Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 533
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
Vessita,
 а с какво и как сложихте огледало на гардероба? И отвътре или отвън е то?

# 526
  • Бургас
Oгледалото е от външната страна на вратата. Залепено е с монтажен силикон и двойнолепяща лента от този тип. Вече почти 4 години не сме имали проблем.

# 527
Някой може ли да ми каже, каква е разликата между автоемайл лак и авто гланц?
Искам да боядисам един плетен кош за пране, но сега видях, че ММ ми е купил гланц.  #2gunfire ДА го връщам ли или?

# 528
Здравейте, момичета! Имам един конкретен въпрос - искам да боядисам вграден гардероб в детската стая - но е силно гланциран! Една приятелка боядиса нейния преди повече от шест месеца и на места боята е започнала да прозира - виждат се по-тъмните места отдолу...
Как да се справя с гардероба. Освен това не мога да сваля вратичките и трябва да боядисвам както са...
Давайте съвети моля, не съм го правила досега.

# 529
  • Бургас
Нефертари прочети 2-3 странички назад или таблицата в началото - шкуриш, бороконтакт, боя

Буба боядисвай, но навън, че ще се надрусаш от миризмата

# 530
Нефертари прочети 2-3 странички назад или таблицата в началото - шкуриш, бороконтакт, боя

Четох, ама нали съм руса, да питам пак... Значи това е бетон вариант за тежки случаи!? Благодаря!

# 531
  • София
Имам я машинката и страхотна работа ми свърши за шкуренето на черната боя на едни фотьолчета:

И аз имам същите, но и 3-ка и 2-ка дивани и 2 табуретки към тях.  Sick
Махнала съм изкуствената кожа и ги претапицирахме още преди 10-тина години. Но това поизлющено черно ме дразни много. Лесно ли пада със шлайфа? Ти мазала ли си го после с нещо, защото на снимката тъмнее?

# 532
  • Варна

Четох, ама нали съм руса, да питам пак... Значи това е бетон вариант за тежки случаи!? Благодаря!
Не знам какво имаш предвид " бетон вариант", но внимавай да не вземеш контактен грунд с твърди частици, ще останат по повърхността и ще се видиш в чудо. Бороконтакт, розовия (да ме поправи някой ако и от него има с твърди частици) трябва да търсиш. След намазване, чакаш 1 час, не повече и минаваш първа ръка с боя.

# 533
  • гр. София
Мисля, че аз точно на Боро уцелих с твърди частици, че и бюрото намазах............ ooooh!

# 534

Не знам какво имаш предвид " бетон вариант", но внимавай да не вземеш контактен грунд с твърди частици, ще останат по повърхността и ще се видиш в чудо. Бороконтакт, розовия (да ме поправи някой ако и от него има с твърди частици) трябва да търсиш. След намазване, чакаш 1 час, не повече и минаваш първа ръка с боя.
Ами вариант, който е успешен при всички повърхности. Ама като чета - май има подводни камъни. Постреснах се...

# 535
     Проблемът при много гладките повърхности е, че и бороконтактът не може да хване добре, явно трябва да се надраска. Лакираните легла станаха супер при нас след съвсем леко шкурене, бороконтакт и акрилна боя, но едно детско бюро много ме измъчи, защото не бях шкурила и всичко се плъзгаше и стичаше без контакт... Просто пробвайте на скрито място...

# 536
Боядисвам един шкаф, който на места е ошкурен до дърво. С бялата боя на Сократес остават жълти петна колкото и слоя да нанеса. Мисля си, че ако сложа лак и после продължа да нанасям бялото ще успея да запечатам жълтото, което избива над боята. Така ли е? И ще ми препоръчате ли лак, който да не стане жълт и да не стои с блясък?

# 537
Мисля че това с лака не е правилно. Може би след лака боя няма да се задържи, ако не сложиш Бороконтакт. И аз имам наблюдения че бялата на Сократес е някак си много "тънка" и не е много покривна. Бях спряла да броя слоевете веднъж на едно шкафче и още личеше всяка неизшкурена драскотинка... Това в сравнение с автоемайллака, с който боядисвах една маса преди това много ме изнерви.

# 538
А ако продължа с някаква друга боя дали ще успея да скрия жълтите петна?

# 539
Момичета, върти ми се една идея в главата, но не съм срещала такъв тип въпрос та...... Имам холова гарнитура двойка + тройка дивани, много запазени и сравнително все още модерен дизайн. Най- удобното е, че и двата дивана имат сгъващ механизъм за легла. Ще ми се двата да ги съединя с ъгъл, да стане ъглов цял диван, дали ще е удачно и възможно?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт