Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 655
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, моля за съвет. Дъщеря ми успя да види сметката на дървеното си креватче и за година успя да изгризе цялата горна част. Имам машинка за шкурене. Ще го изшкуря, но незнам с какво да го боядисам след това. Креватчето е дървено от ИКЕА. За колко време евентуално би изсъхнало?
   Има бои които се препоръчват за детски мебели и играчки, които уж са безвредни. При положение, че го гризе аз само бих загладила с шкурка и забърсала, но дървото е най - здравословно за ядене и не бих боядисвала с нищо! Щом и е вкусно да си гризе поне да не е отровно! Simple Smile

# 76
Вече спря да го гризе. Креватчето е бяло, а нагризаното е кафяво. Много е грозно и затова искам да го боядисам. Маслата безвредни ли са?

# 77
  • София
   маслата уж са от естествени продукти, но едва ли са за ядене ако все - пак реши да лапа, а и много ще е различно от бялата боя. В белите бои бялото обикновено е цинк, олово в по - старите бои... не бих го сложила. Тези с жирафчето за детски мебели май са на акрилна основа, но трябва да се прочете. Успех!  Peace

# 78
Съжалявам за грешката си и моля за извинение.Текста бе за друга тема.Тук помолих за съвет за паркета и полеждам дали някой ще ми даде такъв.

# 79
Супер са снимките ти, дават съвсем ясна представа за крайния ефект. Това е 1 ръка нали?
Две ръце!

# 80
  • София
За детското легло нямам идея, но купивам много дървени играчки на малкия, които са боядисани с акрилни бои и после лак, но не пише какви са точно.

За кофражния шперплат... май наистина просто ще му мина една боя в наситено сиво, понеже вече направо намразих венгето, толкова стана масово, че ми писна, колкото и да е хубаво като цвят.

За Осмото и аз съм му мераклийка, но още ме е страх. Мислех си за някаква маса с дървен плот, който да омасля, но още не ми е кристализирала като идея. Добре де..... а визуално има ли разлика между лак мат и омаслено дърво. Знам, че  е тъп въпрос, но никога не съм виждала наживо омаслено дърво.

# 81
Дами, да попитам и тук, тъй като коментираме в интериорната тема врати, а  точно този въпрос като че ли пасва по-скоро тук - има ли някоя от вас, която да е третирала МДФ-врата с лак против влага и да използва същата тази врата в баня?

# 82
Здравейте Simple Smile . Решихме да правим сралнята с дървена чамова ламперия като само 2те стени ще са с ламперия и ще е хоризонтална. Знаете каква е миризмата в такава стоя ,на дърво. Не че ме дразни ,но още е силна а само са внесли няколко дъски, та има ли лак който да спира тази миризма? Мислим ,да го минем с безцветен на водно основа. Във вилата в ,която харесахме идеята е мината с не горяем лак. На допир не се осеща лак, няма лъскавина,все едно не е третирана ! За жалост не знаят други подробности за този лак.

# 83
Здравейте момичета.
Може ли някой разбиращ да се включи с мнение, тези мебели биха ли станали за нещо или да ходят на боклука. Абстрахирайте се от обстановката, къщата не е била обитаема повече от 20 години и всичко се руши.
Или поне да ме посъветвате къде бих могла да ги пусна за оценка стават ли за нещо или не.

# 84
  • София
Здравейте момичета.
Може ли някой разбиращ да се включи с мнение, тези мебели биха ли станали за нещо или да ходят на боклука. Абстрахирайте се от обстановката, къщата не е била обитаема повече от 20 години и всичко се руши.
Или поне да ме посъветвате къде бих могла да ги пусна за оценка стават ли за нещо или не.

Мебелите изглеждат прекрасно, дори така. Имат чар, красиви са, просто им трябва малко любов и лека реставрация  Hug

# 85
  • София
Мебелите са чудесни, да не си посмяла да ги изхвърлиш.  Heart Eyes

# 86
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате добър реставратор на мебели и тапицер в София.
Вкъщи имаме абсолютно същия бюфет като показания от Зори на първата снимка в комплект с разтегаелна маса + 6 стола и разтегателна кушетка. Мебелите са масивни с естествен фурнир.
Основният проблем е с масата и столовете.
От по-честата експлоатация на масата в сгънато положение фурнирът е загубил блясъка си, а на средната част, която се разпъва, се вижда как е изглеждала преди. На някои места са се отчупили и малки парченца, но не са от горната страна на плота масата, а от страни (канта) и мисля, че за опитен реставратор няма да представлява проблем да ги възстанови. Като цяло е в много добро състояние, използваме я ежедневно, но с покривка, а е много красива и не искам непрекъснато да я държа така.
По-сериозен е проблема със столовете, защото са се разклатили и пружините сякаш всеки момент ще изскочат през тапицерията  Blush

За съжаление с мъжа ми не сме достатъчно сръчни, иначе бихме се опитали да я оправим сами. Ако не държахме толкова на нея, може би щяхме да опитаме, но подобна маса е скъпа и не искаме да рискуваме  Blush

Благодаря предварително Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 16:38 от пънче-мънче

# 87
  • София
Пънче- мънче, аз съм много доволна от този майстор- страхотен реставратор е. В момента реставрира в Светия синод.

http://www.mitkoangelov.com/

Разгледай галерията с реставрациите

http://mitkoangelov.com/index.php?page=main&cat=6

Зори, виж и ти- може да ти хрумне нещо за твойте красиви старинни мебели.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 16:21 от mamicata

# 88
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря, разгледах внимателно галерията, но почти не видях снимки преди/след, има само след реставрацията ( а може би аз не мога да се ориентирам  Rolling Eyes ).
Освен това не видях ценоразпис. Знаеш ли каква е ориентировъчната цена за претапициране на стол и за полирането на маса?

# 89
  • София
Мисля, че няма преди.
Има телефон за контакт и адрес на цеха и цените са по договаряне.
Аз съм опирала до него преди няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт