Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 310
  • 811
  •   1
Отговори
# 480
Наясно съм, че е неузнаваема заради хормони и др. Обаче все пак не мога да оневиня грубо отношение към който и да било вкъщи. Аз никога не съм си позволявала без повод или за елементарни неща да се държа грубо с родителите си. И винаги съм се извинявала, дори и да е било само за да си оправим отношенията. А дъщеря ми никога не се извинява, което също ми е много обидно. Един вид - тя изобщо не смята, че бърка някъде и аз винаги съм неправа.

Пък ми е мъчно и за малкото дете, че получава такова отношение от кака си. Защото тя не проумява защо кака й се държи така грубо. Даже някой път ме пита "мамо, защо моята кака е толкова лоша". Е, коя майка й е приятно да чува подобни въпроси от децата си?

# 481
Утро, и дума да не става да я оправдаваш. Просто трябва да намериш вашият си начин да се справите със ситуацията. Когато племенницата ми каже на сестра ми, че е лоша майка, направо настръхвам.

# 482
Утро, аз бях същата по отношение на родителите ми - много обгрижвано и любвеобвилно дете. през пубертета нямах никаква връзка с тях. После изградих прекрасни отнощения и с двамата, до степен да се чуваме и виждаме ежедневно, макар че живеех отделно от 18 годишна.
Дай и време да се побунтува, но без да я отпускате съвсем. тя така или иначе ще ви се цупи, та малко контрол не е излишен.
Любовта, която си вложила не е напразна. Детето ще порасне и пак ще сте близки.

# 483
  • София
Малкият ми син - 2 годишно келеменце, съвсем умишлено и нарочно ходи да дразни сестра си или брат си. Веднага щом види, че са се хванали да правят нещо или са се заиграли с нещо отива и ги бута, дърпа, краде куклата от ръцете на систар си и бяга с нея. Изобщо голяма радост му е да я разреве Confused
Обмислям да им направя симпатични широкички клетки с възглавнички вътре и да заключвам всеки в неговата си  Mr. Green

# 484
  • sofia
Утро, да ти кажа личната ми драма за извиненията - като малка, а и не само, не можех да се пречупя. Знам, че съм сбъркала, но извинението не мога да го изрека. Не знам какво беше това чудо.
И моята сестра я "подритвах" (7 г. е по-малка от мен), особено като ми се искаше да ходя някъде, а тя се лепеше като гербова марка.

# 485
Онна, тази идея отдавна я обмлислям и реших, че тези клетки трябва да са кълбовидни и да се въртят при движение, така че гадините все на едно място да си седят, колкото и да драпат по стените.
Когато малкият дразни батко си, обикновено той реве накрая, защото батко му го бие. Аз не му правя забележки, защото така най-добре се научава къде му е мястото и че не е особено умно да се закачаш с по-големи. Имам примери за семейства, в които на голямото дете е забранено да удари по-малкото, каквото и да стане, малкото много бързо разбира това и злоупотребява с положението си. По-малък ли си - марш на опашката, никакво толериране!

# 486
Обмислям да им направя симпатични широкички клетки с възглавнички вътре и да заключвам всеки в неговата си  Mr. Green

Чудесна идея! С шумоизолация, нали?!

Тази вечер се каня да правя меденки, дано никой не ме възпрепятства отново.
Слепявам ги с домашно приготвено специално за целта сладко от сини сливи. Вие с какво си залепяте меденките?

За удрянето между децата - все пак има разлика едното да е на 2, а другото на 10. Чак такива крайности не позволявам и аз. И на двете деца, не само на голямата. То остана да вземат и да се бият.  Naughty Друг е въпросът, че и двете не ме слушат и има ексцесии понякога.  Sick

# 487
С голямо съжаление отчитам, че това, което сме правили заедно като е била малка, няма никаква полза. Нищо не е останало от граденото тогава.

Не вярвам. Там е и ще го видиш някой ден. И ще бъдеш безкрайно горда и от себе си, и от нея.
Аз напудрено не пиша, 'всичко ще е наред, миличка, бля-бля'.
Дълго време ще ти е трудно и болно. Но не се отказвай да вярваш в нея.

.. А дъщеря ми никога не се извинява, което също ми е много обидно. Един вид - тя изобщо не смята, че бърка някъде и аз винаги съм неправа.

Случвало ли ти се е да се скараш с мъжа ти, да речем. За нещо дребно и незначително. Ама ей-така изпушвате и почва кавгата. И в един момент вече и двамата не знаете, за какво се карате, но продължавате да нареждате, ей-така, с ясното съзнание, че е детинско, безмислено, че наранявате, но продължавате да крещите, нареждате, мърморите или дори мълчите, там какъвто ви е стила на каране.. А вие се обичате, разбирате, хубаво си ви е двамата и не можете един без друг. Но понякога копаете и копаете в тази гадна дупка на раздора. И докато с мъжа си сте на равно, двама възрастни, с детето е по-различно. То още няма този емоционален контрол и опит. За това и казвам-всеки ден почвайте на чисто. И да, аз бих оневинявала безобразното й поведение, заради хормоните. Та в точно този форум си пишем бременни, с предменструален и прочие и очакваме и съветваме мъжете ни да разбират и приемат откачените ни поведения. Защо с едно хормонално нестабилно дете да е различно?

# 488
belinda, това е малка част от фитбол-а.
Скрит текст:

Имам вкъщи такава топка. Удобно столче е. Simple Smile Трябваше да си взема с по-голям диаметър.

# 489
  • София
Давайте още идеи за клетките, аз си записвам, накрая ще ми се избистри как ще изглеждат точно. Ще ви споделя после но-хауто  Laughing
Абе той големият всъщност се справя с дребосъка и при него много-много не му минават номерата. Обаче Емма е голяма жертва  Confused Като започне да я бута, блъска и удря дребния, тя само се свива и плаче, даже не се сеща да се дръпне от него, камо ли да му даде подобаващ отпор. И аз го играя разтърваващ и умиротворител. До гуша ми идва на моменти.

# 490
http://oags.graduatecareers.com.au/survey.php?student_id=7FD52GE58BF8
Нещо като това ще предотврати ударите в твърди предмети и братя и сестри Simple Smile.

# 491
Абе, Утро, те те ядосват толкова много, ти меденки ще им правиш! Я ги остави гладни, затвори се в стаята си и си чети.

# 492
# 493
Янечек, аз меденки правя основно за себе си Simple Smile

# 494
Аз бях мъжкарана, спортна, слаба, буйна и непримирима.  Бях отличничка, но поведението ми не бе отлично. Защитавах онеправданите, бях тартор. Биех се с момчетата, играех футбол с тях и изобщо, моята голямата няма общо с мен. Страшен дивак бях аз. Не искам да я хваля, но понякога си мисля, че е извънземна, толкова неща има у нея, които си струва да се запазят, че се страхувам дали ще мога. Абе - дете! Малкото е кротко много, но мисля, че ще покаже характер.

Общи условия

Активация на акаунт