Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 595
  • 804
  •   1
Отговори
# 360
Да, пише, че е аквалак, но си е чиста боя-гъста, не миризлива, алкидна, разреждаща се с вода  Peace За почти година гардероба, раклите, шкафовете ми не са мръднали,нито пожълтяли  Heart Eyes

# 361
Със закъснение благодаря на Gurendiq за изчерпателния отговор  bouquet

# 362
Здравейте, момичета!
Искам да преправя две нощни шкафчета от соц време, които отгоре са гланцирани.
Понеже вмомента правим ремонт и майсторът каза, че на старите дървени врати може да свали боята, но за гланца каза, че е невъзможно.
Четох назад из старите теми. Видях и гардероба на Миоки в началото на тази тема и ми се струва, че е подобен на моите шкафчета. Обаче понеже нищо не разбирам все още, не можах да се ориентирам само с шкурене ли е махнат лака или по друг начин? Тя е сложила бял автоемайл лак отгоре, но мен ми се иска да са ретро. Дали като изшкуря лака, ще хване някаква друга боя отгоре?
Другата седмица ще приложа и снимка на шкафчетата.

# 363
  • виртуално
Лакирах шлайфаните мебели с български лак, но въпреки уверенията на продавача че е мат, се получи с блясък. Лакирани са две ръце. Има ли някакъв трик , с който поне леко да матирам?

Самоцитирам се за да кажа, че с водна шкурка 320 успешно матирах блясъка.  Peace

# 364
Здравейте !
Коментирано ли е някъде в темата , как се сваля боя на водна основа (акрилна боя) ?
Сваляла съм блажна боя с паста и с пистолет с горещ въздух . Има мебели от масив , които са ценни и въпреки ,че по тях има нанесени много пластове блажна боя , тя може да се свали и повърхността да се остави такава каквато е или да се боядиса в цвят , който в момента ви харесва .
Не знам обаче какво се случва , ако се боядиса с акрилна боя .
Според мен връщане назад няма и остава само варианта , да се нанася слой след слой боя .
Но може и да греша , затова и задавам този въпрос .

# 365
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Искам да преправя две нощни шкафчета от соц време, които отгоре са гланцирани.
Понеже вмомента правим ремонт и майсторът каза, че на старите дървени врати може да свали боята, но за гланца каза, че е невъзможно.
Четох назад из старите теми. Видях и гардероба на Миоки в началото на тази тема и ми се струва, че е подобен на моите шкафчета. Обаче понеже нищо не разбирам все още, не можах да се ориентирам само с шкурене ли е махнат лака или по друг начин? Тя е сложила бял автоемайл лак отгоре, но мен ми се иска да са ретро. Дали като изшкуря лака, ще хване някаква друга боя отгоре?
Другата седмица ще приложа и снимка на шкафчетата.

Какво имаш предвид че искаш да са ретро?

# 366
Самоцитирам се за да кажа, че с водна шкурка 320 успешно матирах блясъка.  Peace

А как действа водната шкурка? С шлайф ли я ползваш, или самостоятелно?

# 367
  • виртуално

А как действа водната шкурка? С шлайф ли я ползваш, или самостоятелно?

С гъба навлажних мебелите и на ръка леко с шкурката. 
Като гледах под ъгъл за да отнема само гланца, а не и самия лак.

# 368
Цитат
Не искам да са гланцирани, а по-скоро след това да боядисам с нещо, което да имитира дърво или другият вариант да са бели матови.

# 369
  • На брега
Пролетен дъждец, ако се спреш на варианта на Миоки, да знаеш, че има и матови автомобилни бои! Явно и при автомобилите е модерно да са матирани, защото виждам все повече такива коли по шосетата Mr. Green.

# 370
  • Бургас
До админите, защо сте ми изтрили поста? Кое правило наруших?

# 371
  • Бургас
Цитат
Не искам да са гланцирани, а по-скоро след това да боядисам с нещо, което да имитира дърво или другият вариант да са бели матови.

Ако се върнеш малко по назад ще разбереш какво да правиш. Ретро и гланц са различни неща. Това http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.31293324 старо гланцирано шкафче, шкуркано до дърво, латекс и лак на водна основа.
Това http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.35189012 секцийка която не е завършена още , шкурене, бороконтакт, боя на водна основа
С автомобилната боя не можеш да отмиришеш 1 месец

# 372
Благодаря за отговора, Рапунцел   bouquet

# 373
  • София
До админите, защо сте ми изтрили поста? Кое правило наруших?
Никакво правило не сте нарушили. Но и мнение няма, само някакъв цитат.

# 374
  • Варна
Момичета, влизам с един бърз въпрос.
Искам да омасля едно легло спалня в цвят орех, т.е. доста по-тъмно от оригинала (липа). Но сега се притесних дали няма да се оцвети матрака, чаршафа с ластик. Хм??? Дали да не избера лак мат?

Имам малък опит с масло на кухненски плот и трапезна маса. Като съм ги забърсвала с бели хавлии през първите седмици (сега не съм обръщала внимание) и са се оцветявали безвъзвратно.

Днес искам да го мацна това легло. Нямам търпение да става вече тази спалня.

Общи условия

Активация на акаунт