Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 975
  • 804
  •   1
Отговори
# 120
Ох, здравейте, искам да претапицирам едни стари куфари. Преди време бях мярнала една голяма красота - претапициран куфар в кафява кожа отвън мисля, че беше , а вътре с плат - с щампа на Айфеловата кула.
Търся от 2 часа из темите и не мога да намеря снимките и обяснението относно направата му - моля, ако някоя от вас се сети къде точно беше - да съдейства Rolling Eyes - ще бъда безкрайно благодарна!

# 121
Не е точно по описанието но:

# 122
  • виртуално
Понеже става дума за дърво - ще попитам тук:
Паркет от старите, с жълтеникавия отенък.
Ако го изцикля и лакирам с мат лак дали ще туширам поне малко жълтеенето?
За момента не ми се сменя основно цвета

# 123
  • София
С лак можеш изцяло да промениш цвета на паркета. В едната ми стая е наситен червен цвят, а в другата е малко по-светъл.
Ето тук се вижда част от паркета:
Скрит текст:

# 124
  • В градината...
Жълтеникавият отенък на паркета идва от лака, който е използван. След циклене дървото си показва истинският цвят. Ние циклихме един такъв и понеже беше буков, излезе едно червеникаво-розово  ooooh! Лакирахме  орех мат и стана прекрасен тъмен паркет  Peace Много ми се щеше да е нещо бяло-сиво, ама нямаше как - ставаше розово върху тази основа.
Бях обещала да го снимам, ама не съм, но имам снимка на стаята, която е доста тъмна. Ако мониторът ви е по-светъл, ще го видите
Скрит текст:
тук може би мааалко по-светло се вижда

Скрит текст:

# 125
  • София
Не е точно по описанието но:

Много красиво! Имам стари, дървени военни съндъци. С метални закопчалки. Чудя се дали може да се преобразят така? Малко са грапави дъските newsm78

# 126
  • виртуално
Благодаря   bouquet
По мои спомени паркета е дъбов и не искам да му променям цвета , а само да не става жълтеникав.
Четох, че мат лаковете на водна основа не променят основния цвят - ще пробвам този метод  Peace

# 127
  • В градината...
Щом е дъбов - перфектно  Peace Изциклете, виж какъв цвят ще се покаже и действайте. Ако жълтее леко, може да мацнете малко по-тъмен лак.
Макар че, аз бих омаслила с бяло Осмо.

# 128
  • виртуално
Продължавам с въпросите.
Както бях питала тук преди около месец - изчистих масив легла и гардеров от блажна боя с виброшлайф.
Смятам да ги лакирам с мат лак, но колкото и да ги чистя - стоят на леко по-тъмни петна.
Не е боя, дали дървото си е такова?

# 129
  • густо майна Филибето
Да не би да е фурнир и да е протрит на места?

# 130
  • виртуално
Масив е със сигурност. Шлайфах с шкурка 80, дали да пробвам с по-едра

# 131
  • Варна
Момичета, може ли върху омаслена дъбова маса да се мацне с 1 идея по-тъмно масло?

# 132
  • густо майна Филибето
Масив е със сигурност. Шлайфах с шкурка 80, дали да пробвам с по-едра

Снимката е много дребна, но другото ми предположение е, че пигмента е проникнал в някаква степен в дървото и дори да махнеш боята, там където е по-дълбоко изшкурено е светло, а на по-плиткото тъмно.
Първо се шкури с едра, после със ситна. 80 е добре, със 100 стават дълбоки драскотините и после ще трябва повече работа за ги загладиш.

# 133
80 е по-едра от 100, нали? или се бъркам...
Аз чистих един слепен плот миналата година, байцвах го, но имаше места, на които байца не хвана въобще, стояха си светли - явно при лакирането преди на тези места е попило дълбоко или е мазано с нещо различно - лепило или нещо подобно. Принудих се да боядисам плота бял.

# 134
  • В градината...
Аз омаслявах едни столчета, които доста дълбоко шкурих и пак останаха петна от попилия лак. Лъскавата повърхност на лака сама даже беше паднала на места.  Маслото си пое без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт