Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 345
  • 811
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Тонка, спокойно бе! Не е задължително да е нещо за ядене, не е задължително дори и ти да си го направила, даже и участието не е задължително  Wink
На мен ми беше за пръв път тази година да правя нещо подобно. Но пък ми хареса  Blush Особено много ми се погали егото когато Дани ми разказа какъв успех са пожънали моите шоколадови бисквити и соленки на базара.  Аз нали преди това ги бях подготвила с портокаловите бисквитки и сега като видяха хората втора серия от същия продуцент,сценарист и режисьор и веднага ги изкупили  bowuu

# 301
Пак ще си отдъхна, че в училището на детето не е позволено да се носят домашни почерпки, събират се пари и класният ръководител пазарува за коледния купон. Специално ни предупредиха на родителската среща да не помъкнем кутии със сладки и соленки, което е много добро решение, макар да лишава някои майки от възможността да блеснат с мъфини, украсени с отровен фондан  Mr. Green
Къде криете подаръците за децата? Оказа се, че моят още от втори клас знаел, че няма дядо Коледа, защото намерил скривалището и всяка година предварително си знаел какво ще получи. Тази година обаче, ги скрих в работата и ще ги взема в нощта преди коледа Twisted Evil

# 302
  • София
Янечек, подаръците ги крия в най-горната част на гардероба в спалнята. Отгоре покривам с нещо и готово. И в офиса крия. Подаръкът за градината например до вчера стоя в работата ми и следобяда го занесох директно в градината.

Аз може и да мърморя за коледните базари, но ако имаме такъв, и дума да не става да не участваме.  Grinning Все ще се намери за нас нещо, с което да се представим. Пък и имам близка приятелка, която е майстор кулинарка. А аз съм по красивото опаковане.

# 303
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 Аз нали преди това ги бях подготвила с портокаловите бисквитки и сега като видяха хората втора серия от същия продуцент,сценарист и режисьор и веднага ги изкупили  bowuu

Хехе, Онна, името вече работи за теб.
 Joy Joy
Накара ме да се усмихна с този симпатичен пост.

# 304
Тъкмо се тревожех за Нино, че не се е мяркала в темата скоро, а то било технически проблем  Wink
Чек, на малтийските банкети има ли танци, или само ядат  Laughing Преди години бяхме на гости на малтийско семейство, голямо ядене ви казвам, сервираха поне 6 ястия, и най-интересното е, че те си изяждаха всичко  ooooh!

# 305
Това с базарите е предимно по София и др. градове от ранга. Simple Smile

В нашето училище няма нищо....ама нищичко. Ни базар, ни тържество, ни боже господи. Само паралелката с хореография май ще правят някакво тържество. Но си е само за тях.

Миналата година в циганското училище и за Коледа и за Първа пролет се организираха такива базари с картички и др. подобни неща направени от децата. Всичко беше по 1лв.
И тържества имаха.
Сега в елитното училище....не им се занимава. Simple Smile

# 306
  • София
На мен ми харесва размяната на подаръци. Моя приятелка ми каза, че ще имат томбола в училището. Като я попитах какво е купила за томболата и ме изгледа странно. От къде иначе ще се материализират тия подаръци, ако не от родителите... Явно пак трябва да й задам същия въпрос.  Mr. Green

# 307
Добро утро!

Разтърсихте ме из основи с тия коледни базари, да му се не знае! Представям си другата година по това време как ще мятам точилка и псувни върху нещото там, което сигурно ще се наложи да правя.  Mr. Green

Веднага ти давам моето безценно ноу-хау. Обикновено се ангажирам с нещата, с които никой друг не иска, и се освобождавам от хранителните подвизи. Та значи, занимава се със: събиране на пари, организационни (ако трябва да се правят резервации, да се съгласува превоз, външни участия от аниматори, и т.н.), украси, озвучаване, избиране/купуване/надписване на подаръци, превоз-пренос на неща насам-натам...
Вярно, доста повече време и нерви отнема, отколкото да се забъркат едни кексчета (уууупс, мъфини  Embarassed), но лично на мен ми доставя по-голямо удоволствие.

# 308
Добро утро! Hug
За базарите не съм правила нищо за ядене-едната година синковеца беше правил картички, на другата-битова сурвачка.И аз помагах за нея-стана страхотна.Посла класната му я беше купила за някаква баснословна сума. Crazy
Дали има някой друг като моята "болест"? newsm78 Състои се в следното-/малко е щуро, и аз не мога да си обясня, но..../. Ям в заведения, ресторанти, които явно не са върха на хигиената /в смисъл, че не съм прекалено гнуслива/, но нещо готвено от друг не мога да ям.Например-манджа готвена от свекърва ми, бабата на мъжа ми, а от по-слабо познати пък-абсурд! Sick Щура работа.
Да се оплача и от синузита ми, който зимата се обостря.Това е една от причините да мразя зимата.Ненавиждам тъпата болка от главата, запушеният нос.Искам да емигрирам някъде, където целогодишно е минимум 35 градуса.За ужас на ММ, който е със слънчева алергия и се обрива даже и облечен.

# 309
  • Euskal Herria
Преди години бяхме на гости на малтийско семейство, голямо ядене ви казвам, сервираха поне 6 ястия, и най-интересното е, че те си изяждаха всичко  ooooh!
Просто не си попадала на испански банкет  Grinning. Понякога имам чувството, че тези хора съществуват само заради храната.
Продължава да вали, добре поне, че е сравнително топло. Приключих с украсяването, сега съм на вълна картички.

# 310
  • София
Ще имате базари, Тони, ще имате Wink Ама не е задължително да са с храна де, има и картички и всякакви такива. Аз понеже сладки правя точно веднъж годишно - меденки по Коледа - затова сина ми си присламчи част от тях да са за базара му. Но такава организация, за каквато пише Бърдс, не е имало - всеки си носи нещата в училище и си ги продават на площадките по етажите.

Подаръци и аз крия основно в офиса Simple Smile

# 311
  • София
Ох, като казахте подаръци.... Аз трябва днес да заведа дъщеря ми коледното им тържество. И се пита в задачата как да изведа два броя деца от нас и да ги закарам до залата, като едновременно с това пренеса и подаръка, който трябва да ѝ подари и дядо Коледа. Че и да го предам на дядото Rolling Eyes

# 312
  • Ямбол
Аз пък снощи сготвих най-мързеливо. Колегите ме светнаха, че често готвят така. И снощи реших да пробвам и мисля, че няма да е последно. Зад гимназията ни има заведение за хранене и на всичкото отгоре вечер намалява храната с 30%. За 8 лева и нещо вчера взех 4 порции вкусна готвена храна. Доволна съм.

# 313
Onna-bugeisha, не можеш ли по някое време да слезеш до колата с подаръка. Simple Smile

Щерката имат тържество от кръжока по рисуване утре. Ще е принцеса, та ще нося рокля с кринолин.
Само за горната част още водим преговори как точно да е облечена.

Аз рядко купувам вече готова храна. Преди време в едната кутийка имаше хубав бял червей.
Вярно, че е бързо...но всичко е със съмнително качество.

# 314
  • София
Onna-bugeisha, не можеш ли по някое време да слезеш до колата с подаръка. Simple Smile

Нещо такова трябва да направя.... То и това е служно защото са като ваденки за мен и двамата, ама ще се промъкна някак си.

Багажникът ми е пълне до пръсване с коледните подаръци. Там съм ги скрила. Дано не чете тук някой обирджия, че може голям урожай играчки и джаджи да си "напазарува"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт