Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 975
  • 804
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз това бледо жълто бих го подчертала със сиво, но все пак значение имат и останалите цветове в помещението.
http://www.perfektmebel.com/products_photos/1802//11401/5_b.jpg
http://www.comfort.bg/interesno/2434/Image/7b.jpg
http://www.comfort.bg/interesno/1508/Image/1.jpg

# 106
Здравейте,
Имам нужда от съвет.Боядисах едно шкафче за баня с бяла акрила боя на Сократес.Може ли да сложа
отгоре вакса или някакво защитно масло? Яхтен лак имам, но е неприятен и не искам да го ползвам?!

Благодаря!
 Hug

# 107
     Момичета, от темата изчезнаха дамите с опит, затова, моля ви, четете на първа страница, там е синтезирано всичко. И в предишните теми, търсете с търсачката.
     Емайллакът не е популярен тук, защото много мирише, отронен е. А и не е кой знае колко различен от блажна боя, лъскав е - на мен лично ми стои елементарно, като блажната боя.
     Върху акрилна боя как ще сложите вакса  - няма как да попие. Нито пък има нужда от лак. Лак са слагали върху латекс, но след акрилна боя не е нужно.

# 108
Много благодаря за отговора!

# 109
  • на пясъка при черупките от миди
Имам нужда от съвет. Преди години като правехме жилището и аз избирах ламината, та сега  Banghead защото е драматичен, тук там има олющени ъгълчета, напукани места и тн. Мъжо каза, че за нищо на света няма да прави ремонт да сменяме настилката  Rage
Реших, че може по някакъв начин да боядисам на места самия ламинат, да стане по- интересен, нещо като състарен под или подобно и отгоре да му излеем една саморазливна смола.
Та...питането ми е - някой правил ли е нещо такова? newsm78

# 110
  • В градината...
Ламинатът са пресовани хартия, стърготини, доколкото ми е известно и някакво ПВЦ покритие. Не става ни за боядисване, ни за нищо. Аз също се ядосвам, че сме от година в къщата ни и вече на места от мокрото миене, леееко се е поолющил по ъгълчетата. Боклук, това си е.

# 111
  • на пясъка при черупките от миди
Офффф, това е просто ужасно. Явно ще работя мъжо да сменяме поне кухнята- там е най- абсурдното положение. Ще потърся във форума някоя качествена фирма  Tired

# 112
Здравейте,
Имам нужда от съвет.Боядисах едно шкафче за баня с бяла акрила боя на Сократес.Може ли да сложа
отгоре вакса или някакво защитно масло? Яхтен лак имам, но е неприятен и не искам да го ползвам?!

Благодаря!
 Hug

Вакса или масло няма как да се сложат върху боя. Аз бих сложила лак на водна основа, особено пък щом става въпрос за баня.

# 113
Дами, имам проблем  Confused Нали се опитвам да вдъхна втори живот на един четирикрилен  соц-динозавър - минах вратичките една ръка по добре познатата тук технология - Боро-боя на водна основа, с валяк (не дунапренен, а плюшен) - стои на едни хоризонтални линии, от валяка  Rolling Eyes На едната вратичка положих и 2-ра ръка боя - доста по-добре изглежда, но пак го има този ефект. Въпросът ми е - имали ли сте такива проблеми? Подозирам, че на 3-тата ръка положението ще е значително по-добро, но дали не бъркам с валяка? С четка ме е страх, че пак ще има следи....

# 114
  • София
Дами, имам проблем  Confused Нали се опитвам да вдъхна втори живот на един четирикрилен  соц-динозавър - минах вратичките една ръка по добре познатата тук технология - Боро-боя на водна основа, с валяк (не дунапренен, а плюшен) - стои на едни хоризонтални линии, от валяка  Rolling Eyes На едната вратичка положих и 2-ра ръка боя - доста по-добре изглежда, но пак го има този ефект. Въпросът ми е - имали ли сте такива проблеми? Подозирам, че на 3-тата ръка положението ще е значително по-добро, но дали не бъркам с валяка? С четка ме е страх, че пак ще има следи....

Да, имала съм такъв ефект, когато боята ми е по-разредена и при по-малко ръце. Опитай се да застъпваш тези линнии и може би с по-малък натиск при боядисването. Работиш с флог- валяче, нали?

На третата ръка ще ти е ок.

# 115
На третата ръка ще ти е ок.

Благодаря ти, дано наистина е така  Hug Обмислях даже ако боядисването се окаже тотално фиаско, да им налепя тапети по повърхността, явно бях умопомрачена  Laughing Имам 10-на ролки висококачествени тапети, но само две от тях са еднакви - взех ги на разпродажба от по 0.50 лв/бр от Домко като последни бройки и даже не знам за какво ми са  Laughing Ще направя и третата ръка и тогава пак ще му мисля.

# 116
  • густо майна Филибето
Ако на някого ще му е полезно - сравнение между омаслен и лакиран дъб. Наскоро си купих вратичките и имах възможност и аз да сравня. Масата е омаслена, вратичката лакирана. На живо разликата не е чак толкова голяма.

Скрит текст:

# 117
  • DE
В момента нямам много възможност за преправяне, но обичам да ви чета и да събирам идеи.

# 118
  • София
Не ме бийте за тъпия въпрос: Лененият безир (този българският) масло ли е?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт