Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 979
  • 804
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Рапунцел, и аз мисля че петната са пропил се пигмент, това няма да пречи на лака, но ще се виждат освен ако и лака не е цветен. Ако можеш да пробваш на малка повърхност да видиш какво ще се получи.
За паркета - ако ползваш лак мат на водна основа жълтеенето ще е по-малко от колкото с миризливите лакове. Можеш да омаслиш, тогава цвета се потъмнява леко и седи много по-естествено.
Тук се вижда дъбов паркет с лак мат на водна основа.
А тук омаслен с безцветно масло за паркет  Peace

Lady April, можеш да менеш с по-тъмно масло. Аз първо бих зашкурила много леко с фина шкурка, колкото да се почисти повърхността. Праха от шкуренето трябва да се почисти с влажна кърпа и да се изчака да изсъхне хубаво.

# 136
Здравейте,
Имам нужда от съвет.Боядисах едно шкафче за баня с бяла акрила боя на Сократес.Може ли да сложа
отгоре вакса или някакво защитно масло? Яхтен лак имам, но е неприятен и не искам да го ползвам?!

Благодаря!
 Hug
Точно върху Сократес съм лакирала с лак на водна основа. Лично за мен това е по -добрият вариант, защото когато е самo акрилна боя, не е така устойчиво. Имам гардероб правен по този начин и вече 2ра година е ок, а шкафове, които са само с акририлна боя, без лак, вече са обелени на места.

# 137
  • густо майна Филибето
80 е по-едра от 100, нали? или се бъркам...

Не, не бъркаш, грешката е моя. Исках да кажа да не пробваш с по-едра.

# 138
Момичета, аз пак с питане. Много неща станаха, всичко ще снимам и ще показвам накрая Simple Smile

Сега обаче, се реших да преправям едно портманто с фолио. Гледайки клипчета как се прави попаднах на това:
https://www.youtube.com/watch?v=sF_CWPIZkus

Не съм виждала по магазините до сега такъв твърд материал който и да се залепва, а ме устройва идеално защото повърхностите, които искам да облепя са прави и гладки. Доста  по-лесна ми се вижда работата с него.

Някой да е виждал, или да знае как се казва, или къде може да има такова?

# 139
  • виртуално
страхотно изглежда този RESOPAL
ако го има в България с удоволствие бип поправила няколко неща

# 140
  • София
Хм, интересно. Но дали наистина го има в България.
Даже му намерих приложение Simple Smile

# 141
пише, че http://www.eurotrading.bg/index.php са им дистрибутори за БГ, но не видях такъв материал на сайта им

# 142
  • София
Прекрасен е този RESOPAL изглежда страхотно и по всичко личи, че работата с него е елементарна.
днес рових в Гугъл и пише, че го има и в България, но така и не видях цени. Ще търся пак тези дни като намеря време.

Относно акрилните бои на Сократес: Каква е разликата между Сократес и истинска акрилна боя (от магазин за художествени материали)?

# 143
акрилната боя на Сократес си е съвсем напълно истинска, боядисвала съм шкафове и врати с нея. Би могло може би и да е по-евтина, ама...

# 144
На каква цена е горе-долу боята на Сократес? Вземала съм лак , и не беше много евтин, а ми трябва тяхната боя. Някой ползвал ли е слоновата им кост? Снимчици евентуално  Flutter    bouquet

# 145
  • Варна
Слоновата кост на Сократес не жълтее а се получава много приятен мек бял цвят. На мен лично ми харесва  Peace
http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.33078992

# 146
  • Варна
Януари купих от Бриколаж черна акрилна боя на Сократес за около 10 лв. Според служителката нямало нужда от лак отгоре, но столчетата, които боядисах с 2 ръце успях да ги ожуля тук там. Май ще мацам нещо отгоре.

Ментолка, благодаря за отговора за маслото.

# 147
Момичета, записвам се при вас, че ми редстоят разни "направи - си - сам" упражнения из апартамента. Ще започна с преобразяването на металната врата, която в момента е кафява, а бих искала да стане бяла.

# 148
Слоновата кост на Сократес не жълтее а се получава много приятен мек бял цвят. На мен лично ми харесва  Peace
http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.33078992

Благодаря   bouquet! Чудесен скрин  Heart Eyes
Лейди, и на теб благодаря   bouquet

# 149
  • София
Прекрасен скрин, браво   bouquet
А отгоре има ли лак (и какъв), или е само боята?

Общи условия

Активация на акаунт