Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 128 266
  • 804
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
И аз ще попитам за кухня с бели плочки.Някаква идея за промяна на цвета на плочките? newsm78

Аз боядисах цяла баня. Стъпките са както казва Мари. Ето снимки http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.33174741
Хриси, каква боя ползва за банята, и още един въпрос пода ако е от плочки по същата схема ли се
процедира- Бороконтакт и боя на водна основа?
С тези снимки много вдъхновявате момичета!
[/quote

Ползвах боя на Декоратор на водна основа /с едно жирафче/, за пода имаше съвет от друга потребителка, вместо бороконтакт да се сложи някакъв със слюда да не се пързаля. А друга потребителка щеше да прави подобен под с амбалажна хартия /заради ефекта и цвета/

# 286
# 287
# 288
Момичета много ви благодаря за съвета за боядисване на белите плочки! newsm51
При вас няма невъзможни неща. newsm68

# 289
Хриси много благодаря   bouquet

# 290
Хриси, няма ли да се олющи боята след известно време?
Аз така боядисах една ракла - боро контакт, водо-разтворима боя 2 ръце, и  след време видях че там където се отваря е започнало да  прозира основата, а където съм слагала украси има следи от надиране.

# 291
  • Бургас
Хриси, няма ли да се олющи боята след известно време?
Аз така боядисах една ракла - боро контакт, водо-разтворима боя 2 ръце, и  след време видях че там където се отваря е започнало да  прозира основата, а където съм слагала украси има следи от надиране.

Отгоре задължително лак, на плота сложих две ръце даже, ползвама банята близо година нищо и няма и внимавам с металните неща /кофи нали сме на село../ В спалнята имам шкаф и гардероб лакирани, нищо им няма, но като поставям украси винаги слагам каренца с цел да пазя от надраскване. В коридора червеното шкафче е с латекс и лак на водна основа. Имам украси които котките винаги ги събарят, но не е надраскано

# 292
Благодаря Хриси за пояснението. Аз също задължително / след първия неуспех/слагам лак на водна основа върху боята, но помислих, че боята с жирафчето е нещо по-специално.

# 293
  • София/Варна
Да се похваля и аз какво сътворихме с мъжо. 50-60 годишен сандък. За съжаление снимките, какъв е бил са на телефона на мъжа ми, а него го няма.

Много ни хареса резултата. На живо не е толкова тъмен, но е сниман в гаража и със светкавица ставаха много зле снимките.

Та въпросът ми е след като всичко е изшкурено и лакирано, сандъка все още има странен дъх, някой да има идея какво да го направя.

# 294
  • София
Една идея за освежаване на бозави стари, но добре залепени плочки.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 13:41 от iriana64

# 295
Избърши го с вода с лавандулов спирт и после осави в него силни ариматизатори с лавандула да постоят няколко дни. Може би ще се оправи.

# 296
  • София
Залепени са със силикон. Вече пет години нямат мърдане.

# 297
  • На брега
Gerundiq, много ми хареса резултата! Снимай го после на светло в интериора! И нас ни чака една бабина ракла, с капак покрит с проядени медни листи. Ще е голямо предизвикателство.

# 298
  • София/Варна
Благодаря за идеите.
NovaTema и нас ни чака бюфет на минимум 70 години по сведения от свекър ми. Скелета му се вижда зад сандъка. Много съм впечатлена от старите мебели. Това е правено векове да изкара.

# 299
iriana64 не разбрах кое е освежаването на плочките,картинките ли?Аз си мислех нещо такова ако може да се залепи или нарисува върху белите плочки.Ако правилно съм разбрала,напиши какво точно си направила,моля.

Общи условия

Активация на акаунт