аз искам да отиде и да се извини, тя плаче и вика не съм казвала за нея, а за всички и пак ше го кажа, аз така мисля. Викам ти хубаво си мислиш, но как ще го докажеш? Децата от дома щели да кажат как нищо не им давали и лелките мъкнели цели чанти с продукти, ще кажат друг път. Мария ще опере пешкира, а всъщност още няколко деца са на тази позиция и са я казали вчера. Голям проблем стана, на цялата ми заетост само това ми трябваше. Мъжът ми не ме подкрепя, за какво да се извинявала, че имала позиция и че и е жал за децата ли? Не разбира, че
въпросът е принципен, не може да обвинява без доказателства, по думите на трети лица.
Скрит текст:
Ще я накарам да се извини, да си мери думите, животът не винаги е справедлив, има някакви правила, колкото по- бързо ги научи по- добре.
Чудя се кой толкова бързо и едностранчиво уведоми засегната страна. Не, че е толкова важно.
За пръв път има позиция и й подрязах крилата, много съжалявам, че така се получи, но трябва да осъзнае грешката си и как едно не на място казано изречение, опорочи иначе чудесната й идея.
Извинете, че ви занимавам, ама исках да кажа.

Жаки,  Hug това е най-важно. Хубаво е, че мисли за децата от дома, но трябва да внимава какво говори.

# 644
  • София
Жаки, чаках да разкажеш какво е станало. Ами така, както го обясняваш, нещата стават още по-заплетени. Защото хем детето има известно право, хем не е правилно да се хвърлят обвинения без доказателства. Е, и аз това се чудя - как толкова бързо се е задействал механизмът на раздухването на едни детски думи. Колкото до домовете... И аз исках да даря на дъщеря ми много хубава бебешка люлка плюс дрешки на дома за деца във Видин, но една жена, която има приятелка от персонала ми каза в никакъв случай да не го правя. Щяла съм да видя дрешките на Кати върху децата и внуците на персонала. А за люлката да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт