Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 705
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
  • В сърцето на любимия човек
А би ли споделила какво сте давали за реставриране и приблизителна цена, просто за да се ориентирам. Нямам никаква представа каква е цената на подобни услуги, затова разпитвам толкова.

# 91
Благодаря ви, особено за споделения сайт. Цял след обед ровя за подобни, защото моя мъж нещо се е запънал и хич не му се занимава с моите "глупости"  Crossing Arms. Мислех като види крайният резултат, да се впечатли, ама..... А бюфета е страшно запазен, едно от леглата също, хич не ми се ще да ги хвърлят нашите на бунището  Sad.
Аз лично нямам почти никакъв опит и не бих посмяла сама да се правя на реставратор. Лошото е, че нашите искат в кратък срок да се опразни въпросната къща, защото ще  я събарят. А това са си бая мебели и не  елесно да им намериш подходящо място.
Дано ми хрумне нещо умно в по-кратък срок  Laughing  bouquet.

# 92
  • София
Преди празниците се амбицирах и изшкурих едни столове, че бяха се олющили доста:
Скрит текст:

Ошкурени с лидълския ръчен шлайф:
Скрит текст:

Мислех да ги оцветя с ваксата на Osmo, ама ми се досвидяха парите преди Нова година и отложих.
Случайно попаднах на една брошура на Бриколаж за подобни вакси-италиански. Оказа се, че вносителят им има магазин за материали за реставриране на Г.С. Раковски в София, и ми направи даже демонстрация и отстъпка - платих за два продукта, колкото щях да платя в Бриколаж или Практикер за един на промоция. Продуктите са натурални като на Osmo и фирмата била на пазара от повече от 50 години. Собственикът видя, че съм доста ентусиаризирана с do it yourself и каза, че и занапред ще ми прави отстъпки.
И резултата(на живо са много по-добри, ама и телефона май ми е за смяна вече):
Скрит текст:
Скрит текст:
Препоръчвам оцветяващата вакса, защото се работи много лесно с нея-с дунапренена гъбичка, а аз действах с това, цвят орех:
Скрит текст:
Сега смятам да махна лака на един диван при майка и да го оцветя със същата вакса, след което да го претапицирам, само време не ми стига.
Надявам се да съм била полезна, на сайта им има доста информация:
 http://gubra-bg.com/.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 18:31 от tuturutka1

# 93
  • В градината...
Зори, мебелите са страхотни - бюфетът и леглото са много добре запазени. На гардеробите им трябва повече работа, но са уникални. Ние купуваме подобни мебели от антик.бг

# 94
Tuturutka 1, не залагай на ваксата на Gubra. Преди време намазах една стара ракла с такава вакса, стана много красива, обаче след месец така я попи, изпи, направо изчезна. След това я намазах с масло за дърво на Лакпром (евтино - 7лв 500ml) и си стои до сега. Препоръчвам маслото Osmo, особено, ако ще го правиш за себе си ( личен опит).

# 95
Здравейте Simple Smile . Решихме да правим сралнята с дървена чамова ламперия като само 2те стени ще са с ламперия и ще е хоризонтална. Знаете каква е миризмата в такава стоя ,на дърво. Не че ме дразни ,но още е силна а само са внесли няколко дъски, та има ли лак който да спира тази миризма? Мислим ,да го минем с безцветен на водно основа. Във вилата в ,която харесахме идеята е мината с не горяем лак. На допир не се осеща лак, няма лъскавина,все едно не е третирана ! За жалост не знаят други подробности за този лак.
ние сме лакирали с лак на водна основа на Леко - една маса и паркета в една стая. Доволни сме - изглежда добре, цената е добра, не мирише, траен, не остават петна, въобще нямам абсолютно никакви забележки. Не блести. Точно марка няма да мога да кажа, не помня, май се водеше паркетен лак в една голяма кутия 3 литра.

# 96
Здравейте! Попаднах на темата, търсейки мнения за лак за дърво  в цвят венге.
Наскоро приключихме с ремонт в коридора. Вратите са в цвят венге, но входната ни врата е дървена, от преди доста години е, но не ни се иска да я сменяме. Проблемът е, че тя е лакирана в друг нюанс на кафявото и направо ми "боде" очите. Искам да сменя цвета.
Бихте ли препоръчали качествен лак за дърво в цвят венге?

# 97
Благодаря . Преди малко мъжа ми ходи зо железарията по друк повот но видял лак на водна оснава ,безцветен, без блясък и мирис . Хареса ми ,утре ще вземем още ,че е взел малко за проба само.

# 98
  • густо майна Филибето
Гледала съм клипчета с прилагане на вакса но останах с впечатление, че служи да придаде нюанс и потъмняване на вдлъбнатите части.

Аз се мъча да махна лак от дърворезба. Ползвам препарат за сваляне на боя и домакинско телче. Мъка. Половината успях да махна. някой знае ли по-лесен начин?

Имам маса столове и бюфет омаслени. Дъбът с времето (2г) леко потъмня. Харесва ми, много. Масата се ползва интензивно,основно без покривка, и веднъж в месеца или на два месеца иска да се омасли тук там защото понякога забравям мокри чаши, или след месене я чистя по-усърдно и от това избелява. От кисело също избелява. Разбира се при по-продължително въздействие. След намазване всичко е наред. Бюфета няма никакви проблеми него не съм мазала много отдавна.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 11:00 от Ljuboznatelna

# 99
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Препоръчвам оцветяващата вакса, защото се работи много лесно с нея-с дунапренена гъбичка, а аз действах с това, цвят орех:
Скрит текст:
Сега смятам да махна лака на един диван при майка и да го оцветя със същата вакса, след което да го претапицирам, само време не ми стига.
Надявам се да съм била полезна, на сайта им има доста информация:
 http://gubra-bg.com/.

Tuturutka, само да те предупредя, че ваксата пуска много. Съветвам те да минеш с влажен парцал обработените с нея места, за да обереш излишното, което не е попило. Преди около 2 месеца я ползвах за трапезната ни маса и докато не я почистх по гореспоменатия  начин не спираше да цапа.

# 100
  • София
Явно зависи какво е дървото, на това децата всяка вечер от началото на януари сядат и рисуват, вечерят и играят, няма никаква промяна нито в цвета, нито в блясъка. Аз я минах както е описано накрая със стоманена вълна.
Уф, толкова си играх с тия столове, дано да не се налага пак да ги поправям.

# 101
..... Аз се мъча да махна лак от дърворезба. Ползвам препарат за сваляне на боя и домакинско телче. Мъка. Половината успях да махна. някой знае ли по-лесен начин? ...
По магазините има различни метални и пластмасови четки и накрайници за шлифоване и почистване, които се слагат на бормашина или винтоверт, може би ако намериш подходящото ще ти е по-лесно. Нещо подобно:

# 102
Здравейте! Попаднах на темата, търсейки мнения за лак за дърво  в цвят венге.
Наскоро приключихме с ремонт в коридора. Вратите са в цвят венге, но входната ни врата е дървена, от преди доста години е, но не ни се иска да я сменяме. Проблемът е, че тя е лакирана в друг нюанс на кафявото и направо ми "боде" очите. Искам да сменя цвета.
Бихте ли препоръчали качествен лак за дърво в цвят венге?
     Ние лакирахме с цвят венге на Оргахим, точно стари боядисано-лакирани врати. Понеже ни беше първи опит, не са идеални, но пък добиха по-благороден вид от преди. Не е скъп лакът, може да се види в магазините им на мострено парче дърво.

# 103
беба28, ПДЧ-то е пластмаса, т.е. продукти, които попиват в дърво не могат да се ползват. Единствено с плътна боя. Методът е: намазваш тънко Бороконтакт за по-добро сцепление, размазваш хубаво с четката да не седи на капки, 1 час след това минаваш 1 ръка с боя, чакаш поне 12 часа да изсъхне хубаво преди следващата ръка. И така докато ти хареса  Peace

Благодаря! Имам само няколко въпроса:

Мога ли да ги пръскам с машинка вместо да ги минавам с четка? Баща ми си е купил такава за бои тип блажна.

Каква точно боя да ползвам? Може ли да е матирана някаква примерно? Марка да ми препоръчате?

Моите мебели изглеждат ето така: http://valmaster.net/files/offers/images/420_preview_img.jpg

Според вас вратичките ли е по-подходящо да пребоядисам или корпуса? Някакви препоръки за цветове?
Аз мисля, че вратичките ще е по-лесно, но не мога да реша какъв цвят би си отивал с черешата, пък и лесно да покрие де  Thinking

# 104
  • София
Някакъв топъл, зависи какви цветове харесваш и в каква гама е останалата част от апартамента.
Черешата стана като песента от Титаник, просто е навсякъде. Според мен ще стане по-добре, ако боядисаш черешата, но всичко зависи от избора на цвят, може и вратичките да се боядисат.
По принцип автоелайллаковече са с отлична покривност и няма значение кой цвят ще избевеш, всички покриват. На предишните страници има за боядисване и с латекс и лак отгоре, но не знам до колко е трайно.

Общи условия

Активация на акаунт