Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 341
  • 811
  •   1
Отговори
# 315
Ох, срам не срам ще призная, че казах на сина ми да НЕ консумира нищо. Олекна ми като ми каза, че миналата година си е купил, защото всички са купували, но не го е ял, защото не е от магазин, как се е съобразил не знам, аз и не знаех, че миналата година пак е имало, но то на практика участват големите и малките са ходили само да си купят нещо, не са приготвяли. Съобразително дете се оказа Simple Smile

Ох, като казахте подаръци.... Аз трябва днес да заведа дъщеря ми коледното им тържество. И се пита в задачата как да изведа два броя деца от нас и да ги закарам до залата, като едновременно с това пренеса и подаръка, който трябва да ѝ подари и дядо Коледа. Че и да го предам на дядото Rolling Eyes
Заведи децата и се върни, ако не можеш дай ключа на портиера и го помоли да го внесе, въпреки че не е гаранция, че той ще се справи, обикновено не са много съобразителни.

Ние пък вчера пакетирахме подаръка на сина ми и сутринта виждам, че мъж ми забравил едната ролка хартия зад елхата. Добре, че детето не се въртя около нея, иначе да ни е разконспирирал. Вие сложихте ли подаръците под елхата или преди 25 ще ги сложите. Ние миналата година ги сложихме по-рано, но сега искам да е максимално късно, т.к. изненадата за него ще е много голяма, още повече едва вчера официално написа писмото до Дядо Коледа и го сложи на елхата. Викам му - много грозно бе маме, той не може да го прочете, той ми вика - е, хайде сега ще му пусна смс - и гледа баща си и се смее  Mr. Green

# 316
  • София
Оооо, как ще ги слагаме толкова рано под елхата.... То това си е живо издевателство над детските душици. Аз не бих издържала да гледам опаковани подаръци седмица-две без да ги отворя пък какво остава за децата. Ние ги слагаме под елхата след като си легнат на 24-ти, за да могат сутринта на 25-ти да ги намерят.

# 317
Сестра ми каза, че оставила под елхата дребно пакетче и малката го отворила и на другия ден казала - е, днес не е идвал, а аз слушах  Mr. Green

# 318
Оооо, как ще ги слагаме толкова рано под елхата.... То това си е живо издевателство над детските душици. Аз не бих издържала да гледам опаковани подаръци седмица-две без да ги отворя пък какво остава за децата. Ние ги слагаме под елхата след като си легнат на 24-ти, за да могат сутринта на 25-ти да ги намерят.
И ние така. Иначе ще се наложи на 24 вечерта да слагаме други подаръци. Mr. Green И моята дъщеря вчера е писала писмо до дядо Коледа в училище. Не си е сменила желанието все още. Crazy
Обаче е хитра и иска и подарък от нас двамата. Казва едното е от дядо Коледа,трябва нещо и от вас.
Та, иска дъска за писане. Като тези в училище, с маркери. Знаете ли къде има хубави и качествени дъски?
Иначе да я похваля-има си събрани пари и вече ни е избрала подаръци. държи да ни ги купи с нейни средства. Heart Eyes

# 319
Ние слагаме подаръците на 24 след като заспят, преди да заспят, децата пишат бележка на Дядо Коледа и му оставят почерпка, лягат и заспиват. Ние слагаме подаръците и сутринта им гледаме щастливите физиономии.

# 320
Душичките те, и при нас е така - сутрин по пижама супер сънен, сега като се сетя и ми се доиска на момента да е Коледа Simple Smile
Милото дете, и моят син така беше купил подарък на баща си за рождения ден миналата година. На мен ми рисува картички и ми пише, че съм много умна и красива и добра, явно като мъж осъзнава, че трябва да прави комплименти  Blush

Между другото - нали казах, че ще подарява шал на момиченцето от класа дето ще се разменят подаръци. Той го хареса, каза че е много хубав и т.н., но вчера каза абе мамо купи й гердан... Какви гердани носят децата на 11 - 12 годишна възраст  newsm78, аз разбирам само от Лего, даже на сестра ми на детето ми е трудно да избера и търсих съветите ви. Хубави висулки има в мънистото и ги слагат на шнур, мисля си евентуално нещо от там да взема, защото може пък така да са се разбрали, ако са си говорили кой какво иска.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 10:53 от blackcat6

# 321
  • София
А, да ви кажа вчера в детската градина какво дърпане на "подарък" падна, с главни действащи лица аз, госпожата и от части Кати. Та отивам в градината с една огромна торба и една нормална. В огромната е подаръкът, а в другата - камерата ми, която си е големичка и тежка. Стаята на детето е на втория етаж и качвайки се, виждам, че вратата е широко отворена, тоест рискът да ме зърне някое дете, което на секундата да започне да крещи "Катииии, майка ти е тууук", е огромен. Започвам да извършвам сложни движения нагоре-надолу, наляво-надясно, по диагонал, по стълбите и отдъхвайки се, захвърлям подаръка в един ъгъл на етажа и влизам облекчено в преддверието с гардеробчетата. През това време дъщеря ми ме вижда и дотърчава, а аз й казвам да извика госпожата (че да я осведомя къде съм "скрила" подаръкът, за да го вземе и сложи където ги събират - в кабинета на мед.сестрата). Госпожата явно се светва за какво я викам, а пред това време Кати започва да ми дърпа торбата с камерата, че Мара подробната в нея не трае. Аз си дръпвам плика и й казвам, че там ми е фотоапарата. И тук вече се намесва госпожата.
Аз (въртейки очи във всички посоки, докато си опазвам от Кати плика): "Нося онова нещо!"
Госпожата: "Дайте ми го!" (Кати продължава да ми дърпа плика)
Аз: "Кати, престани, това ми е фотоапарата."
Госпожата започва неистово да ми дърпа и тя торбата. Настава яко теглене в три посоки.
Аз: "Не, не, тук вътре ми е фотоапарата".
Госпожата: "Да, добре, добре."
Аз: "Ама това наистина ми е фотоапарата, не се майтапя."
Госпожата, намигайки ми и продължавайки да ми дърпа плика: "Да, да, фотоапаратът ви е!"  Joy
Аз: "Но това не е онова нещо!!!" (Въртя очи като откачена в посока вратата).
Ако някой ни беше видял, щеше доста да се посмее. Муньовска история.  Mr. Green

# 322
Чек, в Малта има ли много фризьори? Тук на всяка автобусна спирка има по един фризьор

В целия ни квартал има май три автобусни спирки, но на нашето каре само има четири фризьори.  Mr. Green И от магазини за храна са повече.

Преди години бяхме на гости на малтийско семейство, голямо ядене ви казвам, сервираха поне 6 ястия, и най-интересното е, че те си изяждаха всичко  ooooh!
Просто не си попадала на испански банкет  Grinning. Понякога имам чувството, че тези хора съществуват само заради храната.

Тук са според зависи. Има едни дето като пазаруват храна, все едно семеен магазин зареждат. И го изяждат много бързо това количество. Постоянно ядат. Но има и слаби, елегантни хора, много спортуващи. Всъщност повече хора спортуват отколкото в България. Навсякъде бягат по улиците, фитнесите са пълни. Обаче дебелите им са много дебели.  ooooh! На единия банкет постоянно се търсеха столове без ограничители отстрани. Персоналът мъкнаха и разместваха половин час докато ни седнат всички. Върху нормален стол не се събират някои.
Ая, танците са в специалнен за целта квартал - Пачевил.  Laughing В ресторантите няма танци, оркестри и подобни.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 11:14 от Анонимен

# 323
А, да ви кажа вчера в детската градина какво дърпане на "подарък" падна, с главни действащи лица аз, госпожата и от части Кати.
Скрит текст:
Та отивам в градината с една огромна торба и една нормална. В огромната е подаръкът, а в другата - камерата ми, която си е големичка и тежка. Стаята на детето е на втория етаж и качвайки се, виждам, че вратата е широко отворена, тоест рискът да ме зърне някое дете, което на секундата да започне да крещи "Катииии, майка ти е тууук", е огромен. Започвам да извършвам сложни движения нагоре-надолу, наляво-надясно, по диагонал, по стълбите и отдъхвайки се, захвърлям подаръка в един ъгъл на етажа и влизам облекчено в преддверието с гардеробчетата. През това време дъщеря ми ме вижда и дотърчава, а аз й казвам да извика госпожата (че да я осведомя къде съм "скрила" подаръкът, за да го вземе и сложи където ги събират - в кабинета на мед.сестрата). Госпожата явно се светва за какво я викам, а пред това време Кати започва да ми дърпа торбата с камерата, че Мара подробната в нея не трае. Аз си дръпвам плика и й казвам, че там ми е фотоапарата. И тук вече се намесва госпожата.
Аз (въртейки очи във всички посоки, докато си опазвам от Кати плика): "Нося онова нещо!"
Госпожата: "Дайте ми го!" (Кати продължава да ми дърпа плика)
Аз: "Кати, престани, това ми е фотоапарата."
Госпожата започва неистово да ми дърпа и тя торбата. Настава яко теглене в три посоки.
Аз: "Не, не, тук вътре ми е фотоапарата".
Госпожата: "Да, добре, добре."
Аз: "Ама това наистина ми е фотоапарата, не се майтапя."
Госпожата, намигайки ми и продължавайки да ми дърпа плика: "Да, да, фотоапаратът ви е!"  Joy
Аз: "Но това не е онова нещо!!!" (Въртя очи като откачена в посока вратата).
Ако някой ни беше видял, щеше доста да се посмее. Муньовска история.  Mr. Green

Тони,   Joy

# 324
  • Sofia
Тонкаааааааа,как се смяяяях  Crazy Hug Лудница с тия празници  Mr. Green

Кой питаше за дъска-като училищните? В ИКЕА има много хубави, 50ина лева  Peace

# 325
Детето на моя приятелка тази година иска да направи подарък на Дядо Коледа, защото си имало всичко. И дало на майка си 10 лв , за да ги изпратят по Дядо Коледа на дете, което има нужда от тях. Много мил жест. Дори и приятелката ми останала удивена от благородството на момченцето си.

# 326
  • София
blackcat6 - до входа на мола на Цариградско има магазин за шалове и бижута и има по-тийн неща - купувала съм от там герданчета с бухалчета, сърчица и тям подобни.
Мисля, че във всеки мол има, ама на мен понеже този ми е близкия, в него съм по-наясно.

# 327
Бърди, мерси   bouquet, бухалчетата са ми много сладурски, даже аз си си имам една совичка, ще погледна в това магазинче.

# 328
Искам да кажа, че такава лудница е днес, че вече съм сигурна, че ми е последния ден на работа  Crazy До преди минутка, ако щете вярвайте едновременно правех следните неща: пишех писмо, отговарях на въпроси относно режим на неустойки, говорех по телефона с една институция по личен въпрос и между другото оправях едни документи на мъжа ми... Ку-ку-ку-ку! Остава ми да допиша писмото, още едно, да подпиша 10-тина други, да организирам 2-3 срещи, на които няма да присъствам, ако успея да подам документи за претрансформация на един парцел и да отида да си взема една рецепта от лекарката, да събера багажа и вече не помня какво  #Silly

И да си кажа за портокаловите бисквити - на същия ден са кофти, но на следващия са вкусни   chef

# 329
Преди малко преборих една Милка с цели лешници.Сама. Embarassed Sick
Добре, че не обичам никакви курабийки, меденки и подобни на тях.

П.С. Преди малко получих първия си коледен подарък.От шефката ми, с която се разделяме,защото се пенсионира.Много красива коледна порцеланова чиния-бяла на червени еленчета и звездички.Беше много развълнувана, целуна ме и ми благодари за хубавите моменти.
Много ме трогна, уважавам я много, беше моят учител в работата.

Общи условия

Активация на акаунт