Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 645
  • 804
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря, Мимка  Hug
7но6ти,  разрежда се за грундиране на стени, каквото е и основното му предназначение всъщност  Wink
Добре, че попитах, че сигурно щях да регистрирам провал  Embarassed

# 61
  • София
Бороконтакта не се разрежда!  Peace

Явно и аз се подвеждам по упътванията. Благодаря, не знаех, но се поправям, ще го нанасям в оригинален вид. А да попитам с какво да го нанасям, с четка или валяк и какви да са съответно?

# 62
Здравейте момичета,
Имам питане към Вас за паркет.Паркета е на повече от 100години.а при пренареждането му през 1991г на гърба му открихме етикети на производителя със стсрото Ъ.Преди 7 години циклихме и лакирахме,но ктм днешна дата има износване на места-под въртяшата се стойка на телевизора и под мястото за краката ми на бюрото.Паркетчетата са с размер 20/4см и дебелина 2.2см.,материала е дъб.оля за съвет какво да положа след циклене-ОСМО или матлак

# 63
Той и без това е с консистенция на вода... Нанася се тънко, така, че да не улива и да не прави капка-с четка. Пантите ако са регулиращи и здрави нямат нужда от подмяна, имат болтче за реглаж. Само за сведение панта Ferarri е с цена 0.90-1.10лв в зависимост от дължината на рамото. На голяма гардеробна врата х3,на малка х2. Стези пари ще си купиш боята за гардероба  Wink

# 64
Здравейте,майсторици! Бъдете здрави,вдъхновени и креативни и през тази година! Редовно чета темата и се надявам да получа инфо от тези от вас,които ползват ОСМО. Преобразих някои нещица вкъщи с бялото ,но сега ми се върти в главата да преправя стар диван с "гълъбово синьо".Ако някой е ползвал този цвят,нека бъде така добър да пусне снимка с резултата,че от  монитора не успявам да добия точна представа за цвета.Предварително благодаря!А може и снимка с каквото и да е от цветните масла...май не ми се ще вече бяло

# 65
  • София/Варна
7no6ti за сега не съм го измислила къде да се режат,тъй като за пода ще слагаме цели плоскости и ако някъде ще се режи ще е по периферията и там ще сложа перваз. Но ще питам тези младежи архитекти къде са си нарязали плоскостите за офиса и ще открием тайната. Доброто е ,че материала е твърд и в сърцевината си и ако не те дразни различния цвят,могат да не се кантират плоскостите

# 66
  • София
Именно цветът на сърцевината ми харесва и си мислех за холна секция, а понеже ме дразни венгето/черното покритие, мисля да го направя сиво, нооо то от идеите до реализацията им има много време, а покрай бебето едвам ми стига време да сготвя, но поне в главата си намислям акво и как да постихна. От лятото съм захванала старите сгъваеми столове и въпреки виброшлайфа съм я докарала едва до два изциклени. Голям зор е, ама ще ги свърша скоро, защото вече ме е срам от себе си.

# 67
St_St-75, явно си натрупала опит и впечатления от Осмото и как се сържи, как се поддържа колко ръце иска да се мине, та искам да те попитам: Имам налудничавата идея да боядисам кухненските шкафове( МДФ фурнир дъб) с една ръка бяло Осмо , за да се вижда фактурата на дървото и още една ръка безцветно Осмо. Мислиш ли, че тази техника е подходяща за кухня- - поддържа ли се и чисти ли се лесно? И дали не са малко само 2 ръце масло? Моля те, ако не те затруднява да ми отговорш и посъветваш, защото вече съм поръчала кухнята и "посъветвах майсторите така да ми я боядисват, но никак не съм убедена, че не сбърках.

# 68
mumbas,използвала съм бяло Осмо (номер 3111) за да преобразя една холна маса,поставка за вестници,кутия за макари и едно столче -стълба от Икеа.Все пак това не са мебели,които ще са в непрекъснат досег с вода.Иначе забърсвам всичко с мокър парцал и това е.Няма следи и петна от водата.Иначе дървото става много приятно наглед и на пипане. Въпросното столче първо бях намазала с безцветно Осмо,но това доведе до леееко жълтеникав ефект на дървото и не ми хареса.Може би,защото е светъл материалът,а какъв е точно,не мога да кажа.Едно от момичетата беше пускало (май в миналата тема)снимка на обработен от нея шкаф с безцветно и почти нямаше промяна на цвета.Иначе имаше момичета,които бяха обработвали кухненски плотове с масло.Дано някоя от тях се включи и каже как се държи с времето.Съжалявам,че не мога да съм ти особено полезна!
Забравих да кажа,че всичко съм минавала с 2 ръце масло.Ако с друго мога да съм полезна,заповядай!

# 69
St_St75 , а минавайки с 2 ръце бяло Осмо цветът става ли плътен или жилите на дървото леко прозират? Щом си обработила с него и стълбичка, която е подложена на сериозно натоварване и си доволна, значиможе би и за кухненските шкафове ще е надеждно. Благодаря за отговора, определено ми е от помощ.  bouquet

# 70
Виждат се.Ще се опитам да кача снимки за да се ориентираш.Извинявам се за лошото качество,но са с телефон!
http://prikachi.com/images.php?images/526/7843526h.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/532/7843532j.jpg
На първата снимка е масичката.Плоскостите са MDF,a краката са от дърво.Бяше в червеникав цвят,като я купихме.Каквото можах,направих с шкурката...Има остатъци,но иначе щях да раздера плоскостите.Но пък така си ми харесва сега...На втората е една дъска,която намазах с остстъците от маслото в кутийката(вече доста сгъстено).Преди това не е третирана с нищо друго,просто чиста дървена повърхност.

# 71
Супер са снимките ти, дават съвсем ясна представа за крайния ефект. Това е 1 ръка нали?

# 72
Момичета, моля за съвет. Дъщеря ми успя да види сметката на дървеното си креватче и за година успя да изгризе цялата горна част. Имам машинка за шкурене. Ще го изшкуря, но незнам с какво да го боядисам след това. Креватчето е дървено от ИКЕА. За колко време евентуално би изсъхнало?

# 73
  • София/Варна
7no6ti има шперплат без такова покритие, който вече е различно качество и дебелини. За качеството разликата е в допустимите дефекти във фурнира. На кофражния под финалното покритие, най вероятно има доста визуални дефекти в структурата на фурнира,а и сигурно си е гърбаво да се махне покритието.

# 74
  • Бургас
Имам налудничавата идея да боядисам кухненските шкафове( МДФ фурнир дъб) с една ръка бяло Осмо , за да се вижда фактурата на дървото и още една ръка безцветно Осмо. Мислиш ли, че тази техника е подходяща за кухня- - поддържа ли се и чисти ли се лесно? И дали не са малко само 2 ръце масло?
Изобщо не ти е налудничава идеята. От 2.5 години имам кухненски дъбов плот, намазан с две ръце Осмо - нищо му няма. А вратичките на шкафчетата ще се натоварват и съответно ще се чистят доста по-рядко от плота, така че не виждам изобщо проблем.
Ако двете ръце се нанесат пестеливо пак ще се виждат нишките на дървото.

Общи условия

Активация на акаунт